Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)BAYKAN'DA TERÖR SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALISİİRT'in Baykan İlçesi'nde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

1)BAYKAN'DA TERÖR SALDIRISI: 1 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

SİİRT'in Baykan İlçesi'nde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.Baykan İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda açılan ilk ateşle birlikte araçta bulunanlardan 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Baykan Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Saldırı sonrası kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

OLAYLA İLGİLİ GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

DHA-Güvenlik - Türkiye-Siirt - SİİRT,

========================================================

2)ORDU'DA PROTOKOL KAVGASIYLA İLGİLİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

ORDU'nun Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası şenliklerinde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Enver Yılmaz ve korumalarının, protokolde yer tartışması nedeniyle kavga etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından 2 polis başmüfettişi görevlendirildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz ise kavgayla ilgili olarak, "Ordu adına utandım, utanmalıyız" dedi. Ordu'nun Aybastı İlçesi Perşembe Yayla şenliklerinin son gününde şenlik alanındaki protokol tribününde yer düzeni konusunda kavga çıktı. Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, protokolde kendi isminin yazmadığı bir koltuğa oturunca Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz müdahalede bulundu. Müdür Çelik ve Başkan Yılmaz arasında arbede yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ve emniyet müdürü korumaları da kavgaya girdi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un da ezilme tehlikesi geçirdiği kavgada, komandolar ve korumaların erken müdahalesi olayları yatıştırdı. Bakan Numan Kurtulmuş, Vali Seddar Yavuz ve Emniyet Müdürü Suat Çelik yoğun güvenlik önlemi altında, şenliği terk etti. Kavga görüntülerinin basında yayınlanması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından 2 polis başmüfettişi görevlendirildi. Bu sabah Ordu'ya gelen polis başmüfettişlerinin çalışmalara başladığı, Başkan Enver Yılmaz ve Emniyet Müdürü Suat Çelik'in ifadelerine başvurarak kavga olayınının detayını araştıracağı öğrenildi.

VALİ YAVUZ: UTANMALIYIZ BİRAZ

Öte yandan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir restoranda gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gazetecilerin Perşembe Yaylası'nda ki kavgayla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Yavuz, "Herşey herkesin gözü önünde oldu. Bu konuyla ilgili benim bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. Bütün görüntülerde ortada. Bunun üzerine söylenebilecek söz varsa, utandım sadece. Arkadaşlar utandım, Ordu adına utandım, şahsım adına utandım. Utanmalıyız biraz, başka bir şey sormayın" dedi.

Vali Seddar Yavuz ayrıca gülümseyerek Perşembe Yaylası'nda ki kavgaya da atıpta bulunup  Ordu'nun basın ve medyada çok fazla yer aldığını da vurgulayarak, "Size yeteri kadar haber çıkacaktır, o nedenle bir sorunda yok. Zaten Ordu haber konusunda oldukça zengin bir şehir. Buda işin bir tarafı" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Vali Seddar Yavuz'un açıklamaları

-Gazetecilerle Vali'nin kahvaltısından görüntü

(SÜRE: 01.43  Dk)  (BOYUT: 100 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-DHA

==========================================================

3)BOLU DAĞI TÜNELİ 1 AY ULAŞIMA KAPATILDI

TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Abant ve Kaynaşlı kavşakları arası İstanbul yönü, üst yapı onarım çalışmaları kapsamında bugünden itibaren 1 ay ulaşıma kapatıldı. Sürücüler, Abant Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi.

Karayolları ekipleri, Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünü Abant Kavşağı'ndan itibaren sabah saatlerinde ulaşıma kapattı. Beton bariyerler ve dubalarla yolu kapatan ekipler, sürücüleri Abant Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirdi. Sürücüler, Bolu Dağı Tüneli'nin kapalı olduğu ve Abant Kavşağı'ndan çıkış yapmaları konusunda elektronik levhalarla uyarıldı. Bolu Dağı'nı D-100 geçişinden aşacak olan sürücüler Kaynaşlı gişelerinden tekrar TEM yoluna girerek yollarına devam edecekler. Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Abant ve Kaynaşlı kavşakları arasındaki yol çalışmasının 24 Ağustos tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Karayollar ekiplerinin yolu kapatması

-TEM Abant Kavşağı'ndan görüntü

-Karayolları ekiplerinin çalışması

SÜRE: (01.17 DK) BOYUT: (144 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

===============================================

4)HAVA YASTIĞI HAYATINI KURTARDI

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, yönetimindeki otomobille, kavşakta başka bir otomobille çarpışıp, refüje çıkan 32 yaşındaki Deniz Fırtınalar, hava yastığı sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Menemen-Manisa Karayolu Muradiye Kavşağı'nda meydana geldi. Menemen'den Manisa yönüne gidenDeniz Fırtınalar'ın kullandığı 45 UA 5730 plakalı otomobil, kavşakta 42 yaşındaki Soldan Demir yönetimindeki 35 AT 5719 plakalı otomobilin arka tarafına çarptı. Kontrolden çıkan Fırtınalar'ın kullandığı otomobil, refüje savruldu. Her iki araç sürücüsü de kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Otomobilinin önü hasar gören Fırtınalar, hava yastığı sayesinde kazayı yara almadan atlattı. Yoldan geçen diğer araç sürücüleri kazayı polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazaya karışan iki sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamayan

Fırtınalar, gözyaşlarına boğuldu. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

-Kaza yerinden genel görüntü

-Kadın sürücünün ağlaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

=======================================================

5)RÖMORKLAR VE SAMAN BALYALARI YANDI

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde traktöre bağlı iki römork ve üzerindeki 180 balya saman seyir halindeyken çıkan yangında tamamen yandı.Korkuteli'ne bağlı Bağış Mahallesi'nde oturan Mustafa Aslan, dün akşam üzeri tarladan aldığı saman balyalarını 2 römorka yükleyip bağladığı traktörüyle yola çıktı. Seyir halindeyken saman balyalarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler 2 römorku sararken, Mustafa Aslan traktörü durdurarak römorklardan ayırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında alevlerin sardığı römorklarla birlikte 180 balya saman kül oldu.

Görüntü Dökümü

--------------

Yanan saman balyaları ve römorklar (vatandaş cep telefonu)

İtfaiyenin müdahalesi (vatandaş cep telefonu)

46.6 MB /// 00.37ö

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/DHA

====================================================

6)ŞANLIURFA'DA PAMUK ÜRETİCİLERİNİN SUSUZLUK İSYANI

ŞANLIURFA'da sulama döneminde pamuk tarlasını yeterince sulayamadıklarını ileri süren bir grup çiftçi, kurumuş pamuk filizlerini yakıp eylem yaptı.

Suruç Tüneli'nde yaşanan aksaklıklar, Şanlıurfalı pamuk üreticilerini zor duruma düşürdü. Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su sağlayan 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünel güzergahındaki 18 mahallede yeterince sulama yapılmadığı için binlerce dönümlük pamuk tarlasındaki ekinler kuruma riskiyle karşı karşıya kaldı. Projeden yeterince faydalanamadıklarını ileri süren ve bu duruma tepki göstermek isteyen Alanyurt Mahallesi sakini çiftçiler, susuzluktan kuruyan pamuk tarlasında toplandı, Tarlada kuruyan pamuk filizlerini toplayarak yakan çiftçiler, tarlalarına yeteri su gelmediğini ileri sürdü.

'8 YERİNE 4 POMPA ÇALIŞTIRILDI'

Pamuklarının susuzluktan yandığını ifade eden mahalle muhtarı Ahmet Öz şunları söyledi:

"Suruç Sulama Projesi'nde 8 pompanın çalışması yerine yüklenici firma tasarruf etmek için 4 pompayı çalıştırması sonucu bölgedeki binlerce dönümlük pamuk tarlası susuzluktan yandı. Bu aylarda pamuk koza açması gerekiyorken, maalesef tarlalar sulanmadığı için filizlenmedi. Bölge halkı olarak hayalimiz ve umudumuz olan bu projeye bağlamıştık ama şimdi hüsran yaşıyoruz. Bir an önce yaşadığımız su probleminin giderilmesini istiyoruz."

'KAÇAK SULAMA YAPILIYOR'

Devlet Su İşleri yetkilileri ise, bölgede yaşanan sıkıntının sulama kanallarından kaçak olarak hat çekilerek vahşi sulama yapılmasından kaynaklandığını kaydetti. Yetkililer, daha önce mahalle muhtarlarıyla yapılan görüşmelerde 3 gün arayla susuz olan bölgelere su verileceği konusunda anlaşma yapıldığını ve bölgede jandarma ekiplerinin kaçak sulamaya karşı görevlendirildiğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kurumuş pamuk tarlasında toplanan çiftçiler

Eylem için kurumuş pamuk filizlerini yakan çiftçiler

Alanyunt Mahalle Muhtarı Ahmet Öz ile çiftçilerin açıklaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 394MB

=======================================================

7)KİTAP YOLUNDA KİTAPLARI KAPIŞTILAR

MERSİN Yazarlar Derneği'nin Şiir Festivali kapsamında düzenlenen 'Kitap Yolu' projesine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, ücretsiz kitaplardan alabilmek için  birbiri ile yarıştı.

Etkinlik merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Ayvagediği Mahallesi'nde gerçekleşti. 'Şiir Festivali' etkinlikleri içerisinde yer alan '15 Metrelik Kitap Yolu' açılışını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Ayvagediği Mahalle Muhtarı Halil Aksay, şair ve yazarlar yaptı. Açılışa katılan yüzlerce vatandaş açılış sonrası ücretsiz hediye edilen kitapları yoldan tek tek topladı. Yaklaşık bir dakika içerisinde binlerce kitabın tükenmesi görsel olarak ilgi çekerken, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Aydın, hedeflerinin gelecek kitap yolunu 30 metreye çıkarmayı düşündüklerini ve her kitap yolu etkinliğinde hedeflerini daha da büyüterek Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olmayı istediklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna ise bilgiyi en doğru ve en iyi paylaşmak için eldeki en iyi argümanın kitap olduğunu belirterek gençlere şöyle seslendi:

"Bu kitapları özellikle belediyemizin teminatı olan gençler olarak sizler hem tatilinizi yapın hem kitap okuyun. Bu kitaplar sizlere dağıtılırken okuduğunuz kitabı arkadaşınızla takas edeceksiniz ve herkes kitap okumuş olacak. Bu kitap yolu aynı zamanda bilgi yolu bu kitaplarda milyonlarla bilgi var. Dolayısıyla bu kitaplardan en iyi faydayı alacağınıza inanıyor."

15 Metrelik Kitap Yolu'nun açılışının ardından şiir sergisi gezildi. Ardından şairlerin şiir dinletisi, ozanların türküleri ve Türk Halk Müziği sanatçısı Aybüke Ayberk'in birbirinden güzel türkülerini dinleyen vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kitap yolunun görüntüsü

Kitap yolunun açılışına katılanlar

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın konuşması

Kitap almaya çalışanlardan genel ve detay görüntü

Kitapları alıp gidenler

Şiir sergisinden görüntü

Sergiyi gezenler

Düzenlenen konserden genel ve detay

SÜRE: 05'04"  BOYUT: 230,47 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Baykan Bolu PKK Politika Güncel Haberler

title