Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)BAŞINA 1.5 MİLYON ÖDÜL KONULAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİMARDİN'in Nusaybin İlçesi kırsalında dün güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 2 PKK'lıdan birinin "Soro" kod adlı PKK'lı Salih Kaplan olduğu, aranan teröristler için hazırlanan Mavi listede olduğu ve başına 1.

1)BAŞINA 1.5 MİLYON ÖDÜL KONULAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MARDİN'in Nusaybin İlçesi kırsalında dün güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 2 PKK'lıdan birinin "Soro" kod adlı PKK'lı Salih Kaplan olduğu, aranan teröristler için hazırlanan Mavi listede olduğu ve başına 1.5 milyon lira ödül konulduğu belirtildi. PKK'lı Kaplan'ın aynı zamanda örgütün Mardin bölge sorumlusu olduğu, Diyarbakır, Lice ve Midyat ile İstanbul'da meydana gelen ve 24 güvenlik görevlisi ile sivilin şehit edilmesi, 76 kişinin de yaralanması olaylarının sorumlularından olduğu belirtildi. Mardin'in üç ilçesini kapsayan ve Omeryan bölgesi olarak bilinen bölgede 19 günden beri devam eden operasyonlar sonucunda son 10 günde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 10 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Nusaybin'e bağlı Koruköy'de örgütün sorumlularından "Behzat" kod adlı Mevlüt Canbaşı'nın etkisiz hale getirilmesinden sonra kapsamı genişleyen operasyonda Dağanlı köyünde çatışma yaşandı. Asker ve polisin müşterek yürüttüğü operasyonda, güvenlik güçleri dün PKK'lıların saklandığı bir eve opherasyon düzenledi. Evde bulunan biri kadın, iki terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, öldürülen PKK'lılardan birinin üst düzey yönetici olduğu belirtildi.

Güvenlik birimleri, etkisiz hale getirilen PKK'lılardan birinin, "Soro" kod adlı Salih Kaplan olduğunu açıkladı. Kaplan'ın, aranan teröristler için hazırlanan Mavi listede adının olduğu ve başına 1.5 milyon lira ödül konulduğu belirtildi. Diğer PKK'lının ise, "Zinnarin" kod adli H.T., olduğu belirtildi.

PKK'nın Mardin bölge sorumlusu olduğu belirtilen Kaplan'ın, Diyarbakır'da, 2008 yılında biri teknisyen, 5 polisin şehit olduğu, 25 polisin de yaralandığı Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu personelini taşıyan servis otobüsüne yapılan saldırının faillerinden olduğu gerekçesiyle hakkında 30 kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle gıyabında dava açıldığı öğrenildi. Kaplan'ın ayrıca, 2009'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 9 askerin, 2010'da İstanbul Halkalı'da 4'ü asker 5 kişinin, 2016 yılında Mardin'in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 2'si kadın polis, 5 kişinin şehit olduğu, 51 kişinin de yaralandığı saldırıların da faillerinden olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Nusaybin kırsalındaki çatışma anı

-Silah sesleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

=================================================

2)KAMYONLA OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 3'ü çocuk 7 kişi yaralandı.

İnegöl'ün Ahmet Türkel Çevre yolu üzerinde seyir halinde olan 44 yaşındaki İbrahim Çakmak yönetimindeki 16 KMA 81 plakalı kamyon, Kemalpaşa Mahallesi Varlık Sokak'tan çevre yoluna çıkan 29 yaşındaki Burcu Arslan'ın kullandığı 16 PJ 232 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile otomobil yoldan çıkarak toprak alana sürüklenirken, kamyon ise yol kenarındaki site istinat duvarına çarparak durabildi.

Otomobilin sürücüsü kazayı yara almadan atlatırken, araçta bulunan Derya Suna (28), Burcu Torun (29), Seda Gezici (29), Mine Torun (29), İpek Torun (2), Ecem Suna (3) ve Esmanur Gezici (4) hafif yaralandı.

Kaza sonucunda yaralanan 7 kişi için 112 Acil Servis ambulanslarında görevli sağlık ekipleri seferber oldu. Kazanın şokunu üzerlerinden atlatamayan Ecem Suna ambulansa bindirilirken, annesi Derya Suna gözyaşlarına boğuldu. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Kaza yeri genel görüntü,

-Yaralıların genel görüntüsü,

-Yaralı çocuk ve annesinin ağlama görüntüleri

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

===================================================

3)SİVEREK'TE AMBULANS İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 2 YARALI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde ambulans ile çarpışan otomobildeki 2 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Siverek- Şanlıurfa Karayolu'nun 2'nci kilometresinde meydana geldi. İlçe merkezindeki 112 Komuta Merkezi'ne ilerleyen Cüneyt Akyüz yönetimindeki 63 AJ 059 plakalı ambulans, kavşaktan dönmeye çalışan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 63 KP 366 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada araçlarda hasar oluşurken, otomobilde bulunan Şerif Duz ve Hacı Duz yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen başka bir ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Kaza yeri

Kazaya karışan ambulans

Otomobil

İnceleme yapan polis ekipleri

Kaza yapan araçların yoldan çekilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 291 MB

==================================================

4)FETÖ ŞÜPHELİSİ 14 ÖĞRETMEN ADLİYEDE

ESKİŞEHİR merkezli 8 ilde yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 14 öğretmen adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce Kanun Hükmünde Kararnameyle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen eğitim kurumalarında görev yapmış olan öğretmenlere yönelik geçen 24 Şubat'ta Eskişehir, Ankara, İstanbul, Manisa, Samsun, Aydın, Kars ve Zonguldak illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında FETÖ'nün askeri okullara öğrenci yetiştiren abisi olduğu öne sürülen bir kişinin de bulunduğu 14 öğretmen yakalandı. Gözaltına alınan ve ByLock adlı programı kullandıkları öne sürülen şüpheliler Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Şüphelilerin polisler tarafından adliyeye getirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=================================================

5)HIRSIZLARIN PİŞKİNLİĞİ: AĞABEYLERİN CANI SIKILMIŞ BİZİ ALDILAR

KONYA'da inşaatlardan 13 bin lira değerinde özel ahşap kalıp malzemeleri çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 32 yaşındaki Hakan Koray ile kayınbiraderi 23 yaşındaki Oktay Er, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden Hakan Koray'ın, gazetecilerle yaşadığı diyalog sırasında polisleri kastederek, " Ağabeylerin canı sıkılmış bizi aldılar. Hangi kanalda izleyeceğiz." demesi dikkat çekti.

Merkez Karatay İlçesi'nde geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde İstiklal ve Saraçoğlu Mahallelerinde iki ayrı inşaattan 13 bin lira değerinde beton atılması sırasında kullanılan özel ahşap kalıp malzemeleri çalınması üzerine polis çalışma başlattı. Polis, dün yine aynı bölgedeki başka inşaatlardan iki kişinin ahşap kalıp malzemelerini kamyonete yüklediği ihbarını aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, kalıpları kamyonete yükleyip kaçan iki kişiyi Konya- Ankara Karayolu'nun 35'inci kilometresinde yakaladı. Gözaltına alınan hırsızlıktan polis de 6 kaydı olan Oktay Er ile eniştesi Hakan Koray, yapılan sorgusunda daha öncede iki inşaattan 13 bin lira değerindeki kalıp malzemeleri çalıp, Ankara'da sattıklarını itiraf etti.

İki kişi yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Bu sırada elleriyle yüzünü kapatan şüphelilerden Hakan Koray ile kendisini görüntüleyen basın mensupları arasında ilginç diyalog yaşandı. Gazetecileri karşısında gördüğü için şaşırdığını dile getiren Koray, gazetecilere, "Büyük bir iş yaptık çekin çekin. Ben sizi beklemiyordum. Nasılsınız iyi misiniz?" dedi. Basın mensuplarının 'Ne çaldınız?' sorusuna ise "Biz mi, Allaha şükür ne çalacağız ağabey ya." dedi. Koray, polisleri kastederek, "Ağabeylerin canı sıkılmış bizi aldılar. Hangi kanalda izleyeceğiz" diye cevap verdi.

İki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Hakan Koray'ın gazetecilerle diyalogu

Kamyonet ve çalınan malzemelerden detay

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=================================

6)UYUŞTURUCU HAPLA YAKALANAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

YOZGAT Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Uyuşturucuyla Mücadele Şube ekipleri tarafından uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.Yozgat'ta uyuşturucu madde satışına yönelik yapılan soruşturmalar ve istihbarat çalışmaları kapsamında operasyon düzenlendi. Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yozgat şehir merkezine giriş yapan bir otomobil durdurularak arama yapıldı. Aramalarda 50 adet uyuşturucu hap ile 2 gram esrar ele geçirildi. Ankara'dan Yozgat'a kiraladıkları otomobille geldiği belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edilen A.Ö. ve M.P. isimli şahıslar tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Adliye dış görüntüsü

Zanlıların getirilmesi,

Adliyeye giriş

YOZGAT/DHA

=====================================================

7)FETÖ'NÜN BESTECİSİ HAKİM KARŞISINDA

ANTALYA'da FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Toros Eğitim Kurumları'nda müzik öğretmenliği yaptığı dönemde FETÖ/PDY'nin lideri Fetullah Gülen'in şiirlerini besteleyerek 'Bir Işık Sun' adlı albümü çıkaran Mehmet Çelikdemir'in yargılanmasına başlandı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu ve eğitim kurumlarında müdürlük yaptığı belirlenen Mehmet Çelikdemir'in Antalya'da bir evde saklandığını belirleyen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 16 Aralık'ta sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Baskında, Çelikdemir gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Mehmet Çelikdemir, işlemlerinin ardından 3 Ocak'ta sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı da tespit edilen Çelikdemir hakkında 'terör örgütü üyesi olmak', 'örgüt propagandası yapmak' ve 'devlet büyüklerine hakaret' suçlarından dava açıldı.

Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanılan Mehmet Çelikdemir, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. İzmir'deki Yamanlar Koleji'nde 1980'li yıllarda müzik öğretmenliği yaptığı dönemde okul idaresinin kendisine bazı şiirler getirip bestelemesini istediğini belirten Çelikdemir, bunları ücreti karşılığında bestelediğini kaydetti. Suçsuz olduğunu savunan Çelikdemir, tahliyesini talep etti. Sanığın talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA-DHA)

======================================================

8)BUZLU MOGAN GÖLÜ 4 AY SONRA ERİDİ

ANKARA'nın Gölbaşı ilçesine hayat veren Mogan Gölü'nün 4 aydır buzla kaplı olan yüzeyi, ısınan havayla birlikte eridi. Su seviyesinde yaşanan artış ise yağan kar ile birlikte göldeki buzların erimesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Ankara'dan piknik için gelen vatandaşlar, kuşlara yem vererek stres attılar.

Sıcaklığın uzun süre mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle yüzeyi 4 aydır buzla kaplı olan Mogan Gölü, havanın ısınmaya başlamasıyla birlikte eridi. Karların erimesi sonucu Mogan Gölü'nü besleyen derelerden gelen su miktarının artışı da su seviyesinin yükselmesine neden oldu.Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi üzerine vatandaşlar göl çevresindeki park alanlarına akın etti. Özellikle hafta sonunda birçok aile, güzel havanın keyfini piknik yaparak yaşadı. Piknik için gelen Ankaralılar, karabatak kuşlarına yem vermeyi de unutmadılar.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Mogan Gölünden Genel Görüntü

Mogan Gölününde karabatak ve martılardan görüntü

Güzel havanın keyfini çıkaran vatandaşlardan genel görüntü

Mogan gölünde güzel havayı fırsat bilen vatandaşların deniz bisikleri ile gezintisi

Vatandaşların kuşları beslemesi

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA

======================================================

9)VALİ, PUHU KUŞUNU DOĞAYA SALDI

ARDAHAN'ın Göle ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve kanadından yaralı olan puhu kuşu, tedavi edildikten sonra Vali İbrahim Özefe tarafından doğaya bırakıldı.

Göle'de vatandaşlar tarafından bulunan ve kanadından yaralı olduğu için uçamayan Puhu kuşunun, tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek'in teslim ettiği Puhu kuşu, Vali İbrahim Özefe tarafından Kent Ormanı mevkisinde doğaya salındı. Rahatlıkta uçtuğu gözlenen puhu kuşunun doğaya bırakılmasıyla ilgili olarak Vali Özefe, şunları söyledi: Tabiatın güzel kuşlarından biri olan Puhu Kuşu, geçen 6 Şubat günü, Göle ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulunmuş. Vatandaşlar yaralı kuşu Orman ve Şu İşleri Müdürlüğüne teslim etmiş. Kanadından yaralı olan ve uçamayan Puhu kuşunu Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine gönderdik. Burada tedavisi tamamlandı. Şimdi ise tabiata bırakacağız. Bu vesile ile tabiata ve yabani hayata duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyorum. Ardahan bu konuda çok duyarlı. Bizler dünyayı ve doğayı bu canlılarla birlikte paylaşıyoruz. Çıldır, Aktaş göllerimiz ve Putka sulak alanlarımız var. 50'nin üzerinde göçmen kuş çeşidi buralarda barınıyor. Bu kuşlar bizlerin zenginliği. Bu zenginliğimize saygı duymalı sahip çıkmalıyız."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Puhu kuşu

-Vali İbrahim Özefe'nin Puhu kuşunu kucağında tutması

-Vali İbrahim Özefe'nin konuşması

-Vali Özefe'nin Puhu Kuşunu doğaya bırakması

-Detay

( Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - / ARDAHAN

80 MB/ 2.30 DK

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Koray Nusaybin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title