Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehitSURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmalarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar'ın Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan ablasına acı haber verildi.

Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehit

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmalarda şehit olan Piyade Uzman Çavuş 25 yaşındaki Kader Acar'ın Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan ablasına acı haber verildi.

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Albay Bülent Oral ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, şehidin Elmatepe Mahallesi'nde oturan ablası Yasemin Kiremitçi'nin evine giderek haberi verdi. Yasemin Kiremitçi'nin evine ve mahalleye Türk Bayrağı asıldı. Şehidin annesi Şadiye Acar'ın 2006, babası Nimet Acar'ın 1998'de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Nişanlı olduğu öğrenilen şehidin cenazesi askeri uçakla Zonguldak Havalimanı'na getirilecek ve Ereğli İlçesi'nde Bozhane Camii'nde ikindi namazının ardından Cemaller Köyü'nde toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Elmatepe Mahallesi

-Şehidin ablasının evi

-Şehidin ablasının evindeki Türk Bayrağı

-Evin önünde bekleyen ambulans

-Evin önünde bekleyen Jandarma aracı

-Mahalle halkının şehidin evine gelmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===================================

Gaziantep'te huzur operasyonları sürüyor

GAZİANTEP'te, polis tarafından birçok bölgede huzur operasyonu yapıldı.

Kentteki otel ve eğlence merkezlerine yönelik dün gece Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde; Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli polis, maliye, zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Operasyonda çok sayıda kişinin kimlik kontrolü ve üst araması yapıldı. Operasyon kapsamında ayrıca ruhsatsız veya amaç dışı faaliyet gösteren, sigortasız işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işyerleri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Polislerin operasyon yaptığı yer

Polisin otel odlarında kimlik sorması

Polislerin aldığı güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER- Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

==========================

Nusret - 2016 Mayın Tatbikatı, yabancı ülke gemilerinin de katılımıyla başladı

Açık denizde, mayın tatbikatı

TÜRK Deniz Kuvvetleri'nin her yıl yabancı ülkelerin de katılımıyla gerçekleştirdiği Nusret Mayın Tatbikatı, Ege Denize açıklarında 16 ülkenin katılımıyla başladı. İzmir'de, Heybeliada Korveti'nde gerçekleştirilen basın birifiginde, tatbikat hakkında bilgi verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın her yıl dönüşümlü olarak İzmir ve Çanakkale açıklarında yaptığı Nusret Mayın Tatbikatı, başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinde 25 Kasım - 4 Aralık 2016 tarihleri arasında Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında gerçekleştirilecek olan tatbikat için gelen gemiler, İzmir Körfezi'ne demirledi. İzmir Limanı'nda Heybeliada Korveti'nde basın toplantısı düzenlendi. Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu ile yabancı gözlemcilerin hazır bulunduğu toplantıda, tatbikata yönelik bilgi verildi.

16 ÜLKEDEN 6 GEMİ DE BULUNUYOR

Türkiye'den Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 7 mayın avlama gemisi, 1 komuta kontrol gemisi,1 korvet, 1 karakol gemisi, 1 helikopter, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma görev timi, 3 Sahil Güvenlik botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 2 F-16 uçağı ve 1 C-130 ulaştırma uçağının kullanılacağı tatbikatta, 16 ülke, 6 gemi ve 20 gözlemci gönderdi. Tatbikatla, mayın harbi planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitim sağlanacağı, farklı ülkelere ait mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğinin geliştirileceği vurgulandı.

TATBİKAT ÜÇ AŞAMALI YAPILACAK

Tatbikatın komutası TCG Sokullu Mehmet Paşa okul gemisinde olacak. Nusret 2016 Mayın Tatbikatı'nın ilk aşamasında, havadan ve gemilerden mayın döküş harekatı yapılacak. İkinci aşamada, önceden atılmış olan mayınlar, mayın avlama-tarama gemilerince tespit edildikten sonra mayın harbi dalgıçları, EOD (patlayıcı maddeyi etkisiz hale getirme) timleri, insansız sualtı sonarları tarafından teşhis edilip, karşı mayın tedbirleri harekatıyla temizlenecek. Üçüncü aşamasında ise İzmir Limanı'ndaki TCG Anamur gemisinde, tatbikat sonu kritiği yapılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın brifinginden görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Yasin TİNBEK / İZMİR

==================================

Defilede 'istismar' vurgusu

ANTALYA'da İğne iplik -Vito Aroma Gelinlik ve Damatlık Firması tarafından düzenlenen gelinlik ve damatlık defilesinde 'istismar' vurgusu alkış aldı.

İğne iplik -Vito Aroma Gelinlik ve Damatlık Firması, 25-27 Kasım tarihlerini kapsayan organizasyonda Antalya Papillion Ayscha Hotel'de defile ile 2017 gelinlik ve damatlık modellerini bayilerine tanıttı. Firma sahibi Süleyman Delil, "Aylardır süren hazırlık çalışmalarımızın müşterilerimizle buluşmasından dolayı tatlı bir heyecanımız var. Yurtiçinden ve yurtdışından misafirlerimizin gelmesi ve modellerimizin beğenilmesi bizlerin mutluluğunu ikiye katladı. 120 parça özel koleksiyonumuz müşterilerimizin beğenisine sunmaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.

Defilede 120 gelinlik içinden en çok ilgiyi 27 bin Euro'luk, özel taşlarla hazırlanan ve Şebnem Schaefer'ın giydiği gelinlik gördü. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde yapılan defilede ayrıca Şebnem Schaefer ve iki erkek manken, 'istismar' temasıyla podyuma çıkınca, izleyenlerden büyük alkış aldı. Koreografisini Serkan-Gökhan Duman'ın hazırladığı defilede Duman Ajans'ın 23 modeli ve ünlü manken Şebnem Schaefer görev aldı. Defile yaklaşık 1.5 saat sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Defileden görüntü

Şebnem Schaefer'ın sahnede istismar temalı gelinlikle görüntüsü

Haber-Kamera: Evren KASIRGA / ANTALYA - İZMİR

===================================

Kaş'ta dört mevsim dalış

TÜRKİYE'nin en önemli dalış merkezlerinden Antalya'nın Kaş İlçesi'nde, yılın 12 ayında dalış yapılabiliyor. Yılda 65- 70 bin dalış yapılabilen Kaş'ta, 38 dalış noktası bulunuyor.

Dalış turizmi merkezi Kaş'ta, 20 dalış okulu faaliyet gösteriyor. Dalış okulları özel tekneleriyle yüksek sezonda sabah ve öğle olmak üzere iki sefer sualtı tutkunlarını Kaş'ın eşsiz dalış noktalarına götürüyor. Bazı dalış okullarının kışın da hizmet vermesiyle ilçede yılın 12 ayı dalış yapılabiliyor. Yılda yaklaşık 65- 70 bin dalış yapılan Kaş'ta, kişi başı dalış bedeli olarak 60 lira ödeniyor. Yüksek sezonda haftalık yerli ve yabancı dalış gruplarının geldiği ilçeyi kışın ise hafta sonları daha çok yerli gruplar tercih ediyor. Kaş'taki dalış okullarında eğitim de veriliyor.

SUALTI ZENGİNLİĞİ EŞSİZ

Dünyanın en güzel 50 dalış noktasının bulunduğu Kaş'ta, 38 dalış noktası aktif kullanılıyor. Bunların başında M.Ö. 1300 yılında battığı belirlenen Uluburun batığının replikası ve 2'nci Dünya Savaşı sırasında düşen bir İtalyan uçağı batığı yer alıyor. 2009 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden çıkarılarak bağışlanan D-47 kargo uçağının Kaş açıklarında batırılmasıyla oluşan nokta da dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor. Ayrıca Kaş Sualtı Derneği tarafından oluşturulan Kaş Sualtı Eko Parkı başka bir önemli dalış noktasını oluştururken, Kaş açıklarında sualtında şehir kalıntıları, ikonalar, deniz çanakları ve mağaralar yer alıyor. Kaş, bitki çeşidi, balık türü, caretta caretta kaplumbağası ve eşsiz birçok güzelliği sualtında barındıyor.

'12 AY DALIŞ YAPABİLİRSİNİZ'

Dalış eğitmenliği yapan Özgür Dora, "Kaş, Türkiye'nin ve dünyanın sayılı dalış noktalarından. Bize göre Kaş Türkiye'nin Kızıl Denizi. Sualtında canlılık ve batık bakımından gayet güzel. Yılın 12 ayı burada dalış yapabilirsiniz. Herkesi Kaş'a dalışa bekliyoruz" dedi.

'GÖRÜŞ MESAFESİ MÜKEMMEL'

Dalış için ilçeye gelen doktor Mustafa Altunay, "Ekip olarak 10 senedir, yılın 12 ayı Kaş'a dalış için geliyoruz. Kasım ayı olmasına rağmen suyun sıcaklığı, görüş mesafesi mükemmel. Bügünkü dalışımızda da çok güzel bir aslan balığı görüntüledik. Herkese Kaş'ta dalışı tavsiye ederim" diye konuştu.

'MUTLU DÖNECEĞİZ EVİMİZE'

Dalış yapan Zeynep Karakaya da "İstanbul'dan montlarımızı çıkarıp, kasım ayı ortasında Kaş'a dalış için geldik. Kaş bizi yine güzel su sıcaklığıyla berraklığıyla karşıladı. Aşağıda birbirinden güzel canlılarla mutlu döneceğiz evimize" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Kaş Yat Limanı genel görüntü

Dalış için gelenlerden görüntü

Tekneye binenler

Teknenin limandan ayrılışı

Teknede eğitim verilmesi

Dalış yapanların görüntüsü

Sualtı görüntüleri

Sudan çıkan dalgıçlar

RÖP 1: Özgür Dora (dalış eğitmeni)

RÖP 2: Mustafa Altunay

RÖP 3: Zeynep Karakaya

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

==============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Antalya Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title