Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Patlamada yaralanan asker: Şoföre takip edildiğimizi söyledik, umursamadıKAYSERİ'deki bombalı araç saldırısında yaralanan ve halen tedavisi memleketi Adıyaman'da devam eden 20 yaşındaki Berat Yılmaz, tugaydan çıktıktan sonra takip edildiklerini anlayarak şoförü uyardıklarını öne sürdü.

Patlamada yaralanan asker: Şoföre takip edildiğimizi söyledik, umursamadı

KAYSERİ'deki bombalı araç saldırısında yaralanan ve halen tedavisi memleketi Adıyaman'da devam eden 20 yaşındaki Berat Yılmaz, tugaydan çıktıktan sonra takip edildiklerini anlayarak şoförü uyardıklarını öne sürdü.

Kayseri'de, 14 silah arkadaşının şehit olduğu terör saldırısında yaralanan Adıyamanlı er Berat Yılmaz'ın ilk müdahalesinin ardından tedavisine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor. Patlamanın olduğu günü kendisinin soğuk hava nedeniyle çarşı iznine çıkmak istemediğini anlatan Yılmaz, arkadaşlarının kıramadığı için otobüse bindiğini ifade etti.

Arkadaşlarıyla birlikte neşeli şekilde dışarı çıktıklarını belirten Yılmaz, "Gayet neşeli bir şekilde çıktık. Her şey çok güzeldi. Ta ki o anlar yaşanana kadar. Patlama olduktan sonra şoka girdim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Şehit arkadaşlarımın ailelerinin Allah yardımcısı olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Yılmaz, patlama öncesi şehit olan arkadaşlarının takip edildiklerini söyleyerek otobüs şoförünü uyardıklarını da iddia ederek şöyle dedi:

"Şehit olan arkadaşlarım şoförü uyarmışlardı, 'takip ediliyoruz' diye. Şoför ise oralı olmamıştı. Biz arka tarafta oturduğumuz için fazla bir şey göremedik. Biz normalde çarşıya çıktığımızda otobüs bizi belli bir yere bırakıyordu. Başka bir yerde durması yasaktı. Sivil yolcu olmadığı için belli noktada bırakırdı bizi."

Arkadaşlarının her birinin ayrı hikayesi olanının olduğunu dile getiren Yılmaz, hepsinin hayallerinin yarım kaldığını kaydetti. Tedavisinin ardından askerliğine devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Şehit olan arkadaşlarımızdan nişan yapacaklar vardı. Bir çoğunun güzel hayalleri vardı. Vatan sağ olsun. Allah ailelerine sabır versin, ben vatanıma, milletime hizmet etmeye devam edeceğim. Sağ salim ayağa kalkarak görevimin başına geçmek istiyorum. Biz vatanın evlatlarıyız, biz var oldukça kimse bu devleti yıkamayacak. Terörün bitmesini ve artık annelerin ağlamasını istemiyorum."

Yaralı askerin babası Metin Yılmaz ise patlamayı duyunca apar topar Kayseri'ye gittiğini ifade ederek, "Oraya gidip oğlumu görünce hem sevindim hem üzüldüm. Çocuğumun yaşamasına sevindim ama diğer askerlerin şehit olmasıyla kahroldum. Artık terörün son bulmasını ve kimsenin gözyaşı dökmemesini istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Gazi Berat Yılmaz'ın yatakta görüntüsü

Babası ve annesi Yılmaz'ın elini tutması

Gazi Berat Yılmaz'ın yaşadıklarını anlatması

Babası Metin Yılmaz, ile röp.

Yakınlarının ziyarete gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================

Şehit polisin Gaziantep'teki baba evine ateş düştü

İSTANBUL Beşiktaş'taki terör saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşam savaşını kaybeden Gaziantepli polis memuru 20 yaşındaki Ufuk Bozgeyik'in şehadet haberi Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu.

10 Aralık'ta Beşiktaş-Bursaspor maçı çıkışında düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve 10 gündür İstanbul'da tedavi gören Çevik Kuvvet polisi Ufuk Bozgeyik'in şehit olduğu haberi Gaziantep'te yaşayan ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Şehit polis memuru Bozgeyik'in şehit olduğu haberini alan Oğuzeli İlçesi Yakacık Mahallesi'ndeki yakınları gözyaşı döktü. Ailenin tek erkek çocuğu olan şehit polis memurunun dedesi Karaca Bozgeyik, torununun şehadet haberiyle tarifsiz bir acı yaşadığını belirterek, "Keşke ben ölseydim de torunumun acısını görmeseydim. Birisi şehit olduğu zaman ben dayanamıyorum. Buna bir önlem alınması gerek. Askerimizi, polisimizi şehit edenlerin idam edilmesini görmek istiyorum. Çocukluğu benim yanımda geçti. Benim en kıymetli varlığımdı. Yanımda çocuklarımdan daha kıymetliydi. Memleketimizin başı sağ olsun. Allah başımızdan terör belasını kaldırsın" dedi.

Şehidin amcası emekli Uzman Çavuş Ahmet Bozgeyik ise çok üzgün olduklarını kaydederek teröre lanet okudu.

Şehit polis memuru yarın Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendikten sonra Yakacık Mahallesi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Şehidin baba evi

Eve asılı Türk bayrağı

Şehidin dedesi ve amcası ile röp

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=================================

Bursa'da korkutan patlama sesi

BURSA'da, kentin birçok yerinden duyulan patlama sesi korkuya neden oldu. Sesin tatbikat amacıyla uçan savaş uçaklarından kaynaklandığı sanılıyor.

Bursa'da saat 17.02 sıralarında Nilüfer İlçesi'nden İnegöl'e kadar uzanan hat üzerinde ikili patlama sesi duyuldu. Ses üzerine polis haber merkezi kentin bir çok noktasından gelen ihbarlar üzerine ekiplerinden bilgi aldı. Ancak, hiçbir ekibin bölgesinde patlama ile ilgili herhangi bir bulguya ulaşılamadı. İtfaiye ve AFAD ekiplerine de herhangi bir patlama ihbarı gelmedi.

Daha sonra yapılan anonslarda, sesin tatbikat yaparken kentin üzerinden geçen savaş uçaklarının ses sınırını aşmasından kaynaklanmış olabileceği bildirildi.

Görüntü dökümü

------------------------

-Kenten görnütüler

-Detaylar

Haber : BURSA, -

==================================

Başmüfettiş, rüşvet alırken suçüstü yakalandı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda iş başmüfettişi olarak görev yaptığı ileri sürülen M.S.A., Düzce'de bir temizlik firması sahibinden rüşvet alırken suçüstü yakalandı.

İş Başmüfettişi M.S.A., iddiaya göre 15 gün önce Düzce'de D-100 Karayolu üzerindeki bir temizlik firmasında denetim yaptı. M.S.A., temizlik firması sahibine, "Sizin açığınızı buldum. Bu da size 500 bin lira cezaya mal olur" diyerek 35 bin lira karşılığında raporu temiz hazırlayacağını söyledi. İş yeri sahibi, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başsavcılık talimatı ile harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, iş yeri sahibinin odasına gizli kamera yerleştirdi. Tekrar Düzce'ye gelen başmüfettiş M.S.A., polis tarafından seri numaraları alınan parayı zarf içinde iş yeri sahibinden alırken polis baskınıyla yakalandı. Rüşvet alırken gizli kamerayla görüntülenen M.S.A., polisteki sorgusu ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Başmüfettiş parayı alırken (gizli kamera)

-Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi

-Adliye

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

==================================

Yaşlı kadının emekli aylığını çalan hırsız yakalandı

ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde, PTT şubesinde sıra bekleyen yaşlı kadının cebindeki 1100 lirayı çalarken güvenlik kamerasınca görüntülenen kişi, polis tarafından yakalandı.

Olay önceki gün meydana geldi. Zühre B., iddiaya göre bankadan 1100 lira emekli aylığını çektikten sonra elektrik faturasını yatırmak için PTT Şubesi'ne gitti. Oturarak sırasını bekleyen Zühre B., ayağa kalktığında cebindeki paranın olmadığını fark etti. Yanında oturan kişiden şüplenen Zühre B., polisi arayarak ihbarda bulundu. PTT şubesindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüpheli R.A.'yı tespit ederek yakaladı. Yanında oturan Zühre B. telefonla konuşurken cebindeki parayı çalarken güvenlik kamerasına yansıyan R.A., sevk edildiği nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

Haber: Özge CERRAH/ALAPLI(Zonguldak),

=================================

İzmir'de 2 ilçede FETÖ'den 13 gözaltı

İZMİR'in Menemen ve Seferihisar ilçelerinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 7'si kadın 13 kişi gözaltına alındı.

Menemen ve Seferihisar Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinesinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün ve bugün her iki ilçede operasyon yaptı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü desteklediği, vatandaşlardan bağış adı altında himmet parası topladığı, örgüte maddi destek sağlayıp, propagandasını yaptığı iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Menemen'de gözaltına alınan F.S., Ş.Y., Ş.M., Ş.K., S.Ş., H.N. ve S.Y. adlı 7 kadının ise örgütün kadın yapılanmasında görev aldığının belirlendiği belirtildi. Yapılan aramalarda ise çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, tablet ve dijital malzemeler ele geçirildiği ifade edildi. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Haber: Kadir ÖZEN/ İZMİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Menemen İzmir Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title