Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Tunceli şehidi memleketine uğurlandıTUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol için Elazığ'da uğurlaama töreni düzenlendi.

Tunceli şehidi memleketine uğurlandı

TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol için Elazığ'da uğurlaama töreni düzenlendi. Törenden sonra şehit Erol'un cenazesi defin edilmek üzere memleketi Konya'ya gönderildi.

Nazımiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliğinin dün Geriş Köyü yakınlarında bir grup PKK'lının saldırısına uğramasından sonra şehit olan uzman çavuş Ahmet Erol için Elazığ havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, askeri ve mülki erkanın katıldığı tören, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri araçla havalimanına getirilmesi ile başlandı. Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya şehit asker için dualar okudu.

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Tunceli Valisi Osman Kaymak, devlet olarak devletin bekası ve geleceği için canını feda eden kahraman şehitlerin geride bıraktığı ailesi için her türlü fedekarlığı yapmaya, onlara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, "Terörle mücadelede verdiğimiz şehitler ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlama konusundaki kararlılığımızı etkilemeyecek, aksine daha sıkı bir şekilde birbirimize kenetlenerek bu zor günleri aşacağımızı ifade etmek isterim"dedi.

Törenin ardından şehidin naaşı hava yoluyla memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesine uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

-Cenazenin gelişi

-Törenden görüntü

-Vali Kaymak'ın konuşması

-Duaların okunması

-Şehidin uğurlanması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

=======================================

Lice'de uzaktan komundalı patlayıcı düzeneği bulundu

Bulunan patlayıcının imha anı

DİYARBAKIR'ın 6 ilçesi, 104 köy ile bağlı mezraları kapsayan ve yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı "Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan" operasyonu devam ederken, operasyon kapsamında Lice'nin Ortaç köyü yoluna alüminyüm tozu ile güçlendirilmiş uzaktan komutalı olarak tuzaklanan 100 kilo ağırlığında el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 28 Mayıs'ta başlatılan operasyonun devam ettiği belirtilerek, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 4 mağara içinde ve çevresinde yapılan detaylı aramada, 6 adet 12 kiloluk mutfak tüpü, 2 adet 2 kiloluk piknik tüpü, 16 adet büyük pil, 1 adet vantilatör, 1 adet koli bandı ele geçirildiği ve Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Lice İlçesi, Ortaç Köyü mülki sınırları içerisinde karayolu kenarına 2 adet 12 kiloluk tüp içerisine yaklaşık 100 kilo amonyum nitrat ve alüminyüm tozu ile güçlendirilerek hazırlanmayı müteakip uzaktan komutalı olarak yerleştirilmiş olan 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiği belirtilen açıklamada, "Patlayıcı düzeneği Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinden çıkarılarak, emniyetli bir bölgede tahrip edilmiştir"denildi.

Operasyonun icra edildiği bölgelerde oluşturulan 33 yol kontrol noktasında 59 araç ve 731 şahsın sorgulaması yapıldığı belirtilen açıklamada, "Yapılan sorgulamalar sonucu yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 6 şüpheli yakalanarak, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligat yapılmasını müteakip serbest bırakılmış. Adli makamlardan alınan kararlara istinaden 25 köy ve 4 mezrada toplam 142 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti icra edilmiş, bu kapsamda 2'si kasten adam öldürme tehdit ve hakaret, 1'i çocuğun nitelikli cinsel istismarıö, 1'i de 2313 sayılı kanuna muhalefet olmak üzere aranma kaydı bulunan toplam 4 şüpheli gözaltına alınmış, 1 adet CZ 75 marka tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 17 adet 9 mm tabanca fişeği ele geçirilmiş" denildi.

BİN 185 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Söz konusu operasyon kapsamında bin 185 kilo esrar, 669 bin 115 kök hint keneviri ele geçirildiği belirtilen Valilik açıklamasında, "Kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, söz konusu uyuşturucu maddesi muhafaza altına, 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır"denildi.

Görüntü Dökümü:

-Bulunan patlayıcının imha anı

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: ELAZIĞ

===============================================

Polisler mısır tarlasındaki keneviri sırtlarında taşıdı

ADANA'da, polis ekipleri mısır tarlasından söktükleri  2.5 metre uzunluğundaki 567 kök Hint kenevirini sırtlarında taşıyarak topladı, tarla sahibi ise gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerine, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Zeytinli Mahallesi'nde bulunan mısır tarlası içinde Hint keneviri olduğu ihbarı geldi. Tarlaya gelen ekipler, mısırların arasında  2.5 metre boyunda 567 kök Hint keneviri buldu. Tarım işçisi gibi çalışan polisler kenevirleri kazma kürekle söküp, sırtlarında taşıyarak tarladan çıkardı. Gözaltına alınan tarla sahibi Ahmet K. kenevirlerden  haberi olmadığını söyledi.

Zanlı sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polislerin mısır tarlasına girmesi

Kenevirleri bulmaları

Kenevirlerden genel ve detay görüntüler

Polislerin kenevirleri sökmesi

Sökülen kenevirlerin görüntüsü

Söktükleri kenevirleri sırtlarında taşımaları

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================

Yolcu otobüsü köprüden alt yola düştü: 48 yaralı (2)

VALİ VEKİLİ HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

Çorum Vali Vekili Adem Saçan, 48 kişinin yaralandığı kazada yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Saçan, kazada can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kazanın Sungurlu İlçesi'ne 30 kilometre kala meydana geldiğini belirten Vali Vekili Saçan, şöyle dedi:

"Kaza haberini alır almaz tüm yetkili arkadaşlarla acil olarak olay yerine intikal ettik. Şoförün, yolun acemisi olduğu belli. Yoldan çıkarak sağdaki köprü üzerine doğru hareket ediyor. Tahmin ediyoruz ki sonra da yanlış yola gittiğini düşünerek birden bire köprünün yan tarafından tekrar kayarak yola doğru iniyor. Otobüsün görüntüsüne göre çok daha vahim şeyler olabilirdi. Çünkü araç, deyim yerindeyse pert vaziyetteydi. Korkutucu bir durumdu. Daha sonra aldığımız bilgilerde ölü olmadığını öğrendik."

Kaza sonrası otobüs şoförü tedavisi sonrası gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: ÇORUM

=======================================

Mardin'de tarım işçilerini taşıyan araçlar çarpıştı: 4 ölü, 13 yaralı

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde tarım işçilerini taşıyan bir kamyonet hatalı sollama yapınca karşı yönden başka tarım işçilerini taşıyan araçla çarpıştı. Kazada, 4 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı. Yaralılar Midyat Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza, Mardin-Midyat karayolunda bulanan Duzova Mahallesi yakınlarında meydana geldi. 35 yaşındaki Mehmet Alkan yönetiminde ve tarım işçilerini taşıyan 47 IB 588 plakalı kamyonet ile yine tarım işçilerini taşıyan 44 yaşındaki Yusuf Akpınar yönetimindeki 35 HB 3927 plakalı kamyonetle hatalı sollama sonucuyla çarpıştı. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi yaralandı. Vatandaşların bilgi vermesi sonucu kaza bölgesine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralananlar Midyat Devlet hastanesine sevk edilirken, yaralı yakınları hastaneye akın etti.

Görüntü Dökümü;

-Kaza yerinden görüntü

-Kazaya karışan aracın çekilmesi

-Hastane önünde görüntüler

-Yaralı yakınları

-Yaralıların hastaneye getirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT,-

======================================

'Bisikletli tacizci' tutuklandı

KONYA'da 4 kadını elle taciz ettiği iddia edilen, 'bisikletli tacizci' olarak bilinen ve polis tarafından kurulan özel ekip tarafından yakalanan 39 yaşındaki Mehmet D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mehmet D.'nin taciz olaylarıyla ilgili güvenlik kamera görüntüleri izletilmesine rağmen suçlamaları kabul etmediği "Geçerken elim çarptı" diye kendisini savunduğu belirtildi.

Merkez Selçuklu İlçesi'nde bulunan farklı mahallelerde son bir ay içerisinde 4 kadının elle taciz edilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri tarafından özel ekip oluşturuldu. Özel ekip, taciz olaylarının meydana geldiği bölgelerde yaklaşık 500 güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Vatandaşlarla da yüz yüze görüşmeler yapan polis, şüphelinin bir taciz olayını gerçekleştirirken görüntüsüne ulaştı.

Taciz olayına ait bir fotoğraf sosyal medyada paylaşılınca vatandaşlar kampanya başlattı. Olayların meydana geldiği bölgelerde akşam saatlerinde bir araya gelen bazı vatandaşların tacizciyi yakalamak için çalışma yaptığı belirtildi.

EŞİ TEŞHİS ETTİ

Şüphelinin eşgalini belirleyen polis soruşturmayı sürdürürken, geçen cumartesi günü gelen bir ihbar, değerlendirmeye alındı. Dumlupınar Mahallesi'nde bir apartmana giden polis, apartmanın deposunda taciz olaylarında kullanılan renkte ve modelde bir bisiklet buldu. Polis, bisikletin sahibinin aynı apartmanda oturan değirmen makinesi üreten fabrikada çalışan evli ve 2 çocuk babası Mehmet D. olduğunu tespit etti. Memmet D.'nin evine giden ekipler, eşi Melike D.'nin ifadesine başvurdu. Melike D., güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden eşi Mehmet .'yi teşhis etti.

ELİ ÇARPMIŞ

Polis, eşinden aldığı adres doğrultusunda şüphelinin çalıştığı merkez Karatay İlçesi'nde bulunan sanayi sitesine gitti. İşyerine giden polis, şüpheli Mehmet D.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Daha önce de cinsel taciz olayına karıştığı ve davadan beraat ettiği belirtilen Mehmet D. suçlamaları kabul etmedi. Mehmet D.'nin taciz olayıyla ilgili güvenlik kamera görüntüleri izletilmesine rağmen polisteki ifadesinde, "Ben bir şey yapmadım. Geçerken elim çarptı" dediği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Mehmet D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(Görüntü Dökümü

----------------

Mehmet D.'nin bisikletiyle kadını taciz etmesi

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA

========================================

Mersin'de kanlı market soygunu girişimine 2 tutuklama

Güvenlik kamerası görüntüleri

MERSİN'de, soygun için girdikleri market sahibini pompalı tüfekle yaralayan 2 zanlı tutuklandı.

Olay, 26 Mayıs'ta merkez Toroslar İlçesi Okan Merzeci Caddesi'nde meydana geldi. İşyerinin güvenlik kamerasına yansıyan soygun girişiminde motosikletle gelen 2 kişi, kafalarındaki kaskla markete girdi. Zanlılar, kasada bulunan market sahibi Yusuf K.'ya yönelerek silahlarını doğrulttu. Bir süre bu şekilde kalan zanlılardan biri, elindeki pompalı tüfeğin namlusu ile Yusuf K.'ya vurmak istedi. O anda silahı tutup iten Yusuf K.'ya pompalı tüfekle ateş eden şüpheliler, bir şey çalamadan kaçtı. Ağır yaralanan Yusuf K. ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili Hüseyin T., Musa Y. ve İsmail Y.'yi gözaltına aldı. Kaçarken olay yerine atılan kasktan elde edilen parmak izinden yola çıkan ekip tarafından yakalanan şüphelilerden Hüseyin T. ile Musa Y. tutuklanırken, İsmail Y. serbest bırakıldı. Olaya karıştığı belirlenen F.İ. ise aranıyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Emniyet tabelası

Zanlıların çıkarılması

Zanlıların araçlara bindirilmesi

Araçların emniyetten çıkışı

(Güvenlik Kamerası)

Yusuf K. kasanın yanında otururken

Hırsızların silahlarını Yusuf K'ya doğrultması

Zanlılardan birinin silahla Yusuf K'ya vurmak istemesi

Yusuf K.'nın silahı itmesi

Zanlının ateş etmesi

Zanlıların kaçışı

Çevredekilerin yardıma koşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

==========================================

Bakan Zeybekci: Bu millet asla esir olmadı, dizleri üzerine çökmedi

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında geldiği Kars'ta "Türkiye'nin etrafı adeta ateş çemberi, o ateş çemberinin içinde dualı millet. ve bu millet tarihi boyunca asla aman demedi. Bu millet asla esir olmadı, asla dizleri üzerine çökmedi ve bu millet bütün ihanet oyunları bozmak uğruna yoluna devam ediyor" dedi.

'Gönül Köprüsü' projesi kapsamındak etkinliğe katılmak üzere Kars'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Evliya Camisi bahçesinde bulunan Şehit Ebu-l Hasan Harakani Türbesi önünde 3 bin kişiyle birlikte iftarını açtı. Vali Rahmi Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın'ın da katıldığı iftar programında konuşan Bakan Zeybekci, "Türkiye'nin etrafı adeta ateş çemberi, o ateş çemberinin içinde dualı millet. ve bu millet tarihi boyunca asla aman demedi. Bu millet asla esir olmadı, asla dizleri üzerine çökmedi ve bu millet bütün ihanet oyunları bozmak uğruna yoluna devam ediyor. Rabbim bu güzelliklerimizi artırsın ve birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah, ülkemizin huzurunu ve refahını her zaman daim eylesin" diye konuştu.

Öte yandan Bakan Zeybekci, yanına gelen ve elini öpen Melisa isimli kız çocuğunun elini öptü ve bir süre sohbet etti. Melisa'ya kartvizitini veren Zeybekci, kızdan kendisine e-mail göndermesini istedi. Kız çocuğunun ayrılmadan önce bir kez daha elini öpmek istemesi üzerine "Ananın, babanın, hocanın ve kocanın eli öpülür. Bir de ataların, ninelerin, dedelerin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Harakani çadırı, evliya camii, kars kalesi, kalabalık ve yemek dağıtımı

Semazen gösterisi

Bakan Zeybekçi'nin alana gelmesi

Vatandaşları selamlaması

Melisa ile Bakanın diyalogu

Konuşması

Dua edilmesive iftar zamanı

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS,

=============================================

Rize yaylaları rengarenk

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 200 rakımlı Petran Yaylası'nda açan çiçeklerle birlikte oluşan renk cümbüşünü görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

İkizdere İlçesi'ne 28 kilometre uzaklıktaki Petran Yaylası muhteşem doğası, zengin bitki türleri ve temiz havasıyla doğa severlerin ilgisini çekiyor. Kışın düzenlenen kayak şenlikleri ile adını duyuran yaylada yazın açan çiçeklerle oluşan renk cümbüşünü görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. 100 ile 150 yıllık tarihi ahşap yapıların da yer aldığı yayla bölgede son yıllarda en çok ziyaret edilen yayla olmaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yayla detayları

Çiçeklerden detaylar

Yayla evlerinden detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / RİZE

================================================

Marmaris'te sahiller doldu

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti, renkli görüntüler oluştu.

Marmaris ilçe merkezinde, gölgede 36 derecenin üzerine çıkan sıcak hava nemle birleşince bunalttı. Deniz suyu sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Marmaris'te sahiller doldu. Turistik İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik sahil boyunda, plajlar renkli görüntülere sahne oldu. Sıcaktan bunalan turistlerin bazıları sandalye ile şezlonglarını denize taşıdı, kimileri şemsiye altında dinlenmeyi tercih etti. Heyecan yaşamak isteyen turistler jet-ski, banana gibi su sporları yaptı. Aileler, çocuklarıyla gün boyu denizde oyunlar oynadı. Otel havuzları ve su parkları da plajları aratmayan görüntüler oluştu.

Üniversite öğrencisi Rus Yekaterine Virov, "Marmaris'e ilk defa geldim ve hayran kaldım. Marmaris çok güzel" dedi. Ukraynalı sekreter Anya Iyubov, "Seni seviyorum Marmaris. Marmaris çok güzel" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Caddeye konumlandırılmış 36 dereceyi gösteren elektronik termometrenin görüntüsü

-Marmaris şehir merkezi ve İçmeler Mahallesi Plajları'ndan görüntü

-Sahil yolunda bikinili, kaprili yürüyüş yapan turistlerden görüntü

-Su sporları yapan turistlerden görüntü

-Turistlerle röp.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

==================================================

Yakaladıkları 30 kiloluk balığı denize bıraktılar

ANTALYA'da iki amatör balıkçı, Konyaaltı Sahili'nde yakaladıkları 1.5 metre boyunda 30 kiloluk kuzu (akya) balığını 1500 liraya satmak yerine denize bıraktı.

Konyaaltı Plajı'nda balık avlayan 36 yaşındaki Cuma Köksal ile 63 yaşındaki İsmail Okatan, sabah erken saatlerde yakaladıkları 1.5 metre boyunda ve 30 kilo ağırlığındaki kuzu balığıyla denize girenlerin dikkatini çekti. Cep telefonlarıyla ikiliyi görüntüleyen yerli ve yabancı turistler, amatör balıkçıların, fotoğraf çektirdikten sonra yakaladıkları balığı öperek Akdeniz'in serin sularına bırakmasıyla şaşırdı. Balığı tutanlardan inşaatta şantiye şefliği yapan Cuma Köksal, yaşadığı heyecanı şu şekilde anlattı:

"Sabah erken saatlerde Konyaaltı Sahili'nde balığa çıktık. Oltamıza vuruş aldım, dev bir balığın geldiğini anladık. Yarım saatlik uğraş sonucunda minik devimizi dışarı aldık. İsmail Bey ile niyetimiz sudan aldığımızı suya geri vermekti. Bize ait olmadığını düşündüğümüz 30 kiloluk balığı eve götürüp harcayamazdık."

1500 LİRALIK TEKLİFİ GERİ ÇEVİRDİLER

Ekoyu dengelemek ve sportif balıkçılığı özendirmek için balığı geri bıraktıklarını belirten Köksal, "Örnek olmak istedik. Bazı insanların küçük balıkları alıp evlerine götürdüklerini biliyoruz. Onları gördüğümüzde yüreğimiz sızlıyor. Onlara bir şey diyemeyeceğimiz için bu yönteme başvurduk" dedi. Balığın 30 ile 35 kilo arasında olduğunu kaydeden Köksal, bu büyük balıkları sahilde 3 yıldır takip ettiklerini söyledi. Köksal, balığa 1200 ile 1500 lira arasında para teklif edenler olduğunu, ancak bu teklifleri kulak ardı ettiklerini kaydetti.

BALIĞI GÖRENLER KONYAALTI'NA AKIN ETTİ

Yurtdışından emekli olan ve Antalya'ya sadece balık tutmak için birkaç aylığına gelen İsmail Okatan ise amatör balıkçılığı hayata geçirmek için böyle bir şeyi yapma zorunluluğu hissettiklerini söyledi. Okatan, "Ben yakaladığım balıkları çok nadir eve götürürüm. Bu balık Akdeniz'in kralı ve buraya aitti. Birkaç genç haricinde Konyaaltı'nda avlanan kimse yok. Bunu yaptıktan sonra ertesi gün birçok insan buraya balık yakalamaya geldi. Özellikle gençlerin amatör balıkçılığa yönelmesini istiyorum" diye konuştu.

DOÇ. DR. GÖKOĞLU BALIKÇILARI KUTLADI

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu da amatör balıkçıları kutladı. Doç. Dr. Gökoğlu, "Kuzu balığı çok değerlidir. 30 kiloluk balığı vatandaşımız yakalayıp doğayı korumak adına tekrar geri bırakıyorsa onu kutlamak lazım. Çok örnek bir davranış. 30 kiloluk bir balığı hiçbir balıkçı bırakmaz. Arkadaşımız çok hassas ki bırakmış, kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Amatör balıkçının balığı yakaladığı an (CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Balığın fotoğrafını çekenlerin görüntüsü (CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Amatör balıkçının balığı kucağına alması (CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Amatör balıkçının balığı yeniden denize bırakması (CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ)

Sahilden görüntü

Amatör balıkçıların hazırlık yapması

Amatör balıkçıların denize olta atması

Amatör balıkçıların detay görüntüleri

Amatör balıkçılar röp

Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu röp

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası sona erdi

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası sona erdi. Genel klasmanda turnuvanın şampiyonu Ukrayna'dan Andrey Sumets olurken, Azerbaycan'dan Vugar Rasulov ikinci, Ukrayna'dan Yuri Solodovnichenko ise üçüncü oldu.

Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nın 5'incisi, 6 gün sürdü. Çeşme'de satranç heyecanı yaratan turnuvanın ödül töreni, kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı (TSF) Gülkız Tulay, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Gençlik ve Spor Hizmetleri İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Küçük, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan, satranç sporcuları ve vatandaşlar törne katıldı.

"ÇEŞME'Yİ DÜNYAYA TANITAN BİR TURNUVA"

Konuşma yapan TSF Başkanı Tulay, "Bu turnuvanın arkasında kelimelerle ifade edilmeyecek kadar büyük emekler var. Çeşme Meydanı'nda simültane gösteri, 200 kişinin katıldığı yıldırım turnuva ve özellikle görmekten, içinde bulunmaktan büyük gurur duyduğum, büyük mutluluk duyduğum bir ilk yaşandı. Denizin üzerinde iki büyük usta satranç oynadı. Çeşme, ülkemiz için çok önemli kültürel, tarihi ve turistik değeri olan bir yer. Biz turnuva vesilesiyle belki de Çeşme'yi tüm dünyaya anlatıyoruz. Ülkemiz turizm anlamında sıkıntılı günlerden geçerken bu katkının önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"TURİZME DE KATKI SAĞLADI"

Belediye Başkanı Dalgıç ise "Böyle organizasyonlar ekip işidir. Umuyorum ki, turnuvanın yapıldığı Aya Haralambos Kilisesi ve Çeşme Spor Salonu beklentilerinizi karşılamıştır. Aslına bakarsanız, bu turnuva bir etkinlik. Ama aynı zamanda bir turizme katkı sağlayan bir faaliyet. Umuyorum ki 6'ıncısı da, ülkemizin daha güzel günlerinde sizlerle tekrar buluşuruz" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Genel klasmanda turnuvanın şampiyonu Ukrayna'dan Andrey Sumets olurken, Azerbaycan'dan Vugar Rasulov ikinciliği, Ukrayna'dan Yuri Solodovnichenko ise üçüncülüğü elde etti.

Turnuvada A kategorisinde, 'En İyi Türk Sporcu' Ufuk Sezen Arat, 'En İyi 55 Yaş Üstü' Armen Grigoriev, 'En İyi Kadın Oyuncu' Betül Cemre Yıldız olarak ödül kazandı.

B kategorisinde ise Genel kategoride, 'En İyi 16 Yaş Altı Sporcu' ve 'En İyi Kadın Oyuncu' kategorisinde Nehir Tokat, 'En İyi 55 Yaş Üstü' kategorisinde Veli Osmanlı ve 'En İyi Elo'suz oyuncu kategorisinde Ege Özbek ödül aldı.

C kategorisinde ödül kazananlar ise 'Genel kategoride' Hakan Çelik ve 'En İyi Kadın Sporcu' kategorisinde İpek Yılmaz oldu. C kategorisinde Çeşme Belediyespor Satranç Takımı oyuncuları Yağız Efe Uğurlu altıncı, Ecem Çalman yedinci ve Ege Ünlü sekizinci olmayı başardı. Ecem Çalman 'En İyi Kadın Sporcu' kategorisinde de ikinci oldu.

D kategorisinin ödüllerini de 'Genel kategoride' Arda Üzgür, 'En İyi Kadın Sporcu' kategorisinde Hatice Aslı Muştu aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gülkız Tulay ve Muhittin Dalgıç'ın konuşmaları

Ödül töreni görüntüleri

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir),

============================================

Rus hiphop şarkıcısı Kemer'de konser verdi

ÜNLÜ Rus hiphop şarkıcısı Egor Kreed Antalya'nın Kemer İlçesi'nde konser verdi. Yaklaşık 3 bin kişinin doldurduğu gece kulübünde sahneye çıkan Kreed izdihama neden oldu.

Kemer merkezinde bulunan Club Aura'da, "Egor Kreed" adıyla bilinen Rus şarkıcı ve besteci 23 yaşındaki Yegor Nikolaevich Bulatkin sahneye çıktı. Yerli ve yabancı yaklaşık 3 bin turistin akın ettiği gece kulübü önünde uzun kuyrukla oluştu. Konser öncesi turistler, gece kulübünün DJ'i Arda'nın çaldığı şarkılar ile dans ederken, go-go dansçılarının şovlarıyla eğlendi.

Saat 02.00'de Egor Kreed'in sahneye çıkmasıyla coşku zirveye ulaştı. Genç şarkıcının hayranları söylenen parçalara eşlik ederken, 1 saat sahnede kalan şarkıcının fotoğraf ve görüntüsünü çekmek isteyen özellikle kadın turistler birbiriyle yarıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Go go dansçısı ve içeriden detaylar

Dj Arda detay

Dj setup'undan detay

İçeriden detay

Egor Kreed sahnesinden detay

Gece Kulübünden genel detaylar

Kameraya çeken bayandan detay

Egor Kreed sahnesi detay

Parçaya eşlik eden kızdan detay

Gece Kulübü genel

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=============================================

'Cezaevi AVM'ye ilgi büyük

ADANA'da hizmete giren ve 21 farklı cezaevinde üretilen yüzlerce ürünün satıldığı İşyurtları Kurumu Adana Satış Mağazası'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Güzelyalı Mahallesi'nde bulunan Adalet Bakanlığı Göltepe Eğitim Tesisleri'nin ön tarafında hizmete giren satış mağazası, hem adalet çalışanlarına hem de vatandaşlara yönelik alışveriş imkanı sunuyor. Hükümlülerin meslek sahibi olması ve var olan mesleklerin geliştirilmesi amacıyla kurulan iş yurtları bünyesinde üretilen gıdadan tekstile, hediyelik eşyadan mobilyaya kadar yüzlerce ürün mağazada satılıyor.

21 CEZAEVİ 276 ÜRÜN

Adana, Toprakkale, Niğde, Edirne, Bozkurt, Diyarbakır, Çanakkale, Elazığ, Gaziantep, Kartal, Kırıkhan, Kütahya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Erzurum, Manisa, Sinop, Osmaniye, Uşak ve Foça ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin yöreye özgü ürettiği 276 kalem ürün vatandaşların beğenisine sunuluyor. 276 kalem ürünün içinde deri mont ve çanta, gömlek, et ve süt ürünleri, temizlik malzemeleri, çini, ceviz, baharat, oltu taşı, hediyelik eşya, el yapımı ahşap oyma ve bakır kaplama eşyalar piyasa fiyatının altında satılıyor.

'VATANDAŞLAR MERAKLA TAKİP EDİYOR'

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, hükümlülerin tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edildiklerini belirterek, "Cezaevlerinde bulunan hükümlülerimiz iş yurtları faaliyetleri kapsamında bir çok alanda üretimde bulunuyor. Bu mağazada ülkemizin dört bir yanındaki cezaevlerinde üretilen ürünler vatandaşlarımıza sunuluyor. Vatandaşlarımız da merak ve ilgiyle takip ediyorlar. Organik ve yerel ürünleri satın alıyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ürünlerin satıldığı marketin dış görüntüsü

Mahkumların yaptığı ürünlenin detay görüntüsü

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın konuşması

Haber: Salih ÜÇTEPE   -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Elazığ Çeşme PKK Politika Güncel Haberler

title