Haberler

Dha Yurt Bülteni - 13

DENİZ BAYKAL: CHP İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN BURADAYIMDENİZ BAYKAL'DAN TEPKİLERE CEVAPCHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün günlük siyaset için değil, Cumhuriyet Halk Partisi için değil, vatan için, millet için Türkiye için buradayım" dedi.

DENİZ BAYKAL: CHP İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE İÇİN BURADAYIM

DENİZ BAYKAL'DAN TEPKİLERE CEVAP

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün günlük siyaset için değil, Cumhuriyet Halk Partisi için değil, vatan için, millet için Türkiye için buradayım" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin Fatsa'da düzenlediği anayasa değişikliği ve referandumla ilgili toplantıya katıldı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP eski Ordu Mellitvekili İdris Yıldız, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam ile çok sayıda partili katıldı.

"Bugün ülkenin önümüzdeki çok önemli bir konusunu, çok önemli bir sorununu karşılıklı konuşmak için bir aradayız" diyen Deniz Baykal, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin geleceği ile yakından ilgili, Türkiye'nin tarihsel kimliğinin, siyasal benliğinin çok önemli bir yol ayırımına geldik. Geleceğimizin bugüne kadar alıştığımız belki zaman zaman şikayet ettiğimiz ama bizim olan bizim olduğunu bildiğimiz kendi alın terimizle, kendi emeğinizle ortaya koyduğunuz siyasi çizgimizin çok tehlikeli, çok kaygı verici, çok sakıncalı bir istikamete doğru yönlendirilip, yönlendirelemeceğini kararının konuşulacağı bir dönemde bir aradayız. Ben buraya bu duygularla geldim. Elbette benim bir siyasi kimliğim var. Çoğunuzun da bir siyasi kimliği vardır. Ben Cuhruriyet Halk Partiliyim ve Cuhruriyet Halk Partili olmaktan da iftihar ediyorum. Türkiye'nin siyasi yapısının ortaya çıkmasına en büyük aktif katkıyı yapan bu Türkiye Cumhuriyeti projesini tasavvur eden, hayata geçiren, önündeki bütün engelleri aşan, önündeki askeri, sosyal engelleri aşan ve bugün bu bölgenin en saygın en istikrarlı, en güçlü potansiyelinin tümünü henüz değerlendirememiş ama aydınlık bir geleceğinini önünde ihtişamla duran bir Türkiye Cumhuriyeti'nin ortaya çıkmasına doğrudan yönlendirilmiş bir siyasi parti olduğumuzu bildiğim için elbette iftihar ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkelerine, ahlakına, temel değerlerine bugün geçmişte olduğundan çok daha fazla ihtiyacı olduğunu görüyorum."

Türkiye'yi bugün bu kavgadan çekip çıkaracak, hak ettiği yere taşıyacak politikaların Cumhuriyet Halk Partisi polititkalarının olduğunu söyleyen Deniz Baykal, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçmişi açısından değil, bugünümüzle, geleceğimiz açısından da çok büyük önem taşıdığını biliyorum ve o nedenle ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ama ben bugün ben burada Cumhuriyet Halk Partisi'nin sözcüsü olarak bulunmuyorum. Kimliğimle iftihar ediyorum ama bugün burada günlük siyaset için değil, siyaset için değil, Cumhuriyet Halk Partisi için değil, vatan için, millet için, Türkiye için buradayım. Konumuz Türkiye. Parti değil. Günlük siyaset günü geldiği zaman yapılıyor. Yine yapılacak. Ortada bir Cumhurbaşkanı var, başbakan var, milletvekilleri var, meclis var. Bununla ilgili karar almak gerektiğinde bir karar alınır, milletimiz de bu konulardaki tercihini ortaya koyar. Bugün burada her partiden vatandaşımızın olduğunu biliyorum. Öyle de olmalı. Bugün burada siyaset yapmıyoruz. Türkiye'nin geleceğini konuşuyoruz" diye konuştu.

Deniz Baykal, referandumda halk oyuna sunulacak anayasa değişikliği ile yaptığı konuşmada, "Tek adama bu yetkiler verilir mi? Önümüzdeki konu siyasi parti konusu değil. Önümüzde ki konu memleket, millet, devlet, Türkiye konusu. Biz de bunu bu anlayışla konuşacağız. 80 milyonuz, arkadaşlar. Türkiye'yiz biz. 600 yıl bir imparatorluğu ayakta tutmuş bir milletiz. 100 yıldır da bir cumhuriyeti dünyanın en zor koşullarında, 7 düvele karşı bir namus mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, olmadık koşullarda dimdik bir Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak ve bu bölgede 100 yıl yaşatarak bugünlere getirmiş bir milletiz. Şimdi bu milletin 80 milyonu diyecek ki 'Ben yapamıyorum, sen gel yapıver.' Bir kişi kim olursa olsun, olmaz arkadaşlar. Böyle bir kişi tasavvur edilemez. Dünyada yok böyle bir uygulama. Türkiye'de niye olsun? Yani ben imkansızlıkları siyaseten başarmış bir milletim. Gideceğim, 'Al sen beni yönet, istediğini yap' diyeceğim. Olmaz böyle bir şey arkadaşlar. Beşer şaşar. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli" dedi.

DENİZ BAYKAL'DAN TEPKİLERE CEVAP

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon'daki 'Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın' sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Baykal, şunları söyledi:

"Hazreti Adem'den bu yana 124 bin peygamber geldi, geçti. O 124 bin peygamberden herhangi birisini ben ima ederek, bunu söylemiyorum. Benim gözümde peygamberlik dediğim şey yüksek ahlaki vasıflar ve üstün nitelikler taşıyan örnek bir şahsiyet. Bu anlamda birisini dahi bozar bu dedim. Onu daha önce evliya diye ifade ettim, Trabzon'da peygamber dedik. Küçük harfle yazılan peygamber. Herhangi bir peygamber değil. Ben bunu söylerken ne bir evliyaya, ne haşa peygamberimize ya da herhangi bir peygambere hakaret etme anlayışı içinde bunu söylemiyorum. Yani 124 bin kişinin vasıflarını taşıyan birisi bile, üstün ahlaki nitelikli, üstün nitelikleri olan bir örnek şahsiyet bile bu anayasaları işletmez, böyle bir anayasal düzen konulmaz. Herkes hesap verir. Peygamberler Allah'a hesap verir, Kuran'a hesap verir. Biz iftihar ediyoruz. Benim sevgili Peygamberimizle ilgili düşüncülerimi merak edenler, 2010 yılının Nisan ayındaki Kutlu Doğum Haftası'nda yaptığım konuşmayı bir okusunlar."

Deniz Baykal, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un din ve siyaset ilişkisi konusunda doğru ve güzel şeyler söylediğini, bundan memnun olduğunu ve kendisini kutladığını vurgulayarak, "Ama sayın Kurtulmuş'un bu sözlerini 'Haşa Allah'ın vasıflarını taşıyan bir siyasi liderimiz var' diyen milletvekili arkadaşına, 'Siyasi liderimize dokunmak ibadet etmek yerine geçer' diyen siyaset arkadaşına da en kısa zamanda anlatacağına güveniyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Baykal'ın konuşması

Haber: Ferudun ALTUNTAŞ / FATSA (Ordu), -

========================================================

KILIÇDAROĞLU: DEVLETİ İYİ YÖNETECEK ADAM DİLİNE HAKİM OLACAK (EK)

ŞEHİT POLİS MEMURUN EVİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretler geldiği Aydın'da, Buharkent ve Nazilli ilçelerinden sonra kent merkezine geçti. Burada bir otelde öğle yemeği yiyen ve bir süre dinlenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayrıldığı sırasında, yandaki binanın çatısına çıkan, üst bölümü çıplak olan, elinde cam parçası bulunan bir kişi, Aydın Büyükşehir Belediyesi'yle sorunu olduğunu belirterek, bağırdı. Korumalarının hızlı hareket etmesiyle aracına bindirilen Kılıçdaroğlu, otelden ayrıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, programında olmamasına rağmen 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde suikast girişiminde bulunan darbeci askerlerin şehit ettiği polis memuru Edip Cengiz Eker'in ailesini ziyaret etti. Evde yaklaşık yarım saat kalan Kılıçdaroğlu'nu bazı aile üyeleri, kapıya kadar uğurladı. Bazıları da, Türk bayrağı asılı balkondan el salladı. Ziyareti hakkında açıklama yapmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına devam etti.

ÖZEL HALK OTOBÜSÜ KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne giden Kılıçdaroğlu, burada Başkan Okan Yalçın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Kooperatif Başkanı Okan Yalçın, belediyenin kendilerine sunduğu hizmetlerden memnun olduklarını ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile parti yöneticilerinin eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, özel halk otobüsü esnafının kamu hizmeti yaptığını, belediyenin görevini yaptığını söyledikten sonra "Belediye başkanı meslek örgütleriyle yakın olmalı. O görevini yapıyor Ankara'daki beyler de görevlerini yaparsa sorun kalmayacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sadece Aydın için değil, Türkiye için önemli bir figür olduğunu da ifade etti.

ŞOFÖRLERDEN DESTEK İSTEDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kahvehanede şoförlere konuştu. Parlamenter sistemde eksiklikler olabileceğini anlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu sistemde eksik olabilir ama düzeltebiliriz. Tamamını reddedip tek adama dayalı sistem kuruluyor. Beşer şaşar. Ben yapmayabilirim, ondan sonra gelen şaşırabilir. Babalarımız şunu öğretti; akıl akıldan üstündür. Şimdi bizi bunu bir tarafa bırakıyoruz 80 milyon adına bir kişi düşünsün. Başkan seçtiğiniz kişi hiçbir gerekçe göstermeden meclisi fes edebiliyor. Yani sizin seçip parlamentoya gönderdiğinizi bir sabah kalkıp fes edecek. Gerekçe hiçbir gerekçe gösterme mecburiyeti yok. Hani milli irade diyorduk. Bu yetki Atatürk'e verilmiş değildir, 1924 anayasasında. Demokrasiyi mi savunacağız? Bütün yetkilerin bir kişide olmasını mı savunacağız?"

Konuşmasını sürdürürken dişi sürçen Kılıçdaroğlu, Suriye Devlet Başkanı Esad için 'Irak Devlet Başkanı' dedi. Kılıçdaroğlu, "Irak'ta Esad vardı ne oldu, gitti. Libya'da Kaddafi vardı, gitti. Çavuşeşku vardı Romanya'da. Gittiler de tek başlarına mı gittiler? Ülkeleri kan gölüne döndü. Demokrasi ortak aklı getirir. Oturur konuşursunuz. Niye konuşursunuz? Ortak aklı oluşturmak için. Varsa bir şey görüşürsünüz" dedi.

DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIYORLAR ELEŞTİRİSİ

Hükümetin referandum için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Devletin uçağını, aracını, kullanıyorlar. Neden? 'Evet' denmesi için ama neden 'evet' denilmesi gerektiğini söylemiyorlar. 'Hayır' diyene terörist diyorlar. Şimdi bu dağda askerimizi şehit edenleri aklamıyor mu? Biz doğruları söylüyoruz. Bütün imkanları kullanıyorlar. Vatandaşa gideceğiz derdimizi anlatacağız her türlü derdi çıkardılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin söylendiği gibi çift başlılığı bitirmeyeceğini, bunu daha da arttıracağını savundu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Haber: Aydın,

==========================================================

CHP'Lİ ÖZEL'DEN '4 PUAN ÖNDEYİZ' İDDİASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, referandumla ilgi yaptıkları anket sonuçları hakkında bilgi verdi. Özel, 'evet' oylarının yüzde 42, 'hayır' oylarının ise yüzde 46 civarında olduğunu öne sürdü.

Manisa'nın Soma ilçesinin ardından Kırkağaç'ta, referandum çalışmalarını sürdüren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'e CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Kırkağaç CHP İlçe Başkanı Şerif Ozan İrem de eşlik etti. Heyet ilk olarak AK Partili Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz'e nezaket ziyaretinde bulundu. Kırkağaç esnafı, sendika ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettikten sonra Kırkağaç'taki Deveciler Kahvesi Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 15 Temmuz'da yapılmak istenilen darbe girişimini hatırlatarak "Beraber yürüdük biz bu yollarda diye türkü yazanlar döndürmedi 15 Temmuz'dan Türkiye'yi. 15 Temmuz'dan Türkiye'yi Cumhuriyet'e sahip çıkanlar döndürdü. Şimdi bir kez daha ayın 16'sında Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e, parlamenter sisteme sahip çıkmak durumundayız" dedi.

Başkan Gönenç'ten sonra konuşan CHP'li vekil Özgür Özel ise Afyon'da yaptığı bir mitingde, bir asker annesinin "Hayır dediğim için bize terörist diyorlar" dediğini anlattı. Özel, "Dün teröristin önüne halı serenler, 'bey' diyenler, 'sayın' diyenler, onlarla anlaşma yapanlar, bugün ortaya çıkan şehitler için kurulan tuzakları, kazılan hendekleri, Valiye 'Görme', MİT'e 'Duyma' askere 'Önünden de geçseler dokunma' diyenler, bugün sana terörist diyorsa, sen bu memleketin en kıymetli anasısın, sana terörist diyenler utansın" dedi.

Yaptıkları anket sonuçları hakkında da bilgi veren Özel, referandum için 'Hayır'ın 4 puan öne geçtiğini söyledi. Özel yaptığı açıklamada, "Bu görüşmeler başladığında 'evet' yüzde 43, 'hayır' yüzde 41'di. Şimdi 'evet' yüzde 42 'hayır' yüzde 46 oldu. Ama 12 puanlık bir kararsız var. Bu kararsızın en az 4 puanını ikna edip bu rejim değişikliğine dur dememiz lazım" dedi.

'SİYASİ PARTİ SAYISI AZALACAK'

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Kent Meydanı'nda CHP Gençlik Kolları binası önünde referandum aracından halka seslendi.Özel, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi. 250 yıl önce krallıkla tek adamla idare edilen ülkelerde vatandaşların güç durumda kaldığını savunan Özel, şunları söyledi:

"Bunun adı monarşidir. Yasama, yürütme yargı üç saç ayağı olsun, dediler. Artık yargı ve yürütme cumhurbaşkanın elinde olacak. Hükümet kurulduğunda meclisten güvenoyu alıyordu, bu olmayacak. Yargıda ise HSYK üyelerinin çoğunu cumhurbaşkanı atayacak. Anayasa mahkeme üyeleri de atanırken meclis birkaç üye atayacak, milletvekili sayısı çok olan partinin dediği olacak. Bu nedenle parti olarak 'hayır' diyoruz. Yargı bağımsız olmalıdır. Artık tek adam oluyor."

CHP olarak seçimlerde yüzde 1 oy alan partilerin de seslerini duyurmalarından yana olduklarını dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yüzde 1 oy alanların bile mecliste temsil edilmesi gerektiğini savundu. Barajın bu nedenle kaldırılmasını isteyen Özel, "Meclisteki parti sayısını ikiye indirmeye çalışıyorlar. Ortada iki parti kalacak, diğerleri eritilecek. Bakınız Numan beye makam arabası verildi, Süleyman Soylu'ya da aynısı verildi. Bunların partilerine 'baybay' dediler. Şimdi sıra MHP'ye de baybay. MHP'nin sevenleri var. Sevenleri memleket ve vatanını, partilerini koruyorlar. Onlardan Allah razı olsun. Vatan ve millet sevgisinin ne olduğunu millet izliyor. Ben buraya partili sıfatı ile gelmedim, elimde parti bayrağım yok. Memleket ve milletimi severek geldim. Onun için geleceğimiz için 'hayır' demek için geldim" diye konuştu.

Haber: Oben ULU / KIRKAĞAÇ (Manisa), -

=========================================

16 YAŞINDAKİ KIZ, İKİNCİ DENEMEDE YAŞAMINA SON VERDİ (Görüntü dökümüyle yeniden)

GAZİANTEP'te bunalıma girdiği öne sürülen 16 yaşındaki Mürşide Şıltu, 12 katlı apartmanın 11'inci katından atlayıp yaşamına son verdi.

Olay, öğleden sonra Seyrantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Mürşide Şıltu, misafirliğe gittiği adı öğrenilemeyen anneannesinin Nihat Özdemir Caddesi'ndeki evinin balkonuna çıkıp atlamak istedi. 11'inci kattan önce 10'uncu katın balkonuna düşen Mürşide Şıltu, ayağa kalkıp yeniden aşağıya atladı. Beton zemine düşen kızı görenlerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, onu ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Acil serviste tedaviye alınan kız, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç kızın cesedi otopsi için morga konulurken, olayı haber alarak gelen yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Olay yeri

Polisin olay yeri incelemesi

İntihar eden kızın kaldırıldığı hastane

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

İntihara kalkışan işsizi polisler ikna etti

ŞANLIURFA'da, uzun zamandır iş bulamadığını söyleyen 36 yaşındaki İbrahim Halil T., eline aldığı bıçakla çıktığı 4 katlı binanın çatısında intihar girişiminde bulundu. Yanına kimseyi yaklaştırmayan İbrahim Halil T., polislerin uzun süren çabasıyla ikna edilerek indirildi.

Olay, öğle saatlerinde Bamyasuyu Mahallesi'nde meydana geldi. 4 katlı apartmanın çatısına çıkan ve elinde bıçakla aşağı atlayacağını söyleyen İbrahim Halil T.'yi görenler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polisler, intihar girişiminde bulunan İbrahim Halil T.'nin atlama ihtimaline karşı itfaiyeye hava yastığı açtırdı.

Çevrede toplanan onlarca kişi yaşananları meraklı gözlerle izlerken, bazları da bu sırada intihar girişiminde bulunan İbrahim Halil T. ile polisleri cep telefonu kameraları ile görüntüledi. Polisin yaklaşık yarım saat süren çabasının ardından ikna edilen İbrahim Halil T., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çatından ayaklarını sarkıtan genç

Olay yerinde önlem alan ekipler

Cep telefonlarıyla çekim yapanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=========================================

Yangında ev ve eşyalar kül oldu

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Osman Baysal'a ait iki katlı evin çatısında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ev ve eşyaları kullanılmaz hale geldi.

Gazibey Mahallesi Kadıdüştü sokak üzerinde Osman Baysal'a ait iki katlı evin çatısında dumanların çıktığını görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Alevler kısa sürede büyürken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çatıda başlayan ve evi saran yangın söndürülürken, içerisinde ki eşyalar kullanılmaz hale geldi. Ev sahibi Osman Baysal, yangının neden çıktığını henüz bilmediklerini ifade ederek, "Biz buradan kısa zaman önce taşındık ama içeride eşyalarımız vardı. Çıkan yangında evde, eşyalarda kül oldu. Yaklaşık 10 bin liralık zararımız varö dedi. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Yanan çatı

-Müdahale eden itfaiye ekipleri

-Yanan eşyalar ve çatı

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

========================================

Kamyon şarampole yuvarlandı, sürücü öldü

SİNOP'un Boyabat İlçesi 'nde freninin boşalması üzerine kontrolden çıkan tuğla yüklü kamyon şarampole devrildi, sürücüsü yaşamını yitirdi.

Sinop'un Boyabat İlçesi'nde Şener Memiş yönetimindeki 41 N 3706 plakalı tuğla yüklü kamyonun freni boşaldı. Sürücü Memiş, yol kenarındaki bariyerlere sürtünerek durmaya çalıştı. Bariyerlerin kırılmasıyla şarampole yuvarlanan kamyonda bulunan tuğlalar da etrafa saçıldı. Sürücü Şener Memiş, direksiyon başında sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen AFAD ve İtfaiye ekipleri sürücüyü sıkıştıdığı yerden çıkarmak için yoğun bir çaba sarfetti. Ancak başarılı olamadı. 112 sağlık ekibi ağır yaralı olan Memiş'i hayatta tutabilmek için seferber oldu. Bölgeye gelen 3 vinç yardımı ile kamyon bulunduğu yerden çıkarıldı. Yaklaşık 4 saatlik kurtarma çalışmalarının ardından Şener Memiş'in cansız bedenine ulaşıldı.

Görüntü Dökümü :

-----------------------

Kaza yerinden detay

Sürücünün çıkarılmaya çalışılması

Detaylar

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/BOYABAT (Sinop), -

================================================

Sivas, Çanakkale şehitleri için yürüdü

SİVAS'ta, Çanakkale Savaşı'nın 102'nci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, yürüyüş düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen yürüyüş Atatürk Spor Salonu önünden başladı. İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleşen yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı. Yürüyüş kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde son buldu. Anıt önünde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Son olarak şehitler için Kuran okunarak dua edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Katılımcılar

-Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal marşı

-Kuran okunup dua edilmesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Deniz Baykal Fatsa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
title