Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)1) RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDU(EK)1)DİĞERLERİNİN DE KİMLİĞİ BELLİ OLDURus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözaltına alınan saldırganın babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız...

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

1) RUS BÜYÜKELÇİ'YE YÖNELİK SALDIRIYLA İLGİLİ SÖKE'DEKİ GÖZALTI SAYISI 6 OLDU(EK)

1)DİĞERLERİNİN DE KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırıyla ilgili Aydın'ın Söke İlçesi'nde gözaltına alınan saldırganın babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın dışındaki diğer 3 kişinin de kimliği belli oldu. Gözaltına alınan bu kişilerin saldırganın dayısı Hüseyin Furuncu, dayısının eşi Sevinç Furuncu ve diğer dayısı Hasan Furuncu olduğu ifade edildi. Hasan Furuncu'nın ise, American Turkish Academiy (ATA) Okulları'nın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinin müdürü olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

American Turkish Academiy (ATA) Okulları'nın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinden görüntü

Okula vurulan mührünün yakın çekimi

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın),

==========================================================

2)ADLİYE' DE GÜVENLİK ÇEMBERİ GENİŞLİYOR

ANTALYA Adliyesi'ndeki güvenlik çemberi, geçen 6 Ekim'de yurtdışı kaynaklı bomba ihbarı sonrasında genişletildi.  Bu kapsamda adliye bahçesi duvarlarındaki demir parmaklıkların yükseltilmesine karar verildi. Ayrıca adliyenin doğu ve batı cephelerindeki giriş çıkış noktalarına da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yerleştirildi. Ayrıca personel ve avukatların kullandığı Meltem Mahallesi'ndeki lojmanların bulunduğu doğu cephesindeki bahçeye personel dışındakilerin geçmesini önlemek için kart okuyucu turnikeler konuldu.Terör suçlarına bakan savcıların bulunduğu katta da düzenleme yapıldı. Bu alan camlı bölmeyle diğer birimlerden ayrıldı. Ayrıca adliye otoparkında da düzenleme yapıldı. Halen bu konuda çalışmaların devam ettiği belirlendi. 6 Ekim'de internet ortamında yapılan bomba ihbarı nedeniyle adliye boşaltılmış, yapılan aramalar sonunda ihbarın asılsız olduğu tespit edilmişti. Antalya Adliyesi çevresinde motosiklet park edilmesi ve seyyar satıcı bulunması da yasaklandı.

Görüntü Dökümü

-------------

Adliye binasındaki turnike ile kurşun geçirmez güvenlik kulübesi

Batı cephesindeki kurşun geçirmez güvenlik kulübesi

Personelden görüntü

Kulübe konulmadan önceki hali

Adliyenin genel görüntüsü

36.3 MB /// 01.08ö

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===================================================

3)AGÜ'LÜ AKADEMİSYENLER, 'ŞEHİTLER DURAĞI'NA KARANFİL BIRAKTI

KAYSERİ'de 17 Aralık'ta yaşanan ve 14 askerin şehit olduğu bombalı saldırının gerçekleştiği 'Şehitler Durağı'na gelen Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Öğretim Üyeleri, şehitler için karanfil bıraktılar.

Saldırının ardından 'Şehitler Durağı' adı verilen otobüs durağına gelen AGÜ'lü akademisyenlerden bazıları dua etti. AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan burada yaptığı açıklamada, hain terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini bildirdi. Prof. Dr. Alan, "Burada 17 Aralık Cumartesi günü yaşanan elim olayda, 14 askerimiz, komandomuz şehit olmuş, 55'i de yaralanmıştır. Bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, ne amaçla olursa olsun kabul edilemez. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bu hain saldırı, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir. Milletimizi bölüp, parçalamak, ayrıştırmak isteyen hainler, amaçlarına ulaşamayacaktır. Şehitlerimizin yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Öte yandan, bazı sivil toplum kuruluşları ve öğrenci grupları da olayın yaşandığı noktayı ziyaret ederek, terörü lanetlediler. Yürüyerek ya da araçlarıyla durağa gelen bazı vatandaşlar da dua ettiler.

Görüntü Dökümü

-------------

-AGÜ'lü akademisyenlerin durağa gelişi

-Akademisyenlerin karanfil bırakması

-Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan'ın açıklaması

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

1 DOSYA 2 dakika/61,3 MB

==================================================

4)PKK ŞÜPHELİSİ 37 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

HATAY'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37 kişi, adliyeye sevk edildi.

Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri geçen hafta bazı adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik yapılan aramada 37 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 tabanca, 6 av tüfeği ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Antakya Devlet Hastanesi tabelası

Şüphelilerin otobüslerle getirilmesi

Şüphelilerin hastaneye girmesi ve çıkması

SÜRE: 01' 26" BOYUT: 97 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

====================================================

5)ADANA'DA TORBACI OPERASYONU: 5 GÖZALTI

ADANA'da sokakta uyuşturucu satanlara yönelik düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Zehir satıcılarının molozların arasına gizlediği uyuşturucu paketlerini köpekler buldu.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi ile Narkotim ekipleri 19 Mayıs ve Ova mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik baskın yaptı. 17 yaşındaki C.K.'nin evinde 750 gram esrar ele geçirildi. Gece yarısı ara sokakta yaktıkları ateşin başında bir araya gelen uyuşturucu satıcıları Gökhan K. (29), Bilal Ö. (20), Faruk A. (22) ile Can T. (23) ekipler tarafından yakalandı. Zanlılardan Faruk A.'nın üzerinde ruhsatsız tabanca ele geçiren polis, narkotik köpekleriyle sokakta arama yaptı. Ekiplerin yaptığı aramada, molozlar arasında gizlenmiş uyuşturucu paketleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polisin evde arama yapması

Poşetlerin içindeki narkotik maddeler

Narkotik köpeğinin evde arama yapması

Kavanoz içindeki narkotik madde

Polisin zanlıları etkisiz hale getrmesi

Yerdeki silahın görüntüsü

Narkotik köpeğinin sokakta arama yapması

Molozlar arasında gizlenmiş uyuşturucu paketleri

SÜRE: 02'35" BOYUT: 290 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

==================================================

6)DOĞU BUZULLAR GİBİ

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ardından başlayan Sibirya soğukları kent merkezlerini buza çevirdi. Dün gece Bölgenin en soğuk yerleşim birimi, sıfırın altında 38.1 ile Ardahan'ı Göle İlçesi oldu.

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm göl, nehir ve akarsuların yüzeyi buz tuttu. Kendiliğinden çatılarda oluşan buz sarkıtlarının boyu ise 3 metreyi buluyor. Yine buz tutan yollarda araç ve kaldırımlarda ise bulunanlar güçlükle ilerliyor. İnsan yaşamını tehdit eden buz sarkıtları için Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, apartman ve işyerlerinin saçaklarında oluşan buzları kırmak için 5 yıl önce kurulan 'tim' gün boyu çalışmalarını sürdürüyor. Yangın merdiveni ile buz sarkıtlarının bulunduğu yere ulaşan itfaiye erleri, demir mızraklarla çatılardaki sarkıtları düşürüyor. Belediye ayrıca Sibirya soğuklarının yaşandığı kentte vatandaşların kışın özellikle otobüs beklerken üşümemeleri, yazın da sıcaktan korunmaları için yapılan klimalı otobüs duraklarının sayısı çoğalttı.

KUYUMCUDAN OTOBÜS DURAĞINA ISITICI

Türkiye'nin en soğuk illerinden Kars'ta bir kuyumcu işyeri önündeki çevresi açık olan otobüs durağında bekleyen yolcuların üşümemesi için örnek bir davranışta bulundu. Özfer Koçak, Faikbey Caddesi üzerindeki durağa, dükkanından uzatma kablosu ile ocak bağladı. Durakta bekleyen özellikle çocuklar ısıtıcının yanından ayrılmıyor. Durakta bekleyen yolcular Özfer Koçak'a teşekkür etti. Kuyumcu Özfer Koçak, şöyle dedi:

" Kars, en soğuk günlerini yaşıyor. Otomobillerimizi güçlükle çalıştırıp işyerimize geliyoruz. Durakta beklemek zorunda kalanlar bu sıkıntıyı iliklerine kadar yaşıyor. Belki bir çözüm değil ama işyerimin önündeki durakta bekleyenlerin ısınması için elektrikli ocak bıraktım. Gün boyu yanan ocağı akşam işyerimi kapatana kadar yakıyorum. Ama Kars gibi soğuk kentlere içerisinde klima olan kapalı ve sensörlü duraklar yapılmalı."

Iğdır'ın Kağızman ilçesinde yüzeyi buz tutan kötek köyü çayında ie adeta bir doğa olayı yaşandı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 23 derecede çaydan gelen sel suları şaşkınlık yarattı. O anları cep telefonu ile kaydeden Kağızman kaymakamlığı makam şöförü Battal Karaağaç ve köy halkı böyle bir kış günü ve bu soğukta gelen selin nedenini araştırmaları için yetkililerden talepte bulundu.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu Anadolu Bölgesinde en soğuk yerleşim biriminin sıfırın altında 38.1 ile Ardahan'ı Göle ilçesi olduğunu açıkladı. Yine sıfırın altında olmak üzere termometreler, Erzurum'un Takman ilçesinin Hacıömer köyünde 36.5, Erzurum havalimanında 34.6, Ağrı'da 34, Erzurum'da 26.3, Kars ve Muş'ta 25.9, Ardahan'da 25.7, Iğdır'da 19.3 ve Erzincan'da 18.4 olarak ölçüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------- (KARS)

-Durağa çekilen elektrik kablosu

-Durakta ısınanlar

-Bir vatandaşın konuşması

-Bir kadının konuşması

-Bir esnafın konuşması

-Besranur Çalışır isimli kız çocuğunun ısınması

-Dolmuşçunun konuşması

-Duraktan genel ve detaylar

-Durağa elektrikli ısıtıcı koyan esnaf Özfer koçak'ın konuşması

(Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

521 MB – 6 DK 54 SN -

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Saçaklarda oluşan buz sarkıtları

-Klimalı otobüs durakları

-Otobüs durğında bekleyen vatandaşlar

-Buzlu zeminde yürüyen vatandaşlar

-Soğuk havada caddede yürüyen vatandaşlar

-Aracın içerisinde hava sıcaklığının -40 dereceyi göstermesi

-Kaldırımları temizleyen belediye görevlileri

Haber-Kamera: ERZURUM,

SÜRE: 02.47 BOYUT: 168 MB

Görüntü Dökümü

--------------------------- KARS-KAĞIZMAN)

-Sel sularının gelmesi

Haber-Kamera: İlhami TURAN / KAĞIZMAN (KARS),

SÜRE: 57 SN BOYUT: 58 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hamidiye Aydın Kars Söke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title