Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, 1982'de kalmışBAŞBAKAN Binali Yıldırım, terör örgütlerinin yeni anayasaya karşı çıktığını belirterek, "Bunu anladık da CHP'ye ne oluyor?

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, 1982'de kalmış

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, terör örgütlerinin yeni anayasaya karşı çıktığını belirterek, "Bunu anladık da CHP'ye ne oluyor? Ana muhalefet partisi sen niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor. Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim. İyi ya, biz de işte senin hayır oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen hayır değil evet oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya hayır diyorsun, şimdi değiştirelim diyoruz yine hayır diyorsun, 1982'de kalmışsın. Biz 1982 model diyoruz, alınıyorsun. Ondan bir santim ileri gitmemişsin. Şimdi fırsat bu fırsat bir kere daha düşün Kılıçdaroğlu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'de düzenlenen referandum mitinginde 16 Nisan'a 17 gün kaldığını belirterek, 17 gün sonra sandığa gidileceğini söyledi. "Sandığa gideceğiz ülkemiz için milletimiz için, gelecegimiz için önemli bir karar vereceğiz" diyen Yıldırım, 'Edirne hazır mı? Edirne ne diyor/' diye sorup karşılığında meydanda toplananlardan 'Evet' yanıtın alınca, "Allah sizden razı olsun" dedi. Yıldırım, "Edirne kararını çoktan vermiş karar 'evet', istikamet cumhuriyetin 100'üncü yılı. Mustafa Kemal'in, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesi" diye konuştu.

MEVCUT SİSTEM TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNE AYAK UYDURAMIYOR

16 Nisan'da devlet sistemin değil, hükümet sisteminin değişeceğini belirten Başbakan Yıldırım, "1923'te devlet sisteminin adını koyduk. Cumhuriyeti birlikte kurduk, birlikte yaşatacağız. Kim rejime elini uzatırsa karşısında milleti bulur. Bu sistem zaman zaman problem üretiyor. Geçmişte yaşananlara bakalım, Ahmet Necdet Sezer'in anayasa kitapçığını fırlatmasının ardından millet milyarca lira kaybetti. 638 milyar borç ödedik. Bu borçları ödemeseydik ne olacaktı? Daha fazla yol, hastane, daha fazla fabrika ve kalkınmış bir Türkiye olacaktı. Şimdi 18 maddelik değişimle biz hükümet sistemini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak değiştiriyoruz. Mevcut sistemde Başbakan güçlü, Cumhurbaşkanı da güçlü. Normalde parlamenter sistemde Başbakanlar güçlü olur, Cumhurbaşkanı temsili olur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bugüne kadar krizlere yol açan çifte başlılığı ortadan kaldıracaktır. Artık milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var ve Başbakan var. İki başlılık sorun oluyor. Bunu niye yapıyoruz? Çünkü bu iki başlılık bize zaman kaybettiriyor, sorunların çözümü gecikiyor. Kalkınmamız yavaşlıyor, kazanımlarımız maalesef bir bir elimizden gidiyor. Dolayısıyla mevcut sistem Türkiye'nin büyümesine artık ayak uyduramıyor. Ekonominin büyümesine ayak uyduramıyor. Ülkenin vaktinin, enerjisinin boşa harcanmasına sebep oluyor" dedi.

7 HAZİRAN'I UNUTMAYIN

Başbakan Binali Yıldırım, bunun örneklerinin geçmişe doğru gidildiğin çok olduğunu anlatarak, "7 Haziran'ı unutmayın. 7 Haziran'da ne oldu. Hiçbir parti işbaşına gelemedi. Hükümet kurulamadı ve tekrar 5.5 ay sonra seçime gitmeye mecbur kaldık. Bu arada bölücü parti de gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Öyle değil mi? Terörü arkasına sığınarak Ceylanpınar'da 2 tane genç polisimizi uykusunda şehit ettiler. Onun için hükümetler kurulsa bile çok parçalı, çok parti var, aralarında anlaşamıyorlar. Bakanları paylaşamıyorlar. İşler bir tarafta kalıyor ve maalesef zaman geçiyor. 68 yılda 48 hükümet kurulmuş. Bu millete yazık değil mi? Durmadan seçime gideceğiz, durmadan zaman harcayacağız. Bir hükümetin ömrü 1,5 yıl bile değil. 1,5 yılda ne yapar, hiç bir şey yapamaz" diye konuştu.

ARTIK SANDIKTAN TEK BAŞINA İKTİDAR ÇIKACAK

Başbakan Yıldırm, Avrupa ülkelerinde geçmişten gelen hükümetlerin sayılarını vererek, "Şimdi yapılan şey şu sevgili Edirneliler. Bu değişiklik yapıldıktan sonra 2109'da artık sandıktan mutlaka tek başına iktidar çıkacak. Bu sistemin değişmesinden sonra 2019 seçimlerinde sandıktan güçlü bir iktidar çıkacak. Belirsizlik olmayacak. Bundan sonra iktidarı millet belirleyecek. Baştan işinin adını koyuyorsunuz, Cumhurbaşkanını seçtiniz işi bitirdiniz. Güvenoyunu da, yetkiyi de siz vereceksiniz. Artık onlara düşen hizmet olacak. Oylar sayıldı, o akşam hükümet iş başı yaptı. 5 yıl boyunca devam edecek. Daha sonra bir daha seçilecek ama ondan sonra üçüncü kez yok. İşçi alın terinin hakkını alacak, çiftçi ürününün bedelini alacak. ABD'de güçlü ekonomi var, Çin'de ekonomi güçlü, Avrupa devletlerinde aynı. Çünkü buralarda güçlü iktidarlar var. Bir ülkede eğer güçlü yönetim varsa, istikrar varsa, güvenlik de olur, ekonomide büyür" dedi.

EDİRNE'YE ENVER GİRECEĞİNE BULGAR GİRSİN DİYENLER OLMUŞTU

Başbakan Yıldırım, güçlü hükümetler döneminde Türkiye'nin parlak yıllarını yaşadığını belirterek, "Merhum Menderes döneminde Türkiye aldı başını gitti. Yüzde 6 büyüme sağladı. Merhum Özal döneminde tek başına iktidar sayesinde Türkiye sıçrama yaptı. Bir de AK Parti döneminde, Recep Tayyip Erdoğan döneminde aynı sıçramayı yaptı. Türkiye ilklerle tanıştı. Büyük projeleri hayata geçirdi. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Ardahan, Hakkari, Iğdır, Edirne, Van, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, İstanbul'a çok büyük yatırımlar yaptık. Edirne deyip geçmeyin, Bursa'nın evladı, İstanbul'un babasıdır. Bundan 100 yıl önce maalesef Edirne'yi düşman işgal etmişti. Enver Paşa, Edirne'yi düşmandan kurtarmak için harekete geçti. O dönemde "Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin" diyorlar. 100 yıl önce bunu söyleyenlerin şimdi onların uzantıları aynı şeyi söylüyorlar. Ne diyorlar 'Sandıktan evet çıkmasın da isterse Türkiye batsın, ekonomi dibe vursun. Sandıktan evet çıkmasın da terör azarsa azsın. Yeter ki AK Parti'ye yaramasın. Türkiye'ye ne olursa olsun. Yeter ki Recep Tayyip Erdoğan kazanmasın, Türkiye'ye ne olursa olsun.' Biz bu anlayışla nereye varacağız sevgili Edirneliler" diye konuştu.

KARŞI ÇIKTIĞIN ANAYASA'YI DEĞİŞTİRELİM DİYORUZ 'HAYIR' DİYORSUN

Başbakan Yıldırım, hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlatarak, Cumhurbaşkanlığı sistemiyle bu hizmetlerin daha da artacağını ve hızlanacağını belirtti. Yıldırım, "Biz bugüne kadar yalnızca bizi seçenlere değil 80 milyona hizmet ettik. Bizim derdimiz ekmeği büyütmek. Küçük olsun bizim olsun diyenlere karşı diyoruz ki, büyük olsun 80 milyonun olsun. Kimler anayasaya değişikliğine karşı çıkıyor bir bakın. PKK terör örgütü karşı çıkıyor, FETÖ gece gündüz hayır için çalışıyor. Bazı Avrupa ülkeleri de hayır için çalışıyor. Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya. Bu size bir şey hatırlatmıyor mu? Bunlar bizim geleceğimizin iyi olmasını isterler mi? İstemezler, onun için hayır kampanyasını yapıyorlar. Bunu anladık da CHP'ye ne oluyor. Ana muhalefet partisi sen niye karşı çıkıyorsun kardeşim? Halbuki Kılıçdaroğlu ne diyor. Ben bu anayasaya 1982'de hayır oyu verdim. İyi ya, biz de işte senin hayır oyu verdiğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen hayır değil evet oyu vermektir. Kendi içinde çelişkiye düşüyorsun. Bu anayasaya hayır diyorsun, şimdi değiştirelim diyoruz yine hayır diyorsun, 1982'de kalmışsın. Biz 1982 model diyoruz, alınıyorsun. Ondan bir santim ileri gitmemişsin. Şimdi fırsat bu fırsat bir kere daha düşün Kılıçdaroğlu" dedi.

KILIÇDAROĞLU YAŞLANDI

Başbakan Binali Yıldırım, seçilme yaşını 18'e düşürdüklerini ifade ederek, ülkenin geleceği için gençlerin sorumluluk alabileceklerini söyledi. CHP'nin buna da karşı çıktığını belirten Yıldırım, "Anlamak mümkün değil. CHP'nin 2011 seçim beyannamesinde iktidara gelmeleri halinde seçilme yaşını 21'e indireceği vaadinde bulundu. Biz daha iyisini yaptık, 18'e indirdik. Niye karşı çıkıyorsun. Kendinle niye çelişiyorsun, kendinle niye ters düşüyorsun, milleti aldatmayın. Milleti niye aldatıyorsun? Kendileri döneminde milletvekili sayısı arttırıldı, şimdi nüfus arttı sayıyı yükseltelim diyoruz karşı çıkıyorsun. E yaşlandı olur, ama bunu da birileri hatırlatan olur" dedi.

2002'DE SADECE 6 AMBULANS VARDI ŞİMDİ 42 TANE OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, hükümetlerinin Edirne'ye yaptıkları yatırımları da anlatarak, "15 yılda Edirne'ye 11 milyar yatırım yaptık, 11 katrilyon. Okullar, toplu konutlar, barajlar, göletler ve daha birçok eserleri Edirne'ye kazandırdık. Merkeze, Havsa'ya yeni hastaneler yaptık. Edirne'de 2002'de sadece 6 tane ambulans vardı. Şimdi ne kadar 42 tane. 6 nere, 42 nere? 2002'de bu şehrin içme suyu sıkıntısı vardı değil mi? Şimdi böyle bir sorunu kaldı mı? İçme suyunu getirdik. 2002'de Edirneli çiftçi kardeşlerimize verilen destek AK Parti'den önce sadece 37 milyon şimdi 263 milyon, tam kat. Helali hoş olsun" dedi. Başbakan Yıldırım, mitingin ardından valiliği ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Alana girenlerin aranması

-Alınan güvenlik önlemleri

-Çatılardaki keskin nişancılar

-Mitinge katılanlardan detaylar

-Yıldırım'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gurbet GÖKÇE-Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===================================================

Çukurca'da PKK operasyonu: 2 gözaltı

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından PKK/KCK'ya yönilek yapılan operasyonda, haklarında yakalanma kararı bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamda şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan haklarında yakalama kararı bulunan 2 şahsın ilimiz Çukurca İlçesi Çığlı Köyüne geleceğine dair bilgi edinildi. Bunun üzerine, 30.03.2017 günü saat 09.00 sıralarında İlimiz Çukurca İlçesi Çığlı Köyünde yapılan operasyonda 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Haber: HAKKARİ, -

===================================================

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, fahri hemşerilik beratı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi oy birliği kararıyla fahri hemşeri oldu.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıldönümü olan 11 Nisan'da kente gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Büyükşehir Belediyesi olağanüstü toplandı. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Nihat Kılıç başkanlığında toplanan meclisin tek gündem maddesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri hemşerilik beratı verilmesi görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen meclis sonrası konuşan Nihat Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente özel ilgisi ve hizmetlerinden dolayı bu kararı aldıklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Meclis üyelerinin toplanması

Gündem maddesinin okunması

Meclis üyelerinin el kaldırması

Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===================================================

Şehitlikteki mezar taşlarını söktüler

SAMSUN'da İsa Baba Camisi Türbesi ve Şehitliği'ndeki 39 şehit merzarından 11'nin taşları, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yerinden söküldü. Yere bırakılan mezar taşlarının kim tarafından bu hale getirildiği ise polis tarafından soruşturuluyor.

Olay İlkadım İlçesi Cedit Mahallesi İsa Baba Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler, dün gece İsa Baba Camisi Türbesi ve Şehitliği'ne girip, Osmanlı'nın son dönemlerinde, Rum çetelere karşı mücadelede ölen Samsunlular'a ait, adları bilinmeyen ve üzerlerinde Türk bayrağı bulunan, etrafı demir korkulukla çevrili, 39 şehit mezarından 11'inin taşlarını yerinden söktü. Şüpheliler ardından kaçtı.

Caminin müezzini Halil Akgül bugün öğle saatlerinde şehitliği kontrol ettiğinde mezar taşlarının yerinden sökülüp yere bırakıldığı fark edince olayı polise bildirdi. Şehit mezarlığına gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri sökülen mezar taşlarının üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

İsa Baba Camisi Türbesi ve Şehitliği müezzini Halil Akgül, "Öğle namazından sonra caminin etrafını gezdim. İsa Baba Türbesi'nin etrafından bulunan şehitlikteki mezar taşlarının yıkılmış olduğunu gördüm. Bu mübarek günde bunun yapılması benim zoruma gitti. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum" dedi. Polis olayı gerçekleştiren kişilerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Caminin dışından detay

Şehitlikten detay

Sökülep mezar taşları

Müezzin ile röportaj

Detaylar

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

==================================================

Ayvacık'ta 48 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için hazırlık yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 48 kaçak, jandarma tarafından yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Korubaşı Köyü sahilindeki zeytinliklerin arasında kaçaklar olduğunu belirledi. Bugün öğle saatlerinde bölgeye operasyon düzenleyen jandarma, aralarında kadınların da bulunduğu Suriye, Kongo ve Eritre uyruklu toplam 48 kaçağı yakaladı. Yakalanan kaçaklar, minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Kaçaklar, Jandarma'daki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Minibüs önündeki kaçaklardan görüntü

-Minibüs içindeki kaçaklardan görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

==================================================

Aşiret lideri ve kanaat önderleri dayanışma yemeğinde bir araya geldi

AK Parti Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Hakkari ve ilçelerindeki aşiret liderleri ve kanaat önderlerine dayanışma yemeği verdi. Yemekte konuşan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum için her türlü güvenlik önleminin alındığını söyledi.

Abdulmuttalip Özbek'in kendi evinde verdiği yemeğe, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberdoğlu, HDP eski Milletvekili Esat Canan, Büyükçiftlik Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, il ve ilçelerdeki aşiret liderleri ile kanaat önderleri katıldı. Yemekte konuşan AK Parti Hakkari eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, yemeğin amacının birlik ve beraberliği sağlayarak sorunları konuşarak çözmek olduğun söyledi.

Daha sonra Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak konuşma yaptı. Aşiret liderleri ve kanaat önderlerini bir arada görmenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Vali Toprak, aşiret liderleri ve kanaat önderlerinin vatandaşlara ulaşmakta tercümanlık görevi yaptığını söyledi. Vali Toprak, "Sizlerin vasıtasıyla vatandaşlarımıza iyi dileklerimizi, sevgilerimizi, saygılarımızı iletmiş oluyoruz. Hemde onlardan gelen iyi niyetleri, dilekleri, talepleri duymuş oluyoruz. Onun için burada bulunan arkadaşlarımız vesilesiyle ben inanıyorumki 100 bin nüfusa sesimizi duyurmuş olacağız. Geldiğimizde bazı operasyonlar sona ermiş, bazı sıkıntılı dönemler bitmiş, huzur için gerekli zeminini hazır bulduk. Fakat halkımız bu sıkıntılı dönemlerden sonra bir tedirginlik içerisindeydi. Bunları da kabiliyetli arkadaşlarımızla birlikte aşıyoruz" dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

16 Nisanda yapılacak referandumda herkesin huzur içinde sandığa giderek oy kullanması için güvenlik güçlerinin tüm önlemleri aldığını belirten Vali Toprak, "Her seferinde aşiretlerin tüm ileri gelenlerini karşımızda görmek bize güven veriyor. Çünkü bizde size güveniyoruz. Yani bu uyum, birlik, beraberlik olduğu zaman, sorunların çözümü konusunda işin yüzde 90'ı demektir. Biz bu birlik, beraberliğimizi muhafaza ettirdiğimiz sürece sorunların çözümü yönünde hiçbir engel önümüzde duramaz. Önümüzde bir referandum süreci var. Onu da kazasız, belasız herkesin özgür iradesini sandığa yansıttığı, hiç bir örgütün, aşiretin veya bir grubun baskısına maruz kalmadan sandığa gitmesi için, kolluk kuvvetlerimiz 24 saat kafa yoruyorlar. Halkımız okur değerlendirir. Neyi uygun görürse oyunu kullanır. Bizim amacımız bu ortamı temin etmek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-AK Parti eski Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek'in evinde verdiği yemege gelen Vali Toprak

-Vali Toprak, yemeğe katılan aşiret reisleri ve kanaat önderleri ile tek tek tokalaşması

-Genel görüntü

-Yemeği veren Özbek, davetlileri tek tek tanıtırken

-Eski Vekil Abdulmuttalip Özbek'in konuşması

-Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın konuşması

HABER-KAMERA: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

==========================================

Teknoloji Buluşmaları Toplantısı Trabzon'da yapıldı

GİRİŞİMCİLİK, e- ticaret ve iletişim teknolojilerindeki yeniliklerinin görüşüldüğü, 50'inci 'Türkiye Teknoloji Buluşmaları' toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Turkcell anasponsorluğunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde, 'Eticaret Sürekli Eğitim Merkezi' tarafından organize edilen "Türkiye Teknoloji Buluşmalarıö, yaklaşık 500 kişinin katılımıyla Trabzon'da gerçekleştirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ev sahipliğinde Ramada Otel'de organzie edilen toplantıda teknolojinin ve internet tabanlı iş modellerinin öne çıkması beklenen sunumlarda, girişimcilik, e-ticaret ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler masaya yatırıldı, teknolojik girişimcilikte farkındalık oluşturuldu. İşine teknolojinin gücünü entegre etmek isteyenlerin etkinliğine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda girişimci katıldı.

'AMACIMIZ İSTİHDAM SORUNUNU ORTADAN KALDIRMAK'

Oranizasyonun açılışında konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının istihdam sorununu azaltmak olduğunu belirterek, "Yıllardan beri Trabzon Ticaret Sanayi Odası olarak, girişimçilik eğitimleri düzenliyoruz ve gençlerimizi girişimci olmaya teşvik ediyoruz. Amacımız istihdam seferberliğidir. Bu konuda ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz. Amacımız istihdam sorununu ortadan kaldırmak veya azaltmak. Trabzon Ticaret Sanayi Odası olarak mademki ticaret ve sanayinin temsilcileriyiz bu çağda sanayici üreteceğiz, yetiştireceğiz ki daha fazla istihdama katkı sağlasınlar. Amacımız daha fazla girişimci ve onların da dünyaya açılmasıdır."

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da dünyanın en dinamik genç nüfüsunun Türkiye'de olduğunu ve bununda bir fırsat olduğunu ifade ederek, günümüz çağında teknolijinin nitelikli kullanılması gerektiğini söyledi.

SUNUM YAPTILAR

Turkcell Direktörü Murat Küçüközdemir, GittiGidiyor Satış Direktörü Bülent Elçin,

Hepsiburada Satış Müdürü Ziya Kızıltan, Ayen Software CEO'su Enis Arslanoğlu, F.I.T Solutions CEO'su Koray Gültenin Bahar, Q'in Medya, Ajans Başkanı Çiğdem Özkan, Hepsipay Satış Müdürü Yiğit Barut, Pepakura Ajans Başkanı Aykut Duman, Fotometrik360 CEO'su Aydın Karadöller, Eticaretsem Kurucusu Merter Özdemir, Sefamerve.com CEO'su Mehmet Metin Okur ve Ticimax Eticaret Sistemleri CEO'su Cenk Çiğdemli de toplantıda sunumlar gerçekleştirerek çalışmları hakkında bilgilendirmede bulundular.

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Turkcell Direktörü Murat Küçüközdemir yaptığı sunumda, devletin tekonolik yatırımlara ağırlığını artırdığını anlattı, bunun daha artması gerektiğini söyledi. Türkiye'de fiber altyapının oluşturulduğunu ve biligisayarın çağımızda artık akıllı telefonlar olduğunu ifade etti. Veri merkezi noktasında kurumlarının çok ciddi çalışmları olduğunu belirten Küçüközdemir, "Turkcell olarak veri merkezi noktasında çok ciddi yatırımlarımız ve çalışmalarımız var. Veri merkezi alanında Türkiye'nin bir bölgesel güç olması için gerek İstanbul'da, gerek Ankara'da, İzmir ve çeşitli bölgelerde veri yatırımları yapmaya devam ediyoruz" dedi.

E-TİCARETTİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIYORUZ

Hepsiburada.com Satış Müdürü Ziya Kızıltan da, yaptığı sunumda salondaki katılımcılara 'Hiç internet üzerinden alış veriş yaptınız mı?' sorusunu yöneltti, günümüzde e-ticarette güvenilirliğin önem arz ettiğini söyledi. Türkiye'nin genç nüfusu sebebiyle e-ticaretin dünya ortalamasından daha yüksek bir hızla büyüdüğünü vurgulayan Kızıltan, "Aslında bakıldığın internet hayatımıza 5-10 yıldır girmeye ve alışkanlıklarımızı da değiştirmeye başladı. Bunun en başında gelen de alış veriş alışkanlıklarımızın değişmesidir. İnsanlar online ortamda çokça çeşit bularak alış veriş yapmaya başladı. Türkiye'de ve dünyada bu pazar hızla büyüyor. Bunun etkeni ise internet ortamının giderek yaygınlaşmasıdır. E-ticaret çok büyük bir büyüme kat etmiş durumda. Türkiye'nin yıllık yüzde 35 oranında e-ticarette büyüme kat ettiğini görüyoruz. Dünyada ise bu oran yüzde 18 civarında. Dünyanın iki katı kadar büyüyoruz. Yaptığımız bütün pazarlama çalışmlarıya aslında biz Türkiye'de e-ticaretin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla son 5 yılın en sevilen markası olarak seçilmiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

AYLIK 60 MİLYON ZİYARETÇİ

Hepsiburada.com hakkında değerlendirmede bulunan Hepsiburada.com Satış Müdürü Ziya Kızıltan şöyle konuştu:

"Hepsiburada.com olarak bütün teknolojik alt yapımızı, bütün pazarlama gücümüzü katılımcılara fayda sağlayacak şekilde hazırladık. Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 'pazar yeri' modelimizle hizmet sunmaya başladık ve 7 binin üzerinde iş ortağımız var. Hepsiburada.com olarak günlük 2 milyonun üzerinde, aylık da 60 milyon ziyaret alıyoruz. E-ticaret hızla büyüyor. E-ticaretin önündeki güven engelini, hepsiburada.com olarak biz, diğer bütün firmalar yaptığımız çalışmalarla ortdan kaldırmaya çalışıyoruz ve her geçen gün biraz daha mesafe alıyoruz."

'HIZLI SANAL POS VERİYORUZ'

Hepsipay Ticari Grup Başkanı İlknur Uzunoğlu ise, Hepsipay'ın güvenli bir ödeme sistemi olduğu dile getirerek, "Bireylere ve şirketlere hizmet vermek adına kurulduk. KOBİ'lere verdiğimiz hizmetlerle ilgili bilgi vermek amacıyla buradayız. Mobil veya online dünyda bir şeyer satıyorsanız bunların tahsilatını yapabilmek için sanal posa ihtiyacınız var. Eğer bunu bir de taksitli satabilmek istiyorsanız bugünki Türkiye pazarı gerçekleriyle 6 banka ile anlaşmanız, entegrasyon yapmanız gibi şeyler lazım. Biz şirketlere, 'Bizimle çalışın' diyoruz, tek anlaşma, tek entegrasyon ve tek komisyonla bu 6 bankayı bir günde onlara mümkün kılıyoruz. Hızlı sanal pos veriyoruz. Kobilerin dijitalleşmesine ödemeler ayağında yardımcı oluyoruz" dedi. Toplantıya katılan girişimicler daha sonra etkinlikte oluşturulan bir çok şirketin standını gezerek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Toplantıdan genel görüntüler

-TTSO Başkanı konuşma

-Ziya Kızıltan sunum

-İlknur Uzunoğlu ve Kızıltan açıklamalar

-Standlardan görüntüler

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: SELÇUK BAŞAR/TRABZON,

==========================================

İl Özel İdaresi sezonu açtı

BURDUR'da İl Özel İdaresi hizmet binası temel atma töreni ve yeni iş sezonu açılışı gerçekleştirildi.

Tefenni yolu üzerindeki İl Özel İdaresi ek binası bahçesinde düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Genel Sekreteri Servet Olpak, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile işçiler katıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, amaçlarının şehirde ne varsa köyde de onun olması için çalışmak olduğunu belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, bu yıl faaliyete giren yeni asfalt plentiyle hızlı şekilde köy yollarında asfaltlama yapacaklarını kaydetti.

Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, yeni hizmet binasının Burdur için hayırlı olmasını diledi.

Vali Şerif Yılmaz, İl Özel İdaresi'nde çalışmaların artık sadece sezonda değil tüm yıla yayıldığını aktarırken, "Yaz-kış demeden, gece-gündüz demeden, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Hizmeti kesintisiz şekilde 12 ay sorumluluk alanımızdaki insanlara götürmenin onurunu ve gururunu yaşadık" dedi.

Konuşmaların ardından 12 bin metrekare alana yapılacak ve 88 çalışma ofisi, 4 toplantı salonu, sergi ve konferans salonunun da yer alacağı İl Özel İdaresi hizmet binasının temeli Müftü Hıdır Bayrak'ın duasıyla atıldı. İş makineleri de çalışma alanlarına doğru yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Törene katılanlar

Konuşmalar

Dua edilmesi temel atılması

İş makinalarının gidişi

Detay

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

title