Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Ümit Özdağ: Yüzde 58'in üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var(2)ÖZDAĞ'DAN FUTBOL TOPLU GÖNDERMEReferandum kampanyası çalışmasını bugün Konya'da yürüten MHP'den ihraç edilen ve Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, kentteki son programını bir otelde düzenlediği toplantıyla noktaladı.

Ümit Özdağ : Yüzde 58'in üzerinde gümbür gümbür gelen bir hayır var(2)

ÖZDAĞ'DAN FUTBOL TOPLU GÖNDERME

Referandum kampanyası çalışmasını bugün Konya'da yürüten MHP'den ihraç edilen ve Gaziantep bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, kentteki son programını bir otelde düzenlediği toplantıyla noktaladı. Eline bir futbol topu alan Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım'ın, yarın Ankara'da katılacakları toplu açılış törenine göndermede bulunarak, "Ankara'da toplu açılış yapacaklarmış. O kadar proje ne ara başladı, ne ara bitti bilmiyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ı eleştiren Özdağ, "Sayın Yıldırım, bütün Türkiye'yi geziyoruz. Seni başbakan tutmak için çabalıyoruz. Niye böyle nankörlük yapıyorsun. Bize çamur atacağına, bir aynaya bak. O çamur, senin yüzünde. Eğer başkanlık gelmezse Türkiye bölünür diyorsun. Hiçbir başbakan, bu kadar utanç verici birşey söyler mi? Milleti kandırmak için neden böyle şeyler söylüyorsun." diye konuştu.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLECEK

Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilip, ilk seçimlerde oy kullanmalarının sağlanacağını belirten Özdağ, şunları söyledi:

"3.5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek. Yapılacak ilk seçimlerde oy kullanma hakkı tanınacak. 2,5 milyon oy getirileceği düşünülüyor. 460 bin Suriyeli genç var. Bizim mehmetçiklerimiz Elbab da savaşırken Suriyeli delikanlılar Türkiye de dolaşıyor. Bizim çocuklarımız sınava 1 dakika geç kalınca üniversite sınavına alınmıyor. Bu nedenle bir gencimiz canına kıydı. Suriyeliler sınavsız üniversiteye gidiyor. Yani Türkiye de Suriyeli olmak lazım. Suriyelilere harcanan para 25 milyar dolar. Her aile ayda 1 sene boyunca bütçesinden 700 liralık Suriyelilere yardım yapmış. Vatandaşta bundan haberdar değil. Okul çağındaki 500 bin Suriyeli okula gitmiyor. Bunlar için tek bir seçenek var 'mafya' olmak. Suriyeliler meselesi Türkiye için çok büyük bir felaketi daha şimdiden demografik bir bombayı belkide bir Suriye PKK'sını büyütüyor."

AK PARTİ'DE 'HAYIR' OYU VERECEKLER VAR

Başbakan Binali Yıldırım'ın 16 Nisan'da referandumunda 'Hayır' oyu kullanacağını iddia eden Ümit Özdağ, "Atatürk yaşasaydı, Menderes yaşasaydı, Türkeş yaşasaydı, Muhsin başkan yaşasaydı 'Evet' derdi diyorlar. Abdullah Gül ne diyor 'Hayır' diyor. Birçok isim Ak Parti de 'Hayır' diyor. Ak Parti de birçok milletvekili 'Hayır' diyor. Binali Yıldırım da 'Hayır' oyu atacak. Bütün sorun oy attığı sandıktan bir 'Evet' çıkmazsa düşünebiliyor musun manzarayı." dedi.

HAYIRCI OLDUĞUMUZ İÇİN KAHVALTI VERMEDİLER

Sabah kahvaltı yapacakları salonda kendilerinin 'Hayırcı' oldukları için kahvaltı veremeyeceklerini söyledikelerini ileri süren Özdağ, " Ne olursan ol gel, diyen bir zatın memleketindeyiz. Ancak bu sabah arkadaşlarla birlikte kahvaltı yapmaya gittiğimizde bize kahvaltı veremeyeceklerini söylediler. Neden? Hayırcı olduğumuz için. Ancak aynı yerde daha önce geldiğimizde Allah razı olsun bir bardak çay vermişlerdi. Kalmak istediğimiz otellerde rezervasyonlarımız iptal ediliyor. Napalım çadırda mı kalalım?"duyo konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Toplantıdan detay

Ümit Özdağ'ın açıklamaları

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

=========================================

CHP'nin referandum afişine polis müdahalesi

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından, kendisine ait olan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi hana asılan 'hayır' afişleri polis tarafından indirildi. Duruma tepki gösteren Yalım, polisin hukuksuz bir işlem yaptığını öne sürdü.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin üzerinde 'Geleceğim için hayır' yazısı ve bir kız çocuğunun fotoğrafının bulunduğu afiş, geçen hafta restorasyonu yapılan kendisine ait Hacıgedik Hanı'na asıldı. Asılı afişler dün gece polis tarafından asıldıkları yerden söküldü. Sabah saatlerinde afişlerin yerinde olmadığını öğrenen CHP'li Yalım, yeni afişler yaptırarak tarihi hana yeniden asmak istedi, ancak yine polis engeline takıldı.

Polis ekipleri, ellerinde restorasyonu yapılan tarihi hana afiş asılamayacağı yönünde YSK ve hakim kararı olduğunu söyledi. CHP'li Yalım ise, kendisine YSK ve polis tarafından afişlerin buraya asılamayacağına yönelik herhangi bir tebligatın yapılmadığını söyledi.

Afişlerin hukuka aykırı bir şekilde polis tarafından söküldüğünü öne süren Yalım, elindeki YSK kararını gösteren polise, "Bu binaya afişlerle birlikte Atatürk bayrağını da ben astım, onu neden sökmüyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

100 yıllık tarihe sahip Hacıgedik Hanı'nın kendi şahsına ait olduğunu ifade eden Yalım, "Binanın imarı, iskanı ve oturma izinleri mevcuttur. Burada sadece restorasyon yapılıyor. Seçimlerden veya referandumdan 30 gün öncesi binalara, işyerlerine ve araçlara pankart asılma özgürlüğü var. YSK maddeleri bellidir, 60 maddede 'Eğer yeni bir bina ise imar ve iskanı yoksa afiş asılamaz' denir. Ama bu bina 100 yıllık, imar ve iskanı var. Cam ve çerçeveleri değiştirilen binaya asılan afişlerin bana tebligat yapılmadan sökülerek emniyete götürülmesi ve şimdi yeniden aynı şekilde yapılan uygulama tamamen kanunlara aykırıdır" dedi. Yalım, afişleri şikayet eden kurumun AK Parti Uşak İl Başkanlığı olduğunu iddia etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

Hacıgedik Hanı'ndan görüntü

Sökülen afişlerden görüntü

Milletvekili Özkan Yalım'ın polisle konuşması

Milletvekili Yalım'ın konuşması

Partililerin afişleri ellerinde tutması

Genel ve detay görüntüler

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özkan Yalım Ümit Özdağ Gaziantep Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title