Haberler

Dha Yurt Bülteni - 18

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (4)BU SİSTEM HÜKÜMETİ SEÇME HAKKI VERİYORAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Merkezi'nde üniversiteli gençlerle buluştu.

Bakan Bozdağ: Hollanda Başbakanı'nın yaptığı esasında bir çocukluk (4)

BU SİSTEM HÜKÜMETİ SEÇME HAKKI VERİYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Merkezi'nde üniversiteli gençlerle buluştu. Sistemin yetki ve hükümeti seçme hakkı verdiğini söyleyen Bozdağ, "Türkiye'nin sistem kriziyle uğraşmadan yoluna devam etmesi gerekiyor. Vatandaş kendilerine aktarılan bir kararla işi noktalayacaktır. Referandumun özü şu; Siz Türkiye'yi yönetecek hükümeti doğrudan seçmek istiyor musunuz, yoksa istemiyor musunuz? Türkiye'de doğrudan hükümet seçimi yapılmamaktadır. Meclisin içinden hükümet çıkıyor. Bize hükümeti oluşturacak vekilleri seçme hakkı veriyor anayasa ama doğrudan hükümeti seçme yetkisi tanımıyor. Bu sistem hükümeti seçme hakkı veriyor, yetki veriyor, güç hakkı veriyor. Devleti yönetenler Türkiye'de doğrudan halk tarafından seçiliyor mu? Seçilmiyor" dedi.

CUMHURBAŞKANI 10 YIL SONRA DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanının 10 yıl sonra değişeceğini belirten Bozdağ, "Millete ayar veren değil, milletin gözünden fikrinden ayar alan bir siyaset gelecektir. CHP, HDP diğer partilere oy veren inançlara ve kimliklere karşı sahip olan herkesin farklılıklarını daha fazla teminat altına alıyor bu sistem. Değişim de bu iktidarda olacak Türkiye'de. Ben çocuktum sayın Baykal Türkiye'de Baykal'dı. Biz yaşlandık sayın Baykal hala milletvekili. Yaşam boyu milletvekili olan olur mu? Yeni sistem siyaseti kendi iradesi ile anayasa gereği başarısız olanlar gidecek. Başarılı oldu 5 yıl seçiliyor. 5 yılda milletin gözünde başarılı sayılmadı aday yapmıyorlar. Aday yapsalar bile zaten millet seçmiyor. Çok sevildi iki dönem bu da 10 yıl demektir. Türkiye de siyaseti yönetenlerin 10 yıl da değişmesi mi iyi, yoksa kefen giyip orada durması mı iyi? Cumhurbaşkanı 10 yıl sonra değişecek" diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELESİNE GÜÇ KATACAK

Bozdağ sistemin ülkenin terörle mücadelesine güç katacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Yürütmenin hızlı karar alması, hızlı kararları uygulaması etkin hale gelmesi güçlü iktidarın olması terör ve terör örgütlerinin panzehirdir. Terör örgütleri devletler için mikroptur. O mikropları güçlü iktidar, hızlı karar alacak etkin yönetim belirler. Onlar kargaşada kendilerine rol daha iyi buluyorlar. Zayıf dönemlerde daha iyi besleniyorlar. Canlı bomba neden oluyor etkisizlikten. Etkin mücadele var, siyasi istikrar var. Bu Türkiye'nin terörle etkin başarılı mücadelesine güç katacaktır. Terör örgütlerinin korkusu bundandır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakanın konuşması

Haber: Ergün AYAZ-Orhan UZUN / KOCAELİ,

============================================

Erbaa'da kuaför çalışanı kadın öldürüldü

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde 39 yaşındaki Yeliz Yaprak imam nikahıyla birlikte yaşadığı 45 yaşındaki Sebahattin Varol tarafından tabanca ile çalıştığı kuaför salonunda vurularak öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi, Ziya Durmuş Caddesinde bulunan Gönül Elik'e ait kuaför dükkanında meydana geldi. İlçede işsiz olan Sebahattin Varol kendisinden ayrılmak isteyen imam nikahıyla birlikte yaşadığı Yeliz Yaprak ile konuşmak için çalıştığı kuaföre geldi. İddiaya göre dükkana giren Sebahattin Varol, bir anda Yeliz Yaprak'a tabanca ile ateş açtı. Vücuduna isabet eden kurşun sonrası Yeliz Yaprak, yaralandı. Sabahattin Varol ise daha sonra kendisine ait 06 DAV 13 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. Talihsiz kadın olay yerine gelen ambulansla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fakat, Yeliz Yaprak hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yeliz Yaprak'ın bir önceki evliliğinden iki kız çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Hastanede ölüm haberini alan talihsiz kadının annesi Saliha Yaprak 'yavrum' diye feryat etti. Sebahattin Varol olayın ardından polis ve jandarmanın yaptığı çalışma sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Olay yerinden görüntüler

Hastaneden görüntü

-Yakınlarının üzüntüsü

-Kadının fotosu

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

============================================

Kütahya'da zincirleme kaza: 2 ölü, 13 yaralı

KÜTAHYA'da 7 otomobil, 1 kamyon, 1 kamyonet ve 1 minibüsün karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Kütahya-Tavşanlı karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Tavşanlı'dan Kütahya yönüne giden 43 RL 475 plakalı tahta yüklü kamyonet, buzlanan yolda kontrolden çıkıp, aynı yöne giden 06 ACL 677 plakalı otomobile çarptı. Tavşanlı-Kütahya seferini yapan Ali Bozdemir yönetimindeki 43 HR 742 plakalı yolcu minibüsü de kaza yapan araçları fark edip ani fren yapan 34 ZJ 3135 plakalı kargo kamyonuna çarptı. Bu sırada arkadan gelen 6 araç da kazaya karıştı. Kazada, minibüs şoförü Ali Bozdemir ile yolculardan Yılmaz Şener öldü, 13 kişi de yaralandı.

Minibüsten fırlayıp ağır yaralanan kadının yanına gelen 7 yaşlarındaki oğlu, annesinin elini tutup, "Anne konuş benimle, ses ver bana. Babama haber verin. Anneme bir şey olmasın" diye ağladı.

Yaralılar, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan ölen 2 kişinin cestleri de aynı hastanenin morguna götürüldü.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Yerde yatan bir yaralının,

-Yerde yatan bir kadın yaralının eline tutan 7 yaşlarındaki çocuğun görüntüsü,

-Yaralıların ambulansa götürülmesi,

-İtfaiye ekiplerinin sıkışanları kurtarma çalışmasından,

-Kargo kamyonu şoförünün olayı anlatması,

-Kaza yerinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN/KÜTAHYA, -

============================================

Tunceli'de trafik kazası: 2 yaralı

TUNCELİ'deki Mameki Köprüsü girişinde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan kapalı kasa münübüs, belediye Mezbahanesi yoluna uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 2 kişi yaralandı.

Bugün akşam saat 18.30 sularında Atatürk Mahallesi'nden Tunceli-Elazığ karayolunu kullanarak çarşı merkezine doğru gelen Nedim Güngörmüş yönetimindeki 23 HV 257 plakalı kapalı kasa münübüs, aşırı hız nedeniyle Mameki Köprüsü'ne 10 metre kala kontrolden çıkarak, mezbahane yoluna uçtu. Yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra takla atarak karayolu dışına çıkan araçta bulunan sürücü Nedim Güngörmüş ile yanında bulunan Birkan Karakaş yaralandı. Yaralı iki kişi, olay yerine gelen ambulanslar ile Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Kaza yapan münübüsün görüntüsü

-Yaralıların ambulansa ile hastaneye götürülmesi

-Olay yerinde çalışan polisler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

==============================================

Karayolunda heyelan

Denizli - Antalya Karayolu'nda yoğun yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, tonlarca toprak karayolunun bir kısmını ulaşıma kapatırken, olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Denizli-Antalya Karayolu'nun Cankurtaran Mevkii'nde meydana geldi. Yoğun kar ve yağmur yağışı nedeniyle tepeden kopan tonlarca toprak ve kaya parçası karayolunun Denizli istikametine kaydı. Heyelan nedeniyle karayolunun bir kısmı trafiğe kapandı. Heyelan sırasında karayolunun boş olması olası bir faciayı önledi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri ve karayolu ekipleri gönderildi. Karayolunda önlem alan polis ekipleri, trafik akışını tek şeritten kontrollü olarak sağladı. Karayolu ekipleri de heyelan yaşanan yolu trafiğe açmak için iş makineleriyle çalışma başlattı. Karayolunun yaklaşık 100 metrelik bölümünü kaplayan tonlarca toprak ve kaya parçasını temizleme çalışmaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Karayolundan görüntü

Kar yağışından görüntü

Karayolundaki heyelandan görüntü

İş makinelerinden görüntüler

Ramazan Çetin anons

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Bozdağ Hollanda Tunceli Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title