Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Bolu Dağı'nda kar kazalara yol açtı, ulaşım felç olduANKARA-İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti.

Bolu Dağı'nda kar kazalara yol açtı, ulaşım felç oldu

ANKARA-İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı felç etti. Bolu Dağı Tüneli çıkışında kar nedeniyle 4 aracın karıştığı zincirleme kazada 1 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle TEM'de uzun araç kuyrukları oluştu.

TEM ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde akşam saatlerinden itibaren kar yağışı, etkisini artırdı. Tipi şeklinde yağan kar ile birlikte yollar beyaz örtüyle kaplandı. Karayolları ekipleri biriken karı temizlemede yetersiz kaldı. Özellikle TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde ulaşım aksadı. Bazı araçlar yolda kalırken, çok sayıda hasarlı kaza meydana geldi.

Saat 22.00 sıralarında Bolu Dağı Tüneli çıkışında ise kar ve buzlanma nedeniyle zincirleme kaza meydana geldi. Kayan otomobil öndeki TIR'a arkadan çarptı. Arkadan gelen yolcu otobüsü de otomobil ve TIR'a çarptı. Otobüs sürücüsü Şenol Göksu araçta sıkıştı. İtfaiye ekipleri Göksu'yu kurtarmaya çalışırken, freni boşalan otobüs, hareket edip önde bulunan sağlık ekiplerinin sedyesini ezerek, ambulansa çarptı.

Araçtan çıkarılan Göksu, İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolcular ise bir süre sonra gelen aynı firmaya ait bir başka otobüsle yola devam etti.

Kaza nedeniyle İstanbul yönünde ulaşım uzun süre tek şeritten kontrollü sağlanırken arkada uzun araç kuyrukları oluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-TEM'de kar yağışı

-TEM'de oluşan kuyruk

-Zincirleme kaza

-Kazaya karışan araçlar

-Yolcuların diğer otobüse binmesi

-Yolcularla röp.

-TEM'de kayarak ilerleyen araçlar

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU,

==========================

Tüfenkci: Ekonomi, yıl sonunda beklenenin üzerinde bir performans gösterecek (3)

ESNAF ŞURASI'NA KATILDILAR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş'ta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin düzenlediği 'Esnaf Şurası'na katıldı. Burada konuşan Bakan Bülent Tüfenkci, esnafın kalkınması ve büyümesi için her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Bunun için de bugüne kadar esnafa tanınan hakları anlatan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"siz 'Sayın Başbakanım biz bir beyaz sayfa açmak, sicil affı istiyoruz' dediniz biz bunu hayata geçirdik, hem de bankalarla konuşarak. Ama bugün bazı bankaların yan çizdiğini duyuyoruz, görüyoruz. Biz, hükümet olarak o bankaların da üzerine gideceğiz Allah'ın izniyle. Bunu da buradan ifade etmiş olalım. Biz bu yasayı çıkartırken 'Uygulanmasın' diye çıkartmadık. Bankalar Birliği, 14 bankanın genel müdürleriyle, yetkilileriyle oturup konuştuk, 'Nasıl bir düzenleme yaparsak siz bunu uygularsınız?' dedik ve onlar da şu andaki metni önerdiler. Dolayısıyla biz onlardan haklı olarak şu veya bu mazeret bulmadan geçmişteki çeki, senedi şu veya bu şekilde ödenmeyen, kredisi ödenmeyen arkadaşlarımızın süresi içerisinde o çekleri, senetleri ödediklerinde sicillerinde artık görünmemesi lazım. Yeniden yapılandırma getirdik, borcunuz olabilir. Bunu yapılandırdığınızda, şartlarınız tuttuğunda hem yeni kredi verebilmelerini, hem de o sicillerini bahane ederek yeni kredi imkanlarından esnafımızı, tüccarımızı men etmemeleri lazım."

KAYNAK: DİKTATÖR OLACAK' DİYORSUN, 44 YILDIR MECLİSTESİN

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise 'Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın' diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a tepki gösterdi. Kaynak, "Bu tek adam rejimini doğurur' diyen Meclisin en kıdemli milletvekili Sayın Deniz Baykal tam 44 yıldır Mecliste. Allah'tan kork, bir yandan getirilen sistem cumhurbaşkanının görev süresini 2 dönemle sınırlıyor, sen 'diktatör olacaksın' diyorsun. Ama sen 1974'te bu ülkenin maliye bakanıydın. Şimdi yıl 2017. 44 yıldan beri parlamentodasın. Buna da gaf da denemez artık ve inancımıza asla sığmayan bir cümle etmiş. 'Bu kadar yetki peygamberlere de verilse haşa azar. 'diye. Sayın Baykal, şunu bilmeniz gerekir; peygamberleri yaratıcımız 'ismet' sıfatıyla korumuştur, onunla mücehhez kılmıştır. Sadece peygamberler hata yapmaz. Biz hata yaparız, cumhurbaşkanı da hata yapabilir. Getirdiğimiz sistem hata yaptığımızda düzeltecek mekanizmaları ortaya koymaktır" diye konuştu.

'METİNLERİ HANGİ KAFAYLA OKUYORSUN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Kaynak, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun bu yalanlarını bir iki saat anlatırım. Ama 18 yaşla ilgili söylediği o da bambaşka, düpedüz bir yalan. 18 yaşındaki kendi çocuklarımız askere gitmesin diye milletvekili seçilme imkanı getiriyormuşuz. Sayın Kılıçdaroğlu, Ak Parti ailesi bir kişi, iki kişi değildir, sadece 10 milyon üyesi vardır. Ak Parti ailesinin 27 milyon seçmeni var. 18 yaşında milletvekili olma şansını getiriyoruz, ben her konuşmamda söylüyorum, Maraş'ın ilk kurşununu atan Sütçü İmam'dır ama ilk şehidi 13-14 yaşında Çakmakçı Sait'tir. Antep'in ilk şehidi 13-14 yaşındaki Şehit Kamil'dir. Biz, gençlerimizi vatan beklemeye gönderirken, vatanımızı, namusumuzu, bayrağımızı korusunlar derken milletvekili olma imkanını niye çok görüyoruz. Milletvekili olmak mı önemlidir, vatanımızı, namusumuzu, bayrağımızı korumak daha mı önemlidir? Yeni bir yalanı da dün ifade ettiler. Cumhurbaşkanı isterse Türkiye'nin herhangi bir yerinde 5-6 vilayeti bir araya getirir, bir bölgesel yönetim kurabilirmiş. Kılıçdaroğlu, gerçekten genel merkezimiz çok doğru yapmış, sana bizim anayasayla ilgili düzenlemeyi anlatan kitapçık ve broşürleri göndermekle. Allah'ını seversen sen bu metinleri Mecliste görüşülürken önüne getirilip konulduğunda hangi kafayla okuyorsun? O metinleri biz de görmek isteriz."

Konuşmaların ardından esnaf Başbakan Yardımcısı Kaynak ve Bakan Tüfenkci'ye çeşitli hediyeler verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Tüfenkci'nin konuşması

Kaynak'ın konuşması

Kaynak'ın salona girişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-/KAHRAMANMARAŞ,

=================================

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Akatlı: Hangi demokrasiden söz ediyorlar bize

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Cumhurbaşkanlığı sistemini savunanların, 'fiili olanı resmiyete dönüştürüyoruz' sözleri üzerinden eleştiride bulundu. Altıok Akatlı, "Fiili olanın ne olduğunu hatırlayacak olursak; kadına yönelik şiddetin yüzde 1.400 arttığı, çocuk istismarının yüzde 489 arttığı, kadın öldürümünün yüzde 456 arttığı bir Türkiye'den söz ediyoruz. Hangi insan haklarından, hangi düzenden, hangi demokrasiden, hangi barıştan, hangi özgürlükten söz ediyorlar bizeö dedi.

Birleşik Haziran Hareketi Yalova Meclisi tarafından düzenlenen 'Memleket İçin Hayır' paneline CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve ÖDP eski Genel Başkanı ve Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş katıldı. Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Ak Parti hükümetini eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Fiili olanı resmiye dönüştürüyoruz dedikleri düzende, fiili olanın ne olduğunu hatırlayacak olursak; kadına yönelik şiddetin yüzde 1.400 arttığı, çocuk istismarının yüzde 489 arttığı, kadın öldürümünün yüzde 456 arttığı bir Türkiye'den söz ediyoruz. Gazetecilerin tutuklu olduğu, tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi olan bir ülkeden bahsediyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri'ne başvuruda rekor kırmış, birinci gelmiş ülke olmaktan söz ediyoruz. Küresel demokrasi endeksinde 113 ülke içerisinde 99'uncu olduğumuz bir ülkeden söz ediyoruz. Hukukun üstünlüğü endeksinde 117 ülke arasında yine 96'ıncı olduğumuz bir ülkeden bahsediyoruz. İktidarın üzerinde denetim açısından baktığımızda en denetimsiz iktidar olarak 6'ncı sırada yer aldığımız bir ülkeden söz ediyoruz. Çıkıp başka ülkede usulsüz ve kanunsuz şekilde 'evet' propagandası yapamadıkları için oralardaki insanları demokrasi düşmanlığıyla, insan hakları ihlaliyle suçlayanlar bu ülkede bahsettiğimiz düzenin gerçekleşebilmesi için oluşan katliamların cezasız kalmasını oyladılar Mecliste. Bizlerin Meclise tüm faili meçhul siyasi cinayetlerin aydınlatılabilmesi için verdiğimiz teklife MHP dahil, tüm partiler 'evet' oyu verdiği halde; MHP dahil deme sebebim geçmiş bazı faili meçhul siyasi cinayetlerin doğrudan muhatabı olan MHP olduğu içindir, onların da aydınlık bir gelecek için 'evet' dediği koşulda tam 27 kez salt AKP oylarıyla reddedilmiştir önergelerimiz, kanun tekliflerimiz. Hangi insan haklarından, hangi düzenden, hangi demokrasiden, hangi barıştan, hangi özgürlükten söz ediyorlar bize."

'AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN 'HAYIR' DİYORUZ'

"İlim olacak dedikleri kalıcı şey baskıdır, şiddettir, ölümdür, kindir ve kandır" diye devam eden Altıok Akatlı, "Bunlara karşı çıkıyoruz. Ben böyle konuştuğum zaman karamsar bir tablo çizdiğim, ümitsizliğe kapıldığım asla düşünülmesin. Nelerden kurtuldu bu ülke. Ama şunu unutmayacağız ki; işte özgürlükler adına, üstelik de kendini aydın olarak tanımlayan kimi aymazların elinden güç alarak 'darbe anayasasıyla mücadele edeceğiz' diyerek geldikleri yerde, darbe anayasasının bütün karanlıklarından beslenerek, bugün bu rejimi dönüştürmek için önümüze yepyeni bir anayasa teklifi getirdiklerini unutmamamız lazım ve eğitim sisteminin, hukukun içi boşalırken bu işbirlikçi aydınlardan, omurgasızlardan aldıkları gücü de unutmamamız lazım. Biz aydınlık bir gelecek için, burada aydınlık insanlarla sizlerle birlikte 'Hayır' diyoruz. Bu nedenle 'Hayır'ımızı büyütüyoruz. Bu nedenle gerçek özgürlükler peşinde koşuyoruzö şeklinde konuştu.

'KHK'LARLA CEZALANDIRDILAR'

İktidarın KHK'larla toplumun tüm kesimlerini cezalandırdığını söyleyen Zeynep Altıok Akatlı, "Beyaz Toroslardan hendeklere dönüştüler. Kardeşin kardeşi öldürdüğü bir düzene evrilttiler. Aydınlar dilekçesinden barış imzacılarının zulmüne, eğitimin bu hale gelişine yol açan KHK'ları fırsat bilerek toplumun tüm kesimlerini güya darbe girişimcileriyle hesaplaşıyoruz diyerek cezalandırdıkları bir sisteme evrildik. Yani hepsinin sonucunda da kültür merkezlerine, kültüre, sanata, aydınlanmaya, okumaya, yazmaya, düşünen insana düşman olduklarını unutmayalım ve kurtuluşun aydınlıkta olduğunu unutmayalımö diye konuştu.

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

==============================

FETÖ'nün, 'kadın öğretmenleri' adliyeyede (2)

6 KADIN ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 13 kadın öğretmenden 6'sı tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Mehmet İNAN/BURSA,

=======================

CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Akatlı: Hangi demokrasiden söz ediyorlar bize

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Cumhurbaşkanlığı sistemini savunanların, 'fiili olanı resmiyete dönüştürüyoruz' sözleri üzerinden eleştiride bulundu. Altıok Akatlı, "Fiili olanın ne olduğunu hatırlayacak olursak; kadına yönelik şiddetin yüzde 1.400 arttığı, çocuk istismarının yüzde 489 arttığı, kadın öldürümünün yüzde 456 arttığı bir Türkiye'den söz ediyoruz. Hangi insan haklarından, hangi düzenden, hangi demokrasiden, hangi barıştan, hangi özgürlükten söz ediyorlar bize" dedi.

Birleşik Haziran Hareketi Yalova Meclisi tarafından düzenlenen 'Memleket İçin Hayır' paneline CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve ÖDP eski Genel Başkanı ve Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş katıldı. Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Ak Parti hükümetini eleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Fiili olanı resmiye dönüştürüyoruz dedikleri düzende, fiili olanın ne olduğunu hatırlayacak olursak; kadına yönelik şiddetin yüzde 1.400 arttığı, çocuk istismarının yüzde 489 arttığı, kadın öldürümünün yüzde 456 arttığı bir Türkiye'den söz ediyoruz. Gazetecilerin tutuklu olduğu, tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi olan bir ülkeden bahsediyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri'ne başvuruda rekor kırmış, birinci gelmiş ülke olmaktan söz ediyoruz. Küresel demokrasi endeksinde 113 ülke içerisinde 99'uncu olduğumuz bir ülkeden söz ediyoruz. Hukukun üstünlüğü endeksinde 117 ülke arasında yine 96'ıncı olduğumuz bir ülkeden bahsediyoruz. İktidarın üzerinde denetim açısından baktığımızda en denetimsiz iktidar olarak 6'ncı sırada yer aldığımız bir ülkeden söz ediyoruz. Çıkıp başka ülkede usulsüz ve kanunsuz şekilde 'evet' propagandası yapamadıkları için oralardaki insanları demokrasi düşmanlığıyla, insan hakları ihlaliyle suçlayanlar bu ülkede bahsettiğimiz düzenin gerçekleşebilmesi için oluşan katliamların cezasız kalmasını oyladılar Mecliste. Bizlerin Meclise tüm faili meçhul siyasi cinayetlerin aydınlatılabilmesi için verdiğimiz teklife MHP dahil, tüm partiler 'evet' oyu verdiği halde; MHP dahil deme sebebim geçmiş bazı faili meçhul siyasi cinayetlerin doğrudan muhatabı olan MHP olduğu içindir, onların da aydınlık bir gelecek için 'evet' dediği koşulda tam 27 kez salt AKP oylarıyla reddedilmiştir önergelerimiz, kanun tekliflerimiz. Hangi insan haklarından, hangi düzenden, hangi demokrasiden, hangi barıştan, hangi özgürlükten söz ediyorlar bize."

'AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN 'HAYIR' DİYORUZ'

"İlim olacak dedikleri kalıcı şey baskıdır, şiddettir, ölümdür, kindir ve kandır" diye devam eden Altıok Akatlı, "Bunlara karşı çıkıyoruz. Ben böyle konuştuğum zaman karamsar bir tablo çizdiğim, ümitsizliğe kapıldığım asla düşünülmesin. Nelerden kurtuldu bu ülke. Ama şunu unutmayacağız ki; işte özgürlükler adına, üstelik de kendini aydın olarak tanımlayan kimi aymazların elinden güç alarak 'darbe anayasasıyla mücadele edeceğiz' diyerek geldikleri yerde, darbe anayasasının bütün karanlıklarından beslenerek, bugün bu rejimi dönüştürmek için önümüze yepyeni bir anayasa teklifi getirdiklerini unutmamamız lazım ve eğitim sisteminin, hukukun içi boşalırken bu işbirlikçi aydınlardan, omurgasızlardan aldıkları gücü de unutmamamız lazım. Biz aydınlık bir gelecek için, burada aydınlık insanlarla sizlerle birlikte 'Hayır' diyoruz. Bu nedenle 'Hayır'ımızı büyütüyoruz. Bu nedenle gerçek özgürlükler peşinde koşuyoruz" şeklinde konuştu.

'KHK'LARLA CEZALANDIRDILAR'

İktidarın KHK'larla toplumun tüm kesimlerini cezalandırdığını söyleyen Zeynep Altıok Akatlı, "Beyaz Toroslardan hendeklere dönüştüler. Kardeşin kardeşi öldürdüğü bir düzene evrilttiler. Aydınlar dilekçesinden barış imzacılarının zulmüne, eğitimin bu hale gelişine yol açan KHK'ları fırsat bilerek toplumun tüm kesimlerini güya darbe girişimcileriyle hesaplaşıyoruz diyerek cezalandırdıkları bir sisteme evrildik. Yani hepsinin sonucunda da kültür merkezlerine, kültüre, sanata, aydınlanmaya, okumaya, yazmaya, düşünen insana düşman olduklarını unutmayalım ve kurtuluşun aydınlıkta olduğunu unutmayalım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Salondan genel görüntü

-Genel başkan yardımcIsının konuşmaları

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

===================================

Yayman: 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğini oylayacağız

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 16 Nisan'daki halk oylamasının 'evet - hayır' oylamasından çok, Türkiye'nin geleceğini belirleyecek bir oylama olduğunu söyledi.

Memur-Sen Hatay 1 Nolu Şubesi'nin istişare toplantısı Antakya Anemon Otel'de geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Memur-Sen üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, değişen ve gelişen Türkiye'ye sürekli sorun çıkaran bir sistemle ülkenin yönetildiğini belirterek, artık sorun çözen bir yönetim sistemine geçmenin zamanının geldiğini kaydetti. Yayman, "Bu sorun üreten sistemin değişmesi için 'Evet' diyoruz ve demeye de devam edeceğiz inşallah. Biz, 16 Nisan'da sadece bir halk oylamasından eveti, hayırı oylamayacağız. Biz Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Biz Türkiye dünyanın neresinde olacak bunu oylayacağız, biz geleceğimizi oylayacağız. Bu anlamda bizim kapı kapı dolaşıp insanlara tek tek dokunarak derdimizi anlatmamız lazım. Eğer biz Türkiye'nin dünyada lider bir ülke olmasını istiyorsak, eğer biz Türkiye'nin bir kez daha dünya dış politika sahnesine giren 'one minute' diyen bir liderinin olmasını istiyorsak, biz inşallah 16 Nisan'da 'Evet' diyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN'IN BAŞKANLIK SİSTEMİNE İHTİYACI YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdiye kadar 11 toplamda 11 seçim kazandığını hatırlatan Yayman, konuşmasına şöyle devam etti:

"Muhalefet hayır cephesi çıkmış 'Tayyip Erdoğan diktatör olacak' diyor, 'Tayyip Erdoğan kendisi için istiyor' diyor, geçen de ifade ettim Tayyip Erdoğan 5 tane genel seçim, 3 tane yerel seçim, 2 tane referandum, 1 tane cumhurbaşkanlığı toplamda 11 seçim kazanan ve 11 seçim sonucunda hala oyu yüzde 51 olan bir dünya lideridir. Tayyip Erdoğan'ın başkanlık sistemine, yarı başkanlık sistemine, cumhurbaşkanlığı sistemine ihtiyacı yok. Çünkü Tayyip Erdoğan bu milletin tarihinde bu milletin gönlünde hak ettiği yeri almıştır. ve bu milletimiz onu yüreğine nakşetmiştir. Biz istiyoruz ki artık Tayyip Erdoğan'dan sonra koalisyonlar olmasın. Koalisyonla, istikrarsızlıklarla boğuşmasın diye güçlü bir yönetim olsun, güçlü bir hükümet olsun, güçlü bir Türkiye olsun, lider bir Türkiye olsun, 21'inci asır Türklerin ve Türkiye'nin asrı olsun diye biz 'Evet' diyoruz."

Haber: Ramazan ÇELİK/HATAY,

========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title