Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

(ÖZEL )1)ARAPLAR, SAROS KÖRFEZİ'NDEKİ ENEZ'E 'YAT LİMANI' KURUYORARAP Turizm Örgütü (ATÖ), Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kurmak için çalışmalara başladı.

(ÖZEL )

1)ARAPLAR, SAROS KÖRFEZİ'NDEKİ ENEZ'E 'YAT LİMANI' KURUYOR

ARAP Turizm Örgütü (ATÖ), Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kurmak için çalışmalara başladı. Edirne Valisi Günay Özdemir, Arapların bölgede yatırım yapacakları yerleri tespit ettiklerini ve çalışmaları olumlu sonuç vereceğine inandığını belirterek, " Enez'de yapılan balıkçı barınaklarımız, yat limanı olarak hizmet verebilecek alt yapıya sahip" dedi. ATÖ Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid ile beraberindeki heyet 10 Mayıs günü Dışışleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun  tavsiyesi üzerine turizm alanında çalışmalar üzere Edirne'ye geldi. Edirne Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt'un da bulunduğu bir toplantıya katılan konuk heyet, Edirne'nin Saros Körfezi kıyısındaki turistik ilçesi Enez'de de incelemelerde bulundu.  Dünyanın en temiz körfezlerinden Saros kıyısında ve Yunanistan'ın havalimanı bulunan Dedeğaç kentine denizden yaklaşık 10 mil mesafede bulunan Enez Limanı'nı inceleyen Araplar, burada yatlarına bir liman yapmak için harekete geçti. Arapların, özellikle kış aylarında yatlarını p7ark edebilecekleri ve yaz aylarında buradan dünya ülkelerine açılabilecekleri bir liman olarak kullanmak istedikleri belirtildi.

ATÖ Başkanı Dr. Banadar Bin Fahad Al Fuhaid, Edirne ziyaretinde yaptığı açıklamada, geçen yıl Türkiye'ye 3.5 milyon turist geldiğini, Arap ülkelerini ise 2 milyon Türk turistin ziyaret ettiğini belirterek, "Bilinen bir şey vardır Türk-Arap dünyasının turisti en çok para harcayan turistler olarak görülmektedir. Şuna dikkat çekmek gerekiyor ki; Türk ve Arap yatırımcıları arasında karşılıklı olarak yatırımların çoğaldığını görmekteyiz. Arap aleminin şu anda Türkiye'deki yatırımlarının büyük bir hacim aldığını görüyoruz. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki zaman diliminde Arap turistin destinasyon olabilme yoluna girebileceğini görüyoruz. Toplantı içerisinde bir müşterek bir çalışma grubu oluşturuldu. Bu ekip hem Edirne, hem de Türkiye turizmine hizmet edecek. Ele almak istediğimiz şey şudur. Edirne Valimiz ile bir anlaşma yaptık. Pazarlama ve tanıtım çalışmalarının ne şekilde olacağına ilişkin bir görüşme yaptık" açıklamasında bulunmuştu.

VALİ GÜNAY: YATIRIM YAPACAKLARI ALANLARI TESPİT ETTİLER

Edirne Valisi Günay Özdemir, ATÖ üyelerinin Enez İlçesi'nde ve limanda incelemeler yaptığını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. Edirne'nin tarih ve turizm açısından önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Özdemir, şöyle dedi:

"Asıl önemli olan ve Türkiye'de belki de gözden kaçan konulardan biriside birçok kişi Edirne'nin sahil şeridi olduğunun farkında değildir. Edirne'nin denize kıyısı olduğunu, deniz turizmin ne kadar önemli olduğunu biz anlatmaya, tanıtmaya çalışıyoruz. Özelikle Arap Turizm Örgütü'nden gelen heyetle 3 günlük burada bir çalışma yaptık. Daha sonra genel sekreter yardımcısı özel olarak burada kaldı, bir rapor hazırladı ve özelikle de Keşan, Enez bölgesindeki bütün sahillerimizi dolaştılar. Bunlarla ilgili ciddi bir çalışma yaptılar, 2-3 gün boyunca bunların raporları henüz elimize gelmedi, ama onların bölgeden çok memnun kaldıklarını biliyoruz. O bölgeyi tercih edeceklerini biliyoruz . Çünkü bizim orada şu an Enez'de yapılan balıkçı barınaklarımız, yat limanı olarak hizmet verebilecek alt yapıya sahip. Deniz olarak çevre güzellikleriyle, deniz güzellikleri Saroz körfezimizin güzelliğiyle de,  aslında dünyada en önemli yerlerden birisi. Şu anda biz burasını özelikle Arap dünyasındaki turistlere bunu anlatmaya çalışıyoruz. Arap Turizm Örgütü burada çalışma yapıyor. Bunun da olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz."

Vali Özdemir, Arap Turizm Örgütü üyelerinin bölgede yatırım yapacakları yerleri tespit ettiklerini belirterek, "Araplar yatırım yaparak o bölgede beraberinde turist getirecek yatırımlar yapacak alanları tespit ettiler. O bölgede yatırım yapacak alanları tespit edip o bölgeye yatırım yapacak turistleri de getirecekler. Orada balıkçı barınakları da var. Arapların orada ortamı bozmadan bölge halkıyla beraber yaşamasını sağlayacağız" dedi.

ZIPKINKURT: ARAPLAR YAT LİMANI YAPACAK

ATÖ'nün Edirne'deki toplantılarına katılan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt,  Arapların Enez İlçesi'nde yat limanı yapmak için çalışma başlattığını söyledi. Saros'un 2006 yılında Kütür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi' ilan edildiğini ve turizm yatırımı beklediğini belirten Zıpkınkurt, "Enez, Yunanistan'ın Dedeağaç (Alexandroupolis Dimokritos) Havaalanı'na yakın. Dolayısıyla Araplar kışı konaklayacağı büyük yatların Enez'de olabileceği sonucuna vardılar. Önümüzdeki dönem böyle bir çalışma olup bunu hükümetimizle paylaşacağını biliyorum. Enez yat limanı olursa bölgeye ciddi bir yatırım olacağını düşünüyorum. Arapların yat limanı olarak Enez'i istemelerinin en büyük nedeni İtalya'da Dubrovnik'te yatlarını Akdeniz'de kışı geçirtiyorlar.  Burada maliyetler çok yüksek. Dolayısıyla Enez limanı onlar için hem fiyat açısından uygun olacak hem de İstanbul'a yakın olduğu için yatırım yapma tercih nedeni olacaktır" diye konuştu.

Arapların yapacağı yatırımlarla ilgili bir rakamın henüz belli olmadığını ifade eden Zıpkınkurt, "Arapların burada yapacağı yatırımlar ile ilgili rakamsal çalışma yapmadık. Bunun fizibiletisini çıkarmadık. Ancak şöyle bir avantaj var, İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'de yapılacak yatırımları bir garantör bir sigorta poliçesi üretti. Dolayısıyla Türkiye'de yatırım yapacak bir yatırımcı İslam Kalkınma Bankası garantörlüğünde bütün riskini o poliçeye bağlamış oluyor. Türkiye'ye yapılan yatımında herhangi bir riski yok yatırımcı açısından. Bu da bir avantaj" dedi.

ENEZLİLER İSTİYOR, BALIKÇILAR ENDİŞELİ

Edirne CHP'li İl Genel Meclis üyesi Şenol Kılıç, Arap turistlerin Enez'e yapacağı yatırımın doğru yatırım olduğunda sevindirici olacağını belirterek, "Bu bizim için sevindirici bir olay, şayet gerçek bir yatırımcıysa. Tarihi milattan önce 6 bin yıllara dayanan bu güzel ilçe, cennetten bir köşe durumunda. Mutlaka bu limanın değerlendirilmesi gerekiyor. 1980 yılında yapımı gerçekleşen bu liman bugüne kadar atıl kalmış durumdadır. Ormanı ve doğasıyla cennetten köşe Enez'in bir an önce  doğru yatırımcılarla doğru yönlendirilmeye keşfedilmeye ihtiyacı vardır. Şayet bahse konu olan bu yatırımcılar gerçek anlamda yatırımcıysa onların gelip bu atıl durumdaki Enez limanına içtenlik kazandırması bizi çok mutlu eder" dedi.

Enez Limanı'nda tekneleri bulunan ve balıkçılık yapanlar, Arapların yat limanı yapmasıyla birlikte kendilerinin ne olacağı konusunda endişelerini dile getiriyor. Balıkçılardan Celil Toker, Arapların yat limanı yapmasının ardından bölge halkının mağdur olacağını düşündüğünü söyleyerek, "Araplar buraya yatırım yapmasının ardından biz balıkçıları istemezler. Biz bu limana giremeyiz, buradaki balıkçılar çok geliri olan insanlar değiller. Onlar buraya geldikten sonra burası yat limanı olursa burada balıkçılık biter. Ben istemiyorum" dedi. Balıkçı Zafer Kılıçoğlu da, balıkçıların limanı kullanmaya devam etmeleri dahilinde Arapların yat limanı olarak Enez limanını kullanmalarında bir sakınca olmadığını söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Enez limanı havadan detaylar

Limandan genel ve detaylar

Recep Zıpkınkurt ile röp.

Şenol Kılıç ile röp.

Balıkçılarla röp.

DHA muhabiri Ali Can Zeray anons

Limandaki tekneler

Vali Özdemir ile röp.

Detaylar

Haber-Kamera: Gurbet GÖKÇE-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

================================================

2)MALATYA'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ DAVASI DURUŞMASINA DEVAM

MALATYA'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti ile 7'nci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın da bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasının 2'nci oturumu görülmeye başlandı. Sanıklar, duruşmanın yapıldığı salona alındı.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin önlenmesi ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan, aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Angun ile eski 7'nci Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın bulunduğu 6'sı general 28'i tutuklu 76 sanıklı davanın 3'üncü duruşması bu sabah başladı. Yakınca Spor Salonu'nda, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya 6 tutuklu sanık, elleri kelepçeli olarak cezaevi araçlarıyla getirildi. Sanıklar, salonun yan tarafına yanaşan cezaevi araçlarından indirilerek içeri alındı. Dönemin 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, SEGBİS üzerinden duruşmaya katılırken, 2'nci oturuma alınan ara kararla yeniden tutuklanan dönemin 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun duruşmada yer aldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mikail PELİT/MALATYA, -

==============================================

3)32 İLDE FETÖ OPERAYONU: 60 ASKER GÖZALTINA ALINDI

KONYA merkezli 32 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonda  hakkında yakalama kararı çıkan 64'u subay, 70 muvazzaf askerden 60'ı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında tabip subay,  pilot, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli subayların olduğu belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından askere yönelik bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda itirafçı olan subayların ifadeleri doğrultusunda  64'ü subay 70 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün Konya merkezli 32 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı çıkan 70 askerden 60'ı  'Anayasa'yı ihlal, Yasama Organlarını Engellemeye Teşebbüs, Hükümete Karşı İsyan, Silahlı Terör Örgütü'ne üye olmak' suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çoğunluğu teğmen ve üsteğmen olmak üzere pilot, jandarma, tabip subay, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli subayların olduğu belirtildi.

Operasyonun devam ettiği, şüphelilerin evlerinde ve çalıştığı birimlerde aramaların devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Haber- kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

===================================

4)ERKEK ARKADAŞI TARAFINDAN DÖVÜLEN KADIN, 4 HAFTALIK HAMİLE ÇIKTI

KONYA'da erkek arkadaşı tarafından dövülen ve yol ortasında baygın bulunan 36 yaşındaki Funda B.'nin hastanede yapılan kan testi sonucunda 4 haftalık hamile ortaya çıktı. 2.34 promil alkollü olduğu belirtilen kadının hastane personeline haber vermeden hastaneden kaçtığı ve polis merkezine ifade vermeye gitmediği belirtildi.

Olay, geçen Pazar günü saat 04.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Mevlana Caddesi'nde meydana geldi. Otomobille gezerken erkek arkadaşı tarafından dövülen Funda B., araçtan indirildi. Bir süre yürüyen Funda B., başına aldığı darbeler nedeniyle yol artasında baygınlık geçirdi. Çevrede bulunanların ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Sağlık görevlilerinin "Sana ne oldu?" sorusuna, "Dayak yedim" karşılığını veren Funda B., ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldrılarak tedavi altına alındı.

Burada yüzüne dikiş atılan ve serum tedavisini uygulanan Funda B.'den test için kan alındı. Funda B.'nin kan testi sonucunda 4 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. 2.34 promil alkollü olduğu belirlenen kadının test sonuçlarının ardından hastane personeline haber vermeden buradan kaçtığı belirtildi. Aynı hastanede 2016 yılının Ağustos ayında da bir bebek dünyaya getirdiği kaydedilen Funda B.'nin uyuşturucu madde bağımlısı olduğu ve tedavi gördüğü belirtildi.

(Görüntü Dökümü

---------------

Kadının baygın halde yerde yatması (ARŞİV)

Sağlık görevlilerinin müdahalesi (ARŞİV)

-Genel ve detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=======================

5)KIRMIZI GÖLETTE İNCELEME

KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde kırmızı gölet haline gelen eski demir madeninde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğretim görevlileri inceleme yaptı.

Ekinözü'nün Ambarlı Mahallesi'ndeki eski bir maden ocağının yağmur ve kar sularıyla birlikte gölede dönüştü. Demir madenindeki oksitlenmeyle kırmızı renge dönüşen gölet, KSÜ'lü öğretim görevlilerinin dikkatini çekti. Daha önce Ekinözü Belediyesi yetkilileri ve Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından incelenen gölet, demir açısından fakir tarım arazilerine katkıda bulunacak. Göletteki suda ve etrafındaki toprak parçalarında incelemede bulunan KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı ve KSÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Tamer Rızaoğlu, göletten numune aldı. Alınan numuneleri inceleyecek olan Kadir Saltalı ve Tamer Rızaoğlu, yapacakları incelemenin ardından açıklama yapacak. Göletteki sudan veya toprak parçalarından demir açısından fakir tarım arazilerinin yararlanması hedefleniyor.

Gölette incelemede bulunan Kadir Saltalı, göletteki suyun tarımsal alanda kullanılması için çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Bölgedeki toprakları incelediğimizde çoğunluğunda demir noksanlığını görüyoruz. Bu suyu tarımda kullanılacak hale getirebilirsek, bu göledi tarımsal bir kaynak olarak değerlendirebiliriz. Amacımız buradan numene alıp, incelemeler yapmak. Yapılan incelemenin sonunda tarımsal alanda kullanımı sağlanabilirse yetkililerle çalışmalar yapacağız" dedi.

Uzmanlar, kırmızı renkteki suyun zararları olabileceğini ifade edip, vatandaşları sudan içmemeleri yönünde uyardı.

(Görüntü Dökümü

---------------

Göledin görüntüsü

Göletten numune alınması

Kaya parçalarından numune alınması

Gölette inceleme yapılması

Kadir Saltalı'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber : Metin Faruk TAMER-Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 207 MB

===========================================================

6)ALKOLLÜ SÜRÜCÜ KÖPRÜDEN UÇTU

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü Kürşat Kır köprüden uçarak kaza yaptı.

Kaza, sabah 06.00 sıralarında Alata Mahallesi'nde bulunan Alata Köprüsü girişinde meydana geldi. Kürşat Kır (48) yönetimindeki 33 EP 401 plakalı otomobil, seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek önce köprünün yan tarafında park halindeki saman yüklü 33 B 4076 plakalı kamyonete çarptı, ardından da dereye uçtu. Köprünün beton direklerinin arasında kalan ve hurdaya dönen araçtan sağ kurtulmayı başaran Kürşat Kır yaralandı. Saman yüklü kamyonette kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, Kürşat Kır ise ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kır'ın 175 promil alkollü ancak bilincinin yerinde olduğu ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaza yapan aracın köprü altından çıkartılması meraklı vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yapan otomobilin görüntüsü

Kazaya karışan saman yüklü kamyonun görüntüsü

Kazaya bakmaya gelen vatandaşlar

Kazayı gören vatandaş ile röportaj

Otomobil ve kamyonun çekici ile çekilmesi

Kaza yapan şoför Kürşat Kır'ın sedyede yatması

SÜRE: 03'13"  BOYUT: 102 MB

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(MERSİN),

==================================================

7)TRİO İMMERSİO'DAN KLASİK MÜZİK ZİYAFETİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahre alan 'Trio Immersio', klasik müzik severlmere keyifli saatler yaşattı. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, Avusturya Kültür Ofisi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi işbirliğiyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde konser düzenlendi. Avusturya Ticaret Ateşesi Georg Korabaczeck, Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun, Bodrum Ticaret Odası ikinci başkanı ve aynı zamanda Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya ve Avusturya Muğla Fahri Konsolosu Neyir San'ın da aralarında bulunduğu birçok kişi konseri izledi. Kemanda Vira Zhuk, Çelloda Anna Maria Niemiec ve piyanoda Mariam Vardzelashvili'nin yer aldığı Trio Immersio grubu; Haydn, Mozart, Brahms'dan çaldığı müzikler ile konuklara keyifli bir gece yaşattı. Gürcistan, Polonya ve Ukrayna kökenli olan ve kendi ülkelerinin müzikal yansımalarını Viyana Oda Müziği geleneğiyle ustaca harmanlayan bu üç müzisyen, dinleyenleri Viyana'nın çok kültürlü müzik tarihinde bir yolculuğa çıkardı. Konser başlamadan önce bir konuşma yapan Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun, herkesi kurumu adına selamladığını söyleyerek "Bodrum artık bizim ikinci adresimiz oldu. Sanatçılarımız da ben de buraya gelmekten ve sizleri görmekten çok mutlu oluyoruz. Bu konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 2.5 saat süren konserde izleyenler oldukça keyifli saatler geçirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İzleyenlerden görüntü

Romana Königsbrun'un görüntü

Konserden ve Trio İmmersio grubundan genel detay görüntü

Konser bitişi çıkanlardan görüntü

( Haber : Hülya ELTEŞ- Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

======================================================

8)OĞLUNUN ÖNERİSİYLE KURŞUN GEÇİRMEZ GÜVENLİK KABİNİ ÜRETİMİNE BAŞLADI

AYDIN'da 25 yıldır saha ve zemin beton işleri ile yaptığı şirketi (Atema İnşaat) bulunan Hasip Aksu (48), lise mezunu olan oğlu Harun Aksu'nun (19) önerisi ile kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimine başladı. İlk kurşun geçirmez güvenlik kabinini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı için üreten baba-oğul, yeni siparişler almaya başladıklarını söyledi.

İzmir-Aydın Karayolu üzerindeki 6 kişinin çalıştığı 700 metrekarelik fabrikada, saha ve zemin beton işleri ve kameriye üretimi yapan Hasip Aksu'nun hayatı lise mezun oğlunun önerisi ile bir anda değişti. İstanbul'da yapımı süren, tamamlandığında dünyanın en büyüklerinden biri olacak havalimanın zemin beton işlerini de taşeron olarak yapan işadamı Hasip Aksu, lise mezunu olan oğlu Harun Aksu'nun önerisiyle şimdi de son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle başta güvenlik güçleri ve kamu kuruluşlarının ihtiyacı olan kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimine başladı. Aksu, 9 metrakare büyüklüğünde olan, içinde yaşam alanı olarak kullanılacak mutfak, kurşun geçirmez cam takılı 6 penceresi, dört tarafı gece görüş kamerasıyla donatılmış güvenlik kabinlerinin ilkini Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı için üretti.  18 ton ağırlığındaki kurşun geçirmez güvenlik kabinini daha teslim etmeden yeni sirapişler almaya başladıklarını belirten Aksu, oğlunun bu projesine destek vererek doğru bir şey yaptığını gördüğünü söyledi. 25 yıldır inşaat sektörünün içinde olduğunu belirten Aksu, ürettikleri kabinlerin asla kurşun geçirmediğine dikkati çekip, "Atılan kurşun betonun içinde kalır. Zaten ürettiğimiz ilk kabini testen geçireceğiz" dedi.

Türkiye'de kurşun geçirmez güvenlik kabini yapan ikinci firma olduklarını vurgulayan Harun Aksu ise, "Çocukluğumdan beri babama işlerinde yardım ediyorum. Okuldan artan zamanlarda ve yaz tatillerinde babamın yanında çalışıyordum. Türkiye'deki son yıllara yaşanan terör olayları nedeniyle böyle bir proje aklıma geldi. Bu projeme babam da destek verdi. Baba mesleğini daha iyi yerlere taşıyabilmek için bunu geliştirmeyi hedefledim. Yaptığımız bu işin daha iyilerini de yapacağız. Kurşun geçirmez güevinlik kabinini Türkiye'de şu an üreten sadece Ankara'da bir firma var. Biz de Aydın'da bu konuda ilk ve tek firma olduk. Tüm Türkiye'de bu güvenlik kabinlerine ihtiyaç var. Üretim konusunda destek bekliyoruz. Ürettiğimiz ilk güvenlik kabinini görenler şimdiden sipariş vermeye başladı. İstenilen her çeşit ve büyüklükte güvenlik kabini yapma imkanımız var" diye konuştu.

Harun Aksu, 9 metrakere büyüklüğündeki kurşun geçirmez bir güevinlik kabinini ortalama bir ay içinde imal ettiklerini, donanım ve özelliklerine göre 40 bin liradan başlayan fiyatlarla sattıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kurşun geçirmez güvenlik kabinininden görüntü

-Kurşun geçirmez kabin üretimine başlayan Hasip Aksu ile röp.

-Kurşun geçirmez güvenlik kabini üretimi projesinin fikir babası olan harun Aksu ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

=======================================================

9) SAHTE ŞAMPUANLARLA YAKALANDI, SUÇU SURİYELİ'YE ATTI

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamyonet içerisinde 3 bin 600 sahte şampuan ele geçirdi. Sahte şampuanlarla yakalanan 39 yaşındaki Behzat Yavuz, karşısında polisleri görünce, "Bana bunları Suriyeli biri sattı, ben de fotoğrafı var, onu size yakalatacağım" diyerek ekiplerden yardım istedi.

Olay Merkez Seyhan İlçesi Sakarya Mahallesi'ndeki bir taşıma firması deposunda meydana geldi. Behzat Yavuz, iddiasına göre tanımadığı Suriyeli'den 2 bin lira karşlığında, değişik markalara ait 3 bin 600 şampuan aldı. Adana'dan aldığı şampuanları, Şanlıurfa'ya götürmek için taşıma firmasına getiren, Yavuz'u polis ekipleri yakaladı. Karşında sivil polisleri görünce şaşıran Yavuz, şampuanların sahte olduğunu bilmediğini öne sürdü. Yavuz panik halinde cebinden çıkardığı kağıdı polislere göstererek, "Bu şampuanları Suriyeli'den aldım. Adı bu kağıtta yazıyor, bende fotoğrafı da var. Benim 2 bin lira paramı dolandırdı, o adamı size yakalatacağım" diyerek yardım istedi. Yapılan işlemlerin ardından kamyonet  yediemin deposuna çekildi. Behzat Yavuz ifadesi alınmak üzere Eemniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sahte şampuanların görüntüsü

Kamyonetin genel ve detay görüntüsü

Kamyonetin içindeki şampuan kutuları

Behzat Yavuz'un konuşması

SÜRE: 02'23"    BOYUT: 146 MB

Haber : Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=====================================================

10)GAZİANTEP'TE KARDEŞLİK İFTARI

GAZİANTEP'te Türk ve Suriyeli iki dernek, Suriye iç savaşında yaralanarak Türkiye'de tedavi gören Suriyelilere ortak iftar verdi.

Suriye'deki iç savaşta yaralanarak tedavi görmek için Türkiye'ye gelen Suriyelilere Türk İhsan-Der ve Suriyeli Ev-Der derneği ortak iftar verdi. Gaziantep'teki İhsan-Der binasında düzenlenen iftar yemeğinde Türkiye'de tedavi görenler ve dernek çalışanları bir araya geldi. İftar yemeğinden sonra açıklama yapan Ev- Der Başkanı Abir Tavahri, dernek olarak Suriye'deki savaşta yaralanarak tedavi için Türkiye'ye gelen ihtiyaç sahiplerine yardım ettiklerini belirterek, "Burada sadece Suriyeli değil Türk olan ihtiyaç sahiplerine de yardım ediyoruz. Dernek faaliyetleri kapsamında Türk dernekleri ile ortak bir çalışmalar yapıyoruz. Bugün'de İhsan-Der ile birlikte Suriye'deki savaşta yaralanarak Türkiye'ye sığınan ihtiyaç sahipleri ve Türk kardeşlerimize  iftar veriyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve Türkiye hükümetine bize kapılarını açtıkları için teşekkür ediyorum." dedi.

İhsan-Der Başkanı Ali Kırmızı ise yaptığı açıklamada Ev-Der ile birlikte Suriye'deki savaşta yaralanarak burada tedavi görenler için ortak bir iftar programı düzenlediklerini belirterek, "İhsan-Der olarak dernek faaliyetlerimiz kapsamında Suriye'deki savaştan yaralanarak tedavi için Türkiye'ye getirilen Suriyelilerin bakımını üstleniyor, hastane masraflarını karşılıyoruz.  Bugün Suriyeli Ev-Der ile birlikte burada kalan 50 civarında yaralı ve hastaya iftar yemeği verdik.  Böyle güzel bir organizasyonda yaptıkları için Ev-Der gönüllülerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

İftar yemeğine katılanlar

Abir Tavahri ile röp.

Ali Kırmızı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 73 MB

=====================================================

11)SÖZLÜ'DEN KARPUZ FİLMİ

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, piyasaya çıkan Adana karpuzunu tanıtmak için ailesiyle birlikte iftar sonrasında kısa tanıtım filmi çekerek sosyal medya hesabında yayınladı.

Sözlü, 1 dakika 50 saniye süren kısa filmde, kendi evinde eşi Zeynep Sözlü, oğlu ve yakınları ile birlikte sofrada, iftar açmak için bekliyor. Ezanın okunmasıyla birlikte Sözlü, eşine zeytin ikram edip, kendisi de iftarını açıyor. Yemeğin sonuna doğru, Sözlü'nün oğlu annesinden kola istiyor. Yeğeni de kola isteyince Başkan müdahale ederek, "Yavrum bırakın şu gazlı, mazotlu içecekleri.  Adana'nın karpuzu çıktı" diyor. Daha sonra bıçakla, 'Ya Allah' diyerek karpuz kesip, dilimleri ailesine ikram ediyor. Filmin sonunda ise Hüseyin Sözlü, "Bırakın şu gazlı mazotlu içecekleri, Adana'nın karpuzu her şeye değer" diyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hüseyin Sözlü'nün kısa filmde ezanın okunmasını beklemesi

Merkez camii'de ezan okunması

Hüseyin Sözlü ve ailesinin masada dua okuması

Yemek yemeleri

Sözlü'nün oğlunun kola istemesi

Sözlü'nün konuşması

Sözlü'nün karpuzu kesmesi

Herkesin tabağına ikram etmesi

Karpuzu yemesi

SÜRE: 01'51"    BOYUT: 113 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Harun Aksu Türkiye Enez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title