Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, 4 terörist öldürüldüSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, İHA tarafından tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi.

DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, 4 terörist öldürüldü

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk jetleri tarafından düzenlenen hava harekatında terör örgütü DEAŞ'ın 39 merkezi imha edildi, İHA tarafından tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 109 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 39 merkez, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetler tarafından gerçekleştirilen harekatla imha edildi. İHA tarafından Zarzur bölgesinde belirlenen 4 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta ÖSO, Dara ve Baratah meskun mahallerini büyük ölçüde ele geçirdiği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın sonu durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi:

"Özgür Suriye Ordusu tarafından, Dana ve Baratah meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır. Keşif ve gözetleme vasıtalarından; çatışmalar esnasında, DEAŞ'ın El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarını okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlemeye ve böylece Özgür Suriye Ordusu'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabası içine girdikleri tespit edilmiştir. Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik olarak yapılan hava harekatı sonucunda; barınma maksadıyla kullanılan 26 bina, 5 mühimmat deposu ve 3 silahlı araç olmak üzere toplam 39 hedef imha edilmiştir. İHA tarafından, Zarzur bölgesinde tespit edilen 4 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

---------------------

-----ARŞİV-------

-DEAŞ hedeflerinin düzenlenen hava harekatı

-DEAŞ hedeflerinin vurulma anı

///////

-ÖSO askerlerinin görüntü

-ÖSO askerlerinin ilerleyişinden görüntü

-ÖSO askerlerinin çatışma sırasında çekilen görüntüleri

-ÖSO askerlerinin kontrol yapmalarından görüntü

///////

-Tankların ilerleyişinden görüntü

-Tankların hedeflere atış yapması

Haber: KİLİS

========================================

Siirt'te toprak altından 1 işçinin daha cesedi çıkarıldı

SİİRT'in Şirvan İlçesi'ndeki bakır maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçiden 1'inin daha cesedi çıkarıldı.

Şirvan'ın Maden Köyü'nde 17 Kasım'da meydana gelen heyelan faciasında toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cesedi çıkarılırken, işçilerden İbrahim Kılınç (21) ve Halil Başer'i (27) arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu. Arama kurtarma köpeklerinin dün akşam saatlerindeki çalışmalar sırasında tepki verdikleri bölgede ekipler, kimliği tespit edilemeyen bir işçinin cesedine ulaştı. Sabah saatlerine kadar devam eden çalışmalarda çıkarılan cesedin Halil Başer olduğu öğrenildi. Halil Başer'in cesedi Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Park Elektrik görevlilerince, 213 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı 15 arama-kurtarma köpeklerinin katıldığı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ekiplerin, enkaz altındaki İbrahim Kılınç'a ulaşmak için başlatılan arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ARŞİV

-Maden ocağından görüntü

-Arama kurtarma çalışmaları

Haber; Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

==============================================

Muradiye Şelalesi kısmen dondu

VAN ve çevresinde özellikle geceleri etkili olan soğuk hava nedeniyle, Muradiye İlçesi'ndeki şelale kısmen dondu.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi, yaz aylarında coşkulu akan suyuyla dikkat çeken Muradiye Şelalesi'nin bir bölümünü buza çevirdi. Yaklaşık 20 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü ve soğuk hava nedeniyle ağaç dallarında oluşan kırağı, seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu. Yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerle, kendisini görmeye gelenleri hayran bıraktıran Muradiye Şelalesi, fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oluyor.

Van'dan Muradiye Şelalesi'ni gezmeye gelen Selçuk Yay, şelalenin yılın her döneminde büründüğü farklı güzelliklerden çok etkilendiğini söyledi. Yay, "Şimdilik kısmen donmuş ancak havalar böyle giderse şelale tamamen donarak Pamukkale travertenlerini andıracak duruma gelir. Herkesin şelaleyi ziyaret etmesini ve bu manzarayı görmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Şelaleden genel görüntü

-Selçuk Yay röportaj

-Şelaleden görüntü

-Şelalenin asma köprüsünden zıplayarak gidenlerden ve önünde fotoğraf çeken vatandaşlar

Haber: MURADİYE(Van), -

=============================================

6 aylık bebeğine ikinci kez can oldu

ANTALYA'da doğuştan karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 6 aylık Ayşenaz Abalı, annesi Vesile Abalı'nın bağışladığı karaciğer dokusuyla yaşama tutundu.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde oturan, 5 yaşında kız çocukları olan Vesile ve Mehmet Abalı çiftinin 6 ay önce ikinci çocukları Ayşenaz dünyaya geldi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Bölümü'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Ayşenaz'a, AÜ Organ Nakli Merkezi'nde canlı vericili segmental karaciğer nakli gerçekleştirildi. Anne Vesile Abalı, doğuştan safra kesesine bağlı karaciğer hastalığı olan kızına karaciğerinden bir parçasını bağışlayıp hayata bağladı.

İLK DUYDUĞUNDA ŞOKE OLDU

Kızının hastalığını ilk duyduğunda çok üzüldüğünü belirten Vesile Abalı, karaciğer nakli yapılması gerektiğini öğrendiğinde üzüntü ve korkusunun artığını aktardı. Vesile Abalı, Ayşenaz'ın yüzüne her baktığında ilk aklına gelenin ölüm olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Gastroenteroloji bölümünde tedavi olurken sarılığı yükseldi. Doktorlarımız nakil olması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 10 gün önce kızıma karaciğerimin bir bölümünü verdim. Mutluyum, huzurluyum, şu an bebeğim sağlığına kavuştu. Ameliyatı yapan hocalarımıza ve tedavide emeği geçen tüm doktorlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede taburcu oluruz ve evimize mutlu bir şekilde döneriz."

Baba Mehmet Abalı ise "Ayşenaz ikinci kez hayata tutundu. Kızımı ikinci kez hayata döndürdüğü için eşime ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

11 AYDA 8 BEBEĞE KARACİĞER NAKLEDİLDİ

AÜ Organ Nakli Merkezi cerrahlarından Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kısaoğlu, 2016 yılında 44 karaciğer nakli yaptıklarını, nakillerin 8'ini pediatrik karaciğer hastalarına gerçekleştirdiklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Kısaoğlu, "Ayşenaz Abalı 6 aylık ve 8 kiloluk bir bebeğimiz. Safra yollarıyla ilgili hastalıkla dünyaya geldi. Buna bağlı karaciğer yetmezliği gelişti. Son iki hafta içinde hastanın genel durumunda bozukluk meydana gelmesi, karaciğer değerlerinin de bozulması üzerine nakle karar verdik. Ameliyatta annesinin karaciğerinden yaklaşık 200 cc'lik bölümü Ayşenaz bebeğimize taktık. Anne ve bebeğin genel durumları çok iyi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

RÖP 1: Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kısaoğlu

Doktorun çocuğu muayene ederken görüntüsü

RÖP 2: Vesile Abalı ( Anne)

Üniversite hastanesi dış plan görüntü

Organ nakil merkezi dış plan görüntü

HABER-KAMERA: Erol AKKIR-ANTALYA-DHA)

===============================================

(ÖZEL) - Dilencilerden zabıtaya 'dövizli' önlem

GAZİANTEP'te, zabıta ekipleri kentin birçok bölgesinde halktın dini duygularını istismar ederek dilenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda bazı dilencilerin çeşitli ülkelerin tedavülden kalkan banknotlarının arasına, Türk Lirası saklayarak zabıtayı kandırmaya çalıştıkları görüldü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, halkın yoğun olduğu park, cadde ve cami önlerinde bulunanların dini duygularını istismar eden dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda dilenci yakalandı. Aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi, tedavülden kalkmış çeşitli ülkelere ait dövizleri gösterip dilenmediklerini öne sürdü. Yapılan incelemede Tük Lirası banknotlarının, tedavülden kalkan değişik ülkelere ait dövizlerin arasında saklandığı belirlendi. Operasyonda 20 bin lira ele geçirilirken, dilencilik yapan kişiler, haklarında işlem yapılmak üzere Zabıta Daire Başkanlığı'na götürüldü.

Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, il genelinde son günlerde dilenci sayısında büyük artış olduğunu ve halkın bu durumdan rahatsızlık duyması üzerine operasyonları sıklaştırmaya başladıklarını söyledi. İl genelinde dilenerek halkı rahatsız eden kişi sayısını minimize etmeye çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: "Son günlerde artan dilenci sayısı ile ilgili çok sayıda şikayet gelince il genelinde belediye başkanımızın talimatıyla hızlı bir çalışma yapmaya başladık. İlçe belediyelerimiz ile koordineli olarak yapıyoruz. Yerli ve yabancı olmak üzere vatandaşları rahatsız eden çok sayıda dilenci alıyoruz. İnşallah en kısa sürede bunu ilimizde bitirecek duruma getireceğiz. Bu konuda Emniyet'in de bize desteği oluyor. Kabahat unsuru oluşturan bu dilencileri alarak gerekli işlemleri yapıyoruz. Vatandaşlarımız özellikle kavşaklarda cam silerek trafiği tehlikeye düşürerek dilencilik yapan şahıslardan şikayetçi. Operasyonlarımızı hızlandırıyoruz. Bu dilencilik olaylarını minimize hale getirerek en kısa sürede bitireceğimizi düşünüyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Zabıtanın dilenci operasyonu

Dilencilerin araca bindirilmesi

Dilencilerin konuşmaları

Dilencilerin üzerinden çıkan dövizler ve liralar

Salih Yıldırım'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=================================================

Başkan Duruay: Mogan'ı temizleyecek tarama gemisini inceledi

GÖLBAŞI Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün temizlenmesi için ilçeye gelen tarama gemisi İmbat'ın kurulumunu yerinde inceledi. Yetkililerden gemi hakkında bilgi alan Başkan Duruay, çalışanlara tatlı ikram etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı'nın gemisi olan (İmbat) 8 gün içerisinde Mogan Gölü'ne inerek tarama işlemlerini gerçekleştirecek.

Geminin kurulumu ve göl üzerinde ne tür faaliyetler yapacağı konusunda yetkililerden bilgi alan Başkan Duruay, " Mogan Gölü'nün temizliği projemize başladık. Şuanda da temizliği yapacak ilk gemimizin montajı yapılıyor. Montaj yapan ekibimizden aldığım bilgiye göre en geç çarşamba günü İmbat gemimiz göle inecek. Bahara doğru da temizlik işlemlerine tamamen başlamış olacağız" dedi.

MOGAN GÖLÜ'NDE SU SPORLARI YAPILACAK

Mogan Gölü'nün sadece Gölbaşı için değil, tüm Ankara için bir değer olduğunu kaydeden Başkan Duruay, Özellikle haftanın yorgunluğunu atmak isteyen vatandaşlarımızın, hafta sonlarını geçirdiği uğrak noktalardan birisidir. Ancak Mogan Gölü'nün temizlenmesi ile birlikte, bu bölge su sporlarının da olduğu, gönül rahatlığıyla balıkta tutulan bir yer haline gelecek. Herşey istediğimiz gibi giderse Gölbaşı su sporlarının yapıldığı nadir ilçelerimizden birisi olacaktır. Bu bilinmelidir ki Mogan Gölü temizlendikten sonra Gölbaşı için herşey değişmiş olacak" dedi.

2019'AKADAR GÖLBAŞI'NIN SORUNU KALMAYACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile hazırladıkları protoklün meyvelerini vermeye başlamasını görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Başkan Duruay, "Ayrıca bir başka projemiz; Mogan Gölü'nü besleyen derelerin ıslah edilmesi olacak ve umuyorum oda gerçekleşecektir. Yani böylelikle gölün temizliğinden sonra bu temizliğin korunması konusunda büyük bir adım attık. İnanıyorum ki 2017 yılı Gölbaşı için çok farklı olacak. 2019'a kadar Gölbaşı'nda da hiçbir sorunumuz kalmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Projenin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük su temizlik projesi olma özelliğini taşıdığını ifade eden Başkan Duruay, "6 kilometrekarelik alanın 4 kilometrekarelik kısmında temizlik işlemi gerçekleşecek. Geminin gölden çıkardığı malzeme pompalar ve 9 kilometrelik boru hattı ile uzak bir noktaya taşınacak. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği alana dökülecek. Temizlik işlemi toplamda 500 gün sürecek. Gölbaşı'na bu hafta ulaşacak 4 adet tarama gemisiyle tabandan 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çıkartılacak" dedi.

Görüntü dökümü

Gemilerin indilidiği alanda Hava Görüntüsü,

Gemiler inerken görüntü,

Gimilerden genel görüntü,

Belediye Başkanı Fatih Duruay'dan açıklama,

Gemilerve Başkan Duruaydab Detay

Haber: Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), -

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Duruay Mogan Gölü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title