Haberler

Dha Yurt Bülteni-13

Şırnakta üs bölgesine saldırı: 3 asker yaralı ŞIRNAK merkez Elmalı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 1'i ağır 3 asker yaralandı.

Şırnakta üs bölgesine saldırı: 3 asker yaralı

ŞIRNAK merkez Elmalı üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 1'i ağır 3 asker yaralandı.

Merkez Namaz Dağı'nda bulunan Elmalı üs bölgesine bir grup PKK'lı terörist tarafından bugün saat 16.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte 1'i ağır 3 asker yaralandı. Guvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Yaralı askerler Şırnak Devlet Hastanesine kaldırılırken, teröristler arazi şartlarından faydalanarak kaçtı. Namaz Dağı üs bölgesinden teröristlerin muhtemel kaçış noktalarına havan atışları yapılırken, operasyonun sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bölgedeki operasyonlardan arşiv görüntü

Haber : Sekvan KÜDEN / ŞIRNAK,

==================================================

Bakan Avcı'dan huzurevlerine bayram ziyareti

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de huzurevlerini ziyaret ederek, burada kalanların bayramlarını kutladı.

Bakan Nabi Avcı, eşi Semra Avcı, Vali Azmi Çelik ve beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak Şirintepe Mahallesi'ndeki Safiye- Gönül Bayar Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevi yaşlılarının tek tek bayramlarını kutlayıp kırmızı karanfil ve çeşitli hediyeler veren Avcı, ardından huzurevi binası önünde toplu fotoğraf çektirdi. Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra Çankaya Mahallesi'ndeki Maide Bolel Huzurevi'ni ziyaret etti. Avcı, huzurevi bahçesinde yaşlıların bayramını kutladı. Huzurevi yaşlılarından İsmail Hakkı Bozkuş bakan Avcı ile bir süre sohbet etti. Avcı, 90 yaşında olduğunu söyleyen Bozkuş'a "90 yaş demeyin. 60'ın biraz üzerinde yaştayım deyin" dedi

Emekli kadın öğretmen Hikmet Ulutabya da, Bakan Avcı'ya huzurevindeki kurslarda yaptığı bir el işlemeli tabloyu hediye etti. Avcı daha sonra Nasrettin Hoca Çocuk Evi'nde kalan çocukları ziyaret etti.

'TURİZMDE İLK 3'E GİRECEĞİZ'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, huzurevi ve  çocuk evleri ziyaretini ardından Eskişehir'deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMAŞ) Düğün Salonu Bahçesi'nde AK Parti İl teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Bakan Avcı, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok yakında turizmde dünyada ilk 3'e gireceğini söyledi. 2016'da yılında bir takım olaylar nedeniyle Türk turizminin dar boğaza girdiğini, ciddi manada turizm gelirlerinde düşüş yaşandığını anlatan Nabi Avcı, turizm alt yapısının güçlü ve dirençli olması nedeniyle bunların atlatıldığını söyledi. Avcı, "Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye bugün dünyanın 6'ncı büyük turizm ülkesi, Avrupa'nın da 4'üncü büyük turizm destinasyonudur. Türkiye son 15 yılda bütün engellemelere rağmen her alanda 2'ye üçe dörde 5'e katlanıyor. ve inşallah gücünü daha da artırarak yoluna devam ediyor" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Bakan Avcı'nın huzurevi ziyaretlerinden,

-Bakan Avcı'nın AK Parti baramlaşmasında kürsüde yaptığı konuşmasından,

-Avcı'nın partililerle bayramlaşmasından çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,

===================================================

Hırsızlık ihbarına giden motosikletli Yunus timi minibüsle çarpıştı: 2 polis yaralı

EDİRNE'de hırsızlık ihbarına giden 2 kişilik motosikletli Yunus timi, yolcu midibüsüyle çarpıştı. Kazada yaralanan polis memurları olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motosikleti Yunus timindeki polis memurları Oğuz Güngörmüş ve Batıkan Erten, Babademirtaş Mahallesi'ndeki bir hırsızlık ihbarı üzerine yola çıktı. Polis memurları motosikletle Hükümet Caddesi'ne geldikleri sırada caddeden dönüş yapmak isteyen Ali Aslan yönetimindeki 22 BA 577 plakalı yolcu midibüsüyle çarpıştı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan polis memurları Güngörmüş ve Erten, ambulanslarla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis tarafından gözaltına alınan midibüsü sürücüsü Ali Aslan, ilk ifadesinde dönüş yaparken motosikletli polisleri görmediğini söylediği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralanan polis memurları

-Sağlık ekibinin müdahalesi

-Ambulansa taşınmaları

-Midibüs ve polis motosikleti

-Toplanan kalabalık

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,

==================================================

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 10 yaralı

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştığı kazada 10 kişi yaralandı.

Kaza, ilçeye bağlı Sağlık Mahallesi'nde meydana geldi. Çorlu'ya giden Erdi Koç, kullandığı 59 RP 603 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek, karşı yönden gelen Tevfik Okumuş yönetimindeki 34 GY 9203 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Erdi Koç'un kullandığı otomobildeki Figen Koç, Emel Erdam, Erol Erdam ve Yaren Erdam ile Tevfik Okumuş'un kullandığı otomobildeki Masum Okumuş, Osman Okumuş, Hülya Okumuş ve Ebrar Okumuş yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla gelen ambulanslarla yaralılar Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yeri

-Polislerin çalışması

-Kaza yapan araçlardan görüntü

Haber–Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE,(Tekirdağ),

===================================================

Foça doldu taştı

İZMİR'in turistik ilçesi Foça, havaların çok sıcak olmasının da etkisiyle Ramazan Bayramı'nda görülmemiş bir yoğunluk yaşadı. Sahillerde adeta adım atacak yer kalmadı.

Foça ve Yenifoça sahilleri her yaştan, her kesimden vatandaşın hücumuna uğradı. Sezon seferlerine yeni başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzdeniz vapurları ile denizden, İzban'la demiryolundan, otobüs, minibüs ve kendi araçlarıyla kara yolundan gelenler ilçe merkezi ve sahillerde yoğunluğa neden oldu. Balık restoranları, lokanta, kafe ve barların yanısıra ilçede gittikçe çoğalan seyyar satıcılar da müşteri açısından tam anlamıyla bayram yaptı. Limana, büyük çoğunluğu önceden rezerve edilmiş tur tekneleri bağlanırken saatlik turlara yönelmiş bazı tekneler taleplere yetişmekte zorluk çekti. İlçedeki en büyük sıkıntı ise otopark konusunda yaşandı. Ayrılmış ve ücretli otoparklarda yer kalmazken, cadde ve sokakların her iki tarafına park eden araçlar trafik akışını olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde İzmir yönünden Foça'ya, akşam saatlerinde Foça'dan ilçe dışına giden yollarda zaman zaman 20 kilometreye uzanan araç kuyruğu oluştu.

Foça Emniyet Müdürlüğü'nün bisikletli ve motorlu ekipleri devriye gezerek tatilcilerin asayiş konusunda sorun yaşamaması için 24 saat görev yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Foça Küçükdeniz sahilinden genel görüntü,

-Plajlardan ve ahşap iskelelerden görüntü,

-Gezi teknelerinden görüntü.

Haber - Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

======================================================

Saklıkent'e bayramda ziyaretçi aktı

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu, bayramda tatilcilerin akınına uğradı. 3 günde yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği kanyon çevresinde rafting ve bungee jumping gibi aktiviteler tatilcilere eğlenceli anlar yaşattı.

Hava sıcaklığının 38 derece ölçüldüğü Seydikemer İlçesi'nde tatilci ve vatandaşlar Saklıkent Kanyonu'na akın etti. Bayram tatili nedeniyle giriş ücreti alınmayan kanyon, binlerce tatilciyi aynı anda ağırladı. Kanyon girişinde araç ve ziyaretçi kuyruğu oluştu. Tatilciler, doğal klima olarak anılan ve hava sıcaklığının dışarıya göre 5 derece düşük hissedildiği kanyonda serinliğin keyfini çıkardı. Kanyonun içindeki buz gibi suya girenler ise kısa süreli şok yaşadı. Halat yardımıyla kanyonu ikiye ayıran akıntıdan geçenler, 18 kilometre uzunluğundaki parkurda yürüyüşe çıktı. Macera tutkunu tatilciler ise kanyonun girişinde bungee jumping ve rafting yaptı. Şişme bota binenler kendilerini Karaçay'ın serin sularına bırakırken, vinçle 50 metre yüksekliğe çekilen tatilciler, ayak bileklerine bağlanan halatla boşluğa atladı.

İstanbul'dan tatil için Seydikemer'e geldiğini anlatan Sevengün Çoban, kanyonda güzel vakit geçirdiklerini söyledi. Tavsiye üzerine kanyonu ziyaret ettiğini belirten Çoban, "Hava çok sıcak, ama kanyonun suyu çok serin. Gelmeyen herkese ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Girişlerin bayram dolayısıyla ücretsiz olması da çok güzel oldu. Kalabalık bir şekilde girebildik. Burada çok keyfili vakit geçiriyoruz." dedi.

Kanyonu ziyaret eden Belgin Bacak da kanyondaki havanın dışarıyla göre çok daha serin olduğunu kaydetti. Çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Bacak, "Bugün herşey çok güzel. Buz gibi suya girdik. Yüzümüze çamur sürdük. Herkesin ziyaret etmesini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Kanyon girişinden görüntü,

-Kanyonda gezintiye çıkan tatilcilerin görüntüsü,

-Bungee jumping yapan tatilcilerden görüntü,

-Tatilcilerle röportaj.

KJ: Haber - Kamera: Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elmalı Şırnak Foça PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title