Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)HDP MİLLETVEKİLİ YILDIRIM GÖZALTINA ALINDIHDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, sabah saatlerinde Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alındı.

1)HDP MİLLETVEKİLİ YILDIRIM GÖZALTINA ALINDI

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, sabah saatlerinde Adıyaman Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Adıyaman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'terör örgütüne yardım' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçundan yargılandığı davalara katılmadığı için geçen hafta hakkında yakalama kararı verilen HDP Milletvekili Behçet Yıldırım, bu sabah Ankara'ya gitmek istediği havaalanında gözaltına alındı. Polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yıldırım, gözaltına alındığını ise sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından; 'Adıyaman Havalimanında gözaltına alınıyorum' paylaşımıyla takipçilerine duyurdu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Milletvekili Yıldırım'ın hastaneye getirilmesi

Polislerin önlem alması

Yıldırım'ın sağlık kotrolünden geçirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

====================================================

2)VİRANŞEHİR'DE SALDIRININ İZLERİ SİLİNİYOR, YARALAR SARILIYOR

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristin bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği lojman ve çevresinde kaymakamlık tarafından yapılan hasar tespit çalışması tamamlanırken, saldırının izleri silinerek yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Viranşehir'in Yenişehir Mahallesi'nde geçen Cuma akşamı, PKK'lı teröristin park ettiği bomba yüklü aracı uzaktan kumandayla patlatmasıyla 1'i çocuk, 2 kişinin şehit olduğu yargı mensuplarının oturduğu Savcılar Sitesi ve çevresinde kaymakamlık tarafından başlatılan hasar tespit çalışması tamamlandı. Patlamada hasar gören 14 binadaki dairelerin sakinleri günler sonra evlerine girebildi. Temizlik çalışmalarının sürdüğü bölgedeki bazı aileler, harabeye dönen evlerinde molozların arasındaki sağlam kalan eşyalarını çıkardı. Bazı aileler yakınlarının yanına taşınırken, bazıları topladıkları eşyalarıyla başka evlere kiraya çıktı. Bölge sakinlerinden çok sayıda kişinin ev arama ilanı verdiği patlama sonrası yapılan tespitle halkın mağduriyetlerinin kaymakamlık tarafından giderileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------

Patlamanın yaşandığı sokak

Hasar gören binalar

Moloz yığınları ve temizlik çalışmaları

Eşyalarını taşıyanlar

Bölge sakinleri

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 522 MB

=================================================

3)DİYARBAKIR'DA YOL KAPATAN GRUP, ZIRHLI ARACA HAVAİ FİŞEKLE SALDIRDI

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde uzun bir aradan sonra ilk kez yüzleri maskeli bir grup, dün gece yol kesip bölgede devriye görevi yürüten zırhlı polis araçlarına havai fişekli saldırı düzenledi. Polisin gaz bombalarıyla karşılık verdiği grup, daha sonra ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi.

Merkez Bağlar ilçesinde uzun bir aradan sonra ilk kez yasa dışı bir gösteri ve yol kapatma girişimi yaşandı. Dün gece Hatboyu caddesinde toplanan ve yüzleri maskeli bir grup yolu kapattı. Buradan geçen zırhlı polis araçlarını hedef alan grup, daha sonra yanlarında bulunan havai fişekleriyle polise saldırdı. Polisin gaz bombalarıyla karşılık verdiği olayda yol kesen grup, daha sonra ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alarak şahısları tespit etmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

-Havai fişeklerinin patlaması

-Polis araçlarının gelmesi

-Patlama sesleri

-Duran araçlar

-Genel ve detay

DİYARBAKIR/DHA

=======================================================

4)MHP'Lİ MUHALİFLER BAŞKANLIĞA 'HAYIR' DEDİ

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Denizli'de başkanlık sistemine 'hayır' diyen partililerle bir araya geldiği toplantıda, sistem değişikliğinin, üzerine kumar oynanacak bir konu olmadığını ve bu değişikliğin dünyanın hiçbir yerinde uygulamasının bulunmadığını söyledi.

Denizli'deki Avşar Düğün Salonu'nda düzenlenen 'Milli İradenin Önemi' konulu konferansa MHP Denizli eski İl Başkanı Yasin Öztürk, MHP Burdur eski İl Başkanı İbrahim Sakızcı, Denizli Ülkü Ocakları eski başkanlarından Suat Başaran ve Harun Istık ile muhalif partililer katıldı. MHP'nin muhalif isimlerinden İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, konferans için kendilerine önce Pamukkale Halk Eğitim Merkezi'nin tahsis edilmesine rağmen toplantıdan bir gün önce iznin iptal edildiğini belirterek, "Yetkililer gaflete düşerek, bizim de evetçi olduğumuzu zannederek, alelacele bu izni verip daha sonra bu ucube tasarıya hayır oyu vereceğimizi öğrendikleri zaman da sizlerle buluşmamızı engellemeye çalıştılar. Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren bir anayasa değişikliği seçimini yaşayacağız. Sistem değişikliği konusu, üzerinde kumar oynanacak bir konu değildir. Bu sistemin dünyanın hiçbir yerinde uygulaması yok. Bunun neticelerinin ne olacağını kestirebiliyoruz. 200 yıldan beri bir takım eksikliklerine rağmen millet olarak bir parlamenter sistem tecrübemiz var. Şimdi siz bunların hepsini yok sayıyorsunuz, silip atıyorsunuz" diye konuştu. Kaya, dünyanın hiçbir yerinde bütün kuvvetleri bir araya toplayan kuvvetler birliği sistemiyle refaha ve adalete ulaşan bir ülke bulunmadığını savundu. Kaya, iktidarın geçmişte çözüm süreci adı altında terör örgütüyle görüştüğünü öne sürerek, "FETÖ'cülerle kol kola girip devlet kurumlarına tepeden tırnağa onları yerleştirdiler" dedi.

"AK PARTİ ÜLKÜCÜLÜĞÜ İSTİSMAR ETMEK İSTİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki yıllarda "Gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" dediğini belirten Kaya, iktidarın Milliyetçi Hareket Partisi'nin görüşlerine yaklaştığı söylemlerinin safsatadan başka birşey olmadığını söyledi. Kaya, "Bu sadece şunu gösterir; dün olduğu gibi bugün de bu AK Parti zihniyetinin istismar etmediği hiçbir konu yoktur. Bugün de Türklüğü, Türk milliyetçiliğini, ülkücülüğü istismar etmek istiyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------

-Salondan detay görüntü,

Mualif MHP'lilerden görüntü,

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın konuşması.

Haber - Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=========================================================

(GENİŞ HABERİ)

5)BİBERİN ŞEKLİNİ HORMON DEĞİL ISI FARKI BOZDU

ANTALYA Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, gevrek ve sulu yapıda olan biberin sıcaklık farkı nedeniyle su kaybetmesi durumunda esnek bir yapıya sahip olabileceğini belirterek, "Bu esnek yapıya dayandırılarak biberde hormon kullanıldığı söylemleri doğru değil" dedi.

Vahap Tuncer, son günlerde biberin zirai ilaç kullanımından kaynaklı yumuşadığı ve salatalıkta hormon kullanıldığına yönelik asılsız iddiaların gündeme getirildiğini söyledi. Biberlerin lastik gibi esnemesi ve kırılmamasının ilaca bağlanmasına yönelik haberler yayımlandığını belirten Tuncer, bu tür ifadelerin bilimle alakası olmadığını vurguladı. Biberin kışın sera şartlarında güçlükle yetiştirildiğini belirten Tuncer, "Gevrek ve sulu yapıda olan biber dış koşullarda sıcaklık nedeniyle su kaybediyorsa esnek bir yapıya sahip olur. Bu esnek yapıya dayandırılarak biberde hormon kullanıldığı söylemleri doğru değil. Çok fazla ilaç kullanılan ürünler tam tersi yumuşamaz, aksine daha sert bir yapıya kavuşur" dedi.

DIŞ GÖRÜNÜŞ HORMONDAN DEĞİL

Türkiye'de hormon kullanımının yıllardır yasak olduğunu dile getiren Vahap Tuncer, döllemeyi sağlamak için bambus arısının kullanıldığını söyledi. Salatalık gibi ürünlerin kendi kendini döllediğini kaydeden Tuncer, bu sebzede hormon kullanımına hiç gerek olmadığını dile getirdi. Tuncer, şöyle devam etti:

"Çekirdeksiz salatalıkları hormonlu ilan etmek bilime çok aykırı. Sebzelerin dış görünüşüne bakarak hormonlu olduğunu anlamak asla mümkün değildir. Laboratuvarda analiz edilmesi gerekiyor. Sektör dışından insanların farklı renk ve şekildeki sebzeleri hormonlu ilan etmesi doğru değil. Bu tür açıklamalar halkın sebze ve meyve tüketimini engelliyor ve üreticinin alın terinin boşa gitmesini neden oluyor."

İLAÇ SAYISI 450'DEN 100'E DÜŞTÜ

Konvansiyel (göreneksel) tarımda ilaç kullanımının neredeyse zorunlu olduğunu aktaran Başkan Vahap Tuncer, geçmişte Türkiye'de 450'nin üzerinde ruhsatlı tarım ilacı olduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın aldığı tedbirlerle bu sayının 100 civarına indiğini söyledi. Tuncer, "İlaçların bekletilme süresi çok kısadır. Bu sürelere uyulduğu takdirde insan sağlığına riski söz konusu değildir. Alınan tedbirlerle riskin çok azaldığını düşünüyorum" diye konuştu. Vahap Tuncer, bu sene Antalya'nın kışı soğuk ve kurak geçirdiğini belirterek, kış koşullarında üreticilerin çok fazla ilaç kullanmadığını, bu nedenle tüketicilerin şekillere bakmadan rahatlıkla sebzeleri tüketebileceğini aktardı.

Görüntü Dökümü

-------------

RÖP: Vahap Tuncer (Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı)

Pazarda biber görüntüsü

Haber- Kamera: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA- DHA)

==========================================================

6)ATI OTOMOBİL GİBİ YIKADILAR

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde cirit müsabakalarına hazırlanan Darıca Atlı Spor Kulübü sporcuları antrenman sonrası bir atı oto yıkamacıya getirerek basınçlı su ve köpükle yıkadı.

Her yıl cirit müsabakalarının yapıldığı Darıca Pirirreis Mahallesi'ndeki sahada antrenman yapan Darıca Atlı Spor Kulübü'nün cirit takımı oyuncuları, önümüzdeki aylarda yapacakları müsabakalara hazırlanmak için dün de sahaya çıktı. Saatlerce yapılan çalışmanın ardından bir ciritçi, atını alarak sahanın yakınlarındaki oto yıkamacıya getirdi. Bazı takım arkadaşları ve yardımcıları ile birlikte oto yıkamacıda atını önce basınçlı suyla yıkayan kişi daha sonra atın her yanına köpük sıktı. Daha sonra at yeniden basınçlı suyla yıkanarak sabunlardan arındırıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Atın oto yıkamacıda köpük sıkılıp, basınçlı suyla yıkanması

HABER: Erol POLAT-DARICA(Kocaeli), -

===================================================

7)HENTBOLCUYA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

BURDUR'da devam eden Hentbol Bölgesel Eleme Müsabakalarında Manisa Spor Lisesi oyuncusu Süleyman Angi'ye maç öncesi sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okullararası Gençler Kız Erkek Hentbol Bölgesel Eleme Müsabakaları kapsamında dün oynanan Antalya Serik Özel Akdeniz Yükseliş Koleji ve Manisa Spor Lisesi karşılaşması öncesi Manisa ekibinden Süleyman Angi'ye sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Karşılaşma öncesi Hentbol Burdur İl Temsilcisi Mehmet Şimşek, "Yaptığımız incelemeler sonucunda bir sporcumuz bugün oynayamayacak" diyerek Süleyman Angi'yi hakem kürsüsüne çağırdı. Angi kürsüye geldiğinde doğum günü pastası çıkarılarak kutlama yapıldı.

Sürpriz karşısında şaşıran Süleyman Angi, arkadaşlarının alkışları eşliğinde pastadaki mumları söndürdü. 16 yaşına giren Angi, "Bir ara gerçekten oynayamayacağımı düşündüm. Sürpriz için Hentbol İl Temsilcimize ve hocalarıma teşekkür ediyorum. Çok sevindim" dedi. Karşılaşmayı Antalya temsilcisi 33-22 kazandı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Mehmet Şimşek'in konuşması,

Mumları söndürmesi,

Süleyman Angi ile röportaj,

Maçtan detay

70 MB /// 02.14"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/ANTALYA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Adıyaman Havalimanı Behçet Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
title