Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

HALEP'TEN TÜRKİYE'YE YARALILAR GELİYOR (EK)1)GELEN YARALILARDAN 1'İ ÖLDÜ'YARDIMLAR SÜRÜYOR'Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda inceleme yaptı.

HALEP'TEN TÜRKİYE'YE YARALILAR GELİYOR (EK)

1)GELEN YARALILARDAN 1'İ ÖLDÜ

'YARDIMLAR SÜRÜYOR'

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda inceleme yaptı. Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Tutkun, "TDV olarak şu ana kadar 30 yardım TIR'ın içeriye ulaştırdık. Bugün de 8 TIR'lık yardım malzemesi içeriye girecek. Gelen yardım malzemelerini depolayıp tahliye edilen sivillerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere altyapı çalışmasını sürüyor. Bugün de tahliyeleri bekliyoruz" dedi.

GELEN YARALILARDAN 1'İ ÖLDÜ

Hatay'daki hastanelere yatırılan 50 yaralıdan yaşlı 1 kişinin kurtarılamadığı, bir bebeğin de durumunun ağır olduğu, diğerlerinin rehabilitasyona ihtiyacı bulunduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Diyanet Vakfı Genel Müdürü'nün açıklamaları

Diyanet Vakfı yardım tırlarının sınır kapısından giriş yapması

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/REYHANLI,(HATAY).

============================================================

2)DOĞU'DA KAR ESARETİ

KAR esaretinin sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde 889 köy ve mahalle yolu halen kardan kapalı. Muş ve Ağrı'da kar kalınlığı 75 santimi ulaşırken, Ardahan'ın Çıldır ilçesi dün gece sıfırın altında 31.2 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuk hava hayatı felçe uğrattı. Kar kalınlığının 75 santime ulaştığı Muş ve Ağrı'da araçlar kar altında kaldı. Vatandaşlar park halindeki araçlarını güçlükle temizleyerek çıkarmaya çalıştı. Belediye ve Özel İdare ekipleri karla mücadelede zaman zaman yetersiz kaldı. Muş'un Varto ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün süreyle ara verildi. Muş'a 10 yıldan beri bu kadar karın yağmadığını söyleyen Ahmet Toktaş, şehrin bile kara gömüldüğünü, ana yollar dışındaki yolların karla kaplı olduğunu belirtti.

Kars'ta ise araçları donan sürücüler zor anlar yaşadı. Donan araçlar, başka araçlardan alınan takviyeyle şarj edilerek çalıştırılabildi. Sürücüler, zaman zaman araçlarını çalışır halde bıraktıklarını belirtti. Şoförler mazot depolarının donmaması için araçlarına battaniye örttüklerini ancak bunun da yetersiz olduğunu söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 309 mahallenin merkezlerle olan bağlantısı kesildi. Ağrı'da 179, Muş'ta 173, Erzincan'da 153, Iğdır'da 40 ve Kars'ta 35 köy yolu halen kardan kapalı. Ekipler, aralıksız kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Halen daha bölgede devam eden yağış nedeniyle, kar kalınlığı Erzurum'da 40, Ardahan'da 20, Kars ve Iğdır'da 19 santim oldu. Konaklı ve Palandöken'de 75, Sarıkamış'ta 55 ve Ergan Kayak Merkezi'nde ise kar kalınlığı 40 santim olarak ölçüldü. Kar beraberinde dondurucu soğukları da getirdi. Ardahan'ın Çıldır ilçesi dün gece sıfırın altında 31.2 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23.5, Ardahan'da 22.4, Erzurum'da 20.7, Ağrı'da 14.8, Erzincan ve Iğdır 12, Muş'ta 6.2 dereceyi gösterdi.

Görüntü Dökümü

------------------------MUŞ

-Kara gömülen araçlardan detaylar

-Araç sahiplerinin araçlarını kar altından çıkarma çalışmalarından detaylar

-Gece otomobili kar altından çıkarmadan detaylar

-Röportajlar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

Görüntü Dökümü

---------------------- KARS

-Donan araçlar ve bu araçlara başka araçlardan şarj takviyesi

-Sürücülerin konuşması

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera: KARS,

Görüntü Dökümü

----------------------: AĞRI

-Caddelerde esnafın kaldırım temizleme çalışmaları

Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

========================================================

3)AMASYA'DA KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILDI

AMASYA'da gece başlayan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köyler ve ilçelerdeki kapanan 210 köy yolu, ekiplerin çalışmaları sonucunda ulaşıma açıldı. Amasya'da etkili olan kar yağışı haatı da olumsuz etkiledi. Karla kapanan merkeze bağlı köyler ile Merzifon, Suluova, Taşova, Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü ilçelerindeki 210 köy yolunda ekipler sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde çalışma başlattı. Amasya Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, "Sabah saatleri itibariyle 210 köy yolunda kar yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda 14 greyder, 7 kar bıçaklı kamyon, 7 kanal kazıcı ve 6 yükleyici kar rotatif püskürtme aracı kar mücadelesinde 45 personel ile birlikte mücadeleye devam ediyoruz. Şu anda kapalı ilçe ve köy kapalı yolu bulunmamaktadır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Şehir merkezinden kar görüntüsü

(SÜRE : 1.28 - BOYUT : 57.4 MB)

Haber-Kamera : Sinan HARMANCI/AMASYA,-

============================================================

4)EL BAB'DA YARALANAN UZMAN ONBAŞI: BİR GÖZÜ KAYBETTİYSEK DİĞERİ BİZE YETER

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin El Bab kentindeki operasyonunda DEAŞ'ın vurduğu iki tanktaki yaralılardan birinin Muğla Ortacalı 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli olduğu ortaya çıktı. Nişanlı olan Dirmilli, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, saldırıdan sonra sol gözünün görmediğini belirtip, "Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki El Bab şehrindeki operasyonu sırasında, DEAŞ'ın tow silahı ile geçen 12 Aralık'ta vurduğu iki leopard tankından birinde bulunan Uzman Onbaşı Abdulkadir Dirmilli yaralandı. Saldırının ardından helikopterle Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilip, tedaviye alındı. Sol gözü görmeyen Dirmilli'nin bunun dışında genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'ÇOK ŞÜKÜR KOL BACAK YERİNDE DURUYOR'

Facebook'taki sayfasında bir paylaşımda bulunan Uzman Onbaşı Dirmilli şunları yazdı: "Dualarınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sağolun arıyorsunuz ama telefonlarımı açamıyorum. Başım çok ağrıyor. Şu an kimseyle konuşmak istemiyorum. Sol gözümün görmemesi dışında hiçbir şeyim yok. Çok şükür kol, bacak yerinde duruyor. Bir gözü kaybettiysek diğeri bize yeter. Bir an önce iyeleşip, görevime dönmek istiyorum. Geride kalan arkadaşlarım zor durumda. Gözümü geri kazanmak için birkaç ameliyat olacağım. Şu an yaralarımın iyileşmesini bekliyoruz."

Cihan KAYA / ORTACA, (Muğla) -

======================================================

5)ŞEHİT POLİS, BABASINA 'ŞEHİTLİKTEN GÜZEL NE OLABİLİR' DEMİŞ

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısında şehit olan polislerden 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz'ün babası Nizam Akyüz, "Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Geçen ay ziyaretine gittik. 'Oğlum bombalar patlıyor' deyince bana 'Baba ben de şehit olurum. Bundan güzel ne olabilir?' dedi. Şehit haberini aldık" diyerek gözyaşı döktü.

Geçen cumartesi günü Vodafone Arena Stadı'nın yakınındaki hain terör saldırısında şehit düşen çevik kuvvette görevli polis memurlarından Hüseyin Akyüz'ün cenazesi, geçen pazartesi günü Bursa'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Bursa'da kurulan çadırda taziyeleri kabul eden şehit polisin emekli memur babası Nizam Akyüz, oğlunun yaşadığı sıkıntılara rağmen polis olduğunu söyledi. Nizam Akyüz, "Hüseyin, ikiz kardeşi Hasan üniversite eğitimi görmesine rağmen kendisi israrla polis olmak istiyordu. Geçen yıl polis okuluna kaydoldu. Daha sonra çenesi uzun, kulağı büyük diye okul ile ilişkisini kestiler oğlumun. Kendisi idare mahkemesinden aldığı yürütmeyi durduma kararı ile tekrar okula döndü. Bu kez 'Gözünde sıkıntı var' diyerek, gönderdiler. 'Tedavi olduktan sonra gel' diyerek. O problemi de tedavi olarak giderdi. Sonra polis oldu" dedi.

Geçen ay, oğlunu ziyaret için İstanbul'a gittiklerini ve birlikte gezdiklerini söyleyen Nizam Akyüz, şunları anlattı:

"Yavrumun başına bir şey gelecek diye çok korkuyordum. Bunu o gün kendisi ile konuştum. 'Oğlum sen bu kadar aşamadan geçerek polis oldun. Benim için rahat değil' dedim. 'Neden?' diye sorduğunda, 'Hergün bir bomba patlıyor. Polisler şehit oluyor. Bir gün sen de elimden gideceksin diye çok korkuyorum' yanıtını verdim. Bana cevabı ise 'Babacığım amcamın oğullarının üçü polis. Onlara bir şey oldu mu? Ben korkmuyorum. Ölürsem ben de şehit olurum. Bundan daha güzel ne olabilir? Neden üzülüyorsun? Sen üzülme. Peygamber efendimiz ile komşu olmak istemez misin?" dedi. Bunun üzerine kendisine, 'Tamam oğlum o zaman sen kendi kaderini çizdin. Allah yardımcın olsun' dedim. O gece de patlamayı duyunca çocuğuma ulaşamadık. Hemen İstanbul'a gittik. Şehit haberini aldık. Daha sonra oğlumun sosyal paylaşım hesabında ise konum olarak 'cennet' yazdığını öğrendim" dedi.

Nizam Akyüz, Karabük Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören şehit oğlunun ikizi Hasan Akyüz'ün de okulu bitirince polis olmaya karar verdiğini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Şehit babası ile röp

-Detaylar

-Şehit cenazesinden görüntüler (Pazartesi günü servis yapılmıştı)

Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

======================================================

6)ANTALYA'DA FETÖ'NÜN ÜST DÜZEY YETKİLİSİ YAKALANDI

ANTALYA'da FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticisi olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirtilen M.Ç., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Antalya'da, FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticisi olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirtilen M.Ç.'nin bir evde saklandığını belirleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Operasyonda M.Ç. gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrası ifadesi için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen M.Ç'nin örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı, örgütün sosyal medyadan propagandasını yaptığı ve devlet büyüklerine hakarette bulunduğu ifade edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Şüphelinin polis aracından indirilişi

Şüphelinin polis eşliğinde şubeye girişi

HABER Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

========================================================

7)KONYA'DAN HALEP'E 60 TIR YARDIM

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Konya'da toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak 60 TIR ve 150 araçlık konvoy yola çıktı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu otoparkında toplanan TIR'lar uğurlanırken açıklama yapan İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Suriye'de, Halep'te zulüm gören kardeşlerimiz için 60 yardım TIR'ı ve 150 sivil araçtan oluşan konvoyumuzu dünyanın da dikkatini çekmek amaçlı harekete geçiriyoruz. Bir hafta gibi kısa sürede 60 yardım TIR'ı oluşturduk. Yardım TIR'larımız Reyhanlı'ya hareket edecek. Diğer illerden gelen yardım konvoyları ve halkımızla birlikte cumartesi günü orada büyük bir miting yaparak dünyanın zulme dikkatini çekmeye çalışacağız. Konya halkına ve sivil toplum kuruluşlarına toplanan yardımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Yapılan konuşma ve okunan duaların ardından 60 TIR ve 150 sivil araçlık konvoy Halep'e gitmek için Reyhanlı'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

--------------

-Yardım tırlarından detay görüntü

-Toplanan kalabalık. IHH Başkanı Uybsal'ın açıklaması

-Tırların hareket etmesi

-Genel ve detaylar

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ, Kamera: Tolga YANIK/KONYA, DHA))

===================================================

8)ŞANLIURFA'DA PKK/KCK ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, jandarma tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla jandarma tarafından Viranşehir İlçesi'ndeki kırsal mahallelerde terör örgütü PKK/KCK'ya destek verdiği, sosyal medyadaki paylaşımlarında terör propagandası yaptıkları belirlenen 11 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanan şüphelilerin işlemleri tamamlandı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontörlünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adliye çevresinde önlem alan jandarma

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 91 MB

=======================================================

9)ERGENE'DE CHP İLÇE BİNASINA HIRSIZ GİRDİ

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi CHP İlçe Başkanlığı'na giren kimliği henüz tespit edilemeyen hırsız, partideki televizyonu alarak kaçtı.Sağlık Mahallesi'nde CHP'nin Ergene İlçe Başkanlığı binasına dün gece hırsızlık olayı yaşandı. Parti binası kapısını tornavida ile açtığı belirlenen hırsızlık şüpheli, duvarda asılı olan televizyonu aldıktan sonra kaçtı. Gece parti binasın kapısının açık olduğun görenler, polise haber verdi. Yapılan incelemede parti binasına hırsız girdiği tespit edildi. CHP Ergene Gençlik kolları Başkanı Ufuk Baran hırsızlık şüphelisinin parti binasından televizyon çaldığını ifade ederek, "Partimize ait televizyon alınmış. Üzücü bir olay yaşadık. Bu vatandaşımız keşke bize gelseydi biz ona bir televizyon bağışlasaydık. Üzüldük bunu söylemek istiyorumö dedi.

Polis ekipleri parti binasında uzun süre parmak izi çalışması yaptı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Parti tabelası

-Partide polisin çalışması

-Gençlik Kolları başkanı Röp

-Olayda kullanılan tornavida

(Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),–

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Akyüz Cilvegözü Türkiye Politika Güncel Haberler

title