Haberler

Dha Yurt Bülteni - 21

Tuğrul Türkeş: Cumhurbaşkanlığı sistemi bizi 2023'e taşıyacak (2)TÜRKEŞ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN ŞİMDİ SORUSUNA "ONU GİT BAHÇELİ'YE SOR"Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Konya'da Tarım Fuarı'nın açılış törenine katıldıktan sonra Ankara'ya dönüşte, Kulu ilçesi'ne uğradı.

Tuğrul Türkeş : Cumhurbaşkanlığı sistemi bizi 2023'e taşıyacak (2)

TÜRKEŞ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ NEDEN ŞİMDİ SORUSUNA "ONU GİT BAHÇELİ'YE SOR"

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Konya'da Tarım Fuarı'nın açılış törenine katıldıktan sonra Ankara'ya dönüşte, Kulu ilçesi'ne uğradı. Burada bir kafeteryada partilileri ve vatandaşlara seslenen Türkeş, Anayasa değişiklik paketini anlattı.

Türkeş, Anayasa değişikliğinin neden şimdi yapıldığı yönünde sürekli sorular sorulduğunu belirterek, şunları söyledi:

" Allah selamet versin, Devlet Bahçeli beyimiz ekim ayında bir sabah kalktı dedi ki, nerden aklına geldi, kiminle istişare ettiyse, "Hele sizin şu başkanlık sisteminiz vardı ya, getirin onu meclisten birlikte çıkartalım sonra siz gider halka sorarsınız" dedi. Bizimde canımıza minnet. 315-316 milletvekiliyle olmuyor. 330'u aşman lazım. Böyle bir teklif geldiğinde bunu reddedemezsin siyaseten. Bunu niye anlatıyorum. Şimdi bunun zamanı mıydı. Onu git Bahçeli'ye sor gurban olduğum, bizimle alakası yok. Bahçeli bir sene sonra deseydi o zaman yapardık, 6 ay önce yada sonra deseydi o zaman yapardık. Bizim için mühim olanı 330'u bulup halka sormaktı. "

Türkeş, mevcut Anayasa'nın dünya şartlarında insanlara yetmediğini belirterek, "Anayasa, 21'inci yüzyılda gelişen şu dünya şartlarında bizim insanımıza yetmiyor. Bir çok sebepten yetmiyor. Bunu düzeltmemiz lazım. Bunu başkası istiyor diye değil. Kendi insanımızın refahı için düzeltmemiz lazım."dedi. Türkeş, mevcut Anayasa'nın insanın ruhuna değmediğini ve Anayasa'da kanun önünde eşit vatandaş olması gerektiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Türkeş'in konuşması

Haber- Kamera: Mehmet YILMAZ KULU KONYA DHA))

============================================

Ak Partili Yazıcı: 80 milyon nüfusumuzla bir vatanız (3)

HEMŞEHRİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hemşehrileriyle Edirne Karadenizliler Derneği'nin verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi. Derneği bahçesinde dernek yönetici yöneticileriyle bir araya gelen Yazıcı, yeni Anayasa maddelerini anlattı. Konuşmasının ardından dernek yöneticileri ve üyeleriyle birlikte akşam yemeği yiyen Ak Partili Yazıcı, kaldığı otele döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Yazıcı'nın derneğe gelişi

-Karşılanması ve yemeğe katılanlar

-Dernek bahçesindeki kalabalık

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

============================================

Tunceli'de kafede laf atma meselesi cinayetle bitti

TUNCELİ'de Pazar günü lise öğrencisi Uğur Can Kişioğlu, 2 kız arkadaşıyla birlikte oturduğu kafede, laf atma meselesi yüzünden tartıştığı Mehmet Temur tarafından bıçaklandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılen 17 yaşındaki Kişioğlu, bugün hayatını kaybederken, kendisini bıçaklayan Mehmet Temur ise tutuklandı.

Pazar günü lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Uğur Can Kişioğlu, kafede 2 kız arkadaşıyla oturduğu sırada, Mehmet Temur ile laf atma yüzünden tartıştığı öğrenildi. Yanındaki kızlara laf atan Mehmet Temur ile tartışan Uğu Can Kişioğlu arasındaki kavga kafenin dışına da taştı.

Görgü tanıkları, Uğur Can Kişioğlu'nun, kız arkadaşlarına laf atan Mehmet Temur'a, "Bu yaptığın çok ayıp, delikanlılığa yakışmaz" dediğini aktardı. Temur ile Kişioğlu arasında yaşanan tartışmanın kafe dışında kavgaya dönüştüğü, Temur'un üzerindeki bıçağı çekerek, kalbine ve vücudunun çeşitli yerlerine defalarca saplaması sonucu Kişioğlu'nun kanlar içerisinde yere yığıldığı, saldırgan Mehmet Temur'un da kaçtığı belirtildi. Çevrediklerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada ameliyata alınan Uğur Can Kişioğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Dün geniş kapsamlı otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Uğurcan Kişioğlu'nun cesedi, bugün Tunceli'ye getirildi. Tunceli Cem Evi'nde öğlen saatlerinde düzenlenen cenaze töreni sonrası Uğurcan Kişioğlu'nun cesedi sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olaydan sonra kaçan katil zanlısı Mehmet Temur, bugün akşam saatlerinde Atatürk Mahllesi'nde polis tarafından yakalandı. Emniyetteki ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen Temur, hakimlikte verdiği ifadenin ardından kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak, Tunceli Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Katil zanlısı Mehmet Temur'un babasının da 15 yıl önce annesini bıçaklayarak öldürdüğü ve cezaevinde hapis yattığı sırada kanser hastalığına yakalanarak öldüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Pazar günü kavga sonrası bıçaklanan Uğurcan yerde yatarken

-Çevredekilerin çığlık atarak ona yardım etmeye çalışması

-Uğurcan'ın ambulansa konulması

-Ambulans hareket etmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

============================================

Aksaray'da kümes çöktü: 1 yaralı

AKSARAY'da 40 yaşındaki Melek Güneş, tavukları içine koyduğu sırada kümesin çökmesini sonucu enkaz altında kalıp yaralandı. AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından enkazın altından kurtarılan Güneş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, bugün saat 20.00 sıralarında Somunca Baba Mahallesi'nde meydana geldi. Melek Güneş, tavuklarını kümese koyup kapısını kapatmak istediği sırada toprak olan tavanın çökmesi sonucu enkaz altında kaldı. Durumu fark eden ailesi, AFAD ve sağlık görevlilerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ve AFAD ekipleri yaklaşık yarım saat süren çalışma sonucu Güneş'i, enkaz altından kurtardı. Ambulansla Aksaray Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Güneş'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. En kaz altında kalan çok sayıda tavuğun ise telef olduğu öğrenildi.

Enkaz altında kalan Melek Güneş'i, kurtarmaya çalışan akrabalarından Yaşar Güneş, yaşananları anlattı. Güneş, "Çocukları telefon edip, annelerinin enkaz altında kaldığını söyledi. Acilen geldik ve Melek'i enkaz altından kurtarmaya çalıştık. Melek, "Ayaklarımı hissetmiyorum, ağrıyor" deyince daha kötü birşey olmasın diye fazla müdahale edemedik. O sırada arama kurtarma ekibi geldi ve Melek'i çıkarttılar. "dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yaralıdan detay

Enkazdan detay

Polisin inceleme yapması

Röportaj

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

=================================================

İstinat duvarı çöken bina tedbir amaçlı boşaltıldı

KONYA'da 3 katlı bir apartmanın istinat duvarında meydana gelen çökme paniğe neden oldu. Herhangi bir can kaybı yada yaralanan olmazken 40 kişinin oturduğu bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

Olay, saat 19.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Hamzaoğlu Mahallesi Mengene Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir apartmanda meydana geldi. İddiaya göre henüz belirlenemeyen nedenle binanın istinat duvarında çökmeler meydana geldi. Paniğe kapılan bina sakinleri durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD, zabıta ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada 11 dairede oturan toplam 40 kişi güvenlik amaçlı binadan dışarı çıkartıldı. Binada inceleme yapan AFAD ekipleri istinat duvarında çökmelerin meydana geldiğini tespit etti. Bazı bina sakinleride binayı görüntüleyen basın mensuplarına saldırdı. Apartmanın olduğu caddede çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Binadaki incelemelerin devam edceği belirtildi.

Görüntü dökümü:

----------------------------

Olay yeri detay

Binadan detay

Güvenlik önlemleri

Basın mensuplarına saldırılması

Genel ve detaylar

Haber: Tolga YANIK Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=================================================

Eskişehir'de, Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önünde tören

GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonucu yaşamını yitiren gazeteci Tayfun Talipoğlu için Eskişehir'de, adını taşıyan daktilo müzesinde anma töreni düzenlendi. Törende, müze önüne kırmızı karanfil bırakıldı.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Eskişehir'deki Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'nde anma töreni düzenlendi. Törene Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ile çok sayıda kişi katıldı. Belediye Başkanı Kazım Kurt yaptığı konuşmada Talipoğlu'nun Türkiye'de dik duran gazetecilerden biri olduğunu ve Eskişehirliler tarafından da çok sevildiğini söyledi. Talipoğlu'nun ölümünden büyük üzüntü duyduklarını iade eden Kurt şöyle konuştu:

"Tayfun Talipoğlu çok değer verdiğimiz bir arkadaşımızdı. Odunpazarı Belediyesi ile önemli bir bağı vardı. Çünkü dünyada ilk olan daktilo müzesini kazanmamızı sağladı. Elindeki 80 daktiloyu bize bağışlayarak, bu müzenin ortaya çıkmasına öncü oldu. Biz, onun uzun süre yaşamasını dilerdik, ama kısa bir ömürle aramızdan ayrıldı. Zamansız ayrılışı bizi derinden yaraladı. Odunpazarı Belediyesi olarak adını yaşatacağımız için de gururluyuz. Tayfun Talipoğlu bütün gazetecilere örnek olmalıdır. Kalemini satmadan, direnerek yaşamını sürdürmeye çalışmış, çok farklı işler yapmak zorunda kalmıştır. Sonuç; kısa bir ömür, arkasında onlarca başarı. Allah herkese böyle başarılı bir ömür nasip etsin."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Yılmaz Karaca ise Tayfun Talipoğlu'nun örnek bir gazeteci olduğunu söyledi. Karaca, "Tayfun Talipoğlu Türkiye'de basın camiasında dik duran, dik durduğu içinde maalesef olması gerektiği yerlerde olamayan bir arkadaşımızdı. Basın özgürlüğünü savunan bir arkadaşımızdı. Sonuna kadar da basın özgürlüğünü savunmaya devam etti. Bir gün önce de bir televizyon programında yaptığı konuşmada, sanki veda edecek gibiydi. 'Bu kalp beni götürecek' diye şaka yapıyordu. Bu şaka gerçek oldu" dedi.

Daha sonra katılımcılar daktilo müzesini gezdi ve müze önüne yanlarında getirdikleri kırmızı karanfilleri bıraktı.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un daktilo müzesine gelişi ve müze önündeki vatandaşlarla tokalaşması,

Kazım Kurt'un müze içerisindeki Tayfun Talipoğlu balmumu heykelini yanına oturması ve konuşması,

-Müze önünde anma töreni,

-Belediye Başkanı Kazım Kurt'un konuşması,

-Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca'nın konuşması,

-Törene katılanların ellerindeki karanfileri müze önüne bırakmasından çekilen görüntüler bulunuyor.

-Arşiv görüntüde müzenin açılış töreninden;

-Müzenin dışından ve içinden çekilen görüntü,

-Müze açılış töreni sırasında Tayfun Talipoğlu'nun kürsüde yaptığı konuşması,

-Tayfun Talipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un açılış kurdelesini kesmelerinden görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuğrul Türkeş Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title