Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

İsmi anadalu lisesine verilen şehit Kaymakam Safitürk için 600 fidan dikildiMARDİN'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da PKK'lıların el yapımı patlayıcılı saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ismi anadolu lisesine verilerek, onun adının verildiği dikim alanına da 600...

İsmi anadalu lisesine verilen şehit Kaymakam Safitürk için 600 fidan dikildi

MARDİN'in Derik İlçesi'nde 10 Kasım'da Pkk'lıların el yapımı patlayıcılı saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ismi anadolu lisesine verilerek, onun adının verildiği dikim alanına da 600 fidan dikildi.

10 Kasım günü sabah saatlerinde, daha önce odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde bir gün sonra şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi okulda ve fidanlıkta yaşatılacak. Kaymakam Safitürk'ün ilçede unutulmaması adına Koçyiğit Köyü'ndeki Koçyiğit Ortaokulu Okul Aile Birliği, Koçyiğit Ortaokulu bahçesinde Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Spor Kompleksi ve Ağaçlandırma Alanı kurarak aynı ismi taşıyan tabelası da girişe asıldı. Alanın açılışı için düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Şube Müdürü Zeynettin Babur, Okul Müdürü Halim Göven, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Zeynettin Direkçi ile Mazıdağı Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Gökhan Hamzaçebi, İşletme Şefi İlyas Tuncer, bazı vatandaşlar ile öğrenciler, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Spor Kompleksi ve Ağaçlandırma Alanı'na 600 fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan diken öğrenciler daha sonra şehit Kaymakam Safitürk için hazırladıkları yazı ve şiirleri okudu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman da burada yaptığı konuşmada, "Koçyiğit Ortaokulumuz'da Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına, okulun bahçesinde orman oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar büyüyecek, çocuklarımız bu ormanlar sayesinde Muhammet Fatih Safitürk'ü unutmayacak. Şehit Kaymakama minnetarız. Bu okulda ve ilçemizden yeni Muhammet Fatih Safitürkler kacaktır inşallah" dedi.

Öte yandan Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan 12 derslikten oluşan 3 katlı, 530 öğrencisi bulunan Derik Anadolu Lisesi ismi de Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı kararla değiştirilerek, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk adı verildi. Bu okulda eğitim gören öğrencilerden Emine Arslan, "Şehit Kaymakamımızın ismi bizim oklumuza verilmesi gurur verici. Daha önce Derik Anadolu Lisesiydi böyle insanlar çok az ilçemize geliyor. Onları unutmamak adına okulumuza şehit kaymakamımızın adının verilmesi çok güzel" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Koçyiğit Köyü'ndeki alana fidan dikimi

-Öğrenciler koro halinde şarkı ve türkü okuması

-Öğrencilerin konuşmaları

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman'ın konuşması

-Mazıdağı Orman İşletme ve Ağaçlandırma Şefi Gökhan Hamzaçebi'nin konuşması

-Yetkililer tabela önünde hatıra fotoğrafı çektirirken

-Okul Tabelasının değiştirilmesi

-Buradaki öğrencilerin konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

=========================

Bakan Eroğlu, 'İsrail'e üçüncü yangın uçağını da gönderdik'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İsrail'de devam eden orman yangınlarını söndürmek için üçüncü yangın söndürme uçağını da gönderdiklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray Belediyesi'nin 'Temiz İçme Suyu' Projesi'nin temel atma töreni için Aksaray'a geldi. Aksaray Valiliği önünde protokol tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ardından Aksaray Valisi Aykut Pekmez'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette sırasında Bakanlık tarafından Aksaray'a yapılan yatırımlarla ilgili de bilgi veren Bakan Eroğlu basın mensuplarının sorularını da cevapladı. İsrail'de çıkan orman yangınları ile ilgili soru üzerine Bakan Eroğlu, İsrail'de devam eden orman yangınlarını söndürmek için üçüncü yangın söndürme uçağını gönderdiklerini söyledi. Eroğlu, "İsrail'de devam eden orman yangınına şu anda 3 tane yangın söndürme uçağı gönderdik. Tabi bu orman yangınları bütün dünya için gerçekten büyük bir dert. Biz de orman yangınları konusunda gerçekten çok iyi bir ekipmana, teçhizata, hava ve kara araçlarına sahibiz. Şimdi 3 tane uçağımız orada. Hızlı bir şekilde yangını söndürecek " dedi.

Geçmişte Rusya'ya da yangın söndürme uçağı gönderdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu şunları söyledi: "Geçmişte Rusya'da da büyük bir yangın olmuştu. Hatta Rusya Devlet Başkanı Putin Cumhurbaşkanımızdan destek istedi. Biz hemen oraya ekipleri gönderdik. Hatta Ruslar en zor yeri bize verdiler. Fakat bizimkiler en zor yeri hemen söndürdü. Sayın Devlet Başkanı Putin de onlara bir takdirname verdi. Yunanistan'dan, Libya'ya, Gürcistan'dan Kosava, Bosna Hersek'e kadar her tarafa yardımcı oluyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Bakan Eroğlu'nun karşılanması

-Detaylar

-Bakan Eroğlu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, )

==============================================

Eskişehir'de CHP İl Başkanı'nın tepki çeken şehit cenazesi paylaşımı

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar'ın, Diyarbakır Lice'de Pkk'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen ve bugün Eskişehir'de toprağa verilecek olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesine katılmak için sosyal paylaşım sitesinde, 'Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl' şeklinde yazı yayınlaması tepkilere neden oldu.

Eskişehir Barosu avukatlarından olan Sinan Özkar, dün akşam saatlerinde kendi Facebook'undan 'Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesi Reşadiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrasında Seyitgazi İlçesi Ayvalı Mahallesi'nde defnedilecektir. Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl. Kurtuluş CHP ile olacak. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. İl Başkanı Av.Sinan Özkar' yazısı yayınladı.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın yazısına tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Özkar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da vatandaşların provokasyonlara gelmemesini isteyerek "Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen de sosyal paylaşım sitesinde "Tüm Eskişehirli hemşerilerimi kahraman evladımız Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenaze töreninde sağduyulu olmaya, her türlü provakatif söylem ve eylemlerden uzak durmaya, şehidimize olan son görevimizi ona yakışır şekilde yerine getirmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZKAR'IN YENİ PAYLAŞIMI

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı mesajın kendi tarafından yazıldığını ve bazı kesimlerden tepkiler geldiğini söyleyerek, "Sürekli şehitler geliyor. Bunun sebebi var. Dün Eskişehir'deki şehit cenazesinde, şehidin yakınlarına ağlamamaları yönününde baskı yapıldı" dedi.

Sinan Özkar bugün de sosyal paylaşım sitesinde yaptığı "Değerli dostlarım, bir gün içinde iki şehit haberi aldı Eskişehirim. Dünkü şehit cenazesinde görevliler şehit yakınlarının ağlayıp yas etmemesi için sürekli telkin-baskı yaptılar. Müdahale ettim 'bırakın insanlar ağlasın ne yapmaya çalışıyorsunuz' dedim. Şehitlerimize elbette ağlayacağız elbette yas edeceğiz elbette tepki göstereceğiz. Bunu provokasyon gibi göstermek acıları, acıların sorumlularını dinimizi alet ederek örtmeye çalışanlardır. Ağlayacağız yas edeceğiz bu kadar. Evlat senin olmayınca ne kolay ağlamayın demek" yazını paylaştı.

Haber: ESKİŞEHİR

===================================================

Hız cezasına 'tuzak' iptali

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde özel bir firmaya ait otomobile kesilen hız cezası, itirazı sonucu açılan davayla iptal edildi. İzmir 5'inci Sulh Ceza Hakimliği kararında, "Tuzak kurarcasına küçük tabelalarla hız bölgesi sınırının ilanı, günümüzdeki teknoloji gözönüne alındığında, çağdaş hukuk devletinin gereklerine aykırı" ifadelerine yer verdi.

Bornova İlçesi Ankara Caddesi'nde özel bir güvenlik firmasına ait otomobile saatte 96 kilometre hızla seyrederken, geçen 25 Ağustos'ta hız sınırını yüzde 10 ile yüzde 30 oranları arasında aştığı gerekçesiyle 199 lira para cezası uygulandı. Bornova'dan Alsancak yönüne gelirken kesilen cezanın ardından firma sahibi, avukatı Efekan Kaptan aracılığıyla cezaya itiraz etti.

TABELALAR KÜÇÜK GÖRÜNMÜYOR

Avukat Kaptan, cezanın iptali için 5'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. İtirazı değerlendiren hakim, başvuruyu haklı bularak cezanın iptal edilmesine karar verdi. Kararda, Ankara Caddesi'ndeki hız bölgesi uyarı levhasının sağ şeritte olup, bu şeritten kamyon gibi araçların geçmesi halinde otomobil ve benzeri araçların sürücülerinin levhayı göremeyeceğini belirti.

Levhaların yol üzerine yapılacak kemerlerin üzerine monte edilerek görünür hale getirilmesi gerektiği vurguladı. Ayrıca, "Tuzak kurarcasına küçük tabelalarla hız bölgesi sınırının ilanı günümüzdeki teknoloji göz önüne alındığında çağdaş hukuk devletinin gereklerine aykırı olduğundan, itiraz kabul edilmiştir" dedi.

"EMSAL TEŞKİL EDİYOR"

Kararın benzer şekilde ceza uygulanan herkese emsal teşkil ettiğini belirten avukat Efekan Kaptan, şunları söyledi: "Müvekkilimizin firmasına ait aracın geçişi sırasında Ankara Caddesi'nde hız cezası uygulanmış. Söz konusu cezanın iptali için dava açtık. Mahkeme cadde üzerine konulan tabelaların yeterli olmadığı, bu nedenle cezanın çağdaş hukuk devleti ilkelerine uymadığı, tabelaların boyutları itibariyle kişileri yeterli düzeyde bilgilendirebilecek kabiliyette bulunmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi. Tabelaların yol üzerine kurulan kemerle yapılabilmesi ve bunu da vatandaşların açıkça görülebilir olması gerekiyor. Bir devletin vatandaşına tuzak kurması düşünülemez. Bu husus hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz. Özellikle İzmir içinde uyarı levhaların çok yetersiz düzeyde bulunduğu, İzmirliler tarafından da bilinen bir gerçek. Bu noktada, kararın bundan sonra uyarı tabelalarının düzenlenmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. İsteyen herkes bu kararı emsal olarak kullanabilir, değerli ve önemli bir karar. Özellikle İzmir'deki hız cezaları açısından, levhaların yetersizliği nedeniyle değer arz ediyor."

Haber: Tufan HAMARAT/İZMİR, -

==================================

Sakin şehirde huzur denetimi

MUĞLA'nın Ula İlçesi'nin sakin şehir unvanlı Akyaka Mahallesi'nde, jandarma tarafından huzur denetimi yapıldı.

Ula İlçe Jandarma Komutanlığı'nın koordinesinde Akyaka, Karabörtlen ve Menteşe Jandarma Karakol Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'nden yaklaşık 100 personelin katılımıyla denetim yapıldı. Ula'nın sakin şehir unvanlı Akyaka Mahallesi'ndeki denetime ayrıca bomba arama ve narkotik köpekleri de katıldı. Dün (cuma) saat 21.00'de başlayan denetim gece yarısına kadar sürdü. Çoğunluğu Kadın Azmağı kenarında bulunan 29 işletmenin giriş çıkışlarında kimlik sorgulaması yapıldı. Yaklaşık 850 kişi ile 448 araç, kontrol edildi. Hakkında yakalama ve zorla getirme kararı bulunan 1 kişi gözaltına alındı. 2 işletme sahibi hakkında ise Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) hükümlerine aykırılıktan tutanak tutuldu. Bir restoranda 26 şişe gümrük kaçağı alkollü içki, başka bir restoranda ise 1 ruhsatsız av tüfeği ve 1 havalı tüfek ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, operasyonun tamamlanmasının ardından emeklerinden dolayı personeline telsiz konuşmasıyla teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Jandarma ekiplerinden görüntü

Jandarma ekiplerinin işletmelere girişi

Jandarma köpeğinden görüntü

Jandarma ekiplerinin işletmelerde içki kontrolü

Jandarma ekiplerinin işletmelerde kimlik sorgusu

Jandarma ekiplerinin işletmelerde belge kontrolü

Ruhsatsız tüfeğin işletmeden çıkarılıp araca götürülmesi

Askerlerin sahte içkileri restorandan taşıması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA,

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Derik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title