Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)BANKA MÜDÜRÜ KAZADA YARALANDIANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bir bankanın şube müdürü 40 yaşındaki Halil Eskici, Burdur'da motosikletiyle yaptığı kazada yaralandı.

1)BANKA MÜDÜRÜ KAZADA YARALANDI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bir bankanın şube müdürü 40 yaşındaki Halil Eskici, Burdur'da motosikletiyle yaptığı kazada yaralandı.

Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde özel bir banka şubesinin müdürü olarak görev yapan Halil Eskici, memleketi Burdur'da 15 ET 009 plakalı motosikletiyle Gülyağı Fabrikası yakınlarında kaza yaptı. Kavşakta motosikletinin kontrolünü kaybeden Eskici, refüje çıkarak uyarı levhasına çarptı. Motosikletten fırlayan Halil Eskici, asfalt zemine düşerek yaralandı. Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ambulansla Burdur Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Halil Eskici, tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

--------------

Kazaya karşına motosiklet

Yoldaki araç trafiği

Yaralının ambulansta görüntüsü

89.7 MB /// 02.48ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

2)15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SONRASI TÜFEK SATIŞLARI ARTTI

KONYA'da av tüfeği bayisi sahibi Fatih Tuncel, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüfek satışlarında artış olduğunu söyledi. Kendisini güvende hissetmek isteyenlerin bulundurma ruhsatlı av tüfeği aldığına dikkat çeken Tuncel, daha önce haftada 2-3 olan tüfek satışlarının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra en az 5-6 adete çıktığını anlattı.

15 temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşların silaha olan ilgisinin arttığını belirten av tüfeği bayisi sahibi Fatih Tuncel, şunları söyledi: "Son günlerde şarjörlü av tüfeklerinin satışında bir artış var. Bunun sebebi de 15 temmuz darbe girişimi. Vatandaşlar yaşanacak olan herhangi bir olay karşısında 'Evimde bir silahım bulunsun' düşüncesini taşıyor. Tabanca almanın ruhsatı maliyetli olduğu için genellikle av tüfeklerini tercih ediyorlar. Av tüfeği için de bulundurma ruhsatı ile birlikte 30 lira ödüyor. Tabi aldığı bu tüfek ile av yapabilme imkanı da var. Ama av için ayrı bir sertifika alması gerekiyor. Araçların içerisinde de bir yerden bir yere götürürken tüfeği boş olarak götürmek serbest. Kanun bunlara müsaade ediyor. Vatandaşlar da kendi güvenliği için av tüfeklerini tercih ediyor. Örneğin 100 tüfek satılıyorsa bu alanların 20 tanesi av ruhsatı çıkartıyor, 80 kişi ise bulundurma ruhsatı alıyor. 15 temmuz darbe girişimi öncesi haftada 2-3 olan tüfek satışları darbe girişiminin ardından 5-6 adete çıktı."Genellikle şarjörlü otomatik av tüfeklerinin tercih edildiğini ifade eden Tuncel, "Eski otomatik av tüfekleri 8 fişek kapasiteliydi. Ama yeni üretim şarjörlü olanların atış kapasitesi daha fazla. Yedek şarjörler ile av tüfeğini kullanmak mümkün. Fiyatları bin 250 lira ile 2 bin lira arasında değişiyor." dedi.Satışlarını ruhsatlı olarak yaptıklarına dikkat çeken Tuncel, şöyle konuştu: "Bir de internet üzerinden korsan satış yapılan tüfekler var. 300 liradan başlayan fiyatlarla bu tüfeklerin satışlarını yapıyorlar. Bu tüfeklerde satış yapılırken ruhsat istenmiyor. Fatura kesmiyorlar ve vergi ödemiyorlar. Tamamen kaçak ve korsan satış yapılıyor. Bu tüfeklerin nasıl üretildiği de belli değil. Çeşme borusundan bile namlu yapılıp satılanlar var. Sosyal medya üzerinden de bu tür tüfeklerin parçalandığını, namlusunun dağıldığını ve kullanan kişilerin de yaralandığını görüyoruz. Kaçak tüfek alan kişiler büyük sıkıntı yaşar. Bu tür tüfeklere almamak gerekir. Ruhsatlı silah namuslu silahtır. Ruhsatlı olarak alıp evimize koyduğumuz zaman kimse bir şey diyemez."

Görüntü Dökümü

-----------------

-Tüfetlerden detay

-Fatih Tuncel'in silahladı göstermesi

Tuncel röp

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

==========================================

3)MALATYA'DA ZİFT YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ

MALATYA- Kayseri karayolunda lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptıktan sonra devrilen zift yüklü TIR'ın sürücüsü İbrahim Ongun öldü.

Kaza, dün gece geç saatlerde Malatya-Kayseri karayolunun 40'ncı kilometresinde meydana geldi. Malatya yönüne giden İbrahim Olgun yönetimindeki 71 EZ 240 plakalı zift yüklü TIR, arka sağ lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkarak istinat duvarına çarptıktan sonra yan yattı. Kazada TIR'da bulunan zift yola döküldü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen jandarma çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye erleri devrilen TIR'da sürücüyü aradı. Sürücüyü bulamayan itfaiye erleri kaza yerine vinç getirtti. Vinç yardımıyla devrilen TIR'ın kaldırılmasıyla sürücünün zifte gömülmüş cesedine ulaşıldı. Sürücü Olgun'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Morguna götürüldü. Kaza sonrası ziftlerin yola dağılması nedeniyle itfaiye ekipleri bölgede çalışma yaparak önlem aldı.Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olay yeri

Kazaya karışan TIR

Jandarma, itfaiye ve sağlık görevlilerin çalışması

Yol kısmi olarak trafiğe kapatılması

Ziftlerin yola savrulması

İtfaiye erlerin sürücüsü araması

Yoldan geçen diğer sürücüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

=====================================================

4)KAMYON YAYAYA ÇARPTI, 1 ÖLÜ

İZMİR'in Ödemiş ilçesine bağlı Beyazıt Mahallesi'nde yol üzerinde yürüdüğü sırada kamyonun altında kalan 42 yaşındaki Oktay Taşkıran, hayatını kaybetti.

Olay dün (cumartesi) saat 23.30 sıralarında Ödemiş'in Beyazıt Mahallesi Otuz Evler Mevkii'nde meydana geldi. Birgi'den Ödemiş yönüne giden 10 NS 729 plakalı kamyonun sürücüsü Şükrü Toker (46) yol ortasında yürüyen ve alkollü olduğu ileri sürülen Oktay Taşkıran'a (42) çarptı. Taşkıran, çarpmanın etkisiyle yol kenarında bulunan su kanalına düştü. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 acil sağlık ekiplerine bildirdi. Ekiplerin ilk kontrolünün ardından Oktay Taşkıran'ın olay yerinde öldüğü belirlendi. Yoldaki trafik akışı kısa süreliğine kesildi. Taşkıran'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kamyon sürücüsü Şükrü Toker jandarma tarafından gözaltına alınarak ifade işlemleri için Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kazanın olduğu yerden görüntü,

-Oktay Taşkıran'ın su kanalının içinde görüntüsü,.

-Kazanın olduğu yerde araç kuyruğundan görüntü.

Haber - Kamera: Faruk ÇARK / ÖDEMİŞ (İzmir),

====================================================

5)NAZAN ÖNCEL, PEDOFİLİYE SİYAH DUVAĞIYLA DİKKAT ÇEKTİ

ANTALYA'da sahneye çıkan Nazal Öncel, yüzün siyah duvakla örterek cinsel istismar ve pedofiliye dikkat çekti. Öncel, "Çocuk bedeninin istismarının meşrulaştırılması yerine yeni yasal düzenlemelerin çocukları korumak için yapılacağına inanıyorum. Söylemek istemezdim ama pedofilinin ne anlama geldiğini en iyi ben bilirim" dedi.

Nazan Öncel, Muratpaşa İlçesin'deki bir eğlence yerinde sahnye çıktı. Öncel, kendisini izlemek için saatler öncesinden gelen hayvranlarına sevilen şarkılarını söyledi. Siyah sahne kıyafeti tercih eden Öncel, bir de siyah duvak taktı. Öncel'in ilk parçası ise sözleriyle cinsel istismara dikkat çeken 'Demirden Leblebi' oldu.

"PEDOFİLİNİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ EN İYİ BEN BİLİRİM"

Şarkı aralarında hayranlarına seslenen Öncel, kıyafetini işaret ederek, "Görüldüğü üzere, halimden anlaşılacağı üzere konumuz pedofili" dedi. Yasa tasarısına atıfta bulunan Öncel, "Çocuk bedeninin istismarının meşrulaştırılması yerine yeni yasal düzenlemelerin çocukları korumak için yapılacağına inanıyorum. Beklentimiz bu yöndedir. Vicdanlarımızın altında kalmayalım. Söylemek istemezdim ama pedofilinin ne anlama geldiğini en iyi ben bilirim" dedi. Öncel'in bu konuşması hayranları tarafından "Bravo" sloganlarıyla uzun süre alkışlandı.

Programına 'Seni bugün görmem lazım' adlı şarkısıyla devam eden Öncel, hayranları kendisine eşlik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Nazan Öncel sahneye çıkışı

Nazan Öncel'den detay

Siyah duvak detayı

Konser için gelen hayranlarından detay

Demirden Leblebi parçası detay

Nazan Öncel konuşması

Detaylar

GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçildi.

( HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==========================================

6)ÇOCUKLAR TEKNE TURUNDA EĞLENDİ

BURDUR Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün sevgi evlerinde kalan 29 çocuk için Burdur Gölü'nde tekne turu düzenlendi.

Tekne turuna İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Burdur Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeliyle Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli katıldı. Burdur Belediyesi Halk Plajı'nda tekneye binen çocuklar Burdur Gölü'nde tura çıktı. Yaklaşık 2 saat süren turda çocuklar Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeliyle müzik eşliğinde eğlendi. Emniyet Müdürü Saim Akpınar, bir ara teknenin dümenine geçerek bir süre kullandı.

Emniyet Müdürü Akpınar, "Sevgi Evleri'nde kalan 29 yavrumuza Burdur Gölü'nde tekne gezisi düzenledik. Çocuklar gezide mutlu bir gün yaşadı. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül de Burdur Belediyesi olarak sosyal içerikli projelerde yer almaya devam edeceklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

-------------

Tekne turundan detay

Saim Akpınar'ın açıklamaları

Serdar Başgül'ün açıklamaları

169 MB /// 06.09ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

========================================================

7)SERAMİK SANATÇISI KÖSE'DEN 'ÇOCUKSU DOKUNUŞ' SERGİSİ

SERAMİK sanatçısı Feyza Köse'nin 'Çocuksu Dokunuş" isimli seramik sergisini Ankara Kalesi eteklerinde bulunan Boya Küpü Sanat Evi'nde açtı. 15 adet çocukça düşünceleri yansıtan seramik eserin yer aldığı sergi, 4 Aralık 2016 tarihine kadar izlenebilecek.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan ve doktora hazırlıkları içerisinde olan seramik sanatçısı Feyza Köse, çocuklara seramik sanatını sevdirmeye çalıştığını belirterek, "Çocuk yaşlarda seramik sanatına ilginin artacağına inandığını söyledi. Köse, "Yüksek lisans tezim olan 'Çocuksu Dokunuş' isimli seramik sergimde, okul öncesi çocukların yaptığı resimlerin seramik üzerine yorumlanması idi. Bu projemi sanatçı Işık Çuhacıoğlu'nun kratörlüğünde yürüttüm ve 4 yıl süren bir projeydi. Ankara'da bulunan okul öncesi okullarda çocukların çocuksu yaptıkları resimleri topladım. Psikolojik durumlarını ve sanatsal çizgilerini yorumlayarak analizler yaptım. Seçilen resimleri seramik yüzeylere işledim" dedi.

ÇOCUKSU DÜŞÜNCELERİN İZLERİ

'Çocuksu Dokunuş' isimli seramik sergisinde 15 adet çalışması bulunduğunu belirten sanatçı Feyza Köse, bu ismi vermesindeki amacının ise çocukların duygu ve düşüncelerini resimle ifade etmeleri olduğunu söyledi. Köse, "Ortaya koyduğum eserlere bakıldığında, çocuksu düşüncelerin izleri görülüyor. Bu sergide temel amacım belli bir yaş döneminde olan çocukların kağıt üzerine yaptığı 2 boyutlu resimleri seramik üzerinde 3 boyuta taşıyabilme ve çok renkli olarak çocukların dikkatlerini çekerek yorumlarını görmek düşüncesi, projemin ana konusunu oluşturdu. Ankara'daki ilköğretim okullarının gelip sergimi gezmesi, çocuk yaşlarda seramik sanatına ilginin artacağına inanıyorum. Sergime gelip, gezecek çocukları bilgilendirmek, seramik sanatını tanıtmak ve sevdirmek beni çok mutlu edecektir" dedi.

Görüntü dökümü

Seramik sanatçısı Feyza Köse'nin sergisinden detay görüntüler,

Feyza Köse'nin proje kapsamında 4 yıl süren çalışmaları hakkında verdiği bilgiler

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nazan Öncel Taşkıran Akpınar Ödemiş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title