Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Bakan Eroğlu: Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik (2)ÇAY'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDIOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay İlçesi'nde içme suyu arıtma tesisinin temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu: Hollanda'nın yaptığı çok büyük saygısızlık, adeta densizlik (2)

ÇAY'DA TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay İlçesi'nde içme suyu arıtma tesisinin temel atma törenine katıldı. Yağmurlu havaya rağmen törene katılan kalabalığa seslenen Bakan Eroğlu, "Daha önce temelini attığımız Çay Barajı, Afyonkarahisar'a yapılan en büyük barajdır. Buradan hem sulama suyu temini hem de içme suyu temini yapacağız. Bugün de içme suyu arıtma tesisinin temelini atıyoruz. Sizlere Sultandağları'nın memba kalitesindeki suyunu içireceğiz. Bugüne kadar sizler bizden bir şeyler istediniz, yaptık. Şimdi ben sizlerden bir şey istiyorum. 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' oyu vermenizi istiyorum" diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra gelir getirici fidan dağıtımı yaptı.

METEOROLOJİ RAPORLARINI AÇIKLADI

Bakan Eroğlu, Çay'dan kent merkezine geçerek Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorusu üzerine meteoroloji raporları hakkında açıklama yapan Bakan Eroğlu, içerisinde İstanbul'un da olduğu bazı bölgeler için yağış uyarısında bulundu. Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Afyonkarahisar'da pazartesi, salı, çarşamba hafif yağış gözüküyor. Salı günü Akdeniz ve Ege'nin batı kesimlerinde yağış yok ama bütün Türkiye yağışlı. Yağış çarşamba günü doğuya doğru kayıyor. Perşembe Ege hariç yine yağış var. Cuma günü Marmara Bölgesi hariç yağış var. Daha sonra cumartesi ve pazar yağışlar doğuya kayıyor. Yani bereket var bu hafta, bereketli bir hafta. Tabi Afyonkarahisar'a da, cumhurbaşkanımızın bereketi 270 tesis, 1 milyar 12 milyon TL ile inşallah açılış yapacağız. İstanbul'da bugün rüzgar var, saatte 50 kilometreye varan. Bir de bilhassa İstanbul'un kuzey kesimlerinde, batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış var. Bazı bölgelerde de kuvvetli yağış var mesela Osmaniye, Adana'da rüzgar ve kuvvetli yağış var. Bunun dışında Kahramanmaraş ve Malatya'da yağış var. Doğuda bazı bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur devam edecek."

'ANKET VAR'

Bakan Eroğlu, referandumla ilgili 'Anket çalışması var mı, sonuçlar elinizde mi' sorusuna ise "Anket çalışmaları, anket var ama şu anda bir şey söylemiyoruz. Ama Afyonkarahisar'ın ilk 10'na gireceğini bekliyor, ümit ediyoruz" diye yanıt verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Eroğlu temel atma detayları

Haber- Kamera: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=======================================

CHP BALIKESİR'DEN MİTİNG SORULARI

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen cumartesi günü kentte yaptığı mitingle ilgili büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmaları eleştirdi. Milletin parasıyla gazetelere ilan verildiğini söyleyen Biçki, belediye otobüslerinin mahallelerden miting alanına ücretsiz yolcu taşıdığını iddia etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Balıkesir'de geçen cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingin tartışmaları sürüyor. CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, büyükşehir belediyesinin miting öncesi yaptığı çalışmaları eleştirdi. Milletin parasıyla gazetelere ilan verildiğini, belediye otobüslerinin mahallelerden miting alanına ücretsiz yolcu taşıdığını iddia eden Biçki, bazı sorulara yanıt istedi. Kamu çalışanlarının bir bölümünün referandumda 'evet' çıkması için çalıştığını söyleyen Biçki, Burhaniye Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez'in Facebook sayfasında profil resmiyle propaganda yaptığını söyledi. Referandum sürecinin adil ve eşit koşullarda yürümediğini vurgulayan Biçki, bürokratlardan tarafsızlık istedi.

"BU MÜSLÜMANLIĞA, İNSANLIĞA SIĞAR MI?"

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, miting öncesi gazetelere belediyenin yani halkın parasıyla ilan verdi. Siz, AKP'nin belediye başkanı olabilirsiniz ancak unutmayın ki sizin Balıkesir'e verdiğiniz bir söz vardı. 'Seçildikten sonra AKP'nin değil, Balıkesir halkının belediye başkanı olacağım" dediniz. Hatta 3-4 gün önce Bandırmalı CHP Belediye Başkanı Dursun Mirza'yı parti rozetini yakasından çıkarmadığı için eleştirip, suçladınız. Ancak gördük ki asıl siz AKP rozetini yakanızdan çıkartamamışsınız. ve bir siyasi partinin genel başkanının miting ilanlarını Balıkesir halkına ödettiniz. Şimdi vicdanınıza sesleniyorum. Bu yaptığınız insanlığa, Müslümanlığa, adalete, hukuka, eşitliğe sığar mı? Siz, bizim ödediğimiz vergilerle, verdiğimiz paralarla bir siyasi partinin genel başkanının miting duyurusu ilanlarını ödeyemezsiniz. Eğer veriyorsanız size verdiğimiz bu paralar haram zıkkım olsun. Biz size bu paraları veriyorsak, evet demiyoruz ki. İlan paralarının belediye bütçesinden karşılanması doğru değildir. Bu ilanları siz değil, AKP İl Başkanlığı vermeliydi" dedi.

"OTOBÜSLER CHP İÇİN DE SEFERBER OLACAK MI?"

Miting günü belediye otobüslerinin mahallelerden meydana ücretsiz insan taşıdığını iddia eden Biçki, "Bu otobüsleri başka bir siyasi partinin örneğin CHP'nin mitinginde de seferber edip, halkın hizmetine sunacak mısınız?" diye sordu.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI EMİR ERİ Mİ?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin Burhaniye'de afişleme çalışmalarında da kullanıldığını iddia eden Biçki, "Siz emekçi kardeşlerimizi siyasi çalışmalarınızda ne hakla kullanıyorsunuz. Bunu gençlik kollarınızla, ilçe örgütlerinizle yapmalısınız. Belediye çalışanları sizin emir emiriniz değildir" dedi.

Ak Parti mitinginin bitmesine karşın başta Kuva-yi Milliye Meydanı birçok yerde AK Parti bayraklarının hala asılı durduğunu da sözlerine ekleyen Biçki, "Bu miting biz yapsaydık mitingin bitimiyle birlikte tüm bayraklar toplanmış olurdu" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın gelişinde hazırlanan afişlerin okul bahçelerine asıldığını anımsatan Biçki, "Sürekli olarak 'siyaseti okula, camiye, kışlaya sokmayın' dedik. Yine diyoruz. Siz 15 Temmuz'da yaşananlardan hiç ders çıkarmadınız mı? Bu afişleri CHP asmış olsaydı, bu afişler orada bir dakika bile durmazdı" dedi.

"VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ'NDEN EVET"

Burhaniye Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez'in Facebook sayfasında " daha güçlü bir Türkiye için halkoylamasına evet" yazmasını ve profilini bunu koymasını da eleştiren Biçki, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vergi Dairesi Müdürü işi gücü bırakmış, tüm Burhaniyelilerin müdürü olduğunu unutmuş. Bir partinin emrinde olduğunu, bir partinin memuru olduğunu açıkça ilan ediyor. Sayın müdür, siz bu şartlarda Burhaniye'de tüm mükelleflere karşı eşit hizmeti nasıl vereceksiniz. Bu konuda büyük kuşkularımız var"

Bazı kamu görevlilerinin referandum sürecinde işyerlerini ziyaret ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun selamını getirdiğini söyleyerek, bir algı oluşturmaya çalıştığı iddiasını da gündeme getiren Biçki, "Şunu unutmayın. Bu iktidar bugün var. Bu iktidar yarın gittiğinde siz kamu görevini yürütmeye, millete hizmet etmeye devam edeceksiniz" dedi. Bürokratlara da seslenen Biçki, eşit ve tarafsız olmalarını istedi. Biçki özellikle Vergi Dairesi Müdürü İlker Serbez konusunda Vali Ersin Yazıcı'nın devreye girmesini beklediğini söyledi.

"YİNE DE HAYIR ÇIKACAK"

Referandum sürecinin adil ve eşit koşullarda yürümediğini vurgulayan CHP'li Biçki, "Bizler kendi imkanlarımızla, çocuklarımızın, evimizin ekmek parasından keserek referandum çalışmalarını yürütürken, AKP'liler devletin olanaklarını kullanmaktan geri durmuyorlar. Buna rağmen inanıyorum ki Türk milleti 16 Nisan'da hayır diyecektir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

CHP İl Başkanı Biçki konuşuyor

Belgeleri gösteriyor

Partililer alkışlıyor

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

=======================================

MERSİN KIŞLA ALANI YARGIDA

MERSİN'de, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, 'Askeri Kışla'nın doğal ve tarihi sit alanı iptali kararını yargıya taşıdı.

Hizmet binası önünde yapılan açıklamada, kurul adına söz alan Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Yaser Gündüz, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun hiç bir bilimsel araştırmaya ve teknik gerekçeye dayanmayan kararıyla, eski 'Askeri Kışla' alanı için daha önce 'Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun kararında belirlenen 'tarihi sit sınırı'nın iptal edildiğini, buna bağlı olarak da tescil kaydının kaldırılmasına karar verildiği için konunun yargıya taşındığını söyledi.

Söz konusu kararın, alanda yapımı planlanan rant projesinin hayata geçirilebilmesi için, süreçte engel olarak görünen unsurların ortadan kaldırılması dışında hiç bir kamusal amaca hizmet etmediğini belirten Gündüz şöyle devam etti:

"Eski Kışla Alanı hakkında ilk olarak 20.91995 tarihinde Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca, geçmişteki anı değerleri itibariyle, alanın bütünüyle kültürel varlık olarak korunmasına ve alan içerisinde yer alan ağaç varlığı dikkate alınarak Tarihi ve Doğal Sit Alanı ilan edilmesine karar verilmiştir. Aynı Koruma Kurulu, 26.10.1995 tarihinde aldığı bir başka karar ile Tarihi ve Doğal Sit alanı olarak tescil edilen eski askeri kışla alanının doğal sit derecesini '2'nci Derece Doğal Sit Alanı' olarak belirlemiştir. OYAK Genel Müdürlüğünün, Doğal ve Tarihi Sit alanı kararının iptali istemi ile Adana 1'nci İdare Mahkemesinde açmış olduğu dava reddedilmiş, söz konusu yargı kararı Danıştay'ın 1998/6289 sayılı kararıyla da onanmıştır."

TARİHİ SİT ALANI

Tüm bu gelişmelere rağmen OYAK Genel Müdürlüğü'nün, Koruma Kurulu kararlarının yeniden değerlendirilmesi yönündeki talebi olduğunu hatırlatan Gündüz, "27.5.2015 tarihinde, Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından, alanın sit statüsünü değiştirecek yeni bir veri ya da yargı kararı olmaması gerekçeleri ile bir kez daha uygun görülmemiş, 1995 yılında alınan kurul kararlarının geçerli olduğuna karar verilmiştir. Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünün 28.01.2016 tarih ve 5925 sayılı kararı ile sayısallaştırılan sit alanı sınırı dahilinde kalan parsellere "Tarihi Sit Alanıdır' şerhi verilmesi tekrar kararlaştırılmıştır" diye konuştu.

YOK EDİCİ GİRİŞİMLER ENGELLENSİN

OYAK Genel Müdürlüğü'nün doğal ve tarihi sit alanı üzerindeki koruma kararlarının iptalini Ankara'dan alma yolunu seçtiğini kaydeden Gündüz şunları söyledi:

"Eski kışla alanı gibi korunması gerekli tüm doğal, kültürel ve tarihi değerlerimizin, toplumsal müzakere ve uzlaşma süreçlerinden geçmeden sadece idari otorite kararları ve yatırımcının niyeti üzerinden kısa dönemli ekonomik getirilere feda edilmesi kabul edilemez. Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulunu; 29.12.2016 tarihinde çeşitli baskılarla alınmış olma olasılığı çok yüksek, bilimsel gerekçelere dayanmayan, akıl almaz ve bir 'koruma kararı' olmadığı açıkça ortada olan kararından geri dönmeye, bölge kurul kararlarını ve alan hakkındaki alınmış yargı kararlarını sürdürmeye, alanın hak ettiği tarihi ve çevresel değerleri ile birlikte koruyacak sit alanı kararlarını yeniden tesis etmeye davet ediyoruz. Çok geç olmadan tarihi mirasımızın telafisi mümkün olmayacak şekilde yok olmasına neden olacak girişimlerin bir an önce önlenmesini, yaşadığımız kente ve gelecek kuşaklara yönelik sorumluluğumuz gereği talep ediyoruz."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Katılımcılardan görüntüler

-Mimar ve mühendislerden görüntüler

-Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Yaser Gündüz

-Genel ve detay

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=======================================

Yelkenli teknede bulunan 83 göçmen yakalandı

SAHİL Güvenlik Komutanlığı, bugün sabah İzmir Çeşme Alaçatı sahilinde yelkenli teknede tespit edilen 22'si çocuk 83 göçmenin yakalandığını açıkladı. Olayla ilgili olarak göçmen kaçakçısı olduğu belirtilen 8 kişi yakalandı.

Bugün saat 04.24'de görevli Sahil Güvenlik uçağı tarafından, İzmir Çeşme Alaçatı sahilinde bir grup göçmenin yelkenli bir tekneye transfer edildiği tespit edildi. Bölgede görevli Sahil Güvenlik gemisine durum bildirildi. Sahil Güvenlik gemisi tarafından, yelkenli tekne hareket halinde tespit edildi ve saat 05.00'da durdurularak içerisinde bulunan Suriye uyruklu 82 ve Afgan uyruklu 1 olmak üzere toplam 83 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerdin 22'sinin çocuk, 11'inin ise kadın olduğu belirtildi.

Sahil Güvenlik uçağı tarafından ayrıca olayla bağlantılı olarak karada tespit edilen 3 kişinin yakalanması amacıyla Çeşme ilçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verildi. Jandarma ekipleri tarafından, Ukrayna uyruklu 3 kişi ile bir araç içerisinde göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 5 kişi (2 Türk, 2 Irak, 1 Ukrayna uyruklu) olmak üzere toplam 8 kişi yakalandığı belirtildi.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Sahil Güvenlik uçağından operasyon anına iliştin kaydedilen görüntü

Haber: İZMİR,

=======================================

ŞANLIURFA'DA, 3 AYDA 60 HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

ŞANLIURFA'da, son 3 ayda meydana gelen hırsızlık olaylarına karıştığı saptanan 60 kişi tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentte son 3 ayda içerisinde ev ve iş yerlerinde hırsızlık yaptığını belirlediği 150 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 90'ı serbest bırakılırken, 60 kişi ise 'hırsızlık' suçundan 60'ı tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Markette hırsızlık yapan şüpheliler kamera kayıtları

Motosiklet çalan şüphelilerin kamera kayıtları

Hırsızlık şüphelilerinin emniyetten çıkarılması

Hırsızlık şüphelilerinin araçlara konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================

ÇOCUKLAR KUKLAYLA SEVİNDİ

İZMİR'in Konak ilçesinde, Agora semtinde yaşayan çocuklar için üç günlük kukla atölyesi düzenlendi. Cezayirli kukla ustası Sid Ahmet Meddah'tan kukla yapımını öğrenen çocuklar keyifli bir gün geçirdi.

Bu yıl 11'ncisi düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri kapsamında İzmir'e gelen Cezayirli kukla ustası Sid Ahmet Meddah, Konak Belediyesi'nin daveti üzerine çocuklar için üç günlük kukla ve gölge figürleri yapım atölyesi düzenledi. 9, 10, 11 Mart tarihleri arasında düzenlenen 'Kuklaya Yolculuk' adlı atölyeye Konak Belediyesi'nin Kent Tarihi Birimi'ne bağlı Sütveren Meryem Dua Evi ev sahipliği yaptı.

KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Birim görevlilerinin gözetiminde yapılan atölye çalışmasına katılan minik kursiyerler arasında Agora semtinde mülteci çocuklar da vardı. Üç gün süren atölyeye katılan çocuklar, öğretilenleri dikkatlice dinleyerek, uyguladı. Dünyanın farklı ülkelerinde engelli ve mülteci çocuklar için yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Cezayirli kukla ustası Sid Ahmed Meddah, minik kursiyerlere nasıl birbirinden renkli kukla yapacaklarını anlattı. Kağıt, kumaş ve tutkal kullanarak kısa sürede eğlenceli el kuklaları yapan çocuklar, keyifli anlar yaşadı. Düzenlenen etkinlik sayesinde farklı kültürlerden çocuklar hem kukla sanatını öğrendi hem de birbirleriyle daha da yakınlaşma fırsatı buldu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: İZMİR,

=========================================

Kokoreç tartışmasında pompalıyla vuruldu

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde kokoreç yüzünden çıkan kavgada 1 kişi ağır yaralandı.

Gece kokoreç yemek için Uğur K.'nın (40) işlettiği seyyar tezgahına giden Uygar Köroğlu (29), kokoreç istedi. Ancak Uğur K. kokorecin bittiğini söyleyince taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Uğur K. pompalı tüfekle Köroğlu'yu vurdu.

Köroğlu, ağır yaralı olarak götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınırken, şüpheli Uğur K. gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Olay yerinden genel görüntü

-Yakın ve geniş açı

-Yaralının fotosu

-Zanlılar emniyetten çıkarken

-Araçla götürülürken

-Kaçtıkları aracın fotosu

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu AK Parti Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title