Haberler

Dha Yurt Bülteni - 20

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Bitlis'te (3)"TÜRKİYE'NİN İŞİNİ DE AŞINI DA BÜYÜTECEĞİZ"Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Kanaat önderleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Esnaflarla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi Bitlis'te (3)

"TÜRKİYE'NİN İŞİNİ DE AŞINI DA BÜYÜTECEĞİZ"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Kanaat önderleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Esnaflarla bir araya geldi. Bakan Tüfenkçi burada yaptığı konuşmasında, kim engellemeye çalışırsa çalışsın bu ülkenin insanlarının kardeşliği için, dostluğu için iradelerini ortaya koymaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Tüfenkçi, şöyle dedi:

"Nasıl terörü bu bölgede bitireceksek, nasıl her tülü terör örgütü ile bu bölgede mücadele ediyorsak, PKK'sı, DEAŞ'ı ile DHKP-C'si ile FETÖ'sü ile sonuna kadar inlerine kadar girerek mücadele ediyorsak, bu bölgenin her bir ilini de ilçesini de kalkındıracağız. Biz bir yönden terörle mücadele ederken, diğer yandan ekonomisinin kalkınması için mücadele ediyoruz. Bir yandan onların hesaplarını görürken, gençlerimize iş için, AŞ için Türkiye'nin, Bitlis'in, Tatvan'ın işini de aşını da büyüteceğiz. Kim engellemeye kalkışırsa kalkışsın. İster AB, ister bilmem ne örgütleri, bilmem ne yapıları biz sizlere güveniyoruz. İstiyoruz ki birileri Türkiye'ye istikamet çizecekse o da bu millet olsun. Bu milletten başka hiçbir kimse Türkiye'ye yön veremez, istikamette çizemez."

"TÜRKİYE'NİN HIZLANMASI LAZIM"

Bakan Tüfenkçi, Türkiye'nin gittiği ülkelerde rekabet etmesi için hızlanması gerektiğini de belirterek şöyle konuştu:

"Biz istiyoruz ki, Türkiye hızlansın. Hızlanması lazım. Dünyayla rekabet etmemiz lazım. Güçlü bir Türkiye olmamız lazım. Pasaportu güçlü olan bir Türkiye istiyoruz. Biz gittiğimiz ve rekabet ettiğimiz ülkelerde dişe diş rekabet edelim. Ama bizim bürokrasimiz bizim arkamızdan tutup da çekmesin. Bizim önümüzü açsın, başka bir şey istemiyoruz. Onun için de işte bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. Artık şuradaki müdürü, buradaki müdürle değil, Ankara'nın almış olduğu kararlar aynı buraya ulaşsın istiyoruz. Türkiye'nin ekmeğini aşını büyütmek sevdasındayız. Türkiye'nin gücüne güç katmak için milletimize, vatanımıza sahip çıkma derdindeyiz. Ekonomimizi etkileyen ve ekonomi ile ilgili her türlü konuda kolaylık sağlayan teşvikleri alıyoruz, yeni teşvikleri de uyguluyoruz. İhracatçımızın istediği bütün teşvikleri biz hayata geçirdik. Dolayısıyla şimdi üretme zamanıdır. Şimdi istihdam zamanı, çalışma zamanıdır. Bu bölgeler, Bitlis'te Tatvan'da gerçekten turizmin saklı cennetleridir. Buralar gün yüzüne çıkmamış bakir alanlardır. İnşallah güvenlik sağlandıktan sonra ki, burada epeyce mesafe aldık. Kısa zamanda burası bölgenin, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. İnanç turizmi ile olacak. Buralarda oluşturulan destinasyonlarla niye Adilcevaz'a, niye Tatvan'a, niye Bitlis'e haftada 2 bin, 3 bin, 10 bin turist gelmesin. Bu potansiyel buralarda var. Biz bu teşvikleri de sağlıyoruz. Yeter ki siz bir araya gelin, bundan faydalanın. Yeter ki buraya turistler gelsin. Geldiğinde kim kazanacak? Benim esnafım kazanacak. Sizler kazanacaksınız. İşadamlarımız kazanacak."

"İSTİKRAR VE GÜVEN YOKSA HİÇ BİRŞEY OLMAZ

Ülkede istikrar ve güvenin olmaması halinde hiç bir şeyin olmayacağını da belirten Bakan Tüfenkçi, bu nedenle ekonomideki istikrarı önemsediklerini anlattı. Tüfenkçi, "Bütün mücadelemiz bu ülkede ve bu coğrafyada yaşayan insanların herkesin eşit ve özgür biçimde yaşadığı birinci sınıf vatandaş olduğu, bir sistemi hayata geçirmek, herkesin adil olarak bölüştüğü bu sitemi hayata geçirmek istiyoruz. Bizim enerjimizi mevcut sistemle, vesayet odakları ile heba ettiler" dedi.

MERSİS HAYATA GEÇTİ

Baklan Tüfenkçi, Türkiye'deki 4 güçlü veri tabanından birinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda bulunduğunu söyledi. Tüfenkçi, "Buradan bir müjde vermek istiyorum. Artık bakanlık olarak MERSİS sistemine geçmiş olduk. Nedir bu sistem? Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıtlı bütün şirketlerin bilgilerini tek bir sistemde topluyoruz. Bütün bilgileri otomatik olarak oradan alıyorlar. Türkiye'nin 4 önemli veri tabanlarından birisini de bakanlık olarak biz oluşturduk. Odalarımızla birlikte vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olduk" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GÜÇLENMESİNDEN KORKANLARA İNAT 'EVET' DİYECEĞİZ

Bakan Tüfenkçi, birilerinin güçlü Türkiye istemediğini ve bundan korktuğunu anlatırken, "Türkiye'nin güçlenmesinden korkanlara inat korkusuzca sandıklara gideceğiz ve hep birlikte inşallah 'Evet' diyeceğiz. Biz istikrar, güçlü bir millet için, güçlü bayrak için, güçlü vatan için elbette ki 'Evet' diyeceğiz. Tek Bayrak için, tek millet için, tek devlet için, tek vatan için biz bu coğrafyada kardeşliğin, huzurun temini için 'Evet' diyeceğiz" dedi.

Haber: Özcan ÇİRİŞ / BİTLİS,

============================================

Vali Harput iddianamesinde himmet makbuzları

BURSA'da, Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu toplam 60 sanık ile ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, Harput'un işadamlarından 'Himmet' adı altında para topladığına ilişkin bilgiler ve aldıkları para karşılığında işadamlarına kesilen makbuzlara yer verildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca 15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişimi ardından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında Bursa'da 6 yılı aşkın valilik yaptıktan sonra emekliye ayrılan Şahabettin Harput, 28 Temmuz günü Ankara'daki evinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Harput, 17 Ağustos günü 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan çıkartıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Bursa H Tipi Cezaevi'ne konulan Harput daha sonra Kocaeli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca aralarında Şahabettin Harput'unda bulunduğu 37'si tutuklu 60 sanık hakkında ki iddianame hazırlandı. Haklarında, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma' ve 'terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarında her biri için 15-20 yıl arasında hapis cezası istenen iddianame kabul edilmesi için Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede, eski Vali Şahabettin Harput'un işadamlarından 'Himmet' adı altında para topladığına ilişkin bilgiler ve aldıkları para karşılığında işadamlarına kesilen makbuzlara yer verildi. İddianamede bulunan ve dikkat çeken bir makbuz ise, 2010 yılındaki KPSS sorularının çalınıp FETÖ/PDY örgüt üyelerine verilmesinde adı geçen ve 11 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen'e ait. Merkezi Bursa'da bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na 15 Aralık 2010 tarihinde sigortalı olarak işi girmiş olarak gösterilen Sözen'in, 18 Ocak 2015 tarihinde işten ayrılmasına rağmen kendisine 10 Mart 2015 tarihinde ödenen 3 bin 801 lira 35 kuruşluk tediye makbuzu yer alıyor.

300 BİN LİRALIK HİMMET MAKBUZU

Erguvan Özel Eğitim İşletmeleri Ticaret A.Ş.'nin, Bank Asya Nilüfer Şubesi'ne Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na 2 Mart 2010 tarihinde yatırılan 300 bin liralık bağışın makbuzu da bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Belgelerden fotoğraf

-Tutuklulardan fotoğraf

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

===================================================

Bodrum tanıtım TIR'ı hazır

MUĞLA'nın gözde tatil merkezlerinden Bodrum'u yerli turiste tanıtacak TIR projesi, halka sunuldu.

Bodrum'a yerli turist getirisiyle iç turizmi canlandırmak amacıyla oluşturulan Bodrum Tanıtım TIR'ı Projesi'nin hazırlıkları tamamlanarak tanıtımı yapıldı. Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Denizciler Derneği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu'nun da destek verdiği proje kapsamında; Bodrum Tanıtım TIR'ı, 2017 yaz sezonu öncesinde 2 ay boyunca, Türkiye genelindeki 28 ili gezecek. Bodrum'un simgelerinden oluşan görsellerle giydirilen TIR'da, dağıtılmak üzere Bodrum'u tanıtıcı CD, broşür, kitapçık, harita ve çeşitli materyaller ve Bodrum'un yöresel lezzetleri bulunuyor. Proje görevlileri, ziyaret ettikleri bölgelerde halkı Bodrum hakkında daha da bilgilendirecek, yöresel yemekler ikram edecek.

"BU BİR BAŞLANGIÇ"

Bodrum Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen Bodrum Tanıtım TIR'ının tanıtım toplantısına katılan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, destek veren dernekler ile oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Bodrum'un birinci geçim kaynağı olan turizm ile ilgili yerli turizme ağırlıklı olarak bir çalışma başlattıklarını belirten Kocadon, "Biliyorsunuz Anadolu halkının Bodrum'a müthiş bir desteği var. Bu sefer de biz Anadolu halkının ayağına Bodrum'u götürelim dedik. Onlar bizim en zor günlerimizde hep yanımızda oldular ve inanıyorum ki bu senede Bodrum'u yalnız bırakmayacaklar. Bodrum'a desteklerini sürdürmeye devam edecekler. Bodrum olarak bu sene böyle bir TIR projesi geliştirdik. Yaklaşık 28 ile yönelik, 7 bin kilometreye yakın bir yol kat edeceğiz. Bu bir başlangıç bu başlangıç bizim için sadece Anadolu'da değil dünyanın her yerinde var. Bodrum'un önümüzdeki sezon yine en iyi turizmi yapacağına inanıyorum. Daha birçok çalışmalarımız var, turizmle ilgili. Bodrum'un tanıtımı ile ilgili bunu bir başlangıç olarak düşünüyorum. TIR'ı gezenler 3 boyut ile Bodrum'u gezme şansına sahipler. Bodrum'un havadan çekilmiş güzel fotoğrafları ve resimleri var. Bodrum koylarını görecekler. Bir de tanıtım broşürlerimiz, Bodrum mandalina gazozumuz, kendi ürettiğimiz ürünlerimiz var. Bodrum olarak Bodrum'u göstermek için gidiyoruz" dedi.

"DOĞRUDAN DÜNYAYA AÇILMAK İSTİYORUZ"

Bodrum'dan Anadolu'nun birçok yerine direk uçak seferinin olmaması konusunda da Türk Hava Yolları ile ortaklaşa çalışabileceklerini belirten Kocadon, "Biz bu kadar mücadele ederken ve özellikle Türkiye'nin ve dünyanın turizmde birinci markası olan Bodrum'un artık direk dünyaya açılması lazım. Biz doğrudan dünyaya açılmak istiyoruz. Bunun içinde her türlü işbirliğini yapmaya hazırız. Özellikle Bodrum'dan Anadolu'nun birçok yerine uçulması lazım. Biz hala Ankara'ya giderken bile düşünüyoruz Nasıl gideceğiz diye" dedi.

"BU BİR MOBİL TANITIM FUARI"

Bu TIR projesinin Bodrum'un tanıtımı için çok önemli olduğunu belirten TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise, "Tanıtım 7 gün 24 saat boyunca ve tüm ömür boyu bitmeyen bir çalışma. Bodrum'da bunun farkında Bodrum şimdi Bodrum'daki ortak akıl belediyemizin koordinasyonunda imece usulü adım adım Anadolu yapalım ve biz gidip, Bodrum'u mümkün olduğunca her yönüyle tanıtalım. Bu bir mobil tanıtım fuarı ve başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Bazı vatandaşların içinde selfi çektiği TIR'ın önümüzdeki günlerde 5 kişilik bir ekip ile Bodrum Kaymakamlığı himayesinde Türkiye'yi gezmeye başlayacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mehmet Kocadon'un görüntüsü

TIR'ın genel detay görüntüsü

Toplantıdan görüntüler

Sevinç Gökbel ile röp görüntüsü vardır.

Haber -Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), DHA)

==============================================

Otomobilin çarptığı Alzheimer hastası ağır yaralandı

İZMİT'te, yolun karşısına geçmek isteyen hafıza kaybı (Alzihmer) hastası 72 yaşındaki Mehmet Çitli'ye otomobil çarpması sonucu ağır yaralanınca hastanede tedavi altına alındı.

Kaza, D-100 Karayolu Yahya Kaptan Mahallesi Mevkii İstanbul yönünde meydana geldi. Alzihmer hastası Mehmet Çitli geçilmesi yasak olan yerden D-100 Karayoluna çıkınca İstanbul yönüne giden D.B. yönetimindeki 41 DN 070 plakalı otomobil kendisine çarptı. Mehmet Çitli çarpmanın etkisi ile yola savrulurken ağır yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle sevk edilen 112 Acil ekipleri yaptıkları ilk müdahale ardından ambulans ile Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırdı. Durumu ağır olan Çitli yoğun bakıma alınırken polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yaralının hastaneye getirilişi

-Hastane önünden detaylar

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tatvan Bitlis Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title