Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

(ÖZEL HABER)1)TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN ŞİFRELERİADANA'daki Sabancı Merkez Cami, 50 bin kişilik İstanbul Çamlıca Camisi henüz açılmadığı için 28 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliği ile bu Ramazan'da da dolup taşıyor.

(ÖZEL HABER)

1)TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİSİNİN ŞİFRELERİ

ADANA'daki Sabancı Merkez Cami, 50 bin kişilik İstanbul Çamlıca Camisi henüz açılmadığı için 28 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiği Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliği ile bu Ramazan'da da dolup taşıyor. 1998 yılında açılan Sabancı Merkez Cami,  6 bin 600 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 52 bin 600 metrekare alan üzerinde kurulu. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük kubbeye sahip olan camisi de olan Sabancı Merkez Cami,  Ortadoğu'nun da 4'üncü büyük camisi durumunda. 12 yan kubbesi, 32 metrelik kubbe çabı ve 54 metre kubbe yüksekliği ile literatürde ilk özelliğine sahip. Cami dünyanın en büyük orjinal İznik çini panolarıyla döşeli. Mihrap cephesi ile giriş kapılarının ve pencerelerin üzeri altın kaplama yazılarla kaplı. Cami, hızı saatte 120 kilometre tayfuna dayanıklı olarak inşa edildi. Tarihi Taşköprü yakınında ve Seyhan Nehri kenarında bulunan cami, Adanalı hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfı ve devlet bütçesinden sağlanan katkılarla inşa edilirken, Sabancı Ailesi de, o dönemde süren çalışmalar için büyük bağışlar yaptı.

ŞİFRELER VE SIRLAR

Caminin mimarisinde sırlar ve şifreler de bulunuyor. Örneğin, 6 minaresinin 4'ü, 99'ar metre uzunluğunda inşa edilmiş. Bu uzunluk Allah'ın 99 ismine, Esma-i Hüsna'ya işaret ediyor. Minarelerde 16 şerefe, daha önce kurulan 16 Türk devletini temsil ediyor. Camideki 5 normal kubbe, İslam'ın 5 şartını gösteriyor. Camiye 5, şadırvanlı avluya 3 abidevi kapıyla giriliyor. Bunların toplamı 8 cennet kapısını simgeliyor. İki mekandaki toplam 33 kubbe tespih, tahmid, tekbirin ayrı ayrı 33'er defa tekrarını belirtiyor. Ana kubbe yüksekliği 54 metre olup 54 farz'ı, ana kubbe çapı 32 metre olup 32 farzı işaret ediyor. Ana kubbe pencereleri Hazreti Muhammed'in geldiği yaşa, bir günde kılınan 40 rekat namazı simgeliyor. Camideki 6 minare, imanın 6 erkanını işaret ediyor. Ana kubbe etrafındaki 4 yarım kubbe Edille'i şeriyye, 4 büyük halifeye, 4 büyük kitaba, 4 mezhebe, 4 büyük meleğe, bir alt kattaki 12 yarım kubbe İslam'ın tasvip ettiği 12 tasavvuf yolunu ifade ediyor. Bir alt katta bulunan aynalı pencereler, her cephede ayrı ayrı 28 tanedir. Hem bu pencereler, hem de, şadırvanlı avludaki 28 kubbe, Kuran Kerim'de adı geçen 28 peygamberi gösteriyor.

Ayrıca caminin kıble yönündeki sebil çeşmesinden mübarek günlerde bal, gül, nar ve su şerbeti akıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Caminin dıştan görüntüsü

DHA Muhabiri Murat Kibritoğlu'nun anonsları

Abdest alan vatandaşların görüntüsü

Camiye giren vatandaşların görüntüsü

Caminin içinden görüntüler

Camide oturan vatandaşlar ve imamın görüntüsü

Caminin duvarlarındaki dualardan görüntü

Dua eden vatandaşlar

Caminin içinden genel ve detay görüntüler

Camiden çıkan vatandaşlar

Caminin dıştan görüntüsü

Caminin görüntüleri

SÜRE: 04'35"    BOYUT: 279 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU  -Kamera: ADANA,

=====================================================

(ÖZEL HABER)

2)3 BİN YILLIK ZİYARETE KAPALI MARDİN KALESİ'Nİ TURİZME AÇMA ÇABASI

MARDİN'de 3 bin yıllık geçmişi bulunan 'Kartal Yuvası' olarak bilinen, NATO ile işbirliği protokolü kapsamında hizmet veren ziyaretçilere kapalı Mardin Kalesi'ni gezen AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu, burasının askeri amaçlı hizmet verirken turizme mutlaka kazandırılması gerektiğini söyledi. Küçük sayılabilecek bütçe ile kalenin 5 yılda turizme açılabileceğini belirten Miroğlu, "Mardin'i keşfetmek Mardin Kalesi'ni keşfetmekten geçiyorö dedi. Kayıtlara göre, 1 kilometre uzunluğunda, 30-150 metre genişliğinde, önündeki Mezopotamya Ovası'ndan 1000 metre yükseklikteki bir bölümü sarp kayaların üzerine oturtulan Mardin Kalesi'nde, geçmişte meslek olarak kullanılan yapıların kalıntıları bulunuyor. Milletvekili Orhan Miroğlu, Müze Müdürü Nihat Erdoğan ile birlikte Mardin Kalesi'ne çıkarak buradaki tarihi yapıların izlerini incelerken, turizme kazandırılması için neler yapılabileceğini dinledi. Müze Müdürü Erdoğan, Akkoyunlular döneminde yapıldan kalenin Osmanlı'nın son döneminde ve 1810'dan sonra kimse kalmayınca yıkılmaya başladığını, 1950-60'lı yıllarda kaleden aşağıdaki evlerin üzerine taşların düşmeye başladığını anlattı. Milletvekili Miroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıkların zaman zaman yaptığı açıklamalara rağmen Mardin Kalesi'nde istedikleri yerde olmadıklarını belirterek, şöyle dedi:

"İLGİSİZLİĞİMİZ, DUYARSIZLIĞIMIZ DİYELİM"

"Mardin'i keşfetmek; Mardin Kalesi'ni keşfetmekten geçiyor. Bu kaleye çıkılmadığı, Mezopotamya Ovası görülmediği sürece Mardin turizminde ilerleme kaydedileceği kanaatinde değilim. Otelleri doldurabiliriz, iç turizm ağırlıklı pek çok şey de yapılabilir. Fakat her zaman eksik kalır bu. Hem çok ilginç, hem şaşırtıcı. 5 yıllık bir kazı öngörülüyor ve çok küçük bütçeler gerekiyor aslında. Bu küçük bütçelerin bile henüz tahsis edilmemiş olması belki de bizim de biraz ilgisizliğimiz, biraz duyarsızlığımız diyelim. Bu duyarsızlık ve ilgisizliğin bir an önce ortadan kalkması için önümüzdeki dönemde gereken çabayı göstereceğiz. Kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesi konusunda bu bakanlık ile Milli Savunma Bakanlığı arasında zaman zaman yazışmalar olmuş ama burada bildiğiniz gibi NATO ile kurduğumuz ilişkiler döneminden kalma bir radar sistemimiz var. Bu radar sistemi bugün de  işlevseldir ve çok önemlidir. Bu radar sistemimizin faaliyetini sürdürmesi, aynı şekilde kalenin tarihi yapısının ortaya çıkarılması ve aşamalı biçimde turizme açılması son derece önemlidir. Yani hayallerimizi süsleyen UNESCO projesi eğer selametle yoluna devam edecekse hiç şüphe yok ki kalenin turizme açılması çok önemli. sonuçlar doğuracağına inanmak gerekir.ö

Milletevekili Orhan Miroğlu, teröre karşı mücadele sonucu son 1 yıl içerisinde sağlanan sükunet ortamının Mardin'de turizm hareketliliği yarattığını vurgularken, "Bu hareketliliğin gerçek mirasımız ile buluşması gerekiyor. İnsanlar Mardin'i ziyaret ederken bu kaleye de çıkmalı, soluk almalı ve Mezopotamya Ovası'na, gökyüzüne bu kaleden bakabilmeliö dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, sivil toplum örgütleriyle birlikte Mardin Kalesi'nin halka açılması için 26 Haziran 2015 tarihinde 'Mardin Kalesi Mardin halkınındır' sloganıyla imza kampanyası başlatırken,  askeri bölge durumundaki Mardin Kalesi'nin ziyaretçilere açılması ve turizme kazandırılmasını istemişti.

PROFESYONEL DAĞCI UZMANLAR ÖNLEM ALMIŞTI

Tarihi Mardin Kalesi'nden düşen taşların kentte tehlike yaratması ve tarihi dokunun bozulmaması amacıyla 2014 yılı sonunda, 3 ay süren güçlendirme çalışması yapılmıştı. Aralarında uzman, teknik personel, mühendis ve mimarların da bulunduğu profesyonel 11 dağcı düşme tehlikesi bulunan kayaları 10 metrelik bulonlar ve yüksek çekme germeli ağlar kullanarak düşmeye karşı önlem almıştı. Ayrıca Türkiye'de ilk kez Mardin Kalesi'nde İsviçre'den ithal edilen, 40 metre yükseklikten düşen 10 tonluk kayaya  karşı dayanabilen bir bariyer sistemi kurulmuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Mardin Kalesi ve Mardin'in genel görüntüleri (Arşiv)

Kalede dağcı teknik ekibin restorasyon çalışmaları (Arşiv)

Milletvekili Miroğlu ve Mardin Müze Müdürü Erdoğan Mardin Kalesi'ni gezerken

Kaleden görüntüler

Miroğlu'nun açıklamaları

(Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ-DHA

==================================================

3)GELİBOLU MEVLEVİHANESİ'NDE İFTAR

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen Mevlevihane'de iftar programı düzenlendi. Bahçesinde 2 bin 500 kişinin oruç açtığı Mevlevihane'de, mesneviler okunarak sema gösterisi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu ve Çanakkale Tasavvuf Vakfı'nca bu yıl 9'ncusu düzenlenen iftar programı, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin sponsorluğunda gerçekleştirildi. Mevlevihane bahçesindeki iftar yemeğine; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, Evreşe Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin'in de aralarında yer aldığı 2 bin 500 kişi katıldı. Mevlevihane bahçesinde toplanan vatandaşlar için iftar saatine kadar ney dinletisi gerçekleştirildi. İftar ve ikramların ardından Mevlevihane içerisinde devam eden programda Mesnevi okumaları gerçekleştirildi.

Sponsor firma Geştaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Volkan Uslu, "Böyle güzel bir mekanda, böyle manevi duygulara vesile olmak bizleri sevindirdi" diye konuştu. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ da yaptığı konuşmada, "Sema insanın dış çevrelerden, dünyadan ve etrafından soyutlanıp sadece Allah ile aracısız baş başa kaldığı bir araçtır. Örneğin, oruç da bu konuda aracısızdır. Herkes Allah'ı zikredebilir. Sema ederken zikrullah noktasında bir kimse sadece kendisini yaratan, kendisine büyük nimetler veren Allah'la baş başadır. Mana olarak namaz kılan bir kimsenin kötülüklerden uzak durması gerekir. Gerçekten bizde öyle oruç tutarsak, oruç, güneşin dünyayı aydınlattığı gibi bizi de aydınlatması gerekir" dedi.

Program sema gösterisiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------------

İftar yemeğinden görüntü

Ney dinletisinden görüntü

Sema gösterisinden görüntü

Sema gösterisini izleyenlerden görüntü

Haber- Kamera: Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale),

===================================================

4)MİNİK YAPRAK'TAN ACI HABER

İZMİR'in Bayındır ilçesinde 7 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve yaklaşık üç aydır nakil bekleyen Yaprak Gökdemir, tedavi gördüğü Dokuz  Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Bayındır'da bir besi çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapan aslen Ödemişli olan Ümit Gökdemir (36) ile Figen Gökdemir (30) çiftinin, dokuz ay önce üçüncü çocukları dünyaya geldi. Çiftin 'Yaprak' adını verdiği kızları, dört aylık olduğunda rahatsızlanınca ailesi tarafından Tire Aile Sağlığı Merkezi'ne götürüldü. Burada 'sarılık' şüphesi üzerinde duran doktorlar, minik Yaprak'ı gerekli tahlil ve tetkiklerinin detaylı bir şekilde yapılabilmesi için Tire Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Burada Yaprak bebeğe, karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Talihsiz Yaprak, teşhisin ardından İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Doktorlar, burada 22 gün boyunca kalan minik Yaprak'ın karaciğerinin gelişimini sağlayamadığı, normal yaşamına dönebilmesi için 150 gramlık bir parça karaciğer nakli yapılması gerektiğini ailesine bildirdi. Minik Yaprak, buradan da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastane hastane dolaşan Yaprak'a burada da aynı teşhis konulup, karaciğer nakli için canlı donör aranmaya başlandı. Anne Figen Gökdemir ve baba Ümit Gökdemir'in karaciğerleri, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından nakile uygun bulunmadı.

Ancak tüm aramalara rağmen uygun karaciğer bulunamayan Yaprak bebeğin durumu her geçen gün daha kötüye gitti. 3 aydır Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Yaprak bebek bir süre önce tedaviye cevap vermemeye başladı. Talihsiz Yaprak, dün (Pazar) saat 17.00 sıralarında doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Acı haberi alan Yaprak bebeğin, Bayındır'ın Çatal mevkiindeki bir besi çiftliğinde hayvan bakıcılığı yapan babası Ümit Gökdemir, annesi Figen Gökdemir ve ikiz olan 13 yaşındaki ablaları Yıldız Gökdemir ve Yağmur Gökdemir gözyaşlarına boğuldu. Cenazesi, Ödemiş Devlet Hastanesi Morgu'na getirilen minik Yaparak'ın bugün ikindide Ahrandı Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

: -Minik Yaparka'ın hastanede ailesiyle çekilen son görüntüsü

Haber-Kamera: Faruk ÇARK / BAYINDIR (İzmir),

================================================

5)MARMARİS SAHİLİNE ÖLÜ YAVRU CARETTA CARETTA VURDU

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki Yalancı Boğaz Mevkii'nde caretta caretta cinsi ölü yavru deniz kaplumbağası bulundu.

Marmaris'e 10 kilometre mesafede Yalancı Boğaz Mevkii'ndeki kıyıda dün (pazar) sahile vurmuş caretta caretta bulundu. Oltayla balık tutanların fark ettiği yaklaşık 20 kilogram ağırlığında, 50 santimetre uzunluğundaki yavru kaplumbağanın kabuğunun çeşitli bölümlerinde kırıklar görüldü. Kıyıda dolaşan vatandaşlar kaplumbağanın alınması için yetkilileri aradı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, Marmaris kıyılarında benzer olayların son iki yılda 11 kez yaşandığını hatırlatarak "11 caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası sahile ölü olarak vurdu. Yapılan ihbarlar ile 4 kez ölmeden kurtardık. Bu ölümlerin hepsi insan kaynaklıdır. Maalesef uzun yıllardır balıkçılar uyarılmasına rağmen ağlara takılarak ölen deniz kaplumbağaların önüne geçemedik" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Yalancı Boğaz mevkii'ndeki kıyıyı gören hakim tepeden görüntü,

-Ölü caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasından görüntü.

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

(Toplam: 1 dakika 22 saniye-98,7 MB görüntü)

====================================================

6)MUCİZE SİLÜETE YOĞUN İLGİ

Ardahan'ın Damal ilçesinin Ata Mahallesinden bakıldığında Karadağ sırtlarına vuran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mucize silüetine ilgi giderek yoğunlaşıyor.   Her yıl 5 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silüeti, bu yıl ilk kez iki hafta önceden çıkmaya başladı. Havanın bulutsuz olması nedeniyle önceki gün saat 18.00 sıralarında vatandaşlar Atatürk'ün Karadağ sırtlarındaki silüetini görmeye gitti. Bol bol hatıra fotoğrafı çekilen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında hayrete düştüklerini belirttiler. Damal İlçesinde 1995'ten beri her yıl Temmuz ayı içinde 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.

Damal İlçesinde oturan Metin Derdiyok yurdun değişik yörelerinden turistlerin Atatürk silüetini görmeye geldiklerini bildirdi. Derdiyok, "Biz arkadaşlarla her gün bu mucize silüeti görmeye geliyoruz.  Hava güneşli olduğunda silüeti  çok net oluyor. Görünce de mutlu oluyoruz. Bol bol sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşıyoruz. 'Atatürk'ü çok seviyoruz. Köyümüz, ilçemiz ve ülke halkı olarak Atatürk'ü hep seviyoruz ve de seveceğiz. Atatürk'ü Karadağ'dan hiç kimse silemez" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------

-Silüet

-İzlemeye gelen vatandaşlar

-Metin Derdiyok isimli genç ile röp.

( Haber-Kamera –Deniz BAŞLI / ARDAHAN

49  MB/ 1, 32 DK

==================================================

(ÖZEL)

7)GAZİANTEP'TE NARKOTİK DENETİMİ

GAZİANTEP'te Narkotim ekipleri Ramazan nedeniyle parklarda gece saatlerinde uyuşturucu denetimi yaptı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri, gece geç saatlerde parklarda uyuşturucu denetimi yaptı. Ekipler, parklarda oturanların kimliklerini sorgulayıp yabancı uyruklu kişilerin de pasaportlarını kontrol etti. Kimliği olmayan Suriyeliler hakkında işlem yapılırken, 35 ekibin katıldığı denetimlerin Ramazan süresince devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------

Parklar

- Polis ekiplerinin önlem alması

Vatandaşların üst araması

GBT sorgusu yapılması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 139 MB

=====================================================

8)TURİSTLER KÖPÜK PARTİSİNDE EĞLENDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Rus ve Ukraynalı tatilciler, rengarenk organik tozları havaya fırlatıp, köpük partisinde eğlendi.

Kemer merkezdeki parti konseptli Asdem Park Otel'de köpük parti ve color parti bir arada yapıldı. Çoğunluğu Rus ve Ukraynalı genç turistlerden oluşan müşterilere yönelik partide eğlence doruğa çıktı. Turistler rengarenk organik tozları havaya fırlatıp eğlenirken, turistler vücutlarını kaplayan tozlarla gökkuşağı renklerine büründü.

Color partinin hemen ardından ise sahil bölgelerinin vazgeçilmez eğlencesi köpük partisi başladı. Go-go dansçı kızlarının da özel platformlarda dans eşlik ettiği köpük partisinde eğlenen turistlerin üzerine köpük sıkıldı. Çalan dans eşliğinde oynayan tatilciler büyük coşku yaşadı.

Asdem Park Otel Animasyon Müdürü Hamza Kubal, "Misafirlerimize özel düzenlediğimiz gökkuşağı renklerini kullandığımız partinin adı color partiydi. Hemen ardından ise köpük partisiyle eğlencemizi zirveye taşıdık" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

Renk tozlarının dağıtılması

Color partinin başlaması için geri sayım

Renk tozlarının havaya atılması

Yüzleri boya olan kadınlardan detay

Yüzleri boyalı kadınlar toplu

Dans eden kadın tatilciler

DJ kabini detay

Köpük partinin başlaması

Go-go dansçısı detay

Köpük atan makine detay

Köpük partisi yapılan alandan detay

RÖP: Hamza Kubal (Animasyon müdürü)

DJ'den detay

Köpük partisi yapılan alandan detay

88.2 MB /// 02.45"

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===================================================

9)MANAVGAT'TA UYUŞTURUCU BASKINI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde turistlere uyuşturucu madde sattığı belirlenen şüphelinin evine yapılan baskında imalathane ortaya çıkarıldı ve 100 bin liralık uyuşturucu madde ele geçirildi.

Manavgat'ın Side, Ilıca, Çolaklı gibi turizm merkezlerinde yerli ve yabancı turistlere uyuşturucu satışı yapıldığı istihbaratı üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı. Daha önceden turistlere yönelik uyuşturucu sattığı tespit edilen S.Ö. jandarma tarafından takibe alındı. Şüphelinin uyuşturucu satışı yaptığı yönünde deliller elde edilmesi üzerine cumhuriyet savcılığı tarafından ikametinde arama kararı çıkarıldı.

ÖZEL LABORATUVAR BULUNDU

Dün şüphelinin evine yapılan baskında uyuşturucu imal edebilmek için sera şeklinde kurulmuş ve içine, dışına yerleştirilmiş elektronik aksamlar, ampuller, havalandırma ve aydınlatma cihazları, ısı ölçer termostatların bulunduğu laboratuvar ortaya çıkarıldı. Laboratuvarda uyuşturucu elde edilecek bitki ve tohumları ile sera için kullanılmaya hazır toprak ve saksılar da bulundu.

3 KİLOGRAM SKUNK

Şüpheli S.Ö.'nün evinde yapılan detaylı aramada kenevirin laboratuvar ortamında hibritlenmesi sonucu geliştirilen ve piyasa değeri 100 bin lira olan 3 kilogram skunk, uyuşturucu madde satışında kullanılan 3 hassas terazi, 150 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi ve şüphelinin üst aramasında uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen 2 bin 400 Euro, 160 Dolar, 1100 İsviçre Frangı ve 425 lira nakit para ele geçirildi.

Gözaltına alınan S.Ö. ile yabancı uyruklu eşi M.P.Ö. jandarmada işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Uyuşturucu imali yapılan evdeki laboratuvarın görüntüsü (Jandarma kamerası)

Uyuşturucu imali yapılan evde yapılan aramadan görüntüler (Jandarma kamerası)

82 MB /// 02.34ö

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

===================================================

10)MC DONİ, KEMER'DE KONSER VERDİ

ÖZBEK şarkıcı Mc Doni, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde konser verdi.

Kemer merkezdeki Club Aura'da dün gece Özbek şarkıcı Mc Doni sahneye çıktı. Başta Rus ve Ukraynalı turistler olmak üzere Kazak, Azeri, Litvanyalı ve yerli turistlerden oluşan yaklaşık 2 bin 500 kişi Mc Doni'yi dinlemek için eğlence merkezini doldurdu.

Mc Doni, söylediği şarkılarla tatilcileri coşturdu. Yaklaşık 1 saat süren konseri sırasında Mc Doni'ye kulübün go-go dansçısı kızlar da eşlik etti.

Görüntü Dökümü

--------------

Go-go dansçılarından ve gece kulübündeki müşterilerden detaylar

DJ kabini ve MC'den detay

Mc Doni konser detayı

Dans eden turist bayanlar detay

Kulüp yukarıdan genel detay

58.9 MB /// 01.50ö

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Çamlıca Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title