Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)ŞANLIURFA ADLİYESİ'NDE KAVGA: 3'Ü POLİS 6 YARALIŞANLIURFA'da adliyede görülen cinayet duruşmasının tarafları, taş ve sopalarla kavga etti.

1)ŞANLIURFA ADLİYESİ'NDE KAVGA: 3'Ü POLİS 6 YARALI

ŞANLIURFA'da adliyede görülen cinayet duruşmasının tarafları, taş ve sopalarla kavga etti. Polisin müdahalesiyle güçlükle sonlandırılan kavgada 3'ü polis 6 kişi yaralanırken, 5 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa Adliyesi'nde bu sabah 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir cinayet davasının duruşması sonrası taraflar, çıkışta tekme- tokat kavga etti. Taş ve sopaların da kullanıldığı kavgayı, bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, biber gazı ve cop kullanarak güçlükle sonlandırdı. Kavgada 3'ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki hastanelere götürülerek tedaviye alınırken, polis kavgaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan kavga üzerine adliyede güvenlik önlemleri artırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Adliye binasında kavgaya karışanlar

Polis kavgaya karışanları gözaltına alması

Polisin müdahale etmesi ve biber gazı sıkması

Yaralılara sağlık ekipleri müdahale etmesi

Yaralı polisler ambulansa götürülmesi

Adliye bahçesinde önlem alan polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 175 MB, 193 MB

=====================================================

2)BAKAN MÜEZZİNOĞLU MUĞLA'DA

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret kapsamında Muğla'ya geldi.

Havayoluyla Milas- Bodrum Havalimanı'na gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bakan Müezzinoğlu'nu havalimanında karşıladı. Bakan Müezzinoğlu daha sonra karayoluyla, Kemikler Mahallesi'ndeki Kılıç Balık Fabrikası'nı ziyaret etti. Kılıç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan, Müezzinoğlu'na fabrikayı gezdirdi. İşçilerle sohbet eden Müezzinoğlu ardından Kızıltan'dan şirketin faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

55 ülkeye balık ihraç ettiklerini ve 2 bin kişiye iş olanağı sağladıklarını belirten Kızıltan, "Sektörümüzde 7 kez Türkiye rekorunu elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Yöremizde ve ülkemizde her geçen gün şirketimizi büyütmenin, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için yoğun çaba sarf etmeye çalışıyoruz. Farklı ülkelerde yatırım yapmak için de yeni projeler hazırlıyoruz" dedi.

Kızıltan'ın ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, "Bugün Dominik Cumhuriyeti'nde yeni yatırımlar yapmak için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'da olan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, bu şirketi kurduğu için ve bugünlere getirdiği için teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Ülkemiz işadamının örnek girişim mücadelesine en iyi örnektir. AK Parti kurulduğundan bugüne, bu millete güvenen ve inanan insanların asla kaybetmediğine tanık olduk. Göreve geldiğimizde bu ülkenin ihracatını 36 milyardan 156 milyar dolarlara getirmeyi başardık. Bu rakamı çok daha yukarılara çekmek için her türlü insan ve ekonomik potansiyelimiz mevcut. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım, birlikte hareket edelim. Şu anda yaklaşık 6.5 milyon genç insanımız var. Böyle bir potansiyel hiçbir ülkede yok bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz lazım. Burada gördüğümüz gibi yaklaşık 2 bin kişiye iş sağlayan Kılıç Holding, aynı zamanda çipura üretiminde dünya lideri durumunda. Bunu da kutlamak gerek. Ayrıca çipura ve levrek en sağlıklı besinlerin başında geliyor" dedi.

İŞÇİNİN STANDARDI YÜKSELDİ

Geçmişle günümüzü kıyaslayan Bakan Müezzinoğlu, "Eskiden bir işveren 1000 dolara 6.5 işçi çalıştırırken, bugün bu oran sadece 2 olmuştur. Yani 1000 dolara 2 işçi çalıştırabilmektedir. Yani işçimizin standartlarını yükseltmiş durumdayız. İşçimizin standartlarının yükselmesi, üretim kalitesinin artması demektir. Buradan daha güçlü ve istikrarlı bir ülke olmamızı sağlar" dedi.

Müezzinoğlu daha sonda Milas Esnaf Odaları Temsilci ve üyeleri ile toplantı yapmak üzere Milas İlçesi'ne hareket etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

Şirket yöneticisi Kızıltan'ın konuşması

Bakan Müezzinoğlu'nun işçilerle selamlaşması, sohbet etmesi

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER- Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla),

====================================================

3)HAKKARİ'DE KAR YOLLARI KAPATTI

YÜKSEKOVA'DA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL EDİLDİ

HAKKARİ'de sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, 7 köy ve 15 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Hakkari'de etkili olan Mart karı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar kalınlığı, kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaşırken, yoğun kar yağışından dolayı 7 köy ve 15 mezranın yolunun da kapınmasına neden oldu. İl Özel idaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı olan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, Belediye karla mücadele ekipleri de kent merkezinde yoğun bir çalışma başlattı.

Öte yandan Hakkari'nin Merzan Mahallesi'nde bulunan bir telefon direği, kar yağışı ve rüzgarın etkisiyle devrildi.

YÜKSEKOVA'DA TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, taşımalı eğitiem veren okullar ise bugün için tetil edildi. Kar kalınlığının yaklaşık 20 santemetreyi bulduğu ilçede trafikte de zaman zaman aksamalar yaşandı. Belediye karla mücadele ekipleri ilçe merkezinde, il özel idaresi karla mücadele ekipleri ise köy yollarında yoğun bir çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Kar yağışı

-Kar altında yürüyen vatandaşlar

-Kar altında kalan araçlar

-Araçların üzerindeki karları temizleyen vatandaş

-Devrilen telefon direği

-Telefon direğinin kaldırmaya çalışan öğrenciler

BOYUT: 247 MB

SÜRE: 4 DK 10 SN

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, -

======================================================

4)KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN PANİĞİ(HABERİNE EK GÖRÜNTÜ)

Görüntü Dökümü

--------------

Yurt binası genel görüntüsü

Yurt tabelası

Demir kapının görüntüsü

Yangına müdahale eden bir genç ile Röp.

Yurt öğrenicisi ile Röp.

SÜRE: 01'37" BOYUT: 181 MB

Haber: Gökhan KESKİNCİ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

====================================================

5)KENDİLERİNİ 'EMNİYET MÜDÜRÜ' OLARAK TANITAN 3 TELEFON DOLANDIRICISI TUTUKLANDI

TEKİRDAĞ'ın Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde kendilerinin 'emniyet müdürü' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini söylediği kişileri dolandırdığı gerekçesiyle yakalanan biri cezaevi firarisi 3 kişi tutuklandı.

Malkara'da belirlediği ve iletişim bilgilerini eline geçirdiği kişileri telefonla arayıp, kendisini 'emniyet müdürü' olarak tanıtan telefon dolandırıcıları kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, yapılacak operasyon için paraya ihtiyacı olduğunu, paranın da devlet güvencesinde tekrar iade edileceğini söyleyip, gönderecekleri kişilere para verilmesini istedi. Şüpheliler, en son telefonla aradığı 78 yaşındaki F.Y.'nin 50 bin lira değerindeki altınlarını bu yöntemle dolandırdı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan F.Y, polise giderek durumu anlatıp evinin kapısına gelen şahısların eşgallerini verdi.

Polis ekipleri ilçede geniş kapsamlı bir çalışma başlatarak, dolandırıcıların ilçede A.A. isimli yaşlı bir kişiyi daha dolandırmak istediklerini belirledi. Güvenlik kameralarından yola çıkan polis ekipleri Şehit Temizer Caddesi üzerinde A.A. isimli bir şahsı daha dolandırılacağı sırada Ö.H., Ş.D., S.G., S.Z. ve M.G. isimli şüphelileri ilçeye geldikleri Antalya plakalı bir otomobilde yakaladı. Gözaltına alınan kişilerin üzerinden çıkan altınlar sahibine teslim edilirken, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen 5 kişiden S.Z. ile S.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken Ö.H., Ş.D. ve M.G., tutuklandı. Tutuklananlardan Ş.D.'nin cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------------

-Tutuklanan dolandırıcılar

-Dolandırıcıların polis eşliğinde götürülmesi

-Dolandırıcılardan detaylar

-Dolandırıcıların cezaevine götürülmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

====================================================

6)KIRIK KOLLU HIRSIZ, 10 DAKİKADA 5 İŞ YERİ SOYDU

BURSA'da kırık kolu ile 10 dakika içerisinde Terminaldeki bilet satışı yapılan 5 farklı yazıhaneyi soyan 21 yaşındaki Atakan K., polis ekipleri tarafından yakalandı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. Terminaldeki bilet satışı yapılan çeşitli firmalara ait 5 yazıhaneden hırsızlık ihbarı alan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yapılan güvenlik kameraları incelemelerinin ardından şüphelinin suç kaydı bulunan Atakan K. olduğu belirlendi. Gemlik'teki evinde saklandığı tespit edilen Atakan K., evinde gözaltına alındı.

ALÇIDAKİ KOLUYLA 5 İŞ YERİNİ SOYDU

Kırılan kolu ile ilk olarak gittiği Bursa'da ki özel bir hastanede tedavi olurken, burada çalışan personelin cep teleonunu çalan Atakan K., daha sonra Gemlik'e gitmek için geldiği terminalinde 10 dakika içerisinde 5 yazıhaneyi girip hırsızlık yaptığı öğrenildi. Atakan K. ifadesinin ardından "hırsızlık" suçlarından adliyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şüphelinin sevk olması

-Güvenlik kamerasından görüntüler

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=================================================

7)YAVRU KEDİ, YİYECEĞİ VERMEMEK İÇİN KÖPEĞE BÖYLE KARŞI KOYDU

TEKİRDAĞ'da bir işyerinin önünü kendisine mesken edinen yavru kedi, polis memurlarının önüne koyduğu ekmeği, gelen köpeğe kaptırmamak mücadele verdi.

Tekirdağ'da TOKİ Kavşağı yakınlarında bir işyerinin bir kedi yavrusu, bir işyerinin önünü kendisine mesken edindi. Bölgedeki uygulama noktasındaki polis memurları, yemek için kendilerine getirilen kumanyadan kediye de verdi. Tam bu sırada gelen bir sokak köpeği, kedinin önündeki ekmeğe yöneldi. Yavru kedi de tüylerini kabartarak köpeğe karşı koydu. Havlayan köpeğe karşı cesaret sergileyip ekmeği yedirmeyen yavru kedinin mücadelesi, çevresindekiler tarafından ilgisiyle izlendi. Köpek, yavru kedinin karşı koyması üzerine dönüp uzaklaştı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Köpeğin kediye doğru hamle yapıp havlaması

-Kedi yavrusunun köpeğe karşı koyması

-Kedi yavrusu ile baş edemeyen köpeğin gitmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===================================================

8)SİVAS'TA LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN 15 TEMMUZ SERGİSİ

SİVAS'ta, lise öğrenciler tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenlerin ve yaşanan olayların fotoğraflarının yer aldığı '15 Temmuz Bilimsel Sergisi' açıldı.

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Şemsi Sivasi Kütüphanesi Sergi Salonu'nda açılan serginin açılışına Vali Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdoğan Yuvacı, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılış öncesi konuşan Vali Davut Gül, serginin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencilerin bu tür sosyal ve kültürel çalışmalarda yer almalarının önemli olduğunu belirtti. Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mesut Bıyan ise sergi hakkında katılımcılara bilgi vererek, "Ülkemiz 15 Temmuz'da çok büyük bir işgal girişimine maruz kaldı. Biz okul olarak her yıl projeler hazırlıyoruz. Bu sergimizde dünya da darbe olan ülkeler ve buralarda darbe olma nedenlerini araştıran bilimsel görsellerimiz var. Biz 15 Temmuz'un uluslararası düzeyde analiz edilmesi ve daha iyi anlaşılmasını sağlamak için böyle bir proje hazırlayıp bilimsel bir sergi şekline getirdik. Bu sergimiz 15 Temmuz'un anlaşılması, ruhunun canlandırılması ve devam ettirilmesi açısından önemli olacağını düşünüyorum" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından açılan ve 32 fotoğrafın yer aldığı 15 Temmuz Bilimsel Sergisi'nin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Gül ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Sergi açılışı

-Vali Gül'ün açıklaması

-Öğretmenin sergiyle ilgili bilgi vermesi

-Serginin gezilmesi

-Hazırlanan görseller

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===================================================

9)İZMİTLİ GRAFİKERDEN SİNGLE ALBÜM

İZMİT'te yerel bir gazetede grafiker olarak çalışan Dilek Günay, söz ve müziği kendisine ait olan ilk single albümünü piyasaya sürdü. Çocukluk yıllarından bu yana müzikle ilgili olmasına rağmen yerel bir gazetede grafiker olarak çalışan Günay, çocukluk hayali olan müzik kariyerine yıllar sonra sözü ve müziği kendisine ait olan "Hasreti Bende Kaldı" adlı single çalışmasıyla başladı. "Yaşanmışlıklarımdan yola çıkarak bu albümü yaptım" Albümün piyasaya çıkmasının ardından olumlu tepkilerle karşılaştığını ifade eden Günay, ilkokul yıllarından bu yana müzikle uğraştığını ve "Hasreti Bende Kaldı" albümünü yaşanmışlıklarından yola çıkarak bestelediğini söyledi. Albüme gelen tepkilerden şu an oldukça memnun olduğunu ifade etti. Günay, bir sonraki hedefinin bu albüme klip çekmek olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Dilek Günay stüdoda şarkı söylerken

-Dilek Günay ile rop

-Dilek Günay dan Detaylar

Selda HATUN TAN/İZMİT(Kocaeli)-

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Şanlıurfa Adliyesi Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title