Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)PKK'NIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADIĞI TERÖRİSTİN DNA'SI YAKINLARI İLE EŞLEŞTİRİLECEKKAYSERİ'de bombalı saldırıyı gerçekleştirerek 14 askerin şehit olmasına 56 kişinin yaralanmasına yol açan PKK'lı teröristin Kasım Yıldırımçakar olduğunun öne sürülmesi ardından kimliğinin ceset parçalarından alınan...

1) Pkk'NIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADIĞI TERÖRİSTİN DNA'SI YAKINLARI İLE EŞLEŞTİRİLECEK

KAYSERİ'de bombalı saldırıyı gerçekleştirerek 14 askerin şehit olmasına 56 kişinin yaralanmasına yol açan PKK'lı teröristin Kasım Yıldırımçakar olduğunun öne sürülmesi ardından kimliğinin ceset parçalarından alınan DNA örnekleri yakınlarının DNA'sı ile eşleştirildikten sonra kesinleşebileceği belirtildi.

Cumartesi günü Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi'ndeki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kampusu Acil girişinde meydana gelen olayda yaptığı bombalı eylem sonrası cesedi paramparça olan teröristin, PKK'ya ait internet sitelerinde TAK militanı 26 yaşındaki Van Özalp doğumlu Kasım Yıldırımçakar olduğu öne sücrüldü. Kayseri polisi, bu ismin hedef şaşırtmaca da olabileceğini, halen ERÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda bulunan, parmak izi alınan ve otopsisi yapılan teröristten alınan DNA örnekleriyle, yakınlarından alınacak DNA örnekleriyle eşleşme yapacakları bildirildi. Polis yetkilileri, "PKK'ya ait internet sitelerinde açıklanan isim yanıltıcı veya hedef şaşırtıcı olabilir. O nedenle DNA eşleşmesi yapılmadan, teröristin kesin olarak kimliği budur diyemeyiz" dedi.

KOMADAKİ 3 ASKER MAKİNEYE BAĞLI

Bu arada, Kayseri'de patlama sonrası ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde tedavi gören yaralı sayısı 13'a düştü. ERÜ hastaneler Baştabibi Prof. Dr. Kudret Doğru, şöyle dedi:  "Halen, hastanemizde 13 yaralı bulunmaktadır. Bundan bir bölümü de bu gün taburcu edilecek. Servislerde 8, yogun bakımda ise 5 askerimiz tedavi görüyor. Yoğun bakımdaki 5 hastadan 3'ü makinaya bağla olarak yaşamlarını sürdürüyor. Mehmetçiklerimizin hayata dönüşüyle ilgili tüm personelimiz elinden gelen çabanın fazlasını gösteriyor."

'VALİLİK HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da yazılı bir açıklama ile kent halkına şehit ve yaralı ailelerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. Vali Kamçı, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:  "17.12.2016 günü ilimizde meydana gelen hain terör saldırısı sonucu 14 askerimiz şehit olmuş, 54 asker ve 1 sivil olmak üzere toplam 55 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu yaralıların tedavisi devam etmektedir. Ayrıca, yaralılarımızın yakınlarıyla alakalı bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Kayseri Valiliği olarak şehit ailelerine bir otel tahsis edilmişti ama, vatandaşlarımızdan şehit yakınlarının yemek, barınma gibi konuda hizletlerindeyiz şeklinde müracaatlar oldu. Bu anlamda tüm Kayserililer'e teşekkür eder, şehitlerimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralılara da acil şifalar dileriz. Terör eylemlerinde önemli olan husus, eylemlerin büyüklüğü değil, yarattığı veya yaratacağı etkinin büyüklüğüdür. Kayserili hemşerilerimizden beklediğimiz terör örgütünün oyunlarına gelmeden sağduyulu davranmalarıdır."

DHA-Genel - Türkiye-Kayseri - Oktay ENSARİ

=================================================

2)ÇANAKKALE'DE ADA SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde bugün yapılması planlanan bazı feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Kuzey Ege'deki etkili fırtına yüzünden, Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş A.Ş. yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün Gökçeada-Kabatepe arasında yapılması planlanan Gökçeada'dan 13.00 ve Kabatepe'den 15.00 seferleri ile Bozcaada-Geyikli arasında Bozcaada'dan 10.00 ile Geyikli'den saat 11.00'de yapılması planlanan seferler iptal edildiğini duyurdu. Yetkililer, Bozcaada'dan saat 14.00'de yapılması planlanan seferin saat 13.00'te, Geyikli'den yapılması planlanan 15.00 seferinin ise saat 14.00'de yapılacağını açıkladı. Çanakkale Boğazı'ndaki diğer hatlardaki seferler ise normal olarak devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Gestaş Feribot iskelesinden görüntü

Boğaz hattında sefer yapan gemilerden görüntü

Haber- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=====================================================

3)BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI ZORLAŞTIRDI

İSTANBUL-Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan kar yağışı ulaşımı zorlaştırdı.

TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde dün akşam başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. 900 rakımlı Bolu Dağı'nda kar kalınlığı yer yer 80 santime ulaştı. Karayolları ekipleri TEM ve D-100'de küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar ulaşımı zorlaştırsa da Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu aksama olmadı. Sürücüler TEM'in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı.Trafik ekipleri de yol güzergahları üzerinde denetimlerini artırdı.

Kent merkezi de kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bolu Dağı ve tünelden görüntüler

-Detaylar

Süre: 02.57 Boyut: 98.8 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

=======================================================

4)İSLAHİYE'DA KAR YAĞIŞI, OKULLAR TATİL

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, halen devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bugün 1 günlük tatil edildi.

Kentte geceden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Kaymakamlık tarafından alınan kararla ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildi. Okulların tatil edilmesi kararı belediye hoparlöründe duyuruldu. Duyuruda "Milli Eğitim Müdürlüğü'nden duyurulur. Kar yağışı nedeniyle bütün okullar bir gün süreyle tatil edilmiştir" anonsu yapıldı. Okula giden öğrenciler ise, tatil haberiyle evlerine döndü. Bazı öğrenciler ise kartopu oynadı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kar yağışı

Anons

Okuldan dönen öğrencilerle röp.

Okul bahçesinde öğrenciler kar topu oynarken

Öğrencilerin sevinç gösterisi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 53 MB

====================================================

5)HAYVANLARI İÇİN BÜYÜK ZORLUKLARA KATLANIYORLAR

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde kış ayları, hayvanvancılıkla geçimini sağlayan köylüler için çileye dönüşüyor. Köylüler, küçükbaş hayvanları için yazın dağlarda biriktirdikleri otları ve yaprakları, kızaklarla kar üzerinden taşıyarak köye getiriyor. 30 yıldır hayvancılık yapan ve Balkaya dağlarından ot indiren Abdullah Gökalp, başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Doğuda kış mevsimiyle birlikte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor. Özellikle köylerde yaşayan vatandaşlar için kış beraberinde büyük sıkıntıları getirirken, hayvancılıkla geçimini sağlayanlar için ise kış ayları adeta işkenceye dönüşüyor. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, yazın küçükbaş hayvanları için biriktirdikleri ot ve yaprakları hazırladıkları kızaklarla Balkaya Dağları ve çevredeki yüksek tepelerden indiriyor.

TEHLİKEYE ALDIRIŞ ETMİYORLAR

Derecik'te 30 yıldır keçi besleyen Abdullah Gökalp, her türlü tehlikeye rağmen köylülerle birlikte kızaklarla kar üzerinden otları indirdiklerini belirterek, "Yazın biçtiğimiz ot ve yaprakları belirli alanlarda topluyoruz. Başka çaremiz yok. Çünkü belde içinde otlarımızı muhafaza edebileceğimiz büyüklükte samanlıklar yapamıyoruz. 30 yıldır aynı yöntemle otları indiriyoruz. Köylülerle birlikte günde bazen 2, bazen de 3 kez bu yöntemle ot indiriyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ (Hakkari),

========================================================

6)MS HASTASI SANATÇI GÜLHANE'DE TEDAVİ OLMAK İSTİYOR

MERSİN'de MS hastalığıyla 17 yıldır mücadele eden 37 yaşındaki ressam heykeltıraş Vildan Yiğit, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki rehabilitasyon merkezinde tedavi olmak için yardım istiyor.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde başladığı yıl hastalığı ortaya çıkan Vildan Yiğit, her şeye rağmen eğitimini tamamladı. Zaman zaman sanatsal çalışmalar yaparak kişisel ve karma sergiler açan Yiğit, hastalığının ilerlemesi ile birlikte yatağa mahkum oldu. 17 yıldır mücadele ettiği hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Yiğit, çevresindeki insanların yardımı ile yaşamını sürdürüyor. Babasından dolayı aldığı yetim maaşı ile geçimini güçlükle sağlayabilen Yiğit, hastalığıyla ilgili ileri seviyede tedavi yapıldığını öğrendiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi olmak için yardım istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan destek bekleyen Yiğit, "Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünde okudum. Hastalığım nedeniyle artık bir şey yapamıyorum. Oturmak, ayakta durmak istiyorum, duramayınca da pek bir şey yapamıyorum. 17 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Gittiğim hastanedeki doktorlar GATA'da tedavi olabileceğimi söylediler. Tedavi olmayı çok istiyorum"dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Vildan Yiğit, televizyon izlerken

Vildan Yiğit'in yataktaki görüntüsü

Yiğit diplomasını gösterirken

Yiğit ile röp

Yiğit'in daha önce açtığı bir sergiden görüntüsü

Yiğit'in heyekle yaparken çekilen fotoğrafı

(BOYUT: 178,7 MB) (SÜRE: 2,21 dk)

(Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

=========================================================

7)BÜFE KONTEYNERDE ÇIKAN YANGINDA ÖLDÜ

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde barınmak için kullanıldığı sanılan bir büfe konteynerde çıkan yangında, evsiz 45 yaşlarında Kamil Dilsiz yanarak öldü.

Ödemiş Sanayi Sitesi ile canlı hayvan borsası arasındaki arsada yer alan eski bir büfe konteynerde, dün (salı) saat 21.00'de, yakılan mangaldan çıktığı belirlenen yangın başladı. Büyüyen yangın konteynere sardı. Yangında büfeyi barınmak için kullandığı belirtilen Kamil Dilsiz yanarak öldü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Polis olay yerinde inceleme yaptı. Dilsiz'in cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yanan büfe ve çevresinden görüntü

Yanan cesetten görüntü

Polisten görüntü

Ambulanstan görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Polisin incelemesinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bolu PKK Politika Güncel Haberler

title