Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)YUNAN BAYRAKLI TANKER ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KARAYA OTURDUÇANAKKALE Boğazı'nda arızalanan Yunanistan bayraklı 'Krıtı Sea' isimli tanker, karaya oturdu.

1)YUNAN BAYRAKLI TANKER ÇANAKKALE BOĞAZI'NDA KARAYA OTURDU

ÇANAKKALE Boğazı'nda arızalanan Yunanistan bayraklı 'Krıtı Sea' isimli tanker, karaya oturdu.

Malta'dan Gürcistan'ın Batum Limanı'na giden, 183 metre boyunda ve 28 bin 553 groston ağırlığındaki 'Krıtı Sea' isimli tanker, Çanakkale Boğazı Nara Burnu açıklarında, arızalandı. Sürüklenen tanker saat 05.30 sıralarında karaya oturdu. Geminin kaptanı, durumu Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne bildirdi. Ancak, yardım talebinde bulunmadı. Bölgeye güvenlik nedeniyle, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kıyı Emniyeti-9' ve 'Kurtarma-4' isimli römorkörler sevk edildi. Tankerin kaptanının kendi imkanlarıyla kurtulma çalışması yapacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Karaya oturan tankerin görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=======================================================

2)MURAT CAN, 4.5 YAŞINDA 62 KİLOYA ULAŞTI

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde 3 kilo 700 gram dünyaya gelen Murat Can Görmez, 4.5 yaşında 62 kiloya ulaştı. Hüsne ve Mustafa Görmez çifti, 6 yaşındaki ağabeyinden 42 kilo daha ağır olan Murat Can'ın tedavi görmesine rağmen kilo almaya devam ettiğini, hayatından endişe duyduklarını söyledi. Ev kadını 42 yaşındaki Hüsne ve kaynak ustası 50 yaşındaki Mustafa Görmez çiftinin 2 çocuğundan küçüğü Murat Can Görmez, doğduktan sonra hızla kilo almaya başladı. Hüsne Görmez, bebekliğinde normal bebekten daha hızlı kilo aldığını fark ettiği çocuğunu 4 aylıkken Düzce'deki özel hastaneye götürdü. Buradan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Murat Can, tedaviye alındı.

AĞABEYİNDEN 42 KİLO DAHA AĞIR

Murat Can, tedavi görmesine kilo almaya devam etti. Şu anda 4.5 yaşında olan Murat Can, 62 kiloya ulaştı. 6 yaşında ve 20 kilo olan ağabeyi Muhammet'ten 42 kilo daha ağır olan Murat Can, hergeçen gün kilo almaya devam ediyor. Murat Can, rahatsızlığı nedeniyle zaman zaman nefes almakta zorluk yaşarken, yaşıtları gibi koşup oynamada da sorunlar yaşıyor.

'YEMEK VERMEDİĞİMİZDE BİZE SALDIRIYOR'

Hüsne Görmez, oğlunun 4.5 yıldır tedavi altında olmasına rağmen kilo almaya devam ettiğini söyleyerek, "Doktorlar sürekli tahlil yapıyor. Ancak çocuğum hala kilo alıyor. Oğlumun ölmesinden korkuyorum. 1 ay önce 50 kiloydu. Şimdi 62 kilo oldu. Nefes almakta zorlanıyor. Oksijen veriyoruz. Yaşıtları gibi koşup oynayamıyor. Ağabeyi de bu duruma üzülüyor. Sürekli yemek istiyor. Vermediğimiz zaman bize saldırıyor. Buzdolabında ne bulursa yiyor. Bir an önce çare bulunmasını istiyorum. Ankara'ya Hacettepe Üniversitesi'ne götürmek istiyorum oğlumu, ancak imkanımız yok" dedi.

İstanbul'da bir atölyede kaynak ustası olarak çalışırken 1 yıl önce oğlunun rahatsızlığı nedeniyle işi bırakıp Akçakoca'ya dönen ve günlük işlerde çalışarak geçimini sağlayan Mustafa Görmez de "Oğlumun bu durumu nedeniyle işten çıktım. Beni sürekli yanında istiyor. Eşim de artık çok ağır olduğu için bakamıyor" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Murat Can'dan görüntü

-Ağabeyi ile görüntüsü

-Ağabeyi ile oynarken

-Anne ve baba ile röp.

-Murat Can ile röp.

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

===================================================

3)ÇATILARDA KURULACAK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİYLE 23 YIL BEDAVA ELEKTRİK

MERSİN Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çatı tipi güneş santralleri (GES) için yapı ruhsat şartını kaldırmasıyla  birlikte, çatılara kurulacak  sistemin 7.5 yılda maliyetini amorti edeceğini ve 23 yıl bedava elektrik üreteceğini açıkladı. Binalara kurulacak güneş enerji sistemine 10 kilovatta kadar ruhsatsız müsaade edildiğini belirten Odası Başkanı Seyfettin Atar, bu sayede apartmanların kendi enerjilerini üretme şansına sahip olabileceğini söyledi. Akdeniz'de yılın 365 gününün 300 gününde maksimum güneşle sahip olunduğunu kaydeden Atar, fotovoltaik panellerin elektrik üretimini gün ışı olduğunda yaptığını göz önünde bulundurunca üretken sürenin 350 güne çıktığını belirterek, "Mersin'de güneşleme ortalama 7 saat oluyor. Biz binalarımıza 5 kilovatlık bir sistemi rahatlıkla kurabiliyoruz. Bu sistemin maliyeti ise 41 bin TL.  Kurulu gücümüz olan 5 kilovat ile çarptığımızda her yıl yaklaşık 12 bin 250 saat enerji elde etmiş oluyoruz. Bunun karşılığı olarak da yıllık  5 bin 512 TL gelir elde etmiş olacağız" dedi.

BEDAVA ELEKTRİK

41 bin TL'lik sistemin yılda 5 bin 512 TL kazanç sağladığına işaret eden Seyfettin Atar, "Bu sistem yaklaşık 7.5 yılda kendini amorti ediyor. Bu sistemin en az 30 yıl ömrü var. Hal böyle olunca yaklaşık 23 yıl bedava elektrik üretecek bu sistem. Bu sistemin yanına akü grupları koyarsanız enerjinizi depolayıp kesinti durumunda elektriksiz kalmazsınız. Apartman ve sitelerde kurulması halinde sağlanacak tasarruf ile, aidatlar bile bedava karşılanabiliyor" diye konuştu.

NÜKLEER SANTRAL İKİNCİ PLANDA OLMALI

Akkuyu Nükleer Santrali'nin, alternatif enerji kaynaklarının çok olduğu bu bölgede birinci planda düşünülmesinin çok yanlış bir tercih olduğuna vurgu yapan Atar bu konuda şunları söyledi:

"Burada güneşimiz ve suyumuz varken bölgede nükleer santralin dayatılması doğru bir tercih değil. Güneş enerji santralleri nükleer santralle mukayese edilmez ama temizlik, güvenirlilik ve yakıt temini konusunda artıları çok olan sistemlerdir. Amaç insan yaşamının konforunu arttırmak, yaşamı daha önemli noktada düşünmekse, yenilenebilir, doğa ve insan dostu enerji sistemlerinin ön plana çıkması gerekir. Nükleer santralde kaza yaptıktan sonra ve öncesinde sıkıntıları çok fazla olan sistemlerdir. İkinci planda tutulmalıdır."

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Güneş Santralinden görüntüler

Santrallerin çatıda görüntüsü

------------------------------------

GES panellerinden görüntüler

Mersin'in havadan görüntüsü

Çatılarda bulunan, su ısıtmaya yarayan güneş panelleri ve su depoları

Panel ev su depolarından görüntüler

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar'ın konuşması

Genel detay görüntüler

SÜRE: 06'24"   BOYUT: 204.62 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

====================================================

4) LÜKS OTOMOBİLLE HIRSIZLIK

ADANA'da lüks otomobiliyle, kamyon ve TIR'ların akülerini çalan 24 yaşındaki Murat F.,  güvenlik kamerasından kullandığı aracın plakasının belirlenmesi sonucu yakalandı. Kent genelinde, kamyon ve TIR'ların akülerinin çalınmasın üzerine Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.  Çok sayıda güvenlik kamerasını inceleyen polisler, merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi'nde park halinde bulunan TIR'ın yanına lüks aracıyla gelip, akülerini söktükten sonra olay yerinden ayrılan aracın marka ve modelini asayiş ekiplerine bildirdi. Uygulama yapan ekipler, kısa sürede aracı bularak  Murat F.'yi yakaladı. İfadesi alınmak üzere, emniyete götürülen zanlı, aküleri 150 lira karşılığında hurdacıya sattığını söyledi. Yaklaşık 10 akü çaldığını söyleyen Murat F., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Hırsızın araçla gelmesi

Arçtan inerek tırın aküsünü sökmeye çalışması

Söktüğü aküyü aracına götürmesi

Tırın yanına geri dönmesi

Diğer aküyü sökmesi

Aküyü aracına taşıması

Aracın gidişi

SÜRE: 03'28"    BOYUT: 212 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================

5)GÜLŞEN, DEMET AKALIN'I ÖVDÜ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahneye çıkan ve söylediği birbirinden hareketli şarkılarla tatilcileri coşturan Gülşen, her yerde Demet Akalın şarkıları çaldığını söyleyerek, arkadaşını alkışladığını kaydetti. Pop müziğin ünlü isimlerinden Gülşen, Gümbet Barlar Sokağı'ndaki Pasha Club'da konser verdi. Kendisine eşlik eden 4 dansçı ile birlikte sahnede bir an olsun durmayan Gülşen'e eşi Ozan Çolakoğlu da kabinde eşlik etti. 'Bangır Bangır' isimli parçası ile sevenlerinin karşısına çıkan Gülşen, daha sonra 'Yatcaz Kalkcaz', 'Bir Fırt Çek', 'Irgalamaz Beni' ve 'Bu Gece' isimli parçaları ile konserine devam etti. Yaptığı danslar ile de göz dolduran Gülşen'i yaklaşık 1000 kişi izledi. Sahneye uzun bir elbise ile çıkan ve sevilen şarkılarını seslendiren ünlü popçu, sahne performansıyla bol bol alkış aldı. Sevenlerini "Hoşgeldiniz" diyerek karşılayan Gülşen "Her zamanki gibi Gümbet'te çok gürültü var ama bizim sesimiz sanırım hepsini bastıracak. Hepiniz hoşgeldiniz, harika bir gece olsun. Ozan Çolakoğlu ve ekibimle en şahane şarkıları söyleyeceğim bu akşam. Herkese iyi eğlenceler" dedi.

Şarkı arasında başka bir mekanda Demet Akalın'ın parçasının çaldığını duyan Gülşen, "Yine mi Demet çalıyor burada? Ay bu Demet'in sesi de her yerden gelsin. Ne zaman şarkı arası versem Demet'in sesini duyuyorum. Yapacak hiç birşey yok. Alkışlıyoruz arkadaşımızı" dedi.

Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Gülşen, yerli ve yabancı turistlere güzel bir gece yaşattı.

Görüntü DÖkümü

------------------

-Gülşen'in sahne performansından görüntü

-Ozan Çolakoğlu'nun görüntüsü

-İzleyenlerden görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ –Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demet Akalın Yunanistan Murat Can Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title