Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

DBP'li Belediye Başkanı tutuklandı (2)KAYMAKAM KAYYUM OLARAK ATANDIİdil Kaymakamı Ersin Tepeli, DBP'li Sırtköy Belde Belediye Başkanı Nuri Akman'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından belediye başkanlığına kayyum olarak atandı.

DBP'li Belediye Başkanı tutuklandı (2)

KAYMAKAM KAYYUM OLARAK ATANDI

İdil Kaymakamı Ersin Tepeli, DBP'li Sırtköy Belde Belediye Başkanı Nuri Akman'ın terör soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından belediye başkanlığına kayyum olarak atandı.

ŞIRNAK,

===================================================

Bingöl'de 1 köy korucusu şehit (2)

ŞEHİT KORUCU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bingöl'ün Genç İlçesi Bulgurlu köyü Kirişli Mezrası kırsalında, sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Pkk'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Mehmet Koçdağı için Genç Kamakamlığı Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Albay Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün ve Muhammet Fuat Türkman, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Koçdağı'nın özgeçmişinin okunmasının ve saygı duruşunun ardından konuşan Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, bu vatan için canını esirgemeyen şehide Allah'tan rahmet, geride kalan kederli ailesine ve millete sabır ve metanet dilediğini belirterek, "Şehitlerimizin ve şehidimizin kanı yerde kalmayacak ve terörle mücadele kararlılıkla ve ilk günkü azimle devam edecektir. Kahraman şehidimiz Mehmet Koçdağı'na Allah'tan rahmet diliyor, mekanı cennet olsun diyorum" dedi.

Yapılan törenin ardından şehit güvenlik korucusu Koçdağı'nın cenazesi, İlçe Cumhuriyet Asri Mezarlığı'nda defnedildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Cenaze töreninden fotoğraflar

Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

===================================================

Polise atmak istediği bomba elinde patlayan çocuk gözaltına alındı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde HDP'li vekillerin tutuklanması nedeniyle yapılan gösteride polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde patlayan 16 yaşındaki A.K., tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Belediyeevleri Mahallesi'nde önceki akşam HDP eş bakanlarıyla birlikte 9 milletvekilinin tutuklanmasını bahane eden bölücü terör örgütü yandaşları ateş yakıp barikat kurarak yolu kapattı. Olay yerine gelen polise, PKK yandaşlarını molotofkokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı attı. Bunun üzerine polis tazyikli su ve biber gazı sıkarak gruba müdahale etti. Bu sırada göstericiler arasında yer alan A.K.'nın polise atmak istediği el yapımı patlayıcı elinde patladı. Sağ eli parçalanan ve vücudunda ağır yaralar olan A.K. kaldırıldığı Ceyhan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede tedavisi tamamlanan A.K., bugün polislerce gözaltına alındı. Sağlık raporunun alınmasının ardından Ceyhan Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen A.K.'nin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------------

Yaralı A.K.'nin polis aracıyla hastaneye getirilmesi

Hastaneden çıkışı

Aracın gidişi

Haber: ADANA,

===================================================

Özel eğitim kurumunda 'açlıkla terbiye' iddiası

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, İbrahim Bingül engellilere hizmet veren Kanada Özel Eğitim Kurumu'nda öğretmeninin dediğini yapmayan 9 yaşındaki böbrek hastası oğluna ceza olarak yemek verilmediğini iddia etti. Milli Eğitim Müdürlüğü babanın iddiasının yerel basında yer alması üzerine soruşturma başlattı.

Sakarya Üniversitesi'nde memur olarak çalışan İbrahim Bingül'ün 9 yaşındaki yürüyemeyen, kaslarını kontrol edemeyen ve konuşamayan oğlu Zafer Bingül, Serdivan'da bulunan Kanada Özel Eğitim Kurumu'nda 1.5 aydır eğitim görüyor. Aynı zamanda böbrek hastası da olan çocuklarının öğretmeni tarafından aç bırakıldığını iddia eden İbrahim Bingül öğretmenin "yapılan uygulama eğitimin parçası" sözleriyle şok oldu. Çocuklarının özel eğitime muhtaç olduğunu belirten İbrahim Bingül, "Zafer engelli olduğu için o okula gidiyor. Sınıf öğretmeni dediğini yapmadı diye çocuğu gün boyunca açlıkla cezalandırmış. Benim oğlum aynı zamanda böbrek hastası" dedi.

Öğretmeni ve okul yönetimine konuyu aktardığında kendileriyle ilgilenilmediğini ifade eden İbrahim Bingül, "Öğretmeni cezanın eğitimin parçası olduğunu söyledi. Yapılan uygulama insanlık dışı. Engelli bir çocuğa bırakın engeli hiçbir çocuk açlıkla terbiye edilemez. Kronik böbrek yetmezliği olduğu daha önceden bildirildiği halde sınıf öğretmenimiz tarafından çocuğumuza yemekten mahrum etme cezası uygulandı. Bunu eğitimin bir parçası olarak görüyorlar. Bu ceza ana öğünlerle uygulanamaz. Çocuğumuzu yemek vermeden terbiye etmeye çalıştı. Biz de buna mukavemet gösterdik. En önemlisi de ben kendim engelliyim. Daha önceden böyle ceza uygulamaları yapılmış ama velilere bunun eğitimin bir parçası olduğu kanıtsandığı için veliler mukavemet göstermemişler. Gittik konuştuk öğretmenimiz yaptığı doğru bir uygulama diyor. Bu eğitim sisteminde var diyor. Böbrek hastası bir çocuğa bu eğitimi uygulayamazsınız dedim. Sınıfımız bölündü, 1-b sınıfına atıldık. Çocuğumuz kurtarıldı, fakat ben kendim bir engelliyim ve engellilere diğerlerinin baktığı gibi bakamam. BİMER'e, 147 Hattı'na ve okul idaresine şikayetlerimizi yaptık" diye konuştu.

Anne Gönül Binül ise, "Ben oradaydım çocuğuma yemek vermediler, çocuğuma ceza verdiler. Anlatmaya dilim varmıyor. Çocuk o gün aç kaldı. Ellerini ve dudaklarını ısırdı. Hocası böyle bir ceza var dedi, ben de cezayı kabul etmiyorum dedim. Eşim geldi, bizi yemeğe götürdü. Ağladı oğlum, ellerini ayaklarını ısırdı aç kaldığı için" diye konuştu.

Okul yönetimi ise yaşanan bu olay sonrasında küçük Zafer'in sınıfını değiştirirken, öğretmen hakkında da soruşturma başlattı. Okul yetkilileri iddiayla ilgili olarak açıklama yapmadı. Milli Eğitim Müdürlüğü iddiaların yerel basında yer alması üzerine soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Çocuğun görüntüsü

-Baba röp

-Anne röp

-Detay

-Okuldan görüntü

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

===================================

Lösemi hastası çocuklar dileklerini ağaca astı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde lösemi hastası çocuklar, dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle, Ereğli Lösemi Vakfı tarafından sahil bandında 'dilek ağacı' oluşturuldu. Etkinliğe katılan lösemi hastası çocuklar, aileleriyle birlikte dileklerini yazdıkları kağıtları ağaca astı. Lösev İl Başkanı Tarkan Adik, hastalık nedeniyle maske takmalarının yanlış anlaşıldığını ve bu durumun çocukların psikolojik baskıya uğramasına neden olduğunu söyledi. Birçok insanın maskenin niye takıldığını bilmediğini ifade eden Adik, şöyle konuştu:

"Bir çocuğun maske takması nedeniyle o çocuktan lösemi bulaşabileceğini düşünen insanlar var. Maske takılmasının tek nedeni, kemoterapiden dolayı zayıf kalan bağışıklık sistemini korumaktır. Bu nedenle çocuklarımızın maskelerine değil gözlerine bakın."

Ağaca astıkları kağıtlara, 'tüm lösemili çocukların iyileşsin', 'çocuklar ölmesin', 'lösemili çocuklara Allah şifa versin' yazan çocuklar, etkinlik sonunda aileleri birlikte pasta kesti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Dilek ağacı

-Dilek ağacına dileklerini takan çocuklar ve anneleri

-Hayriye Aktaş ve Kızı Hatice Aktaş ile röportaj

-Tarkan Adik'in açıklaması

-Dilek ağacına asılan dilekler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=========================================================

Bingöl'de terör örgütü PKK sığınağında silah ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

BİNGÖL'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

İl Jandarma Komtanlığı ekipleri tarafından bugün merkeze bağlı Kurtuluş Köyü kırsalında düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlere ait sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramalarda, terör örgütüne ait 1 RPG-7 roketatar, 2 roket sevk fiişeği, 11 el bombası, 11 el bombası fünyesi, 10 elektrikli fünye, 500 gram C-4 patlayıcı madde, 1000 boş pkms bixi mayonu, 1 küçük tüp,1 tencere, 18 kilo sıvı yağ ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının devam ettiği belirtildi.

BİNGÖL,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Tepeli Sırtköy Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title