Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)DAEŞ'IN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ADANA'DA YAKALANDIADANA'da terör örgütü DAEŞ'ın üst düzey yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Cezayir asıllı Kanada vatandaşı Wassim Bouhadou uçakta yakalandı.

1)DAEŞ'IN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ ADANA'DA YAKALANDI

ADANA'da terör örgütü DAEŞ'ın üst düzey yöneticilerinden olduğu ileri sürülen Cezayir asıllı Kanada vatandaşı Wassim Bouhadou uçakta yakalandı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Wassim Bouhadou tutuklandı.

DAEŞ'lı Wassim Bouhadou'nun kaçak yollarla Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirlendi. Teröristin Adana'dan İstanbul'a gideceği bilgisini alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Teröristin İstanbul'a,oradan da Avrupa'ya kaçacağı bilgisine ulaşan polis, harekete geçti. Zanlı, 10 Mart'ta bindiği uçakta kıskıvrak yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Wassim Bouhadou, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak, örgüte eleman kazandırmak ve finans sağlamak' suçlarından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının adliyenin arka kapısından çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Adliyenin arka girişinden görüntüler

SÜRE: 45" BOYUT: 84,3 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===================================================

(ÖZEL)

2)SURİYELİLER FİLM GİBİ OPERASYONLA YAKALANDI

HATAY'da kontrol noktasından kaçan hafif ticari aracın açılan kapısında içine atlayan polis memuru, şoförü etkisiz hale getirdi. Film gibi operasyonla gözaltına alınan Suriyelilerin yola attığı poşet içindeki Captagon haplar tek tek toplandı.

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antakya çevreyolu Ekinci Kavşağı'nda şüphelendikleri 3 kişinin olduğu hafif ticari aracı durdurdu. Kontrol noktasında sürgülü kapısı açılan aracın sürücüsü, arama yapılmasından kurtulmak için tekrar harekete geçti. 1 polis memuru da ani hamleyle kaçan aracın kapısından içine atladı. Polisin durdurmaya çalıştığı Suriyeliler'den biri, araçtan atlayıp kaçtı. Polis memuru, şoförü yaklaşık 1 kilometre sonra etkisiz hale getirerek aracı durdurmayı başardı. Şoför gözaltına alınırken diğer Suriyeli de araçtan inip buğday tarlasına yöneldi ancak peşlerindeki özel hareket polislerine yakalandı. Bu arada yola attığı poşetteki uyuşturucu hap çevreye saçıldı. Polisler yoldan 1000 captagon hapı toplarken isimleri açıklanmayan 2 Suriyeli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İfadeleri tamamlanan Suriyelilerden 1'i sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanırken diğeri adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı, kaçan Suriyeli aranıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

( ÖZEL)

-Bölgedeki polis ekipleri ve araçlardan detay

-Polislerin kaçan Suriyelinin peşinden tarlaya koşması

-Suriyelinin peşinden koşan özel harekat polisleri

-Suriyelinin yakalanması

-Yola dökülen captagonları toplayan polisler

SÜRE: 04' 15" BOYUT: 130 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=======================================================

4)HAKKARİ'DE KAR YOLLARI KAPATTI

HAKKARİ'de dün geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi bulduğu kentte, 5 köy ve 11 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Dün geceden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle, kent genelinde 5 köy ve 11 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının kent merkezinde 20 santimetre, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi bulduğu belirtildi. Belediye ekipleri, kent merkezindeki yolları açmak için yoğun bir çalışma başlatırken, İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri ise kapanan köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Bu arada, kar yağışının devam ettiği Hakkari'de park halindeki araçlar ise adeta kara gömüldü.

Görüntü DÖkümü

-----------------

-Lapa lapa yağan kar yağışı

-Kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar

-Evlerinin önünü kar kürekleriyle temizleyen vatandaşlar

-Vatandaşlarla röportaj

-Kara gömülen araç

-Aracı temizleyen bir vatandaş ile röportaj

-Kent merkezinde kar altırda yürüyenler

-Kara gömüler araçlar ve kar tutan ağaç dalları

-Detaylar

-Araçların üzerindeki karları temizleyen vatandaşlar

BOYUT: 262 MB

SÜRE: 3 DK 58 SN

=====================================================

4)ARAÇLARIN LASTİKLERİNİ PATLATANLAR YAKALANDI

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, park halindeki 21 aracın lastiklerini delici aletle patlatan iki kişi, güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği belirlendikten sonra yakalandı. Gözaltına alınan B.H.ile E.T.'nin çok sayıda suçtan kaydınını bulunduğu öğrenildi.

Geçen ay Çamlık Mahallesi, 367 Sokak, 807 Sokak ve Onat Caddesi üzerinde park halinde bulunan araçların lastikleri patlatıldı. Polisin incelemesinde 21 aracın lastiğinin aynı yöntemle patlatıldığı belirlendi. İşyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olayı gerçekleştiren kişilerin çok sayıda suçdan kaydının bulunduğu öğrenilen B.H. (25) ile E.T. (36) olduğu tespit edildi. Yakalanan iki zanlı hakkında yasal işlemlere başlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: İZMİR,

=====================================================

5)RUS TURİSTLER DEMRE'YE YAZ GETİRDİ

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde Rus turist hareketliliği başladı. Bölgede tekne turuna çıkan Rus turistler, denize girip güneşlendi. Uçak krizi sonrası gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesinden sonra tatil için Türkiye'ye gelmeye başlayan Rus turistler Demre'yi hareketlendirdi. Bir grup Rus turist Çayağzı Limanı'ndan Kekova bölgesine yat turuna çıktı. Rus turistler, yatın önünde güneşlenirken, Kekova'daki Batık Kent ve Simena Antik Kenti'ni izledi. Tur sırasında bir koyda mola verilirken, havanın 17 derece, deniz suyunun ise 16 derece olduğu bölgede bazı Rus turistler denizde yüzdü. Yaklaşık yarım saat süren mola boyunca denizin tadını çıkaran tatilciler daha sonra tura devam etti.

'HER ŞEY HARİKA'

Rusya'nın Ekaterinburg kentinden ilk kez Türkiye'ye gelen Artem Vstugov, "Bize göre bu hava çok güzel. Kekova'da bu güzel havayı görünce, denize atladım. Çok güzel bir tatil geçiriyorum. Su çok güzeldi. Ülkenizde her şey harika" dedi.

'ÜLKEMİZDE HAVA BUZ KESİYOR'

Moskova'dan gelen Artem Zenovyev, "Bir grup arkadaşımla ilk kez Türkiye'ye tatile geldim. Ülkemizde hava buz kesiyorken, burada yaz gelmiş. Denizin ve güneşin tadını çıkarıyoruz. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanlar çok sıcak ve cana yakın. Buradan herkese söylüyorum; Türkiye'ye tatile gelin" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Turistlerin yata binmesi

Yat üstüne güneşlenenler

Batık Kent ve Simena Antik Kenti turundan bölümler

Denize atlama ve yüzenler

Röportajlar

143 MB

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE,

===================================================

6)AYVACIK'TA 57 MÜLTECİ YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 57 mülteci yakalandı.

Ayvacık İlçesi Akkaya Burnu açıklarında bugün sabaha karşı lastik bot ile denize açılan Suriye, Eritre, Kongo, Cezayir ve Hindistan uyruklu 57 mülteci sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 57 mülteci bölgede devriye görevi yapan TCSG 81 Bot Komutanlığı ekipleri tarafından Küçükkuyu İskelesi'ne getirildi. Üzerleri ıslak olan mültecilere Küçükkuyu Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda battaniye, eşofman ve ayakkabı ile yiyecek dağıtıldı. Yunanistan'ın Midilil Adası'na geçmek isterken yakalanan mülteciler, işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

-Mültecilerin görüntüsü

(Haber-Kalera: Dilara ERDİNÇ / AYVACIK (Çanakkale),

==================================================

7)SAĞLIKÇILAR HASTANE BAHÇESINİ AĞAÇLANDIRDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Sağlık-Sen üyeleri hastane bahçesine çeşitli türlerden 400 fidan dikti. Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine; Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Faruk Günak, Sağlık-Sen ilçe temsilcisi Sefer Şenateş ile sendika üyeleri katıldı.

İlçede bulunan tüm sağlık kuruluşlarının bahçelerinde ağaçlandırma çalışmalarına destek vereceklerini belirten Şenateş, bu noktada kendilerine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Ağaç dikimi

Sendika başkanı konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 313 MB

====================================================

8)İNŞAATTAN GELEN ŞAMPİYON

MANİSA'da geçimini sağlamak için çocuk yaşta inşaatlarda çalışan, ustasının etkisiyle spora yönelen 36 yaşındaki Enis Kuruş, muay thai ve boksta birçok kez bölge ve Türkiye şampiyonluğu kazandı.

Manisa'da yaşayan Enis Kuruş, ilkokulu bitirdikten sonra ailesinin maddi imkansızlığı sebebiyle 14 yaşında inşaatlarda çalışmaya başladı. Ustası boksör Nimet Çınar'ın yönlendirmesiyle spora başlayan Kuruş, boş zamanlarında gönül verdiği sporu yaptı. 22 yıldır aktif olarak muay thai ve boks dalında şampiyonluklara imza atan Enis Kuruş, şimdilerde sporu sadece sağlığını korumak için yapıyor.

"SPORUN YAŞI YOK"

Herkese spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Enis Kuruş, "İlkokulu bidirdikten sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle öğrenimimi sürdüremedim. 14 yaşında inşaatlarda çalışmaya başladım. İnşaat ustam Nimet Çınar'ın boks yaptığını öğrendim. Beni bu spora yönlendirdi. Ben de inşaatta çalıştıktan sonra boş vakitlerimde spora başladım. 22 yıldır aktif olarak boks ve mhuy thai sporu yapıyorum. Kopamadım bu spordan, kopmakta istemiyorum. Buradaki amaç dövüşmek değil, kendini savunabilme ve sağlık. Şuan ben sadece sağlık amaçlı yapıyorum. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum. Sporun yaşı yok. Ben de seve seve sürdürmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Enis Kuruş, spor salonunda çalışırken görüntü

Enis Kuruş, kum torbası üzerinde çalışırken görüntü

Enis Kuruş, inşaatta çalışırken görüntü

Enis Kuruş'tan açıklama

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

================================================

9)ASKERLERDEN ÖĞRENCİLERE HEDİYE

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi Miralay Reşatbey İlkokulu öğrencilerine yeni yıl tebriki gönderdikleri Hakkari Şemdinli Kayalar Karakolu askerleri tarafından kitap, kalem ve silgi hediye edildi.

Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokullu 4D sınıfı öğrencileri yıl başında Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Kayalar Karakolu 3'üncü Hudut Bölüğü'ndeki askerlere yeni yıl tebriki gönderdi. Tebriki alan askerler öğrencilere teşekkür için onlara hikaye kitabı, kalem ve silgi alarak Piyade Uzman Çavuş Tolga Aydın aracılığıyla gönderdi. Tolga Aydın, öğrencileri ziyaret ederek hediyelerini teslim etti.

Tolga Aydın, "Miralay Reşatbey İlkokulu öğrencilerinden bize tebrik gelmişti. Asker arkadaşlarım ve ben çok sevindik. Asker arkadaşlarımız ile toplandık. 'Onlar için ne yapabiliriz?' diye düşünmeye başladık. 'Kitap alalım, kalem ve silgi alalım onlara hediye edelim biz de onları mutlu edelim' dedik. Asker arkadaşlarım adına geldim. Çocuklara hediyelerini verdim. Asker arkadaşlarımın onlara selamını ilettim" dedi.

Öğrencilere hediyelerini veren Piyade Uzman Çavuş Tolga Aydın, Okul Müdürü Ali Osman Utku, Müdür Yardımcısı Mehmet Uluşık ve 4D sınıfı öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

--------------

Piyade Uzman Çavuş Tolga Aydın öğrencilere hediyelerini verirken

Piyade Uzman Çavuş Tolga Aydın öğrenciler ile kucaklaşırken

Hatıra fotoğrafı çekilmesi

RÖP: Piyade Uzman Çavuş Tolga Aydın

65.1 MB /// 02.02"

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonkarahisar),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cezayir Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title