Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Suriye sınırında mayın patladı: 2 asker yaralıKİLİS'in Elbeyli İlçesi'ndeki Suriye sınırında mayın patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Suriye sınırında mayın patladı: 2 asker yaralı

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'ndeki Suriye sınırında mayın patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Havuzlubahçe Hudut Bölüğü'nde görevli iki asker, akşam saatlerinde Suriye sınırında devriye gezerken bir mayın farketti. İddiaya göre askerler, mayını incelerken meydana gelen patlamada yaralandılar. Yaralı askerler, bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Olayı haber alan çok sayıda komutan da hastaneye gelerek askerlerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Ambulansın gelişi

Yaralı askerin taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================================

Bakan Çavuşoğlu: Avrupa Birliği dağılıyor, korkunun ecele faydası yok (3)

BATILILAR İKİ YÜZLÜLÜĞÜN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve işadamlarıyla bir araya geldi. Ak Partililerinde katıldığı toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa'nın teröristler konusunda gerekli desteği vermediğini söyledi.

DEAŞ'e karşı Türkiye'nin büyük bir mücadele yürüttüğünü ifade eden Çavuşoğlu, "Teröristleri Avrupa hep serbest bırakıyor. Biz şu uçağa bindirdik, yazılı olarak bildiriyorduk. Bir bakıyorsunuz aynı terörist İstanbul havaalanında, Türkiye'ye yeniden girmek istiyor. Soruyoruz 'Ne oluyor?' ifade özgürlüğü diyorlar. Seyahat özgürlüğü. Sen benim vatandaşıma seyahat özgürlüğü vermiyorsun. Köpeklerine ısırtıyorsun, atlarının altından ezdirmeye çalışıyorsun. İfade özgürlüğüne izin vermiyorsun. Teröristlere, DHKP/C'lilere, FETÖ'cülere özgürlük veriyorsun. Lanet olsun senin demokrasi anlayışına, batsın senin özgürlük anlayışın, çifte standardına ve iki yüzlülüğüne. Bu Batılılar maalesef çifte standardın ve iki yüzlülüğün sembolü haline geldiler. Niye böyle diyorsun, 11 yıl ben Avrupa konseyinde ve diğer görevlerde beraber çalıştım. Avrupa Birliği Bakanlığı döneminde de gördüm. Şimdi Dışişleri Bakanlığı döneminde de gayet net görüyorum da ondan söylüyorum" dedi.

BAKAN 10'UNCU YIL MARŞIYLA ELEŞTİRDİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetle birlikte bir sistem kurduğunu ancak sonrasında devamının gelmediğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, 10'UNCU Yıl Marşı'ndan alıntılar yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk cumhuriyeti kurmuş, gayet sistemi de kurmuş ama Atatürk'ten sonra sistem hiç gitmemiş. 10'uncu yıl marşı ne diyor? 'Her yeri demir ağlarıyla ördük' diyor. Ne zaman 10'ncu yılda. Peki, o gündür bugündür Türkiye'de bize kadar herhangi bir demir yolu yapıldığını gördünüz mü? Bırakın yapılmasını, eski demir yollarının tamiri bile yapılmadı. Yapılamadı, parası yok, vizyon yok. Ben ama şimdi Edirne'den, Kars'a hızlı tren yapıyorum. Boğazın altından üç katlı tünel geçiriyorum. Şimdi bitmek üzere. İki katından araç geçecek, bir katından tren geçecek. Üçüncü köprüsünün ortasından tren geçecek. Vizyonum hedefim var. 2023'e hazırlanıyorum. Dünyanın en büyük havaalanı bende olmalı. Kanal-İstanbul'u ben gerçekleştirmeliyim. Çanakkale'nin üzerinden dünyanın en uzun köprüsünü ben yapmalıyım. Türk isek, Türk'e durmak yakışmıyorsa, Türk ileri gitmek istiyorsa bunu yapmalı. Boş laflarla sloganlarla olmaz. Cumhuriyet'ten kelime olarak geçinerek bir şey olmaz. Atatürk'ten geçinerek bir yere varamazsın. Atatürk'ün ilkelerini benimseyeceksin o ilkeleri uygulamak için çalışacaksın. Çalışarak olur, yattığın yerden olmaz"

"YARGI FETÖ'YE GEÇTİ, ZULÜM ETTİLER"

Yeni Anayasa ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, suç işleyenin cezasını çekeceği bir sistem getirmeye çalıştıklarını söyledi. Yargının tarafsız olması gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, FETÖ örgütünden örnek vererek sözlerini şöyle tamamladı:

"Kim olursa olsun. Bu sistemi getirmemiz lazım. Adam bugün PKK'ya taşıyacak. Arabasında silah yakalanacak 'dokunulmazlık var' diyecek, meclise gelip bir de milletin parasıyla ondan sonra siyaset yapmaya çalışacak. ya onu tercih edeceksin, ya da bunu. İkisi birden olmaz. Herkes bir suç işliyorsa yargı önünde hesabını verecek. Biz bu sistemi getiriyoruz. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını da tesis etmemiz lazım. Çünkü yargı tarafsız olmalı. Benim, senin yargısı olmaz, olamaz. İşte FETÖ'nün eline geçti yargı ne oldu. Zulümler oldu, kanunlara ve Anayasa'ya bağlı olmayıp da Pensilvanyada'da ki sapığa bağlı olursa hakim savcı burada biz adaletten bahsedebilir miyiz?. Yani bir ideolojiye bağlı olursa da olmaz. Herkesin bir ideolojisi olur, herkesin bir partisi olur ama yargı tarafsız, bağımsız olmalı. O nedenle bu sistemi getiriyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler Uzunköprü İlçesi'ndeki toplantının ardından karayoluyla Keşan İlçesi'ne geçti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakanın gelişi

-Salonda karşılama

-Çavuşoğlu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

==================================================

Bakan Yılmaz: İki başlılığı kaldırıyoruz (6)

CHP ŞİMDİDEN DEĞİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldi. Halk oylamasının CHP'yi değiştirdiğini öne süren Bakan Yılmaz, "Halk oylamasının doğasında bu vardır, siyasi parti oylamasına benzemez. Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz diyordu, ama gitmeyeceğiz diye açıkladı. Milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına başkasının söz söylemesinin doğru olmadığını gördü" diye konuştu.

Herkesin ismini kendisinin belirlediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kısa ismi AK Parti'dir. CHP bize AKP diyordu, halkoylamasının etkisiyle AK Parti demeye başladı. Olumlu etkisini göstermiştir. Halkoylamasına gidilmeden kutuplaşmış CHP'yi dahi millete yaklaştıran bu sistemin Türkiye'de güzel değişiklikler yapacağının göstergesidir bu. Türkiye kutuplaşmalardan çok çekti. Türkiye'nin barışa, huzura, birleştirici bir yönetime ihtiyacı var. Kavga istiyorsak eski sisteme devam. Yüzde 34 oy ile ben bu ülkeyi yönetebilirim. Ama bu sistemde yüzde 50'yi alabilmek için uzlaşmacı olmak gerekir. Biliyorsunuz Maltepe'de bir hanım kardeşimize bir saldırı yapıldığında Kılıçdaroğlu gitti, ziyaret etti. 'Kimsenin kılığına karışmak doğru değildir, herkes düşüncesini, inancını, kıyafetini kendi belirler' dedi. Bu konuda da CHP değişti değil mi? Yine Sayın Cumhurbaşkanımız için farklı ifadeler kullanırlardı, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyorlar. Daha halk oylamasına gidilmeden CHP'yi bile millete bu kadar yaklaştıran sistemin Türkiye için olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir bu."

"15 Temmuz'da milletin yanında durduğu, tankı görünce şapkasını alıp giden bir lidere değil, milleti ile beraber tankın önünde duran, meydanlara inen, havaalanlarında olan lidere ihtiyacı var ki bu milletin hakkını koruyabilsin" diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bir millet bir adamın yanında duruyorsa, tebrik etmek lazım. 21. yüzyıla biz bu liderle ulaşabiliriz demek lazım. İyi bir noktadayız ama bu birilerini rahatsız ediyor. Dışarıdakileri anlarız ama içerdekiler niye? İçerdekiler de genetik kodlarını muhafaza ederekten bu ülkeyi yönetme hakkını elde edemeyecekler. Ne olması lazım; millete yaklaşmaları, özdeş hale gelmeleri lazım. Bu da kendilerinin kurumsal kimliğinin ortadan kalkacağı korkusuna düşüyorlar."

SADDAM VE KADDAFİ DE TEK ADAMDI

Yeni sistemle ilgili tek adam eleştirilerinin getirildiğini de hatırlatan Yılmaz, "Tek adamın hiç bir gücü yoktur. Tek adam, ancak millet yanında durursa güçlüdür. Saddam tek adamdı diyor. Saddam tek adamdı da millet yanında durmadı, kuyudan topladılar. İşte Kaddafi tek adamdı diyorlar, millet yanında durmayınca köprünün altından çıkardılar. O halde buradaki korku ne? Millet kimin yanında duruyor? Millete yanlış adamın yanında duruyorsun diyemiyorlar. Millet hata yaptı diyemediklerinden tek adama kusur buluyorlar. Tek adamın kusuru yok, gücü de yok. Güç millette. Millet kimin yanında duruyorsa o güçlüdür. Biz 15 Temmuz'u gördük. 15 Temmuz bu ülkenin güçlü bir lidere sahip olması gerektiğini gösterdi ve bu millet de güçlü bir liderin yanında durdu. Bazıları da bundan rahatsız oldular" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakan Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

==================================================

Bakan Tüfenkçi: Hollanda'ya ekonomik yaptırım düşünmüyoruz (3)

BAKANLAR VAN TSO'NUN 55'NCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMASINI KATILDI

Üreten Türkiye Konuşuyor toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın 55'nci kuruluş yıl dönümü kutlamasına katıldı. Burada Van TSO'nun eski yönetim kurulu başkanları ve üyelerine plaket verilerek pasta kesildi.

ALIŞVERİŞ GÜNLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi TSO'daki programın ardından Van'dan ayrılırken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Van TSO tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ve 5 Nisana kadar sürecek Alışveriş Günleri Shopping Fest'in açılışını yaptı. Bakan Tüfenkçi ve beraberidekiler açılışın ardından esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi.

ESNAF HUZUR İSTİYOR

Esnaf ziyaretinde açıklama yapan Bakan Tüfenkçi, "Devlet güvenliği sağladıktan sonra insanlarımız girişgendir. Van'ın güzelliği turizmle birlikte dillere destan olacak. Van çevre iller ve ülkelerle beraber bölgenin parlayan yıldızı olacak. Tabi cazibe merkezleriyle beraber Van'ın yatırım noktasında diğer illere göre avantajları var. Cazibe merkezleri programına başvuran firmaların önemli bir bölümünün yatırımını düşündüğümüzde Van sanayisi de, tarımı da ayın zamanda ticareti de önemli noktalara gelecek. Biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak Kapıköy'de yeni bir kapı inşa ediyoruz. Van, Ardahan, Hakkari gibi sınıra yakın illerimizin sınır ticareti vasıtısıyla daha da ticaretinin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle referandumdan sonra inşallah bu projeleri istikrarla hayata geçireceğiz. Burada önemli olan törürün sona ermesi ve güvenliğin sağlanmasıdır. Bu caddelerdeki esnafları da gezdiğimiz de herkesin temel isteği güvenlik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-TSO'da yapılan kutlama

-Alışveriş günleri açılışı

-Bakan Tüfenkçinin esnafı ziyareti

-Bakan Tüfenkçi röp

Haber: Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN / VAN,

==================================================

Cami bahçesindeki depoda ölü bulundular

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, bir camideki depo olarak kullanılan kulübede 28 yaşındaki Cevat Kurtduman ile 37 yaşındaki kadın arkadaşı Öznur Kabakoğlu'nun cesedi bulundu. İki kişinin, kulübede ısınmak için tenekede yaktıkları ateşten sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlendi.

Denetimli serbestlik uygulamasından yararlanarak geçen aralık ayında itibaren Ayvalık Hayrettin Paşa Camisi'nde temizlik işlerine bakarak kalan, ancak 53 günlük cezasını tamamladığı öğrenilen Cevat Kurtduman'dan 14 gündür haber alamayan babası, merak edip aramaya çıktı. Kurtduman bugün öğlende, daha önce temizlik işlerini yaptığı camideki depo olarak kullanılan 3 metrekarelik kulübede, kadın arkadaşı Öznur Kabakoğlu ile harekesiz şekilde yerde yatarken, babası tarafından bulundu. Babanın haber vermesi üzerine gelen ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kurtduman ve Kabakoğlu'nun, karbonmonoksit zehirlenmesinden yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. Kurtduman ve Kabakoğlu'nun kulübede ısınmak için teneke içinde yaktıkları ateş nedeniyle karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşıldı. Cesetler, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'nda gönderildi.

Ayvalık Müftülüğü yetkilileri, Kurtduman'ın 53 günlük cezasını camide temizlik yaparak tamamladığını, caminin tuvaleti yanındaki depo olarak kullanılan bölüme ise izinsiz olarak girdiğini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Ölü bulunan Cevat Karaduman'ın fotoğrafı

-İki kişinin ölü bulunduğu cami bahçesindeki depo olarak kullanılan kulübenin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Elbeyli Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title