Haberler

Dha Yurt Bülteni - 12

Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (3)CUMHURBAŞKANI YASİN OKUDUCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze mezarlığa getirildiği sırada Yasin suresini okudu.

Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (3)

CUMHURBAŞKANI YASİN OKUDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze mezarlığa getirildiği sırada Yasin suresini okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yasin suresini okurken, vatandaşlar ise "Allah" diyerek seslendi. Şehidin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra şehidin evine giderek, taziyede bulundu.

MERDİVENDEN DÜŞEN İŞÇİ ÖLDÜ

Bu arada bugün öğle saatlerinde, şehidin evinin bulunduğu yerde telefon kablolarını toplamak isteyen Türk Telekom işçisi 48 yaşındaki Abdülkadir Adın merdiveni bir evin cephesine dayadı. Merdivene çıkarak kabloları toplayan Abdülkadir Adın dengesini kaybederek yere düştü. 2 çocuk babası Abdülkadir Adın olay yerinde hayatını kaybetti. Abdülkadir Adın cenazesi morga kaldırılırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cumhurbaşkanının Yasin suresini okurken cep telefonu ile çekilen görüntüler

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER-Selda Hatun TAN / Sakarya-Adapazarı

====================

Bakan Zeybekci, "Recep Tayyip Erdoğan kenara çekildim dese, heykelini dikerler"

DENİZLİ'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, başkanlık sistemini içeren anayasa değişikliğinin gelecek yıl milletin önüne geleceğini söyleyerek, "Bu milletin ve ümmetin tek güveni var Recep Tayyip Erdoğan. Onun için ona saldırıyorlar zaten. Erdoğan, 'Tamam bıraktım herşeyi inzivaya çekildim' desin, heykelini dikerler hepsi" dedi.

Belarus ziyaretlerinin ardından dün (cuma) gece Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buldan'da vatandaşlarla bir araya geldi. AK Parti milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ve partililerle birlikte geldiği Buldan Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlara seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından dimdik ayakta olduğunu söyledi. Yaşar Ordu isimli üreticinin toplantıya getirdiği razaki cinsi üzümden tadan Zeybekci, hükümet olarak gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Zeybekci, 15 Temmuz'un darbe değil işgal girişimi olduğunu belirterek, "15 Temmuz Haçlı Seferlerinin sonuncusudur. 15 Temmuz Türkiye'nin doğusunda ve güneydoğusunda bir Kürdistan ve ardından da Ermenistan üretme faaliyetinin son adımıdır. 2013 yılında Mayıs ayında faizler, enflasyon düştü, IMF'ye güle güle dedik, 3. Köprü'nün temeli atıldı, tüp geçit ve Kanal İstanbul projeleri devam ediyordu. Gezi olaylarını başlatan aynı şerefsizlerdi. Bundan sonra aklınıza gelebilecek her türlü ihanette yine aynısı olacak. Ama Türkiye'ye ekonomik anlamda hiçbir tuzak kuramazlar. Hiç merak etmeyin. Allah'ın izniyle Türkiye dünyanın 18. büyük, Avrupa'nın 7. büyük ekonomisi" diye konuştu. Türkiye'nin AB'ye üye olmayı muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için istediğini belirten Zeybekci, "Türkiye'nin hedefi AB'ye üye olmak. Olmazsa ne olur? Hiçbir şey olmaz. Ama Gazi Mustafa Kemal'ın gösterdiği o muasır medeniyet hedefi bizim hedefimizdir. Avrupa Birliği'nin standartlarını tutturmayı, gösterdiği kriterlerin üstüne çıkmayı hedefliyoruz. Türkiye vatandaşı olmanın bir bedeli var. Bu bedeli biliyoruz. Bedeli çok çalışmak. 15 Temmuz'u defeden Türkiye oldu. Bize bir yerlerden destek gelmedi" dedi.

"BİZ ENSESİNDEN TUTUYORUZ, AVRUPA'DAN SES GELİYOR"

HDP milletvekillerinin tutuklanmasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eline saz alıp yola çıkanların Kandil'in talimatına boyun eğdiğini öne sürdü. Zeybekci, "Bölücü örgütün uzantısı olan siyasi parti 5 Haziran'da 'Türkiye partisiyiz' demedi mi? 5 Haziran 2015'te bu millet size yüzde 13 oy verdi, 80 tane milletvekili verdi. 'Git TBMM'de demokrasiyle, birlik beraberlik içinde, kol kola, bu ülkenin tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek vatan kurallarına uygun olarak git hizmet et', dedi. Bunların elleri silaha, Türkiye'yi bölmeye yöneldi. Bu millet 1 Kasım'da bunlara derslerini verdi. Ardından da bu ülkede kanuna, adalete, birliğe, beraberliğe karşı çıkan her kim olursa olsun dokunulmazlığı kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karar alındı. 'Sizin mahkemenizi de kanunlarınızı da tanımıyoruz' dediler. Bu devletin tek bir şansı vardı. ya bu hainlerin dediklerini kabul edecekti, devletlikten çıkacaktı ya da bunların ensesinden tutacaktı, getirecekti, yapmam dedikleri her şeyi yaptıracaktı" diye konuştu. HDP milletvekillerinin tutuklanmasına, AB'den tepki gelmesini eleştiren Zeybekci, AB'yi 15 Temmuz'da Türkiye'ye gereken desteği vermemekle eleştirdi. Zeybekci, "Biz bunların ensesinden tutuyoruz, Avrupa'dan ses geliyor. Eğer senin Türkiye'de bu kadar özgürlük, insan hakları, demokrasi, masum insanların menfaatleriyle ilgili hassasiyetlerin varsa 15 Temmuz'dan sonra Avrupa'dan milyonlarca insanın, Türkiye'ye yapılan saldırıyı proteste etmek için Türkiye'ye doğru yürüyüşe geçmiş olması lazım. Bu milletin hesabını hainlerden sonuna kadar soracağız. FETÖ'den de, PKK ve uzantılarından da nerede olursa olsun bunun hesabını soracağız" dedi.

"BU İHANET BİTECEK"

Zeybekci, PKK ile kararlılıkla mücadele edilip terörün sona erdirileceğini belirterek, "Hiç endişe etmeyin. Bu ihanet bitecek. PKK bitecek. ya bu ezanlar dinecek, ya bu devlet bitecek, ya da bu ihanet bitecek. Siz başladığı operasyonu yarım bırakan bir doktor gördünüz mü? Bu operasyon başlamıştır, bu ameliyat bitecek. Bu kadar net. Tek vatan, tek bayrak, tek millet diyen Kürt kardeşim vazgeçilmezimizdir. Bu milletin ve ümmetin tek güveni var Recep Tayyip Erdoğan, başka yok. Onun için ona saldırıyorlar zaten. Yoksa Recep Tayyip Erdoğan, 'Tamam bıraktım her şeyi, kenara çekildim, inzivaya çekildim' desin, heykelini dikerler hepsi. 'Oh kurtulduk' diye. Çünkü ondan sonra çökecekler bu milletin başına. 14 yıldan beri istikrarlı bir dönem yaşıyoruz. Siyasi istikrarla beraber ekonomik istikrar da sürüyor. Arada çomak sokanlar oluyor, arada elektrik düğmesini kapatanlar oluyor. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dediği gibi, 'Hükümet olduk, başımıza gelmeyen kalmadı.' Ama Allah'a şükür dimdik ayaktayız. Her gün bir önceki günden daha güçlüyüz, iyiyiz" diye konuştu.

BAŞKANLIK REFERANDUMU İÇİN TARİH VERDİ

Başkanlık sistemiyle ilgili anayasal çoğunluk sağlansa bile referanduma gideceklerini belirten Zeybekci, "TBMM'de Anayasa değişikleri 367'nin üzerinde olursa referanduma gitme şansı yok. Ama biz, AK Parti ve MHP ile TBMM'de bu milletin sorumluluğunu üzerinde taşıyan milletvekilleri 380 milletvekilini geçsek bile millete soracağız. 2017'nin Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında millete gideceğiz" dedi. Zeybekci, Denizlililerden de referandumda başkanlık sistemi için Türkiye ortalamasının üstüne çıkma ve dikkat çekici sonuç çıkarmalarını istedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha sonra Sarayköy ilçesine geçerek AK Parti İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve Sarayköy Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Zeybekci, Pamukkale Belediyesi'nin Dokuzkavaklar'da yapacağı semt polikliniğinin temel atma törenine katıldı. Merkezefendi Belediyesi'nin Yeni Mahalle'de tamamladığı kapalı pazaryeri ve anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Bakan Nihat Zeybekci'nin karşılanması, vatandaşlarla tokalaşmasından görüntü,

-Zeybekci'nin salona girmesi, ikram edilen üzümden yemesinden görüntü,

-Zeybekci'nin konuşmasından bölümler

Haber: Osman Nuri BOYACI - Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=====================

Patrik Bartholomeos, Mudanya Belediyesi'ni ziyaret etti (Görüntülü haber)

FENER Rum Patriği Patrick Bartholomeos, Bursa'nın Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda Yunanistan Başbakanı Çipras'ı ziyaret ettiğini anlatan Bartholomeos'a Türkyılmaz, "Çipras'ı Mudanya'ya davet edeceğim" dedi.

Fener Rum Patriği Patrick Bartholomeos, Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Mudanya'nın CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı makamında ziyaret eden Bartholomeos, burada Türkyılmaz ile bir süre sohbet etti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı ziyaret ettiğini anlatan Bartholomeos, "Geçenlerde kendisini ziyaret ettim. Çok samimi bir ortam vardı. Bizi çok güzel karşıladı. Kendisi tam bir barış adamı" dedi. Bunun üzerine Başkan Türkyılmaz, "Mudanya da barışın başkentidir. Kendisini Mudanya'ya davet etmeyi düşünüyorum" diye konuştu. Başkanın bu sözleri üzerine Bartholomeos, "Çipras'ı davet edin, hemen gelir" diye cevap verdi.

Buradaki ziyaretinin ardından Başkan Türkyılmaz, Bartholomeos ve İstanbul'daki çeşitli okullardan gelen 98 öğretmen ve öğrenci ile birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezi ziyaret ederek, Mudanya Mütareke binası önünde hatıra fotoğraf çektirdi. Tarihi evlerin bulunduğu Girit Mahallesi'ni gezen Bartholomeos, Mudanya'yı çok sevdiğini belirtti.

Daha sonra, Kumyaka Mahallesi'ndeki Başmelekler Kilisesi'ni de ziyaret eden Bartholomeos, burada Başmelekler ilahisini okudu. Bartholomeos Kumyaka'daki ziyaretinin ardından Tirilye Kemerli Kilisesini inceledi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Ziyaretten görüntüler

-Açıklamalar

-Detaylar

Haber: Edip TEKİN-Tarık ARSLAN/MUDANYA, (Bursa), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Patrik Bartholomeos Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title