Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ SÖYLENEN ÖĞRETMENİN OKULUNDA YAS (EK)VALİLİK: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYORŞanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'la ilgili Tunceli Valiliği de açıklama yaptı.

Pkk'NIN ŞEHİT ETTİĞİ SÖYLENEN ÖĞRETMENİN OKULUNDA YAS (EK)

VALİLİK: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de PKK'lı  teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'la ilgili Tunceli Valiliği de açıklama yaptı. Öğretmen Yılmaz'ın şehit edildiğine ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı kaydedilen Tunceli Valiliği'nin açıklama şöyle:

"Devam eden çalışmalarda; şu ana kadar öğretmenimizin şehit edildiğine dair herhangi bir bulgu ve emareye rastlanılmamış olup kayıp olan öğretmenimizin bulunması için bölgede güvenlik güçlerimizce çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

=================================

Bakan Eroğlu: Batı bizi dikkate almadan hesap yapmasın

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin Katar'a asker göndermesiyle ilgili, "Çünkü Katar ile bir oyun oynanıyordu . Türkiye'nin de dahil olduğu bir oyun planlanıyordu. Bunu engellemek için Türkiye Katar'a gitti. Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere öğle saatlerinde Ankara'dan havayolu ile Tokat'a geldi. Havaalanında Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat milletvekilleri Coşkun Çakır ve Yusuf Beyazıt, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve il protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk olarak Tokat Valiliği'ni ziyaret etti.  Bakan Eroğlu burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Türkiye'nin Katar'a asker göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Bakan Eroğlu şu şekilde cevap verdi; "Oralar bizim gönül coğrafyamız. Orada bütün ülkeler var mı? Orta doğuda Rusya'sı var. Amerika'sı var. İngiliz'i, Fransız'ı,  Alman'ı var. Neredeyse bütün ülkeler var. Bizim askerin oraya gitmesi gerekiyordu. Çünkü Katar ile bir oyun oynanıyordu . Türkiye'nin de dahil olduğu bir oyun planlanıyordu. Bunu engellemek için Türkiye Katar'a gitti. ve bizde orada varız. Onun için o maksatla gittik. Batı bizi dikkate almadan bir hesap yapmasın" dedi.

Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılçadroğlu'nun Ankara'da başlattığı 'Adalet yürüyüşü' ile ilgili yöneltilen soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Bir defa mahkeme kararı açık. Kendisi de mahkeme kararına saygı göstermek gerekiyor diyordu. O halde mahkeme kararına saygı gösterelim. Dava bitmiş değil. Kalkıp da bunu FETÖ'ye destek gibi algı oluşması son derece yanlıştır. FETÖ'nün başımıza ne açmak istediği ortada, 15 Temmuz'a bir yıl olmadı. Tarihimizin en alçak en hain kanlı darbe girişimi. Dolayısı ile MİT TIR'ları ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu kararı dikkate almayarak milleti galeyana getirmek için bu tür hareketler Türkiye'ye zarar verir.  Ana muhalefin böyle bir girişimde bulunması doğru değildir. Hep birlikte birlik ve beraberlik kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım."

Bakan Eroğlu, valilik ziyareti sonrasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Danişmendliler Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere Niksar ilçesine hareket etti. Bakan Eroğlu'na ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin de eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Havaalanında karşılama

-Valilik ziyareti

-Bakan Eroğlu'nun açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, -

========================================

Çayeli'nde CHP'nin adalet yürüyüşünde gerginlik

CHP'nin başlattığı 'adalet' yürüyüşüne destek için CHP Rize İl Başkanlığı ilçelerde yürüyüşlere başladı. Çayeli İlçesi'ndeki yürüyüş sırasında toplanan kalabalık CHP'lilere tepki gösterdi, gruba saldırmak isteyenleri polis engelledi.

Ardeşen ve Pazar ilçelerindeki yürüyüşlerin ardından araçlarla Çayeli ilçesine gelen CHP'liler, İlçe Başkanlığı önünde toplandı. 'Adalet' yazılı tişörtler giyen yaklaşık 50 kişi, 'Adalet' sloganları atarak Kaymakamlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada sözlü sataşmada bulunan bazı vatandaşlar grubun üzerine yürümek istedi, CHP'lileri yuhaladı. Kaymakamlık binası önüne gelen gruba tepki gösterenler giderek arttı, öfkeli kalabalık içerisindeki bazıları yol kenarındaki plastik dubaları grubun üzerine attı, kimileri de partililere saldırmaya çalıştı. Bunun üzerine müdahale eden Çevik Kuvvet ekibi CHP'lilerin çevresini sardı. Kaymakamlık binası önünde bir süre beklemek zorunda kalan CHP'li grup, takviye polis ekiplerinin de gelmesiyle arka sokaklardan götürülerek alandan çıkarıldı.

'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atan tepkili grup ise bir süre alanda bekledi. CHP'liler daha sonra polis kontrolünde ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yürüyüş yapan grup

-Slogan atılması

-Tepki gösterenler

-Grubun üzerine yürüyenler

-Duba atılması

-Kalabalığın tepkisi

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

=======================================

Düzce'de otomobil şarampole yuvarlandı: 3 ölü, 1 yaralı

DÜZCE'de TEM otoyolunda kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan ve ağaca çarpan otomobilde 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza saat 16.30 sıralarında TEM Otoyolu Düzce Gümüşova Rampaları mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Melih Yazıcı yönetimindeki 35 FL 566 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak ağaçlık alana şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 50 metre sürüklenen otomobil ağaca çarparak durdu. Ağaçta asılı kalan otomobilde bulunan 30 yaşındaki Ali Aksu, 31 yaşındaki Turgay Akay ve 22 yaşındaki Tunahan Çepnioğlu olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Yazıcı ise ağır yaralandı. Yaralı sürücü ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ölen 3 kişinin cesedi itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE,

=======================================

Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

ADIYAMAN'da, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Dardogan Köyü'nde meydana geldi. Hüseyin Limon yönetimindeki 27 ZA 511 plakalı otomobil ile Süleyman Gelincik'in kullandığı 63 B 6793 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada her iki sürücü ile araçlarda bulunan Fidan Memeli ve Yusuf Gelincik yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ambulansların acil servise girişi

Yaralılar ambulanslardan çıkartılması

Yaralılar sedyede acile götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

============================================

Çarşamba'da çiftçiler karayolunu kapattı

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde dün gece yağan sağanak yağış sonrası arazileri su altında kalan çiftçiler, Samsun-Ordu karayolunu bir süre trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol, güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu  açıldı.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde sağanak yağış ardından arazileri su altında kalan çiftçiler, kendilerine sahip çıkılmadığını öne sürerek Samsun-Ordu karayolunu ağaç parçaları ile trafiğe kapattı. Karayolunun trafiğe kapanması ile bazı sürücüler tepki gösterdi. Sevk edilen güvenlik güçlerinin görüşmeleri sonrasında çiftçiler yaklaşık 1 saat kapadıkları karayolunu trafiğe açtı. Karayolunun açılması ardından AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Dündar gelerek çiftçilerle görüştü. Çiftçilere zararlarının giderilmesi için çalışacaklarını söyleyen Milletvekili Köktaş, şöyle dedi:

"Sizin bu zararlarınız nedeni ile çözüm yolları ve acil projelerle sorunlarınızın giderilmesi için başta gerekli yerlerle temasa geçtim. Evrakların ve zararın tespiti ile gerekenin yapılması için sizin adınıza çalışacağım.ö

Bazı, çiftçiler geçen yılda aynı vaatlerin verildiğini ancak yapılan çalışmalarda hatalı yapılan köprü ve kanallar nedeni ile son iki yıldan bu yana sürekli arazilerinin su altında kaldığını iddia etti. Samsun AK Parti milletvekili olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da yaptığı yazılı açıklamada çiftçilerin mağduriyetinin giderileceğini ifade etti. Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Sel bölgesinde tüm kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarına devam ediyor.  Hemşehrilerimiz müsterih olsun, onların rahat edebilmeleri için bütün kurumlarımız gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Bölgede kamu kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışıyor. Valiliğin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, DSİ, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Çarşamba Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay ekipleri yoğun bir çalışma içinde. Bölgede 110'a yakın tarım işçimiz mağdur oldu. İşçilerimize AFAD, yatak ve battaniye temin etti. Kızılay da yemek dağıtımına başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Tarım Reformu İl tarım alanlarında meydana gelen hasarla ilgili tespit çalışmalarına başladılar. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de hasar tespit çalışmalarına başladı. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ise acil gereken iş makinelerini takviye olarak bölgeye yönlendirdi. Samsun genelinde dere ıslahları master plana alındı. Projelendirme ve ıslah çalışmaları devam ediyor."

Bakan Akif Çağatay Kılıç, devletin tüm olanaklarının Çarşamba'da seferber edildiğini, selden zarar gören vatandaşların mağduriyetinin acilen giderileceğini belirterek, "Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Devletimiz tüm olanakları ile onların yanındadır ve hemşehrilerimizin zararı en kısa sürede giderilecektir. Çarşambalı hemşehrilerime bir kez daha 'Geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorumö? ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Çiftçilerin yolu kapatması

-Eylemden detay

-Yolu kapatan çiftçilere araç sürücülerinin tepkisi

-Çiftçilerin tepkisi

-Detaylar

(SÜRE: 6.08 Dk) (BOYUT: 206 MB)

Haber-Kamera: Nevzat AKKAYA/ÇARŞAMBA(Samsun),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Valiliği Gümüşhane Siverek PKK Politika Güncel Haberler

title