Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Organları 4 kişiye umut olduSAMSUN'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'ın ailesinin onayının ardından alınan 2 kornea ve 2 böbreği nakil bekleyen 4 kişiye umut oldu.

Organları 4 kişiye umut oldu

SAMSUN'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 32 yaşındaki Azime Cezvekıran'ın ailesinin onayının ardından alınan 2 kornea ve 2 böbreği nakil bekleyen 4 kişiye umut oldu.

Samsun'da yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Azime Cezvekıran'ın 'beyin kanaması' nedeniyle akşam saatlerinde beyin ölümü geçirdi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü personellerinin ailesi ile yaptığı görüşme sonucunda Azime Cezvekıran'ın yakınları organları bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine bu gece yapılan ameliyatla alınan 1 böbrek ve 2 kornea Samsun'da organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenilirken 1 böbreği ise nakil için helikopter ambulansla Erzurum'a götürüldü.

Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu, yakınlarının organ ve dokusunu bağışlama kararı alan acılı aileye göstermiş oldukları büyük fedakarlık ve erdemli davranış için teşekkür ettiklerini belirterek, "Merhumeye Allah'tan rahmet diliyorum. Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 4 hastaya ikinci bir hayat şansı verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı. Ben aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Ambulansın gelişi

-Acil servisten detaylar

-Organların taşınması

-Samsun Organ ve Doku Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Kamil Yakupoğlu'nun açıklamaları

(Süre: 02.01 Dk) - (Boyut: 64,64 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=====================================

Hendek'te Suriyelileri dövdüler (2)

SAKARYA'nın Hendek İlçesinde gündüz saatlerinde 2. OSB'de yaşanan olayın ardından akşam saatlerinde İlçe merkezinde toplanan yüzlerce kişi Suriyeli 6 sığınmacıyı darp etti ve Suriyelilerin oturduğu 3 evi bastı.

Hendek'te bulunan 2'nci Organize Sanayi Bölgesinde gündüz saatlerinde yaşanan olayda, Suriyeli bir genç fabrikada tartıştığı bölüm sorumlusunun ardından yanında getirdiği 10 arkadaşıyla birlikte içersinde işçilerin olduğu servise taş ve sopalarla saldırdı. Akşam saatlerinde Hendek ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişi yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı darp etti. Ardından Suriyeli ailelerin kaldığı evlere yönelen kalabalık 3 evi bastı, içindekileri darp etti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Hendek polisi olayları kontrol etmekte zorlanırken, çevre ilçelerden ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğünden takviye ekipler yönlendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralıların ambulansa bindirilmesi

-Toplanan vatandaşlar

-Polis detayları

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER / HENDEK(Sakarya),

====================================

Devrilen traktörün altında kalan genç hayatını kaybetti

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, devrilen  traktörün altında kalan sürücü 16 yaşındaki Halil Akif A., hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında Baharlı Mahallesi'nde meydana geldi. Halil Akif A. idaresindeki 48 KP 871 plakalı traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde devrilen traktörün altında kalan gencin hayatını kaybettiğini belirlendi. Talihsiz gencin cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI / MİLAS(Muğla),

========================

Apartmanda tüfekle ateş eden kadın korkulu anlar yaşattı

SİVAS'ta psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Adalet G. oturduğu apartmanın içinde tüfekle rastgele ateş ederek komşularına korku dolu anlar yaşattı.

Olay saat 19.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi 3'üncü Sokak'ta bulunan Lider Apartmanı'nda meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 54 yaşındaki Adalet G. evindeki av tüfeğiyle apartmanın içerisinde bir el ateş etti. Silah sesini duyan komşularının ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri  Adalet G.'yi ikna edemeyince tekrar ateş edebileceği düşüncesiyle olay yerine özel hareket polisleri sevk edildi. Apartmanın 8'inci katında oturan kadının balkondan atlama ihtimaline karşı da itfaiye ekipleri branda açarak önlem aldı.

Mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşatan Adalet G. zaman zaman balkona çıkarak polis ekipleri ile konuştu. 5 saat boyunca süren çabalara karşın Adalet G. ikna edilemedi. Her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sağlık, itfaiye ve polis ekiplerinin bina önündeki bekleyişi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Balkona çıkan kadının görüntüleri

-Alınan güvenlik önlemleri

-Itfaiyenin branda açması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS,

========================================

Otomobil takla attı: 1 ölü, 1 yaralı

KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, saat 22.30 sıralarında Seydişehir- Konya karayolunun 33'ncü kilometresinde Kozlu Mahallesi yakınlarında meydana geldi. 41 yaşındaki Adem Akıncı yönetimindeki 42 BS 016 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Kazada, sürücü Akıncı ile yanındaki 38 yaşındaki Nurettin Küçük ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılardan Adem Akıncı Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, Nurettin Küçük ise Konya'ya sevk edildi. Adem Akıncı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Haber: Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya),

========================================

Konya'da ecstasy hap ve kaçak içki operasyonu

KONYA'da polisin düzenlediği iki ayrı operasyonda 4 bin 260 adet ecstasy hap ile 245 şişe bandolsüz kaçak içki ele geçti, 5 kişi  gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Çimenlik Caddesi'nde önceden takibe aldıkları plakası açıklanmayan otomobili durdurdu. Kiralık olduğu belirlenen otomobilde yapılan aramada 4 poşet içerisinde 4 bin 260 adet ecstasy hap ele geçirildi. Araçta bulunan Ö.T., E.Ö., ve A.E. gözaltına alındı.

Merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi'nde ise gazinolara kaçak içki sattıkları tespit edilen İ.S. ve V.Ç.'nin içerisinde bulunduğu otomobilde yapılan aramada ise 245 şişe bandrolsüz kaçak içki ele geçirildi. İ.S. ve V.Ç. gözaltına alındı.

Narkotik Şube Müdürlüğü'nde işlemleri süren 5 şüphelinin, sabah adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA

===================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seydişehir Sakarya Milas Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title