Haberler

Dha Yurt Bülteni-17

Akaryakıt tankeriyle TIR çarpıştı: 2 ölüGİRESUN'un Tirebolu ilçesinde, TIR ile akaryakıt yüklü tankeri çarpıştı, sürücüler öldü.

Akaryakıt tankeriyle TIR çarpıştı: 2 ölü

GİRESUN'un Tirebolu ilçesinde, TIR ile akaryakıt yüklü tankeri çarpıştı, sürücüler öldü.

Sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen akaryakıt dolu tanker, Tirebolu-Torul Karayolu Örenkaya mevkiinde, karşı yönden gelen TIR ile çarpıştı. Çarpma sonrasında meydana gelen patlama sonucu araçlar alev aldı, parçalandı. İlk belirlemelere göre isimleri henüz belirlenemeyen iki sürücünün öldüğü olaydan sonra başlayan ve giderek büyüyen yangın Tirebolu ilçesinden gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Vali Hasan Karahan da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Ulaşıma kapanan karayolunu açmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN,

================================

Kütahya Belediyesi'nin 'Evlilik' kitabına CHP'nin kadın il başkanından tepki

KÜTAHYA Belediyesi'nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı ve içerisinde kadını ikinci sınıf gören ifadelerin yer aldığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' adlı kitabına CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz tepki göstererek, "bu kitapta son derece mantık dışı fantezi boyutlarına varan kadını aşağılayan söylemler var" dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde de gündeme getirdiği Hasan Çalışkan'ın yazdığı 394 sayfalık 'Evlilik ve Aile Hayatı' adlı kitap Kütahya'da yeni evlenen çiftlere ücretsiz olarak veriliyor. Kitabın girişinde Kütahya Belediye Başkanı Ak Parti'li Kamil Saraçoğlu'nun 'Ebedi sevgi yolunda atılan bu ilk adımda evlatlarımıza iki cihan saadeti dilerim' ifadeleri de yer alıyor.

Kitapta 'Kadın cilvesini ve süslenmesini kocasına karşı yapmalı' denilerek "Dinimiz, kadınlara süslerini ve güzelliklerini sadece kocalarına karşı sergilemelerini emretmiştir. Kadın efendisinin karşısında güzel elbiselerini giyerek lüzum eden süslenmesini yapmalıdır. Müslüman hanımlar en güzel ve albenili elbiselerini kocasının yanında giyinmeli ve pespaye eski elbise ve zevksiz bir görünümle onun yanında dolaşmamalıdır. Günümüzde ne yazık ki bazı hanımlar en güzel kıyafetlerini sokaklarda yabancı erkeklere sergilerken kocalarının yanında ise eski kıyafetlerle dolaşmaktadırlar. Bu yanlış bir harekettir" ifadelerine yer veriliyor.

'KADINI CİNSEL KÖLE OLARAK SUNAN BİR KİTAP'

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya Belediyesi'nin yeni evlenen çiftlere dağıtığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' adlı kitabının kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gösterdiğini söyledi. Şahbaz şöyle konuştu:

"B kitabı direk evlendirme memurumuz nikahı kıyan görevlimiz kendi elleriyle vermektedir. Bu kitabın içeriğine baktığımızda burada kadını ikinci sınıf bir vatandaş olarak, bir cinsel köle olarak ve bir erkeğin tamamen egemenliği altında bulunan bir kişi olarak tanımlayan bir kitap ve içinde son derece mantık dışı fantezi boyutlarına varan kadını aşağılayan söylemler var. Bunlardan bir tanesi kadının kocaya karşı görevleri nelerdir? Kocası ne zaman isterse onun cinsel olarak isteklerini karşılamak zorundadır. Bunu yapmaz ise bundan imtina ederse melekler sabahlara kadar lanet eder gibi söylemler var. Kocanın kıskanma hakkı diye bir şey var. Erkek kadını kıskanır bu nedenle kadın yabancı erkeklerle kocasının izni olmadan konuşamaz evden çıkamaz, çalışamaz gibi söylemler var. Onun dışında boşanma ile ilgili bazı çağ dışı söylemler var. Bunlar erkek karısını üç defa boş ol diyerek boşar ise tekrar evlenmek için bir başkasıyla gerçek bir evlilik ve cinsel birliktelik yapmak zorundadır diye bir söylemler var. Bunlar tamamen kadını aşağılayan, kadını tabiri caiz ise tam anlamıyla cinsel bir köle olarak sunan bir kitap. Bu kitabın kamu eliyle, belediye vasıtasıyla evlenen çiftlere dağıtılması son derece sakıncalı buluyoruz. Kocanın haklarından bir tanesi de karısını dövme hakkı. Buna da yer verilmiş. Kadın eğer eşinin isteklerini yerine getirmiyor ise bunlar dövülebilir şeklinde tanımlamalar anlatımlar da var."

2002 YILINDAKİ EVLİLİK REHBERİ KİTABI DA TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Kütahya Belediyesi'nin tartışma yaratan ilk evlilik kitabının sadece bu olmadığını söyleyen CHP İl Başkanı Şahbaz, 2002 yılında da 'Evlilik Rehberi' adlı kitabın yeni evlenen çiftlere dağıttığını ve bu kitabın da kamuoyunda tepkiyle karşılandığını söyledi.

Kütahya Merkez Vaizi Mustafa Gazal'ın hazırladığı ve 2002 yılında Saadet Partili Kütahya Belediye Başkanı Süleyman Canan döneminde yeni evli çiftlere verilen kitapta "Kadın, kocasının evinde oturup yemek ve temizlik gibi ev işlerinde kocasına ve çocuklarına hizmet etmekle mükelleftir. Kadının anne ve babasından başka hısımlarını senede bir defa ziyaret etme hakkı vardır. Koca yabancıları ziyaretten ve düğünlere gitmekten hanımını men edebilir" ifadeleri yer almıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın konuşması,

-Kütahya Belediyesi'nin dışından çekilen görüntü,

-Kitabın çekilen görüntüsü

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

===============================

Otomobille kovaladıkları 2 kişiyi tamircide vurdular

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, kovalanınca sığındıkları motosiklet tamircisinde silahlı saldırıya uğrayan 2 genç bacaklarında yaralandı. Olaydan sonra kaçan saldırganlar aranıyor.

Olay, saat 16.30 sıralarında Yenice Mahallesi Mustafabey Caddesi'nde meydana geldi. Henüz plakası belirlenemeyen içinde bulunun kimliği belirsiz kişilerin saldırısından kaçan 26 yaşındaki Yunus Emre A. ve 21 yaşındaki Mehmet D. cadde üzerinde faaliyet gösteren motosiklet tamircisine girerek saklanmaya çalıştı. Saldırganlar araçlarından inip motosiklet tamircisine sığınan iki genci kurşun yağmuruna tuttu.

Bacaklarından yaralanarak kanlar içinde kalan Yunus Emre A. ve Mehmet D., olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulanslarında görevli sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yunus Emre A. ve Mehmet D.'yi vuran saldırganların yakalanması için polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜMÜ DÖKÜMÜ

-----------

Yaralıların görüntüleri

Olay yeri görüntüleri

HABER-KAMERA: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

===================================

Çocuğun parmağına yüzük sıkıştı

ADIYAMAN'da, 5 yaşındaki Mehmet Yanar'ın parmağına sıkışan yüzük itfaiye erleri tarafından çıkartıldı.

Bahçecik Mahallesi'nde oturan Mehmet Yanar, sağ orta parmağına evde bulduğu ve dikiş sırasında parmağa iğnenin batmasından koruyan yüzük taktı. Mehmet Yanar'ın bir süre sonra ağlaması üzerine durumu fark eden olan aile, yüzüğü çıkaramayınca itfaiyeden yardım istedi. Gelen itfaiye ekibi, çocuğun parmağında sıkışan yüzüğü ip yardımıyla çıkardı. Parmağı moraran çocuğun ailesi itfaiye erlerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

İtfaiye ekipleri

Çocuğun parmağındaki yüzük

Yüzüğün çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN,

==============================

AK Partililerden, baş sağlığı

İZMİR'de AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ile il yöneticileri, Alsancak Polis Merkezi'ni ziyaret etti. İstanbul'da yaşanan terör saldırısını kınayan Delican, "Hain kalleşler fidanlarımızı kurutmaya çalıştılar. Yüreğimizde acı yaşıyoruz. Polisimizle, askerimizle milletimizle bu oyunu bozacağız" dedi.

İstanbul'da 44 polis ve sivil vatandaşın şehit olduğu çifte terör saldırısından sonra İzmir'de AK Parti İl Başkanı ile yöneticileri, Alsancak Polis Merkezi'ne başsağlığı ziyaretinde bulundu. Burada karakol personeliyle selamlaşan Bülent Delican ardından açıklama yaptı. Polisin stadyumda, iki takım tarafları arasında güvenlik için bir denge unsuru olarak görev yaptığını söyleyen Bülent Delican, "Görevlerinin başındaydılar. Ancak hain kalleşler fidanlarımızı kurutmaya çalıştılar. Yüreğimizde acı yaşıyoruz. Acılar paylaştıkça hafifler. Bu günleri aşacağız. Polisimizle, askerimizle milletimizle bu oyunu bozacağız" dedi. Ziyaret sonrasında parti yöneticileri, polis merkezinde görevli polislerle fotoğraf çektirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------

-Ziyaretten görüntü

Konuşmalardan görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR

========================================

Piyasaya sahte para süren 2 kişi yakalandı

DENİZLİ'nin Tavas ilçesindeki bir akaryakıt istasyonuna sahte para verdikleri belirlenen iki kişi, jandarmanın takibiyle Aydın'ın Kuyucak ilçesinde yakaladı. İki şüphelinin üzerlerinde ve otomobilde yapılan aramada 1'ü 100'lük ve 28'i 50'lik olmak üzere toplam 29 sahte banknot ele geçirildi.

Solmaz Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonuna salı akşamı otomobille gelen iki kişinin, sahte para verdiği yolundaki şikayet üzerine Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin kiralık olduğu ve Tavas'tan İzmir yönüne gittiğini belirledi. Otomobili takibe alan jandarma, Aydın'ın Kuyucak ilçesi girişinde durdurdu. Otomobildeki iki kişi, jandarmayı karşılarında görünce üzerlerindeki sahte paraları yırtarak yok etmek isterken suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde ve otomobilde yapılan aramada biri100 liralık, 28'i de 50 liralık sahte banknot ele geçirildi.

İki şüpheli gözaltına alınırken, ele geçirilen sahte paralara el konuldu.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

==========================

Kahramanmaraş'tan Suriye'ye 6 TIR yardım

KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat Vakfı'nın ortaklaşa düzenledikleri yardım kampanyası çerçevesinde Suriye'nin Halep ve Cerablus şehirlerine 6 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.

'Haydi Kahramanmaraş Yeniden Ensar Olmaya' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan 6 TIR dolusu insani yardım malzemesi, Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) önünden törenle uğurlandı.

Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, aynı kampanya kapsamında geçen hafta 7 TIR'ı Türkiye'ye gönderdiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

"Kahramanmaraşlı hayırsever kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Allah'ım hayırlarını kabul eylesin. İnsanlarımız zor günlerinde dayanışma içerisinde olmalı. Kardeşlik gereği ve inancımızın gereği bu. Büyük bir insanlık dramı yaşanmakta hemen yanı başımızda. Kahraman şehrimizin Kahraman insanları bu duruma gerekli hassasiyeti göstermekte ve hem 100 bin civarındaki mazlumu bağrına basmış durumda hem de oradaki mazlumları da unutmayarak oralara da yardım göndermektedir. İnşallah oradaki kardeşlerimiz huzura kavuşurlar. Daha rahat ve daha huzurlu bir ortamda yaşama imkanına kavuşurlar. Yardımlarımızla birlikte dualarımızı da gönderiyoruz. Allah'ım orada yaşayan kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Bu arada Kabzımallar ve Komisyoncular Odamıza da yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum."

Erkoç'un konuşmasının ardından 2'si yaş sebze ve meyve, 1'i battaniye, 1'i giyim eşyası, 1'i muhtelif ev eşyası ve okul sırası ile 1'i gıda yüklü olmak üzere toplam 6 TIR dualarla Halep ve Cerablus'a uğurlandı.

Haber: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

=============================

Otomobilin çarptığı minibüs devrildi: 1 yaralı

BOLU'da D-100 Karayolu'nda otomobilin çarptığı minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında D-100 Karayolu Çaydurt mevkiinde meydana geldi. Ankara yönünden İstanbul yönüne giden Tarık Yılmaz'ın kullandığı 55 DF 991 plakalı otomobil, kavşaktan dönüş yapan Muzaffer Özer yönetimindeki 14 S 0232 plakalı minibüse çarptı. Devrilen minibüsün sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. Otomobil sürücüsü Yılmaz ise kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tarık Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haber: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===========================

Çorlu'daki bir evde 4 tabanca ele geçirildi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde jandarmanın baskın düzenlediği evde biri kuru sıkı 4 tabanca ele geçirildi.

Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri Yenice Mahallesinde G.K.'ya ait bir evde silah olduğu ihbar üzerine harekete geçti. Mahkeme kararıyla eve yapılan aramada biri kuru sıkı 4 tabanca ile bunlara ait mermi ele geçirdi.

Olayla ilgili olarak G.K. gözaltına alınırken, başlatılan soruşturma sürüyor.

Haber: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ),

===============================

TÜRK-İŞ'den Vali Azizoğlu'na ziyaret

TÜRK- İş Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Yusuf Gökçen ve beraberindeki heyet Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Yusuf Gökçen'in yanı sıra Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Koop-İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Toğrul, Tes-İş Sendikası Şube Başkanı Muharrem Demircan, Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Selçuk Göksu, Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Recai Kaya, Şeker -İş Sendikası Başkanı Metin Keskin, Tez-Koop İş Sendikası Şube Başkanı Hakan Kurt, Haber-İş Sendikası Başkanı Kemal Akkan ve Tarım - iş Sendikası Şube Başkanı Yaşar Çelebi ile birlikte ziyaret ettiği Vali Zeyfettin Azizoğlu'na Türk- İş Konfederasyonunun kurulduğu yılından itibaren çalışanların ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korunmak için yoğun mesai harcadığını söyledi. Gökçen, işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi, sendikal ve toplu pazarlık düzeninin sağlıklı biçimde işlemesi, işsizlikle mücadele, işçilerin mesleki ve teknik eğitimi, kadın ve çocuk işçilerin korunması gibi çalışma hayatıyla ilgili bir çok alanda faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Sendikacıların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Azizoğlu, sendikalar ile birlikte çalışanların sosyal haklarını daha iyi noktalara taşımak için sürekli çalıştıklarını ifade etti. Azizoğlu, "Hepimizin ortak hedefi ülkemizin güçlenmesi ve insanlarımızın daha kaliteli yaşam şartlarına kavuşmasıdır" dedi.

ERZURUM,

======================

Yabancı öğrenciler Rektörle buluştu

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nin değişik bölümlerinde okuyan 15 ülkeden yaklaşık 180 öğrenci ile Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız yemekli toplantıda bir araya geldi.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya rektör yardımcıları, rektör danışmanları, fakülte dekanları, okul müdürleri, görevli öğretim elemanları, uluslararası öğrenciler ile Uluslararası Öğrenciler Dernek Başkanı Mehmet Fatih Yıldız ve dernek yönetimi katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, "Yirminci yüzyılın ikinci yarısından itibaren dünyada meydana gelen hızlı değişim pek çok alanda olduğu gibi yükseköğretim alanında da kendini göstermiştir. Az gelişmiş ülkelerin kalkınma çabalarındaki yükseliş, gelişmiş ülkelerin nitelikli insan gücüne duydukları ihtiyaç, artan küreselleşmenin getirdiği seyahat kolaylığı, ülkeler arasında iş birliği ve etkileşimin artması, üretim ilişkilerinin değişmesi, artan nüfus, kişilerin kendi ülkelerinin dışında farklı bir entelektüel birikimden yararlanma isteği ve daha pek çok sebep günümüzde uluslararası öğrenci hareketliliğinin önemli bir seviyeye ulaşması sonucunu doğurmuştur. 1970'li yıllarda dünyada 800 bin civarında olan uluslararası öğrenci sayısı günümüzde 4,3 milyona ulaşmış olup, bu rakamın 2020 yılında 8 milyona çıkması beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yabancı öğrenciler için bazı yeni çalışmaları olacağını belirterek, "Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Uluslararası Öğrenci Bürosu açılacak. Üniversitemizin dünyaya açılması ve tanıtılması amacıyla ülkemizi tercih edebilecek ve tercih eden ülkeler için tanıtım faaliyetleri düzenlenecek. Üniversitemize başvurmayı planlayan tüm uluslararası öğrencilere, başvuru için gerekli bilgilendirmeleri Türkçe ve yabancı dilde duyuracağız. Kayıt aşamasında tüm uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti verilecek. Uluslararası öğrenciler için gerekli bilgileri içeren broşür ve kitapçıkları hazırlanacak. Yerleşke, barınma-yurt ve sağlık hizmetleri için uyum programları yapılacak. Üniversitemize bağlı tüm fakülte, enstitü ve yüksekokullarda, uluslararası öğrencilerden sorumlu akademik temsilcilerin bulunması sağlanacak. Bu temsilciler aracılığıyla, öğrencilerin akademik ve idari sorunlarına koordineli çözümler üretilecek. Uluslararası öğrenciler için Türkiye'yi ve Sivas'ı tanıtan sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. İşte bunların tamamını yaptığımız vakit üniversitemizin uluslararası öğrencileri kabul etme açısından altyapısını planlı bir şekilde yerine getirmiş olacağız. YÖK ile, ilgili kurumlarla görüşülüp uluslararası öğrenci sayısının artırılması taleplerimizi ileteceğiz. Bu haliyle kervanı yolda dizmek yerine bütün ihtiyaçlarımızı giderip yola o şekilde çıkmayı hedeflemekteyiz. Gerek engellilerle, gerek yabancı öğrencilerle ilgili konular yeni hazırladığımız stratejik eylem planına da girmiş durumdadır. Amacımız, üniversitemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin keyifli bir öğrenim dönemi geçirmelerini sağlamak ve üniversitemizde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilere başvuru sürecinde destek olmaktır. Öğrenim gören öğrencilerimizin kendi ülkelerine güzel hatıralarla dönmelerini sağlamayı ve böylece daha fazla sayıda yabancı öğrenciyi üniversitemize çekmeyi de hedeflemekteyiz" dedi.

Toplantı sonrası görüşlerini ifade eden Uluslararası Öğrenciler Dernek Başkanı Mehmet Fatih Yıldız, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda, toplumun yüksek refah seviyesine ulaştırma yolunda uluslararası öğrenciler konusunu önemli bir adım olarak gördüklerini ifade ederek yapılan etkinlikten dolayı teşekkürlerini iletti.

SİVAS,

==================

Kaymakam Öz'e veda yemeği

DENİZLİ'nin Honaz Kaymakamlığı'na atanan Erzurum merkez Aziziye Kaykamamı Zafer Öz için veda yemeği düzenlendi.

Şeker Fabrikasında düzenlenen veda yemeğine Kaymakam Zafer Öz, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Ulaştırma Binbaşı Yetkin Yelmen, İlçe Belediye Başkan Vekili Halil Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili İdiris Şehin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Selahattin Zobalı, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, Belediye Başkan Yardımcıları, Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kul, Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Şehit Yakınları, Mahalle Muhtarları ve Kaymakamlık personeli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Zafer Öz, "Veda sözcüğü adı üzerinde burukluk bırakıyor insanda. Başlangıçlar, bitişler ve vedalar bu işin içerisinde var. Başladığımız zaman biteceğini de biliyoruz, bu anlamda duygusal anlar yaşanıyor. Kaymakamlık mesleğini icra ettiğim Konya, Kastamonu, Siirt ve son olarak bugün itibariyle veda edeceğim güzel anılarımın olduğu Erzurum ilinden de iyi dilek ve temennilerim ile ayrılıyorum. Allah nasip ederse yarından itibaren Denizli'de yeni görevime başlayacağım, birlikte çok güzel mesailerimiz oldu. Güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. Bu zaman zarfında hepinizin desteğini yakinen hissettim. Bundan dolayı herkese bir teşekkür borçluyum" diye konuştu.

ERZURUM,

===================

KESK'ten 2017 bütçesine tepki

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 2017 bütçesine yönelik Türkiye çapında ortak basın açıklaması yaptı. KESK İzmir Şubeler Platformu açıklamasını Konak'ta gerçekleştirdi. Basın açıklamasında milletvekilleri "Bütçeye hayır" demeye çağrıldı.

KESK İzmir Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi saat 18.00 sıralarında Konak'ta eski Sümerbank önünde toplandı. 'Savaşa, ranta değil emekçiye bütçe' yazılı pankart açan grup, 'Savaşa değil eğitime bütçe', 'Baskılar, sürgünler bizi yıldıramaz', 'Direne direne kazanacağız' sloganları attı. Grup adına ortak basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan okudu. Milletvekillerinin 2017 bütçesine karşı çıkmaya davet edildiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"14 yıllık AKP iktidarı biz ve ötekiler üzerine kurulmuş, 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek, tek adam diktatörlüğüne ve faşizme doğru önemli adımlar atmış ve atmaya devam etmektedir. OHAL fırsatçılığı yaparak ülkeyi KHK'larla yönetmeye başlamış, buna 'hayır' diyenlere yasaklar, kapatmalar, ihraçlar, açığa almalar, cezaevlerine koymalarla yanıt üretilmiştir. Emekten, barıştan, demokrasiden yana olan tüm toplumsal kesimler ve özellikle örgütlü güçler hedef alınmıştır. Milli iradeyi sakız gibi ağzından düşürmeyenler halk iradesiyle seçilen belediye başkanlarını, parti başkanlarını, milletvekillerini tutuklatıp, belediye başkanlarının yerine kayyumlar atamaktadır. Muhalif ses çıkaran, televizyonlar, gazeteler, radyolar kapatılmakta tek sesli, tek görüntülü, tek adam diktatörlüğünde bir faşizm yaratılmaya çalışılmaktadır."

KHK'larla bu güne kadar 2 bin 77 KESK'linin ihraç edildiği, açığa alındığı ve sürüldüğünü ifade eden Akkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu saldırılar iş güvencemize, geleceğimize, kazanılmış haklarımıza, sendikal hak ve özgürlüklere yöneliktir. Bu saldırılar bilimsel, laik, demokratik ve anadilinde, parasız eğitim mücadelesine yöneliktir. İzmir'de çok sayıda kamu emekçisi ihraç edilmiş, açığa alınmış, il dışı ya da il içi sürgünlerle karşı karşıya kalmıştır. Son olarak 29 Aralık iş bırakma eylemi gerekçesiyle Bornova'da 15, Karşıyaka'da 20, Menemen'de 7 Eğitim-Sen üyesi sürgün edilmiştir. İşte diktatörlüğün bu karanlık tablosu içinde bugünlerde 2017 bütçesi görüşülmektedir. Parlamentoda bulunan vicdan sahibi milletvekillerini bu bütçeye hayır demeye, kendi onurlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Tüm kamuoyunu bu bütçeye hayır demeye çağırıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------

-Grubun görüntüsü

-Bahri Akkan'ın açıklamayı okuması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Timur TARLIĞ-Yasin TİNBEK / İZMİR,

======================

Tokat'ta, Beşiktaş şehitleri için mevlit okutuldu

TOKAT Emniyet Müdürlüğü, Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan polisler ve vatandaşlar için mevlit okuttu.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşanın ardından Vodafone Arena yakınlarında çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından şehit düşen vatandaşlar için Ali Paşa Cami'nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Düzenlenen mevlit programına Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Göksal Toplaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, şube müdürleri ile çok sayıda polis memuru ve vatandaşın katıldı.

Haber : Fatih YILMAZ / TOKAT,

==========================

Bu defada bir işhanının çatısını ateşe verdi iddiası

DENİZLİ'de, daha önce babasını evini ateşe verdiği için cezaevine giren tahliye olmasının ardından kaldığı inşaattan eline geçen ne varsa atarak park halindeki iki otomobile zarar veren uçucu madde bağımlısı 24 yaşındaki Ü.U.K.'nun (Ümit Uğur Kış), bu defada beş katlı bir iş hanının çatısını ateşe verip, kaçtığı ileri sürüldü. yangın itfaiye tarafından söndürülürken, polis, Ü.U.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

1970-1975 yılları arasında Denizlispor, Göztepe ve Şekerspor'da profesyonel olarak oynayan eski futbolcu ve antrenör Zafer K.'nin 3 çocuğundan uçucu madde bağımlısı olan Ü.U.K., 16 Eylül 2016 tarihinde Hacıkaplanlar Mahallesi'ndeki evlerini ateşe verdi. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, Ü.U.K. bu olayın ardından tutuklandı. Bir süredir cezaevinde olan Ü.U.K., geçen 8 Aralık'ta tahliye edildi. Tahliyesinin ardından kaldığı 15 Mayıs Mahallesi, 715 Sokak'taki bir inşaatta yapıştırıcı madde soluduğu belirlenen Ü.U.K., ertesi gün saat 11.00 sıralarında, eline geçen tuğla, demir çubuk, tahta parçası ne varsa sokağa fırlatmaya başladı. Kendinde olmayan gencin attığı tuğlalardan, park halindeki iki otomobilin camları kırılırken, kaportalarında maddi hasar meydana geldi. Sokaktan geçen vatandaşlar ise şans eseri yaralanmaktan kurtuldu. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından güçlükle ikna edilerek binadan indirilen Ü.U.K., gözaltına alındı. Ü.U.K., polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ancak yine rahat durmayan Ü.U.K., iddiaya göre, bugün saat 14.00 sıralarında, bu defa da kaldığı Sırakapılar Mahallesi'ndeki beş katlı bir iş merkezinin çatısını ateşe verip, kaçtı. Dumanları fark eden çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Polis, Ü.U.K'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Olay yerine gelen Zafer K., oğlunun çıkardığı yangının ardından isyan etti. Oğlunun yakalanması için iki gün önce Valiliğe ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini belirten Zafer K., "Bu durum ilk değil son da olmayacak. Korktuğum başıma geldi.

Çevreye zarar vermemesi için oğlumla kalıyorum. Ancak, ben bile hakkından gelemiyorum. Devletten oğlumun tedavi olması için yardım istiyorum. Yıllardan beri uğraş veriyorum başarılı olamadım. Ben çağrı yapmaktan bıktım ama yorulmadım. Çünkü sonuçta o benim oğlum.

Toplumun karayan bir yarası. Oğlum ve diğer benzer durumdaki bağımlılar için rehabilitasyon merkezleri açılmasını istiyorum. Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimizin ve toplumumuzun durumu kötü. İnsanlar sokakta rahat gezemiyor, Böyle oldukça da gezemezler . Bulunduğu anda tedavi merkezine götürülmesi gerekiyor. Benim de çocuğumun da hayatı, toplum da tehlikede" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Yanan çatının görüntüsü

-İtfaiyenin söndürme çalışmasından görüntü

-Ümit Uğur Kış fotoğrafı

-Baba Zafer K. ile röp.

-Genel ve detay görüntümler

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

==============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Tirebolu Tokat İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title