Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

HDP'li Taşdemir, Ağrı'da gözaltına alındı (2)TAŞDEMİR SERBESTHDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, sevk edildiği Adliye'den serbest bırakıldı.

HDP'li Taşdemir, Ağrı'da gözaltına alındı (2)

TAŞDEMİR SERBEST

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, sevk edildiği Adliye'den serbest bırakıldı. HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve HDP İl Başkanı Olcay Öztürk ile birlikte Adliye'den çıkan Taşdemir, gözaltıyla ilgili açıklama yapmadı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Taşdemir'in adliyeden çıkışı

Haber: Servet ARSLAN / AĞRI,

=========================================

Baykal; Atatürk, tek adam olmayı reddeden adamdır (2)

ZONGULDAK'TA KONUŞTU

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Zonguldak'ta partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Baykal, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Hepimiz faniyiz, yarın iki metrelik çukura gireceğiz' falan diyor. Allah ömür versin Cumhurbaşkanı. Sen oraya gitmeden hayırlısıyla inşallah oradan bir inersin de sade bir vatandaş olursun da şerefle, onurla İsmet İnönü'de olduğu gibi Süleyman Demirel'in olduğu gibi nice devlet adamının olduğu gibi hepimizin, kendi ölçümüzde olduğumuz gibi halkın arasında sevgiyle, saygıyla, dostlukla baş tacı edilirsin. Onu hedefle. Orada devam etmeye çalışmanın, zorlamanın bir hayrı yok, bir yararı yok. Sana da yok Türkiye'ye de yok" dedi.

"KELİMELERİ BU SEFER DÜZGÜN SEÇİYORUM"

Kimseye bu kadar yetki verilemeyeceğini söyleyen Baykal, "Bu kadar kudret kimseye verilmez. İnsan-ı Kamile verilmez. Bakın kelimelerimizi bu sefer düzgün seçiyorum. Bizim derdimiz bunu anlatmak. Yani en yüksek ahlaki seviyeye ulaşmış saygının en üstün nitelikli örnek bir şahsiyete de verilmez bu. Kimseye verilmez. Verilmemeli. Siyaset çünkü insanların üstün yetenekli olacağı kabulüne göre değil, olmayabileceği ihtimaline göre tedbir alır" diye konuştu.

"ARTIK TESTİ DOLDU"

Milletin 'hayır' diyeceğine inandığını ifade eden Baykal şöyle konuştu:

"Uzun yıllar sesini çıkarmadı millet, birileri cirit attılar. Ama artık testi doldu. Şimdi artık millet 'dur orada' diyecek. Her şeye bir 'hayır' sözüyle başlayacağız. Türkiye hayırlı bir geleceğe doğru inşallah 16 Nisan'da yelken açacak. Hep beraber herkesi hak ettiği yere yerleştireceğiz. Ne olacak hayır çıkarsa? Herkes haddini bilecek. CHP hemen ayağa kalkıp Cumhurbaşkanına 'İstifa et' demeyecek. Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkan sıfatıyla resmen söyledi. 'Hayır, ben davet etmeyeceğim' dedi. Ben de buradan ifade ediyorum. 'Hayır' çıktığı zaman ben ve hiçbirimiz 'oradan ayrıl' demeyeceğiz. Sen orada anayasanın öngördüğü hukuki konuma geç ve görevini yap başımızla beraber. 'Sen Cumhurbaşkanı seçildin, yetkilerin belli. Biz saygılıyız, devam et' diyeceğiz. Sen dersen ki 'Kusura bakmayın; Ben bu 'hayır'dan sonra burada kalamam' o da senin takdirin. Bizim böyle bir talebimiz olmayacak. Sen bilirsin. Sen devam et. Bizce hiçbir sakıncası yok. Ama 'hukuka uygun olarak devam et' diyeceğiz."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Salondan detaylar

-Deniz Baykal'ın konuşması

-Aracına binmesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

======================================

CHP'li Budak: Sessiz çoğunluk seçimin sonucunu belirleyecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumu ile ilgili, "Halkın çoğunluğu, sessiz çoğunluk buna 'hayır' diyor. Ama bunu söylerken de korkuyor. Telefonların dinlendiğinden, 'Ben bunu söylersem başıma, aileme, dükkanıma bir şey gelir mi?' korkusu da çok büyük. Böyle baskı da var toplumun üzerinde. O yüzden o sessiz çoğunluk seçimin sonucunu belirleyecek" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret etti. Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile İl Başkanı Barış Ayten'in eşlik ettiği ziyarette Budak, gazetecilere açıklama yaptı. İşsizlik ve dış borç rakamlarından bahseden Budak, ülkede toplumun bütün kesimlerinin borçlu olduğunu söyledi. Aralık ayından bu yana sahada olduklarını ve nabız tuttuklarını anlatan Budak, anayasa değişikliğiyle ilgili Türkiye'de meclisin bir kişi tarafından feshedilebileceği bir noktaya gidildiğini söyledi. Çetin Osman Budak, şöyle dedi:

"Bir kişi bir akşam oturup 'Ben meclisi feshediyorum' dediği zaman meclis feshedilir. Peki feshedilen nedir? Bir kişinin aldığı kararla feshedilen milli idaredir. Halkın iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Bu anayasa değişikliğiyle orayı feshetme yetkisi bir tek kişiye veriliyor. Mahkemelere, yüce divana hakimi atayan yine o bir tek kişi, cumhurbaşkanı yardımcısını atayan tek bir kişi, bakanları atayan yine o tek bir kişi. Meclisin çoğunluğunu alacağı için, meclisin çoğunluğu elinde bulunan yine o tek bir kişi. Böyle bir rejime cumhuriyet, demokratik cumhuriyet, hukuk devleti denmez. Tek bir kişiye her şeyi verirsiniz ve o tek bir kişi özgür, 79 milyon nedir? Köle. Böyle bir tablo ile karşıya karşıyayız."

Anadolu'nun her yerini gezdiklerini kaydeden Budak, "Halkın çoğunluğu, sessiz çoğunluk buna 'hayır' diyor. Ama bunu söylerken de korkuyor. Telefonların dinlendiğinden, 'Ben bunu söylersem başıma, aileme, dükkanıma bir şey gelir mi?' korkusu da çok büyük. Böyle baskı da var toplumun üzerinde. O yüzden o sessiz çoğunluk seçimin sonucunu belirleyecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çetin Osman Budak'ın belediyeye gelişi

Belediye'de açıklaması

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================

Gol attığı maçtan sonra kazada ölen gencin son fotoğrafı

YALOVA'da dün 2'nci Amatör Küme'de mücadele eden Sugören Gençlerbirliğispor Kulübü futbolcusu Kürşat Özpolat, takımının ilk golünü attığı 3-0 galip geldikleri maçın ardından geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Talihsiz gençten geriye, ağabeyi ve maç günü takım arkadaşları ile çekilen fotoğraf kaldı.

Yalova'da 2'nci Amatör Küme takımlarından Sugören Gençlerbirliği ile Kaytazderespor, Sugören Köyünde yeni açılan sahada dün öğle saatlerinde karşı karşıya geldi. Sugören Gençlerbirliğispor, sahadan 3-0 galip ayrıldığı maçın ardından takımının ilk golünü atan 19 yaşındaki Kürşat Özpolat'ın da içerisinde olduğu 77 EU 741 plakalı otomobil, Yalova'ya dönüş yolundaki Esadiye Mevkii'nde sürücü Selçun Erman'ın (29) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle arka koltukta oturan Kürşat Özpolat, otomobilden fırlayarak olay yerinde hayatını kaybetti. Araç içerisinde yaralanan futbolculardan Özpolat'ın ağabeyi Alperen (22) ile Çağatay Yılmaz (25), Salih Karaduman (28) ile Sürücü Selçuk Erman yaralandı.

Kazadan geriye Kürşat Özpolat'ın gol attığı maç öncesi ağabeyi Alperen ile aynı formayı taşıdığı takım arkadaşlarıyla çekilen son fotoğrafı anı olarak kaldı.

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞINI MESAJI

Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu, trafik kazasında yaşamını yitiren Yalova 2. Amatör Küme takımlarından Sugören Gençlerbirliği sporcusu Kürşat Özpolat için başsağlığı mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda, Kürşat Özpolat isimli futbolcunun hayatını kaybettiğini, yaralı 4 futbolcunun ise hastanede tedavi altına alındığı büyük bir üzüntü ile öğrenildiği belirtilerek, "Merhum Kürşat Özpolat'a Allah'tan rahmet; ailesi, Sugören Gençlerbirliğispor Kulübü ve tüm sevenlerine başsağlığı; kazada yaralanan futbolculara acil şifalar dileriz" denildi.

Öte yandan trafik kazasında yaşamını yitiren Kürşat Özpolat'ın cenazesi bugün Çiftlikköy İlçesi'nde bugün toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ağabeyinin taziyeleri kabulü

-Genel görüntü

-Cenaze namazı

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, -

====================================

Pompalı tüfekle kahvehaneyi bastı

DÜZCE'de, elinde pompalı tüfekle girdiği kahvehanede herkesi dışarıya çıkarıp havaya ateş eden Ayhan I., gözaltına alındı.

Olay, D-100 Karayolu üzerinde bulunan Doğanlı Köyü mevkisindeki kahvehanede meydana geldi. Ayhan I., iddiaya göre bir süre alkol aldıktan sonra elinde pompalı tüfekle kahveye girdi. Ayhan I., içeridekileri tüfekle tehdit edip dışarıya çıkmalarını istedi. Bazı kişiler Ayhan I.'yı sakinleştirmeye çalıştı. Ancak Ayhan I., tüfekle onları iterek dışarıya çıkardı. Ayhan I.'nın, kahvedekileri dışarıya çıkarması güvenlik kamerasına yansıdı. Daha sonra dışarıda bir kaç el havaya ateş eden Ayhan ı., haber verilmesiyle gelen jandarma ekibi tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgusunda alkollü olduğunu ve ne yaptığını bilmediğini söyleyen Ayhan I., sevk edildiği adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

-Ayhan I.'nın silahla içeriye girmesi

-Kahvede oturanlara silah doğrultup dışarıya çıkarması

-Ayhan I'nın sakinleştirilmeye çalışılması

Haber: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=======================================

Patronuna kızan işçi, işyerini ateşe verdi

AMASYA'nın Suluova İlçesi'nde, patronunun kendisini işten çıkarmasına kızan A.T., çalıştığı ahşap tasarım ve mobilya sistemleri üzerine imalat yapan işyerini ateşe verdi. Yangında işyeri tamamen yanarken, A.T. gözaltına alındı.

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde 5 ay önce ahşap tasarım ve mobilya sistemleri üzerine imalat yapan Mehmet Kılıç'a ait işyerinde çalışan A.T. çeşitli bahanelerle işe gelmediği için patronu tarafından işten çıkarıldı. İşten çıkarılmasına kızan işçi A.T. çalıştığı işyerini gece geç saatlerde kundaklayarak ateşe verdi. Suluova İlçesi'nde hizmet veren işyeri alevler içinde kaldı. Yangında işyeri tamamen yandı.

İşyeri sahibi Mehmet Kılıç'ın yangın sonrasında zararının 300 bin TL olduğu tespit edildi. İşyeri sahibi Mehmet Kılıç, "İşyerimi kundaklamadan bir gün önce yanıma geldi. Benden sigara parası istedi. Bende verdim. Kendisinin benden hiç alacağı yoktu. 7 personel çalıştırıyorum. Tüm emeklerimiz kül oldu" dedi.

Suluova Küçük Sanayi Sitesi'nde işyeri tamamen yanan Mehmet Kılıç'a Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

A.T. hakkında işyeri sahibi Mehmet Kılıç şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan A.T., sorgusunun ardından sevk edildi. Nöbetçi mahkeme A.T.'yi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kemerası görüntü

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/SULUOVA (Amasya),

========================================

Bodrum tanıtım TIR'ı yola çıktı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ni yerli turiste tanıtacak Bodrum tanıtım TIR'ı yola çıktı.

Bodrum'a yerli turisti çekecek Bodrum Tanıtım TIR'ı Projesi'nin hazırlıkları tamamlandı. Ülkeyi gezecek TIR, ilçeyi tanıtmak amacıyla yola çıktı. Öncesinde Konacık Mahallesi'ndeki Gazderesi Mevkiinde uğurlama töreni yapıldı. Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ile Bodrum Tanıtım TIR'ı Organizasyon Koordinatörü Fikret Hıdır de törene katıldı. Bodrum Kaymakamlığı himayesinde yola çıkan Bodrum Tanıtma TIR Projesine; Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Denizciler Derneği ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu'nun da destek verdi. TIR'ın ilk durağının Aydın olacağı belirtildi. Sırasıyla İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Antep, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Konya, Antalya ve son olarak da Denizli'de TIR Bodrum'u tanıtacak.

Bodrum'un simgelerinden oluşan görsellerle giydirilen ve 5 personelin görevli olduğu TIR'da dağıtılmak üzere ilçeyi tanıtıcı CD, buroşür, kitapçık, harita ve çeşitli materyaller ve yöresel lezzetleri bulunacak. Proje görevlileri, ziyaret ettikleri bölgelerde halkı Bodrum hakkında daha da bilgilendirecek, yöresel yemekleri ikram edecek.

"BİRLİK, BARIŞ, GÜVEN VE HOŞGÖRÜ GETİRSİN"

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Anadolu'ya, tanıtım amaçlı çıkıyoruz. Buradaki amacımız bize çok destek veren zor günümüzde yanımızda olan Anadolu halkına tekrar Bodrum'a davetiye olarak gidiyor bu TIR. Bu yaz da yine Anadolu halkımızı Bodrum'a bekliyoruz. Bu projenin bütün turizm bölgelerine örnek olmasını diliyorum. Bu çalışmaların da ekonomik katkı sağlayacağına inanıyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu TIR, Anadolumuz'dan birlik, barış, güven ve hoşgörü getirsin" dedi.

"İNŞALLAH FAYDALI VE BEREKETLİ OLUR"

Turizmde çeşitli sıkıntılar olduğunu belirten Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise "Malumunuz turizmde çeşitli sıkıntılarımız var. Tabii bir şeyler yapmamız lazım. İç turizme yönelik böyle bir tanıtım faaliyeti duyduğumda çok mutlu oldum. Gerçekten güzel bir faaliyet. İnşallah faydalı ve bereketli olur. Bodrum'umuzu iyi tanıtır ve turizm sektörüne de yararlı olur. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mehmet Kocadon'un görüntü

Bekir Yılmaz'ın görüntü

TIR'ın görüntü

TIR'ın yola çıkışından görüntü

Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

===============================================

İslahiye'de, ABD desteğiyle yapılan katı atık tesisi açıldı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, ABD Nüfus, Sığınmacılar ve Göç İdaresi desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Katı Atık Aktarma İstasyonu, düzenlenen törenle açıldı.

İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Fevzipaşa Mahallesi sınırlarında; ABD Nüfus, Sığınmacılar ve Göç İdaresi tarafından desteklenen, AFAD, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Büyükşehir Belediyesi organizesinde 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması' projesi kapsamında 18 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Aktarma İstasyonu için açılış töreni düzenlendi. Törene İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Direktörü Claudio Tomasi ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılış öncesi konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Direktörü Claudio Tomasi, destek veren proje ortaklarına teşekkür ederek, istasyonun bölgeye olumlu katkılar sunacağını söyledi. ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht ise, Türkiye'nin, dünyanın en büyük mülteci barındıran ülkesi olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Son 6 yılda Suriyelilere yardımlarını esirgemeyen Türk hükümetine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Mültecilere ev sahipliği yapmak hususunda sorumluluk sahibi olan ve elini taşın altına koyan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve diğer topluluklara özellikle teşekkür bir borç biliriz. Bu proje, bu kadar mülteciye ev sahipliği yapan ve bünyesinde barındıran Türkiye'nin yanında duracağımıza dair göstermiş olduğumuz tavrın aslında ilk adımıdır."

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da, 66 bin nüfuslu ilçede 50 bin Suriyelinin barındığını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Böyle bir projenin bölgemize kazandırdığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Suriye'nin karışmasında rahatsızlık duyan bir ülkeyiz. 66 bin nüfuslu İslahiye'de, 50 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Bu, bizim için onur ve şereftir. Dileğimiz bir an önce evlerine dönerek kendi topraklarında, kendi yurtlarında barış, huzur ve mutlulukla yaşamalarını istiyoruz. Ortadoğu hep savaş ve kavgalarla anılıyor. İnşallah bundan sonra bu savaşların biteceği, barışın sağlanacağı bir coğrafya olarak düşünmek istiyoruz." Konuşmaların ardından protokol üyeleri, açılışını yaptıkları istasyonu gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Katı Atık Aktarma İstasyonu

Açılışa katılanlar

Konuşmalar

Tesisin açılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir ÇELİK/İSLAHİYE(Gaziantep), -

===============================================

Öğrenciler huzurevi sakinleriyle buluştu

BURDUR'da Yaşlılar Haftası dolayısıyla üniversite öğrencileri huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar ile birlikte Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılarla sohbetin ardından müzik eşliğinde eğlence düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, "Sizlerin karşısında olmak bizim için kıvanç verici. Sizler bizim bu hale gelmemizde ciddi emekleri, katkıları olan insanlarsınız. Sizlerin bize emanet ettiği bu görevleri yerine getirerek sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Gönül isterdi ki sadece belli haftalarda değil sürekli sizlere katkı sunalım. Devletimiz bu noktada ciddi anlamda bir altyapı oluşturup ömrünüzün bu döneminde daha rahat etmenizi sağlayacak bir takım çalışmalar yapıyor. Biz de üniversite olarak her zaman sizlerin yanındayız. Öğrencilerimiz sizleri örnek alarak sizlere layık olmaya çalışacaklardır" dedi.

Huzurevi sakinlerinden 65 yaşındaki Ömer Karakaya, yapılan etkinlikten çok mutlu olduklarını aktardı. Karakaya, "Her bir öğrenci bizim doktorumuz gibi, ziyaretleri ile bizi tedavi etmiş oluyor. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Bizler için unutulmayacak bir anı oldu. Ziyaretimize gelenler olunca çocuk gibi seviniyoruz. Biz de kendilerine dua ediyoruz" diye konuştu. 77 yaşındaki Fahriye Yaramış da ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Huzurevi sakinlerinden detay,

Oynayanlar,

Durmuş Acar'ın konuşması

Röpler

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

================================================

Bitlis'teki "Çanakkale geçilmez" oyunu duygulu anlar yaşattı

BİTLİS Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda sahlenen 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Bitlis kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Bitlis valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 100 yıl önce Çanakkale'ye gelenlerin 100 yıl sonra aynı senaryo ile geldiklerini söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanıyor ama Çanakkale Savaşı 1 yıl sürmüştür. Kara, hava ve deniz savaşlarının top yekünü olduğu ve bütün savaş taktiklerinin yer aldığı bir savaştır. 'Tarih tekerrürden ibarettir' diyoruz. Hakikatten tekrar ediyor. 100 sene önce Çanakkale'de kim gelmişse, ne için gelmişse, bugün de hepsi kıyımızdalar. Bugün de aynı amaçlarla yine hedef Türkiye, yine İstanbul olarak kapımızdalar. Mehmet Akif diyor ya 'Tarih hep tekerrürden ibaret diyorlar ya, ibret alsaydık hiç tekerrür eder miydi?' Çok şükür bir tarihten ibretimizi aldık. Artık tekerrür etmeyecek" dedi.

Konuşmaların ardından Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 'Çanakkale Geçilmez' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Çanakkale'ye askere giden evlatların ve annelerinin yaşadıklarının anlatıldığı tiyatro oyununda, cephedeki bir diyalog da sergilendi. Oyuncuların ağladığı oyunun sonunda açılan Türk bayrağı da salonda büyük alkış aldı ve seyircelere duygulu anlar yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Katılanlardan görüntüler

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması

-Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim görevlisi M. Törehan Serdar'ın açış konuşması

-Bitlis Valisi Ahmet Çınar'ın konuşması

-Şiirlerin okunması

-Oratoryo gösterisi

-Çanakkale Geçimez adlı tiyatro oyunu

-Duygulanan öğrenciden detaylar

-Detay görüntüler

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

================================================

Yrd.Doç.Dr. Nair: Gençlerin psikolojisi, pimi çekilmiş bomba gibi

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güney Nair, "Gençliğin şiddet boyutundaki psikolojik durumunu pimi çekilmiş bir bomba olarak yorumlayabiliriz" dedi.

Sivas'ta özellikle gençlerin şiddet eğiliminde bıçak kullanımı konusunda araştırmalar yapan CÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güney Nair, gençler tarafından kesici, delici ve ateşli silahlarla gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin toplum yaşamında derin izler bıraktığını belirterek, "Özellikle batılı toplumlarda ateşli silahlarla gerçekleştirilen ve toplu ölümlere neden olan 'genç' kaynaklı eylemler, şiddetin öğrenilebilir bir olgu olması nedeniyle tüm toplumlarda kaygılara neden olmaktadır" dedi. Türkiye'de 2016 yılında gerçekleşen 2 bin 175 silahlı olayda bin 951 kişinin yaşamını yitirdiğine vurgu yapan Nair, bunların yüzde 71'inin ateşli silahlarla, yüzde 29'unun ise kesici ve delici aletlerle gerçekleştiğini söyledi. Nair, son olarak bugün Rize'nin Pazar ilçesinde lise öğrencileri arasında yaşanan cinayet olayını örnek gösterdi.

"BAŞARISIZLIK İLE ŞİDDET ARASINDA POZİTİF İLİŞKİ VAR"

Bireysel ve fizyolojik özellikler bir kenara bırakıldığında, gençlerin yaşadıkları toplumsal sorunların kaynağını aile, okul ve sosyal çevre ilişkilerinin oluşturduğunu belirten Nair, şunları söyledi:

"Bu üç temel öğenin gencin yaşadığı sorunlar açısından en önemli ortak paydası, iletişim konusunda yaşanan açmazlardır. Bu anlamda aile içinde iletişim becerilerinin geliştirilmesi, anne, baba, genç ilişkilerinde duyarlı yaklaşımlar birçok sorunun çözümünde anahtar rol oynayacaktır. Aileler gençlerin elinden tutmalı, onların yanında olduğunu hissetirmeli. Özellikle okul devamsızlığı ve akademik başarısızlık ile şiddet eylemleri arasında pozitif yönlü ilişki var. Gençlerin öğrenim durumları yakından takip edilmelidir."

"PİMİ ÇEKİLMİŞ BİR BOMBA"

Yrd. Doç. Dr. Nair, günümüzdeki gençliğin psikolojik durumunun şiddet eğilimine yatkın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gençliğin şiddet boyutundaki psikolojik durumunu pimi çekilmiş bir bomba olarak yorumlayabiliriz. Bu bombayı, ya aile, okul ve sosyal çevre olarak etkisiz hale getireceğiz. ya da yakın gelecekte çok ciddi sorunlara karşılaşmamız kaçınılmaz. Çünkü gençlerimiz, bir yandan ergenlik sorunlarıyla, bir yandan toplum sorunlarıyla, diğer yandan aile, akran grupları ve ortamının yarattığı sorunlarla yüzleşmeye çalışıyor. Bunların hepsinin üstesinden gelmeye çalışıyor. ve açmazlara düştükçe de sorunlar katlanarak büyüyor."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Nair'in açıklamaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dirayet Taşdemir Çanakkale Bodrum Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
title