Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

ŞEHİT ASTSUBAYIN KIZ KARDEŞİNİN YAZDIĞI MEKTUP DUYGULANDIRDI (Görüntü dökümüyle yeniden)ÇORUM'da Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarları ziyaretçi akınına uğradı.

ŞEHİT ASTSUBAYIN KIZ KARDEŞİNİN YAZDIĞI MEKTUP DUYGULANDIRDI (Görüntü dökümüyle yeniden)

ÇORUM'da Ramazan Bayramı arifesinde şehit mezarları ziyaretçi akınına uğradı. Zeynep Darbaş, şehit abisi Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın mezarını ziyaret ederek duygu yüklü bir mektup bıraktı.

Çorum'un Bahabey Çamlığında ki şehitliğe gelen aileler, kabirlerin temizliğini yaparak dua etti. Bazı şehit yakınları ise temizledikleri mezar taşlarını okşayıp, gözyaşı döktü. 2016 yılında Mardin'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yola döşediği patlayıcıyı infilak etmesi sonucu şehit olan 4 askerden birisi olan 22 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın ailesi de şehit çocuklarının kabrini ziyaret etti. Şehidin kardeşi Zeynep Darbaş, ağabeyinin kabrini temizledikten sonra mezar taşına kiraz, bayram şekeri ile bir de mektup bıraktı.

Mektubunda yazdıkları ise duygulandırdı. Zeynep Darbaş mektubunda, "Bak sana kiraz getirdim. Geçen yıl bu zamanlar bahçenin kirazı için kavga etmiştik. Artık bizim bahçe değil, bu vatan topraklarında yetişen bütün kirazlar senin. Cennet bahçesinin kirazları da senin. Samet Abin mektubunda demiş ki 'Ömer bizi görüyor, duyuyor' demiş. Ben de dolu dolu 'ağabey' diye bağırdım. Görürsen eğer bu bayram rüyama gel.Yarın bayram. Sen her bayram bizi sevindirirdin. Bu bayram da Emre abimin, Samet abimin, Akif ve Recep abimin, Sena, Nisa, Emine, Ahsen, Zeynep, Emirhan, Alperen, Furkan, onların da rüyalarına gel. Bu bayram yine sevindir bizi. Sen 'zibidi' derdin bana. Bak artık zibidilik yapmıyorum. Ödül olarak gel. Bu gece erken uyuyup seni bekleyeceğizö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Şehitlik genel görüntü

-Şehit aileleri

-Bırakılan mektup

-Detaylar

(SÜRE: 1 DK 20 SN - BOYUT: 46MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

==================================

CHP'Lİ İNCE: FERMAN SİZİNSE YOLLAR BİZİMDİR

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, adalet ve herkesin mahkeme önünde eşit olmasını istediklerini belirterek, "Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda,  40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, kendileri için yürümüyorlar. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdirö dedi.

CHP teşkilatlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü  'Adalet Yürüyüşü'ne desteği devam ediyor. Bursa'dan başlayan yürüyüş korteji Yalova'ya ulaştı. Aralarında Muharrem İnce'nin de bulunduğu Yalova teşkilatı yürüyüşü il sınırları girişinde devraldı.

Gazetecilere Bursa-Yalova Karayolu üzerinde şehirlerarası otobüs terminali mevkiinde açıklama yapan İnce, vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış olanların kendilerini anlamayacağını söyledi. İnce, şöyle devam etti:

"Öğrenciler; sınavlarda adalet var mı? Sorularınız çalınıyor mu? Çiftçiler; mazotta adalet var mı? Yatın mazotu ile traktörün mazotu aynı fiyat mı? İşadamları; ihalede adalet var mı? Devlet memurları size sesleniyorum; kamuda yükselmede adalet var mı? Ekonomide adalet var mı? Gelir dağılımı orantılı mı düzenli mi? Kabul edilebilir mi? Adliyede adalet var mı? Hakimin karşısına geçtiğinizde zengin-yoksul, sağcı-solcu, aynı muameleyi görüyor mu? Toplumun neresinde adalet var? Tuz koktu. Yargıya güven yerlerde sürünüyor. O adliyede görev yapanlara sesleniyorum; sizin ibret almak için Ergenekon ve Balyoz davalarının o kumpas hakimlerine, savcılarına bakmanız lazım. O Silivri mahkemelerinde insanları inim inim inletenler o FETÖ'cü hakim ve savcılar, ya kaçak şimdi ya da hapisteler. Onlara bakıp ibret almalarını istiyorumö

Sadece adalet istediklerini ifade eden İnce, " Biz torpil istemiyoruz. Biz Maltepe Cezaevi'ni basalım, Enis Berberoğlu'nu oradan çıkaralım gibi bir iddiamız yok. Herkes mahkeme önünde eşit olsun istiyoruz. Adil yargılanma hakkı istiyoruz. Hak arama özgürlüğü istiyoruz Yargının sadece kağıt üzerinde yazılı olduğu gibi değil, etkin olmasını bağımsız olmasını tarafsız olmasını istiyoruz. Bu sıcakta insanlar arife günü sokaklarda, 40 dereceye yakın sıcakta asfalt kaynarken insanlar yürüyorsa, bir kendileri için yürümüyorlar. Çocuklarımızın geleceği için yürüyorlar ve bizi anlamayan birileri var. O birilerinin de vicdanı kararmış, cüzdanı kabarmış tipler onlar. Onlara diyoruz ki; ferman sizinse yollar bizimdirö dedi. Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP İl Başkanı Özcan Özel ile yaklaşık 100 partili katıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yürüyüşten genel görüntü

-Muharrem İnce açıklaması

Haber: SÜHEYLA GÖZDERELİLER/ YALOVA,DHA

===============================================

KAHTA'DA OTOMOBİL DEVRİLDİ: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Sincik'ten bayram alışverişi için Kahta'ya gitmek üzere yola çıkan Hüseyin Sert yönetimindeki 02 KL 681 plakalı otomobil, Cendere Köprüsü yakınlarında kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada otomobilde sıkışan sürücü Hüseyin Sert (47) ile Saadet Yolcu (46) olay yerinde yaşamını yitirirken; Esma Altuğ (25), Aynur Yolcu (23) ve Yusuf Eymen Altuğ (2) ise yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Yusuf Eymen, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri ise, AFAD ekiplerinin çalışmasıyla sıkıştıkları otomobilden çıkarılıp otopsi için morgu götürüldü. Kazayı haber alıp olay yerine gelen ölenlerin yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yeri

Kaza yapan otomobil

Otomobilde inceleme yapan jandarma

Yaralıların araçtan çıkarılması

Yaralıların hastaneye taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

===============================================

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NDE TRAFİK YOĞUNLUĞU

BAYRAM tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen tatilciler,  Osmangazi Köprüsü'nde de yoğunluk oluşturdu. İstanbul'dan tatil bölgelerine gitmek isteyenler, geçişin çok kısa sürmesi nedeniyle Osmangazi Köprüsü'nü tercih etti. Köprüdeki yoğunluk artarken nakit ücretli tercihleri nedeniyle kısa süreli sıkışıklıklar yaşandı.

Öte yandan,  İDO'ya ait Eskihisar-Topçular İskelesi'nde feribot sayısı 14'ten 16'ya çıkartıldı. İDO yetkilileri, Eskihisar-Topçular hattına bayramda yapacakları takviyelerle gemi sayısını 18'e yükselteceklerini bildirdiler. Yetkililer ayrıca günlük sefer sayısının 360'a çıkartıldığını söylediler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Osmangazi Köprüsü Altınova Gişeleri görüntü

-Karayolundan genel görüntüler

(boyut: 38 mb) (süre: 1.07 dk)

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,-

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Muharrem İnce Yalova Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
title