Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA YENİDENTUNCELİ ve Siirt'te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

1)SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA YENİDEN

TUNCELİ ve Siirt'te bu sabah polisin yaptığı operasyonlarda belediye başkanları ile aralarında parti il başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah erken saatlerde Tunceli Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun'u evlerinde gözaltına aldı. Eş Başkanlar Bul ve Altun'un evinde arama yapılırken, aynı saatlerde HDP İl Başkanı Aslan Çağ ile EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SİİRT BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı.

Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Eş Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. Diğer Eş Başkan Belkiza Beştaş Epözdemir'in ise il dışında olduğu belirtilirken, operasyon kapsamında bazı kişiler de gözaltına alındı.

TUNCELİ BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Belediyesi gözaltına alınan eş başkanları ile ilgili açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinde yer alan açıklamada, şöyle denildi:

"Dersim'de sabahın erken saatlerinde eş zamanlı birçok eve ev baskını gerçekleştirildi. Aralarında Belediye Eş başkanlarımız Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul, Belediye Meclis üyesi Cemile Ataş, DİSK Dersim Şube Eş Başkanı Şükran Yılmaz, HDP İl Eş Başkanı Aslan Çağ, HDP PM üyesi Ali Ekber Kaya, HDP yöneticisi Hüseyin Dağdeviren ve Yaşar Ağın, Emep İl Başkanı Mustafa Taşkale, BES Dersim Temsilcisi Musa Kılıç'ın da olduğu evlerde sabahın erken saatlerinde ev aramalarının ardından ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Edinilen bilgiye göre, DBP Belediye Eş başkanlarına ilişkin açıklama ve kentteki eylem ve etkinliklere katılma gerekçesi belirtilirken ev baskınlarının devam edeceği öğrenildi."

Görüntü Dökümü

---------------SİİRT

-Belediye binası önündeki özel harekat timleri

-Zırhlı polis araçları

-Arama köpekleri

-Polislerin belediye binasına giriş ve çıkışları

-Tuncer Bakırhan'ın evinden görüntü

-Emniyet Müdürlüğü dış görüntüsü

Bakırhan' ın 4 gün önce Adliye ye gidişinden görüntüler geçildi

Haber-Kamera Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT-DHA)-

Görüntü Dökümü

-----------------TUNCELİ

-Tunceli ' de eşbaşkanların görüntüsü(ARŞİV)

-Tunceli Belediyesinden görüntü

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/TUNCELİ, SİİRT -

================================================

2)FIRAT KALKANINDA 75 HEDEF İMHA EDİLDİ

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezi karadan ve havadan vurularak imha edildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 207 mahalde kontrolü sağlarken, DEAŞ'lı 3 terörist sağ yakalandı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 85 gündür sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 207 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1720 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 1 askeri yaşamını yitirdi, 14'ü de yaralandı. Terör örgütleri DEAŞ 74, PKK/PYD'nin ise 1 merkezinin karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildiği harekatta, DEAŞ mensubu 3 terörist sağ olarak yakalandı.Genelkurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 1 muhalif şehit olmuş, 14 muhalif yaralanmış, El Bab kuzeyinde 3 DAEŞ mensubu sağ olarak ele geçirilmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 74 DEAŞ ve 1 PYD/ Pkk hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 8 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1556 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS-DHA

=====================================================

3)ADANA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU: 19 GÖZALTI

ADANA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Kimse Yok mu Derneği Adana Şubesi yöneticisi 19 kişi gözaltına alındı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütle bağlantılı olduğu öne sürülen Kimse Yok mu Derneği'nin Adana Şubesi yöneticilerinin adreslerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince operasyon düzenlendi. Diğer şubelerin de destek verdiği operasyonda eş zamanlı 20 adrese giren ekipler, dernek yöneticisi 4'ü kadın 19 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında iş adamı, avukat, mühendis ve devlet memurlarının da olduğu 19 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü ve tabelası

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

SÜRE: 02'54" BOYUT: 210 MB

Haber: Gökhan KESKİNCİ - Kamera: ADANA,

===========================================================

4)OTOMOBİL PARKA DALGI, YÜRÜYÜŞ YAPAN ADAM ÖLDÜ

KONYA'da kontrolden çıkın otomobilin parka dalması sonucu çarptığı parkta sabah yürüyüşü yapan 46 yaşındaki Mehmet Ali Can yaşamını yitirdi. Kazada sürücü ve yanında bulunan 1 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Yeni Yol Caddesi Evliya Çelebi Parkı'nda meydana geldi. 47 yaşındaki Ömer Urgun idaresindeki 42 ATK 28 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, kontrolden çıkıp parka daldı. Parkta yürüyüş yapan Mehmet Ali Can'a çarpan otomobil, bir ağaca çarparak durabildi. Otomobilin çarptığı Can, çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 10 metre ileri fırladı. Kazada, Mehmet Ali Can ile sürücü Ömer Urgun ve yanında bulunan 33 yaşındaki Selda Urgun yaralandı. Yaralı Selda Urgun, kazanın şokuyla gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralılar, ambulanslarla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı Mehmet Ali Can, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Kaza anını gören Yunus Emre Soylu, otomobilin aşırı hızlı olduğunu ileri sürerek, "Bu vatandaş her sabah burada yürüyüş yapıyordu. Sürücü çok hızlıydı. Önce adama vurdu fırlattı. Sonra hızını alamayarak ağaca çarparak durabildi."dedi.  Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Yaralı Mehmet Ali Can'ın ambulansa alınması

Diğer yaralılardan detay

Otomobilden detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

==============================

5)İKİZ KULELER UÇUŞ GÜVENLİĞİ İÇİN TIRAŞLANDI

DİYARBAKIR'da, 1998 yılında verilen ruhsatla yapımına başlanan ve 2003 yılında 'uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı' gerekçesiyle yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen 22 katlı ikiz kulelerde 45 gün önce başlayan traşlama sona erdi. Binaların 10'ar katı blok halinden kesilip dev vinçlerle aşağı indirildi. 45 gün önce 50 kişilik uzman bir ekip ile işe başlayan firma, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu belirtilen 10'ar katları tıraşladı. Diyarbakır'da 13 yıldır kentin her noktasında görülen ve ikiz kuleler olarak bilinen 22'şer katlı iki bina traşlandıktan sonra artık görünmüyor.Merkez Kayapınar İlçesi'nde 1998 yılında dönemin ilçe Belediyesi'nden ruhsat alan Polat inşaat firması, 16 ve 22 katlı 8 binanın inşaatına başladı. Binaların yükselmeye başlaması ile birlikte Diyarbakır'da bulunan Hava Kuvvetleri 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nın başvurusu üzerine, uçuş güvenliğini tespit için kalibrasyon uçağı ile 7 Kasım 2000 tarihinde kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda 'inşaatların belirlenen kriterden yüksek olduğu ve bunun uçuş güvenliğini tehdit ettiği' belirtilerek, durumun düzeltilmesi için Diyarbakır Valiliği'ne başvuruldu. Yapılan yazışmalar ve sonucu Milli Savunma Bakanlığı'nın da talebi üzerine Kayapınar Belediyesi, 2003 yılında encümen kararı ile imar planı değişikliğine giderek uyuşmazlık konusu yerdeki kat yüksekliğinin 63.50 metreden 34.90 metreye düşürdü ve Polat İnşaat Şirketi'ne verilen ruhsatı iptal etti.

HUKUKİ SÜREÇ YILLAR ALDI

Diyarbakır'ın 'ikiz kuleleri' olarak bilinen 22 katlı iki binayı yapan Polat İnşaat Şirketi, aldığı ruhsata göre inşaatı yaptığını belirterek, Kayapınar Belediyesi'nin ruhsat iptal ve inşaatı mühürleme kararının kaldırılması için 2003'te Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Mahkeme, inşaatın tamamlandığı gerekçesiyle Belediyenin mühürleme kararını iptal etti, inşaatın 34.90 metresinden yukarısının Belediye tarafından kamulaştırılarak yıkılmasına hükmetti. Kayapınar Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'nin bu kararını temyiz etti. 13 yıl süren yargılama sonunda Dosyaya bakan Danıştay 6'ncı Dairesi, alanda belirlenen mania kriterlerine göre yapılacak binaların yüksekliğinin 34.90 metre yüksekliğini aşamayacağını, belediyenin bu nedenle imar planında yüksekliği 34.90 metreye indirdiğini, ayrıca yapı kullanma izni verilmediğini dikkatte aldı.

45 GÜNDE İKİZ KULELERİN 10'AR KATLARI İNDİRİLDİ

Danıştay kararında 'Diyarbakır kulelerinin 34.90 metreden yukarıdaki katlarının Kayapınar Belediyesi tarafından değil, inşaatı yapan Polat İnşaat Şirketi tarafından yıkılmasına karar verirken, yapılan itirazı da reddetti. Diyarbakır Valiliğinin traşlama ihalesini Siirt'li bir firma alırken, bölgede ilk kez bu derecede yüksek bina traşlanmış oldu. 45 gün önce dev vinçler ve bu işte uzman 50 kişilik bir ekip ile işe başlayan firma, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu belirtilen 10'ar katları blok halinde kesip dev vinçlerle aşağı indirdi. Diyarbakır'da 13 yıldır kentin her noktasında görülen ve ikiz kuleler olarak bilinen 22'şer katlı iki bina traşlandıktan sonra artık görülmüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tıraşlanan binadan görüntü

-Çevreden görüntü

-İş makinasının çalışması

-Binanın traşlanmaya başlandığı gün çekilen görüntüler

-45 gün önce ilk çalışmanın başladığı günden binaların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

==========================================================

6)MUĞLA'DA ORGANİK TARIMA DESTEK

MUĞLA'da organik üretimin yaygınlaştırılması amacıyla iyi tarım yapan üreticilerin toprak ve bitki örnekleri uzman ekipler tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yaprak, toprak ve su araştırma laboratuvarında ücretsiz analiz ediliyor.Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelinde organik tarım yapan üreticilerin toprak ve yaprak analizlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması için yerinde eğitim vermeye başladı. Ekipler üreticilerden alınan numuneleri Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yaprak, toprak ve su araştırma laboratuvarında ücretsiz analiz ediyor. Toprağın yapısının korunması ve sürekliliğinin sağlanmasını hedefleyen proje kapsamında organik ve iyi tarım yapan 50 üreticiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik ve İyi Tarım Uygulamaları sorumlusu Halil İbrahim Yalçın, Bakanlığın konuyla ilgili bir bütçe ayırdığını belirterek "Organik tarımın tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla toprak ve yaprak numunesinin nasıl alınacağını yerinde gösteriyoruz. Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini yerinde inceleyip notlarımızı alıyoruz. Her üründen yaklaşık 100 adet yaprak ve iki ayrı aşamada alınan 3 kilo toprağı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi laboratuvarına gönderiyoruz. Bu üreticiler için çok büyük bir şans. Sağlıklı bitki yetiştirelim ki, bitkinin direnci artsın ve gereksiz yere ilaç kullanılmasın organik tarımla sağlıklı, doğal ve kaliteli ürünler üreterek tüketiciye sağlıklı ürünler ulaşmasını hedefliyoruz" dedi. Zeytin, susam, nar ve narenciye üreticilerinin toprak numunesi alırken belli noktalara dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan Yalçın, "Toprak alacağımız yerin üzerini otlardan arındırdıktan sonra bir kürek derinliğindeki toprağı dışarı atıyoruz. Açılan çukurun yan kısmından bir pasta dilimi şeklinde aldığımız toprağı 1.5 kilo olarak torbalıyoruz. Bu işlemi arazinin 8- 10 farklı yerinde tekrarlıyoruz. Sonra toprak burgusu ile aynı yerlerde 60 santimetre derinliğe inerek aldığımız numuneleri analize hazır hale getiriyoruz. Yaprakların ise boy hizasındaki meyve olmayan dallardan alınması gerekiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Halil İbrahim Yalçın ile röp,

-Yaprak ve toprak alımından görüntü.

Haber - Kamera: Süleyman İLTER / ORTACA (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Can Kayapınar PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title