Haberler

Dha Yurt Bulteni 2 Dha Yurt Bulteni 2

1)van'da MAYIN PATLADI.

1)van'da MAYIN PATLADI: 3 ASKER YARALI

Van'ın Özalp İlçesi kırsal kesiminde askeri aracın geçişi sırasında, töreristlerce yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu, biri hafif 3 asker yaralandı.

Keçikayası ile Örenburç köyleri arasında, İran sınırına 15 kilometre mesafedeki bölgede, saat 05. 00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola yerleştirilen mayın patladı. Patlamada yaralanan askerlerden 2'si Van'a sevkedilirken, 1 asker ise ayakta tedavi edildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Van(DHA)-

==============

BOŞANDIĞI EŞİNE 3 KURŞUN SIKIP, ARDINDAN SİLAHLA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

2)BİR KADIN DAHA BOŞANDIĞI EŞİ TARAFINDAN VURULDU

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, bir süre önce boşandığı eşi Gülay Korucu'yu konuşma bahanesiyle evinin önüne çıkaran Ş. Ç. , iddiaya göre, tekrar biraraya gelme teklifinin reddedilmesi üzerine tabancayla genç kadını vücudunun 3 yerinden vurdu. Olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklaşan Ş. Ç. ardından alnına dayadığı tabancayla ateş ederek canına kıymak istedi, hafif yaralandı. Korucu'nun yakınları, Ş. Ç. 'nin eski eşini tehdit ettiğini bu nedenle de savcılığa giderek koruma talebinde bulunduklarını söyledi.

Gaziemir İlçesi'ndeki bir tekstil fabrikasında (Hugo Boss) işçi olarak çalışan 2 çocuk annesi Gülay Korucu, iddetli geçimsizlik nedeniyle 8 yıllık eşi 30 yaşındaki Ş. Ç. 'den (Şükrü Çalık) yaklaşık 7 ay önce boşandı. Mahkeme çiftin çocukları Sıla Ç. (7) ile Sena Ç. 'nin (6) velayetini işsiz olduğu öğrenilen baba Ş. Ç. 'ye verdi. Eşiyle boşanan Gülay Korucu, Çamdibi Semti'nde oturan babası Ramazan Korucu ile annesi Nuray Korucu'nun evine taşındı. S. Ç. , geçen süre içinde birçok kez Korucu ile tekrar biraraya gelmek istese de sürekli reddedildi.

Dün (pazar) saat 23. 00 sıralarında, eşinin yaşadığı Çamdibi semti 5044 Sokak 14 numaradaki eve giden S. Ç. Gülay Korucu'nun bulunduğu dairenin zilini çaldı. Anne ve babası yakınlarına iftara gittiği için evde kardeşi Yasin Korucu (15) ile birlikte oturan Gülay Korucu'nun dışarı çıkmasını istedi. Apartmanın girişine inen Gülay Korucu ile konuşmaya başlayan, iddiaya göre, tekrar biraraya gelmek istediğini yineleyen Ş. Ç. , yine reddedilince çılgına döndü. Belinden çıkardığı ruhsatsız tabancayla 3 el ateş eden Ş. Ç. , Gülay Korucu'yu göğüsünün sol tarafından 2 ve sol kolundan 1 kurşunla yaralayıp, kaçtı.

KENDİNİ ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklaşan S. Ç. , 5054/1 Sokak üzerinde, tabancayı alnına dayayıp, tetiği çekti. Geri tepmeyle namlusu yukarı kalkan tabancadan çıkan kurşun, Ş. Ç. 'nin başının üstünü sıyırıp, hafif yaraladı. Gülay Korucu'yu ve Ş. Ç. 'yi kanlar içinde yerde yatarken gören vatandaşlar, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Gelen sağlık ekipleri ambulansla Ş. Ç. 'yi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Gülay Korucu'yu da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tadaviye alınan yaralılardan Ş. Ç. 'nin sağlık durumunun iyi olduğu, Korucu'nun ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

KORUMA TALEBİNDE BULUNULMuş

Gülay Korucu'nun eski eşi tarafından vurulduğunu haber alan annesi, babası ve yakınları hastaneye akın etti, sinir krizi geçirdi. Anne Nuray Korucu, S. Ç. 'nin sürekli kızı Gülay Korucu'yu tehdit ettiğini, bunun üzerine savcılığa giderek koruma talebinde bulunduklarını söyledi. Korucu'nun kardeşi Yasin Korucu polis tarafından ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden görüntü

Gülay Korucu'dan görüntü

Ege Üniversitesi Hastanesi'nden görüntü

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN - Kamera: Emrah YILMAZ / İzmir, (DHA)

================

3)MAYTAP 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ELİNDE PATLADI

Erzurum'da maytabın elinde patlaması sonucu 4 yaşındak Efe Yağız Büyük yaralandı. Kaldırıldığı hastanede sol elinin avuç içine 4 dikiş atılan Yağız, artık maytap atmayacağını söyledi.

Merkez Palandöken İlçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesindeki büfeden satın aldıkları maytapları arkadaşları ile birlikte patlatan Efe Yağız Büyük'ün bu sevinci kana bulandı. Fitilini ateşleyerek atmak istediği maytapın elinde patladığı Efe Yağız Büyük, biranda yere düştü. Eli kanlar içinde kalan Büyük, dedesi Adnan Büyük tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Efe Yağız Büyük, Plastik Cerrahi Sersivi'nde tedavi altına alındı. Maytap'ın patlaması sonucu avucunun içinde derin yara oluşan Büyük'ün orta parmağı ve çenesinden de yaralandığı bildirildi.

Budan böyle maytap atmayacağını atan arkadaşlarının da yanında durmayaağını söyleyen Efe Yağız Büyük, "Maytapları tek tek yakıp patlatıyorduk. Fitili kısa olan bir maytapı yakıp hemen atacaktım. Ama olmadı, elimde patladı. Çok korktum. Elim hala çok acıyor. Artık maytap atmayacağım" dedi.

Çocuklar için büyük zararı olan maytap satışlarının Emniyet tarafından yasaklanması gerektiğini söyleyen Dede Adnan Büyük, "Çocuklar defalarca bunu yapmamalarını söylüyoruz ama dinletemiyoruz. Emniyet buna yasak getirirse önlemi almış olur" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Efe Yağız Büyük eli sarılı hastane odasında

-Dede, torunun ile konuşurken

-Dede Adnan Büyük ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK / Erzurum, (DHA)

===========

4)YAVRU CARETTALARIN DENİZE YOLCULUĞU BAŞLADI

TÜRKİYE'de 'caretta caretta' kaplumbağalarının en önemli üreme alanlarından biri olan Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bulunan Patara Plajı'nda yuvalarında çıkan kaplumbağalar, dolunayda denizle buluşmaya başladı.

Kaş'ta 18 kilometre uzunluğuyla caretta caretta kaplumbağalarının en önemli üreme noktalarından birisi olan Patara Plajı'nda, yuvalarında çıkan kaplumbağaların denize yolculuğu başladı. Bu yıl 102 yuvanın tespit edildiği Patara Plajı'nda, yuvalardan çıkan caretta carettalar, Dr. Onur Türkecan başkanlığındaki Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden 8 öğrencinin de katıldığı çalışmalarla denize ulaştırılıyor. Dünyaca ünlü plajda, dün gece 5 yuvadan çıkan 200 yavru dolunayda Akdeniz'e ulaşmaya çalıştı. Üreme alanları azaldığı için nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettaların denize ilk yolculuğuna, Dr. Onur Türkecan başkanlığındaki Hacettepe Üniversitesi öğrencileri eşlik etti.

İlk yavruların denize ulaşmasının ardından koruma çalışmalarına başkanlık eden Dr. Onur Türkecan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Patara Plajı'na 'caretta caretta' ve 'Kelonya Midas' olmak üzere 2 tür tür kaplumbağanın yumurta bıraktığını belirten Dr. Türkecan, "Çalışmalarda 1'i 'Kelonya Midas' türü olmak üzere 102 yuva tespit edildi. Yuvalardan 35'ine tilki ve köpekler zarar vermiş. 9 yuvayı su baskınlarına karşın daha güvenli noktalara taşıdık. Diğer yuvaları ise zarar göremesin diye kafesleyerek koruma altına aldık. İlk 5 yuvadan çıkan yaklaşık 200 yavrunun denize ulaşmasını sağladık. Çıkışları şu anda takip ediyoruz ve bu çıkışlar Eylül ayının sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Her yuvada 50 ile 120 arasında yumurta bulunduğuna dikkati çeken Dr. Türkecan, yavruların 45 ile 62 gün arasında yuvadan çıktığını söyledi. Yavruların denize ulaşan yavruların balık ve kuşlara yem olduğunu belirten Dr. Türkecan, "Denize ulaşan 1000 yavru carettadan ancak 2'si yetişkin hale gelebiliyor. 20-25 yılda 80 cm kabuk boyuna ulaşabiliyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------

Uzmanlar yuva açarken, yumurtaları ve yavru cerattaları yuvadan çıkarırıken

Kum üstünde yavrular ve henüz olgunlaşmayan geri gömülecek yumurtalar

Başka bir yuvadan kendisi yeryüzüne çıkan yavru cerattalar

Yuvadan çıkan ve kumsala bırakılan yavruların kumsalda denize doğru yol alışları

Yavru cerattaların toplu olarak denize doğru yol alışları arakadan görüntüleri

Kumsaldaki çukurlardan geçişleri

Su ile buluşmaları, ıslak bölgedeki yaptıkları izler

Başka bir gecede yavruların denize doğru yolculuğu, su ile buluşmaları

Açılan yuvanın kapatılması ve yeniden kafeslenmesi

Onur Türkecan'ın röpörtajı var.

HABER -KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA) -

DHA FEED

==========

BALIK AVINA ÇIKAN TOPALOĞLU, DEREDE DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

5)SİBEL CAN İKİZDERELİLERİ COŞTURDU

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Ovit Yayla Şenlikleri'nin son gününde sanatçı Sibel Can ile Mustafa Topaloğlu sahne aldı. Can ve Topaloğlu, stadı dolduranları seslendirdiği şarkılarla coşturdu.

İkizdere ilçe stadındaki konserde sahneye ilk olarak yöresel sanatçılardan Cimilli İbo çıktı. Karadeniz türküleri eşliğinde horon oynayan yaklaşık 10 bin kişi, ardından Mustafa Topaloğlu'nun türküleri ile coştu. Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Sibel Can, yeni şarkılarının yanı sıra Tarkan ve Orhan Gencebay albümlerinden şarkılar seslendirdi. İkizdere'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Can, iki yıl öncede geldiği ilçeyi hiç unutamadığını söyledi. Can, yaklaşık 1 saatlik konserinin ardından sahneden ayrıldı.

BALIK AVINA ÇIKAN TOPALOĞLU, DEREDE DÜŞME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Bu arada sanatçı Mustafa Topaloğlu, konseri öncesi İkizdere deresinde olta ile balık avına çıktı. Sunucu ve şovmen Necati Selvitop ile kayalara tutunarak dere yatağına inen ve bir ara düşme tehlikesi geçiren Topaloğlu, bir alabalık tuttu. Topaloğlu, daha sonra tuttuğu alabalığı öptükten sonra yeniden dereye bıraktı. İnsanın doğada aç kalmayacağını ifade eden Topaloğlu, "İnersin dereye tutarsın alabalıkları, çıkarsın dağa yaparsın sevdalıklarıö diye espriler yaptı.

TOPALOĞLU'NA 60 METREKARELİK SERENDER HEDİYE EDİLDİ

Topaloğlu, RİDOS Termal Otel çevresinde dolaşırken ilginç esprilerde bulundu. Gördüğü ahşap serenderin uzaydan geldiği yıllarda ilk kaldığı yapı olduğunu söyleyen Topaloğlu'na Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 60 metrekarelik serenderi hediye ettiğini açıkladı. Topaloğlu, uzaydan geldiği dönemlerde bu evde zebralarla yaşadığını ve zebra sütü içerek açlığını giderdiğini belirterek esprilerini sürdürdü.

Görüntü Dökümü

--------------

-Mustafa Topaloğlun'dan detaylar

-Serenderi gezmesi

-Dereye inerek balık tutması

-Balık yakalaması

-Mustafa Topaloğlu ile röp.

-Ekşioğlu Vakfı Balkanı Ali ekşi ile röp.

-Sibel Can ve Topaloğlu konserinden detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR İKİZDERE-Rize-DHA

==========

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title