Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Afyonkarahisar'da 2 savcı ve 1 hakim, FETÖ'den tutuklandıAFYONKARAHİSAR'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 savcı ile 1 hakim tutuklandı.

Afyonkarahisar'da 2 savcı ve 1 hakim, FETÖ'den tutuklandı

AFYONKARAHİSAR'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 savcı ile 1 hakim tutuklandı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında merkez ve Emirdağ İlçesi'nde açığa alınan 2 hakim ve 2 savcı hakkında dün yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün erken saatte adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2 savcı ve 1 hakim çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 hakim ise adli kontrolle bırakıldı.

Haber: Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR,

==============================

İlahiyatçı Karataş Sivas'ta engellilerle buluştu

SİVAS'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle program düzenlendi. Programa İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül'ün eşi Gülden Gül, Vali Vekili Sezgin Üçüncü, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, engelli ve engelli aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından engelli yaşamı anlatan tiyatro oyunu sergilendi. Programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Karataş insanlığın önemine değindi. Karataş, "İnsan olma bakımından, engelli-engelsiz, şu din bu din söz konusu değildir. İnsan olmak yeterlidir. Allah katında herhangi bir insana hizmet etmekte aynı oranda ibadettir. 'Bunun eli böyleymiş', 'bunun gözü şöyleymiş' gibi sözlerde Allah katında değer burada değildir. Cenab-ı Hak cisimlere bakmaz. Sadece kalplere bakar. Kalp temizse, kalp güzelse, ister eli olmasın, ister kolu olmasın, ister gözü olmasın, ister kulakları duymasın, Allah katında kalbi temizse değerlidir. İnsanlara değer vermek zorundayız. Can taşıdığı için sevmeliyiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Programdan görüntüler

-Sevgi evi çocuklarının tiyatro gösterisi

-Prof. Dr. Karataş'ın konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================

Şemdinli'de terör örgütü PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya ait, toprağa gömülü çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, Şemdinli ilçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası kırsal alanında jandarmanın düzenlediği operasyonda, toprağa gömülü terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şemdinli İlçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası kırsal alanında yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınak ve mağaralarının olabileceği, bu alanda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler bulunabileceği değerlendirilmiş, tespit edilen noktalara yönelik yapılan geniş çaplı operasyonda, İlimiz Şemdinli İlçesi Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası Beyazdere mevkiinde toprak altına gömülü vaziyette; 1 adet 12,7 Doçka silah, 1 adet Bixi marka silah, 1 adet RPG-11 roketatar, 1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet Kanas marka silah, 3 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 3 adet RPG-11 antitank mühimmatı, 2 adet roketatar sevk fişeği, 2 adet el bombası, 1 adet el dürbünü, 2 adet sırt çantası, 3 adet kutuluk, 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı ve mayın yapımında kullanılmak üzere çok sayıda çöp poşeti, bant, kablo, çeşitli sayıda mühimmat ve silahlara ait şarjör ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Jandarma ekipleri, toprağa gömülü mühimmat ve silahları çıkartırlarken

-Bir asker ele geçirilen malzemeleri anlatıp kameraya çekerken

-Ele geçirilen PKK'lı silah ve mühimmat cephanesi

-Jandarma tabelası önünde sergilenen malzemelerden genel ve detaylar

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

================================

AYVALIK'TA YARALAR SARILIYOR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Karakoç Çayı'nın şiddetli yağışlar nedeniyle taşması sonucu, çayın kenarında bulunan ve kullanılmaz hale gelen 42 evde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,Kent estetiği Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Baski Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından oluşturulan 137 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, yaklaşık 40 saatlik şiddetli yağış sonucunda ilçe genelinde metrekare başına 283 kilogram yağmur düştüğünü hatırlattı.

Şiddetli yağış nedeniyle oluşan selin, Ayvalık'ta birçok bölgede ciddi sorunları da beraberinde getirdiğine işaret eden Başkan Kayaalp, "Selden sonra, Altınova mahallemizde Karakoç Çayı etrafındaki 42 evde 1 buçuk metreye ulaşan çamur deryası oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla, belediyemiz bünyesindeki tüm ekiplerle şu an burada kurtarma çalışmaları yapıyoruz. Bu kurtarma çalışmalarımızda 137 personelimiz bu bölgede yoğun tempoyla çalışıyorlar. Yaklaşık 4 gündür buradalar. İnşallah bu tempoyla çalışmalarımızı sürdürerek yaraları saracağız." dedi.

Selin ilk gününde tam anlamıyla facia bir görüntüyle karşılaştıklarını ve yoğun tempoyla bu olumsuzluğu gidermeye çalıştıklarını anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

"Bu bölgede su baskını olmaması için bir kanal yapılmış ama bu kanalda ne yazık ki düzenli yapılması gereken temizlik çalışmaları yapılmamış. Ben kendi gözlemimi ifade etmek istiyorum. Burada DSİ'nin ihmali var gibi görünüyor. Zira sel suları kanalın denize kavuştuğu noktayı doldurunca, tıkanan kanaldan taşan sular da bu bölgeyi sel sularının altında bırakmış durumda. DSİ'nin bu kanaldaki temizlik çalışmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten bu bölgede geçmişte bir imar hatası yapılmış. Çukur olan bu bölgeye imar izni vermişler. Ben bu konuda Ayvalık Belediyesi'nin herhangi bir öneriyle gelmesi halinde büyükşehir belediyesinin bu bölgedeki sıkıntıyı çözebilmek adına gereken desteği vereceğine inanıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Vatandaşlarla röportaj

-Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'in açıklamaları

-Çalışmalardan görüntüler

Haber: Hüsnü Evren / Balıkesir - Ayvalık,

==============================

ADD Uşak Şubesi tabelasına çirkin saldırı

ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şubesi binası girişinde bulunan tabela, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sprey boya ile siyaha boyandı.

ADD Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, düzenlediği basın açıklamasında, ADD'nin 'Halkın içinde, halkla beraber' sloganı ile çalışmalarını sürdürdüğünü, bu sabah derneğe geldiklerinde giriş kapısındaki tabelanın siyah boyayla karalandığını gördüklerini söyledi.

ADD'nin tabelasını vicdanları gibi siyah boyayla karartanların, vatanını, milletini ve geleceğini karartmaya çalışanlarla aynı kişiler olduğunu dile getiren Güvenir, konu hakkında gerekli suç duyurunda bulunduklarını ifade etti. Güvenir, "4 Aralık Pazar günü Tandoğan Meydanı'nda yapacağımız 'Başkanlık Bölünmektir' mitinginin yasaklanmasının ardından, derneğimize yapılan bu saldırı manidardır. Tüm yasaklara rağmen Tandoğan Meydanı'nda buluşuyor, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin bir diktatörlük yaratacağını biliyoruz. 'Başkanlık bölünmektir' diyerek bu bilinçle halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Güvenir, "Tabelamızdaki Atatürk'ü silmekle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve devrimlerine olan inancımızı yok edeceğini sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Emperyalizmin yerli işbirlikçileri ve sözde milliyetçiler, parlamenter sistemi ve demokrasiyi yok ederek, faşist bir dikta rejimi kurmaya çalışmaktadır. Biz Atatürk Devrimcileri Kuva-yi Milliye ruhuyla diyoruz ki; tarihimizde aynen olduğu gibi yedi düvelle mücadele edip, iç ve dış düşmanları nasıl denize döktüysek, bunu yapanlarla da aynı mücadeleyi vereceğiz. Yapılan bu saldırı sadece derneğimizin tabelasına yapılan basit bir eylem değildir. Atatürk ilke ve devrimlerine yapılmış hain bir saldırıdır. Demokratik, laik ve tam bağımsız sosyal hukuk devleti mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu karanlık güçlere karşı, hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır şiarıyla, gerekirse milli mücadeleyi yeniden başlatırız" şeklinde konuştu.

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

=========================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Ayvalık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title