Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)YILDIRIM: TÜRKİYE BUNUN CEVABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEKYALOVA'da BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Dün Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan muamele asla kabul edilemez.

1)YILDIRIM: TÜRKİYE BUNUN CEVABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEK

YALOVA'da BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Dün Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan muamele asla kabul edilemez. Hollanda bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir; Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir ve bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" dedi. Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, İstanbul'dan, Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak karayolu ile Yalova'ya geldi. Başbakan Yıldırım'a AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ile Yalova Valisi Tuğba Yılmaz eşlik etti. Başbakan Yıldırım'ı Yalova girişinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu karşıladı. Başbakan Yıldırım, Yalova Valiliği'ni ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap ederek, referandumda 'Evet' oyu çağrısı yaptı. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu alanda büyük boy Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı. Mitinge katılanlar Türk bayrağı ve 'Evet' yazılı dövizler taşıdı.

Konuşmasına, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim" sözleriyle başlayan Binali Yıldırım, "16 Nisan'da söz de karar da milletin olacak. 'İstikrar sürsün Türkiye büyüsün' diyoruz. Bazıları hala 'küçük olsun bizim olsun' diyor. İstikrar olsaydı, her 5 yılda bir seçim olsaydı, bugün 65'inci hükümet yerine 19'uncu hükümet kurulurdu" dedi.

'ASLA ENGEL OLAMAYACAKSINIZ'

Getirilen sistem değişikliğinin Erdoğan için değil her doğan için olduğu sözlerini tekrarlayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Artık bu milletin boşa harcayacak bir saniyesi yok. Bu günlerde bize demokrasi dersi verenlerin diktatörce uygulamalarının hep birlikte izliyoruz. Avrupa ülkeleri her nedense vatandaşlarla, gurbetçilerle, memleket sevdalılarıyla buluşmamızdan rahatsız oluyor ve yasaklar getiriyorlar. Açık açık söylüyorum, siz bunu yapmakla hayır kampanyasına destek oluyorsunuz. Onlarda hayır demek serbest. Uygulanan bu çifte standart Avrupa'nın demokrasisine insan hakları savunucusuna zarar veriyor. Terör örgütleri FETÖ, PKK yandaşları Avrupa'da elini kolunu sallayarak gezecek, her türlü politikayı yapacak gıkın çıkmayacak. Türkiye'den bakanlar gidince, milletvekilleri gidince izin vermeyeceksin, yok böyle yağma. Ne yaparsanız yapın vatandaşlarla buluşmamıza asla engel olamayacaksınız. Şimdi bakıyoruz bu değişikliğe kim karşı çıkıyor? HDP karşı. Almanya karşı, FETÖ karşı. Hollanda karşı. Demek ki bu işlerde yanlışlık var. O halde 'Evet' diyeceğiz. Sandıkları da tıka basa dolduracağız. Onlarında hak ettiği cevabı en iyi şekilde vereceğiz."

'GEREKEN NEYSE YAPILACAK'

Dün Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan muamelenin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Hollanda'nın bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir; Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir. ve bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" dedi.

'5 milyon memleket sevdalısı' olarak nitelediği gurbetçilere de seslenen Başbakan Yıldırım, "Aman tahriklere kapılmayın. Provokasyona gelmeyin. Yapılan bu insanlık dışı uygulamalara vereceğiniz en güzel cevap evet, evet, evet" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin yükselişi, istikrarı için aziz milletin sandığa giderek cevabını vereceğini de kaydederek, Yalova'ya Şehir Hastanesi sözü verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Başbakanın konuşması

-Detay görüntüler

Edip TEKİN- Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

==============================================

2)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: HOLLANDA ORTAÇAĞ KARANLIĞINA GERİ GİDİŞİNİ GÖSTERMİŞTİR

BATMAN'da konuşan Başbakan yardımcısı Veysel Kaynak, Hollanda'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik uygulamayı sert sözlerle eleştirdi. Yapılan muamelenin Avrupa'nın yüz karası olduğunu belirten Kaynak, "Hollanda, bu tutumuyla Ortaçağ karanlığına geri gidişini göstermiştir"dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Batman'da, Ak Parti il teşkilatının yaptığı 'Evet' lokalinin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Hollanda'nın uyguladığı muamelenin Avrupa'nın yüzkarası olduğunu söyledi. Türkiye için tarihi öneme sahip zamanların birini yaşadığımızı belirten Kaynak, "Türkiye'de ilk defa milletin üzerinde hiçbir irade olmasın diye bir değişiklik getiriyoruz. Bu değişiklik bin yıldan beri şehit kanıyla sulanmış bu coğrafyada milletin tam hakimiyetinin olacağı bir sistem olacak. Birilerinin yüzlerindeki makyajlarını döktüğünü görüyoruz. Bir hanımefendiye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele, Avrupa'nın yüzkarasıdır. Hollanda, bu tutumuyla Ortaçağ karanlığına geri gidişini göstermiştir. Dün gördük ki bizim tabirimizle bunlar kendilerine Müslüman. Dünyada huzur bırakmayan sosyalizmin, ırkçılığın, faişzmin, nanizmin, komünizmin doğduğu yer Avrupa. Avrupa, kendi içinde yüzlerce yıl süren mezhep savaşının yaşandığı yer. Onlar bunları yaparken bizim ecdadımız bir vakıf medeniyeti inşa ediyordu. Biz tarihimizden, kültürümüzden mahcup değiliz"dedi.

OBAMA GELİRSE MAKBUL, TÜRKİYE BAKANI GELİRSE YASAKLI

Avrupa'nın çifte standart uyguladığına dikkat çeken Kaynak: "Avrupa, tutumuyla Ortaçağ'ın karanlık dehlizlerine döndüğünü bir kez daha göstermiştir. ABD'nin o zamanki Başkanı Obama gelirse makbul, Türkiye Bakanı gelirse yasaklı. Avrupa bu çifte standarttan utanmalıdır. Avrupa bu çalkantılarla boğuşurken ve etrafımızdaki ülkelerde büyük sorunlar yaşanırken, milletimizin refahını, kardeşliğini koruyacak bir sistem getiriyoruz. Getirdiğimiz sistem tek adamlık sistemi değildir. Hesap sorabilen, yargı önüne çıkarılabilen bir cumhurbaşkanı hükümet sistemidir. Ana muhalefet partisinin Genel Başkanına yalancısın diyemem, edebim müsade etmez. Ancak 4 koca yalan var. Biz bu anayasayı 18 yaşında çocuklarımızı milletvekili yapmak için çıkartıyormuşuz. Evet biz gençlerimizin milletvekili seçilmesinin önünü açıyoruz. Bakın bizim gençlerimiz vatanı için milleti için bayrağı için şahadeti göze almıştır. Gençlerimiz şehit olurken iyi, askere gönderirken yeterli ama milletvekili seçileceğinde aklı yetmez mi? Kendi çocuklarını milletvekili yapacaklar demek koca bir yalandır. İki sene sonra emekli olacak demek yalanların daha kocasıdır. Mecliste iki sene sonra kimsenin emekli olma şansı yok"diye kouştu.

Lokal açılışının ardından esnafları ziyaret eden Kaynak, daha sonra Beşiri ilçesinde de ziyaretlerde bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Başbakan Yardımcısı Veysel Kaynak lokale gelişi

Başbakan yardımcısı görüntüsü

Konuşması

Genel ve detay

Haber - Kamera: Arif ASLAN/Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=========================================================

3)KILIÇDAROĞLU; TAZİYE EVİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şakirpaşa Mahallesi'ndeki Mega Spor Kompleksi'nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra geçirdiği rahatsızlık sonucu bugün yaşamını yitiren Seyhan İlçe Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Adıgüzel'in evini ziyaret etti. Burada Adıgüzel'in ağabeyi ve daha önce CHP Milletvekili adayı olan Ahmet Adıgüzel'e taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, daha sonra muhtarlarla yapacağı sohbet toplantısı için Seyhan Oteli'ne geçti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ADANA/DHA

========================================================

4)BAKAN AĞBAL: KRİZİN ARKASINDA IRKÇILIK VE İSLAMOFOBİ VAR

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki incelemelerinin ardından Meriç nehri kenarındaki Lalezar restoranda Trakya'daki oda ve borsaların temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hollanda ile yaşanan krize değinerek, Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş izninin iptal edilmesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın alınmamasını şiddetle kınadığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Dünyaya demokrasi dersi verenler, önce kendilerine baksınlar diyorum. Bir taraftan Türkiye'den basın özgürlüğünü sorgulayan batı, bir taraftan haber alma özgürlüğü için giden Türk basınına koymuş oldukları yasaktan dolayı ikinci sefer kınıyorumö dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ise hükümetinin ekonomi ile maliye politikalarıyla ilgili sunum yaparak oda ve borsa temsilcilerine bilgiler verdi. Türkiye'nin küresel ekonomilerden etkilendiğini anlatan Bakan Ağbal, "Artık hepimizi biliyoruz ki 200-2009'daki kriz dünyadaki tüm dengeleri değiştirdi. Küresel krizden önceki büyüme oranları süratle aşağı geldi. Bu bütün ülkeler için geçerli. Önümüzdeki döneme ilişkin iyimser bir beklenti var. 2016 yılı küresel kriz sonrasındaki en kötü yıl oldu. 2017 yılına yönelik büyüme oranlarının yukarı gelmesi yönünde beklentiler var. Önümüzdeki dönemde hepimizi bekleyen en büyük sıkıntı özel sektör yatırımlarının küresel olarak yavaşlaması. Türkiye'de de benzer bir sorunu yaşıyoruz ama Türkiye'ye özgü bir sorun değil. Bir çok ülke atması gereken adımları atmıyor, yapması gerekenleri yapmıyorö dedi.

"KRİZİN ARKASINDA IRKÇILIK VE İSLAMOFOBİ VARö

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hollanda ile yaşanan krizin arkasında ırkçılık ve İslamofobi olduğunu öne sürerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa Birliği'nin geleceği sıkıntılı Bugün Hollanda, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya'yı konuşuyoruz. Bugün suyun yüzünde gözüken bir çok sorunun arkasında aslında Avrupa Birliği'nin geleceğine ilişkin olumsuzluklar var. Avrupa bir seçim dönemine girildi, bu sene bir çok noktasında seçim olacak. Bugün Hollanda da gerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişinin engellenmesi, ardından Aile bakanımızın Türk konsolosluğuna gidişinin engellenmesi hadiselerinin arkasında Avrupa'da hortlayan ırkçılık, İslamofobi ve Türkiye düşmanlığı var. Bunları reddediyoruz, bu girişimleri lanetle kınıyoruz. Asla kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye bir Anayasa değişikliğine gidiyor. Bakanlarımız bunları orada anlatmaya çalışıyor. Bundan bile korkan ürken bir anlayış var. Ama vatandaşlarımız 16 Nisan'da bunun cevabını verecektir.ö

TRAKYA'YA YENİ ÜNİVERSİTE MÜJDESİ

Trakya ve Edirne'ye yönelik değerlendirmede de bulunan Bakan Naci Ağbal, üniversite sayısının arttırılması gerektiğini söyledi. Trakya'daki üniversite rektörleriyle bu konuyu görüşeceğini belirten Ağbal, "Bu bölgede artan sanayiyle eğitim konusu daha da fazla önem kazanıyor. Özellikle ortaöğretim, mesleki-teknik eğitim ve yüksek öğretim. Bunlar bu bölgeyi daha ileriye taşıyacak konular. Bu konuda bölgemizdeki üniversitelerimizin başarılı çalışmalarını biliyorum. Ama buradaki üniversite sayısını arttırmamız lazım. Özellikle Balkan bölgesine de hitap edecek şekilde büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli harekete geçirmek için, üniversitelerimizin sayısının arttırılması lazım. Bunu da inşallah Trakya'daki rektör hocalarımızla görüşmek suretiyle bakan olarak bana ne düşünüyorsa elimizden geleni yapacağızö dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, restoranındaki toplantının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir'i makamında ziyaret etti. Ardından ise partisinin İl Başkanlığı binasına geçti.

Görüntü Dökümü

---------------:

-Bakanın restorana gelişi

-Karşılanması

-Salondan genel görüntüler

-Bakan ve beraberindekiler

-Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşması

-Bakanın açıklamaları

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

======================================================

5)MUHARREM İNCE: HOLLANDA VE ALMANYA REFERANDUMDA 'EVET' ÇIKMASINI İSTİYOR

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hollanda'da seçim var. Oradaki partiler ne yapmak istiyor? Yabancı düşmanlığı yaparak Hollandalılardan oy almak istiyor. Peki bizimkiler ne yapıyor? Bizimkiler de 'Bakın Avrupa'da bizi istemiyorlar, Avrupa 'evet' çıkmasından korkuyor. Görüyor musunuz?' diyorlar ve 'evet' istiyorlar. Tam bir palavradır. Bakın açıklıyorum. Hollanda gerçek bir Ak Partilidir. Çünkü 'evet' çıkmasını istiyorlar" dedi.

Burdur'da CHP il yönetimi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Muharrem İnce, Türk bakanlara yönelik Almanya ve Hollanda'daki uygulamalarla ilgili şunları söyledi:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti Ak Parti olur, başka bir parti olur fark etmez. Türkiye'yi yöneten bir hükümetle yabancı ülke arasında bir problem olursa hiç kimsenin şüphesi olmasın biz Türk hükümetinin yanında oluruz. Hiç kuşkunuz olmasın Kapıkule'de muhalefeti bırakır, hükümetimizin yanında oluruz. Almanya'yı da, Hollanda'yı da Burdur'dan kınıyorum. Ama ortada bir danışıklı dövüş varsa da bunu anlatmamız lazım. Hollanda'da seçim var. Oradaki partiler ne yapmak istiyor? Yabancı düşmanlığı yaparak Hollandalılardan oy almak istiyor. Peki bizimkiler ne yapıyor? Bizimkiler de 'Bakın Avrupa'da bizi istemiyorlar, Avrupa 'evet' çıkmasından korkuyor. Görüyor musunuz?' diyorlar ve 'evet' istiyorlar. Tam bir palavradır. Bakın açıklıyorum. Hollanda gerçek bir Ak Partilidir. Çünkü 'evet' çıkmasını istiyorlar. Uluslararası bir olayda bu işi kim yapıyor, bu kimin işine yarıyor çözemediğiniz zaman sonucuna bakın. Sonucundan kim karlı çıkıyorsa o yapmıştır, onun parmağı vardır. Bunu niçin yapıyorlar? 'Evet' oyları yüksek çıksın diye milliyetçi duygulara oynuyorlar. Hollanda, Almanya 'evet' çıkmasını istiyor. Çünkü 'Türkiye bir adamın eline geçsin ki 550 milletvekiliyle uğraşacağımıza bir kişiyi hallettik mi Türkiye'yi ele geçirelim' diyorlar. Bunun için uğraşıyorlar. Yaşananlar bir oyun. Bu duruma Hollandalılar ve Almanlar kıs kıs gülüyor."

Anayasa değişikliğini de eleştiren ve mağara devri anayasası olarak nitelendiren İnce, "Bu olmaz. Bu 300 yıl geriye gitmek demektir. Kaç tane cumhurbaşkanı yardımcısı olacak belli değil. 16 Nisan'da 'evet' oyu verirsen emin ol Türkiye'nin başına Azerbaycan'daki yaşananlar gelecek. Azerbaycan'daki hanımefendi cumhurbaşkanı birinci yardımcılığına atanınca onu Türkiye'den ilk kutlayan 'damat' Enerji Bakanı oldu. Sizce ne düşünmüştür? 'Komşuda pişer bize de düşer' düşünmüştür. Damat uyanık damat" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------:

Mitinge katılanlar

Muharrem İnce'nin konuşması

205 MB /// 06.41ö

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===================================================

6)MHP'Lİ ÖZTÜRK: TÜRKİYE, ADETA SIRAT KÖPRÜSÜ'NDEN GEÇMEKTE

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin artçı sarsıntılarının devam ettiğini ileri sürerek, "Bölücü hainler, Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta Sırat Köprüsü'nden geçmektedir" dedi.

Oktay Öztürk, Kahramanmaraş'ta MHP il yönetimi tarafından düzenlenen referandum değerlendirme toplantısına katıldı. Oktay Öztürk konuşmasında, 16 Nisan'da halkın oyuna sunulacak olan Anayasa değişikliğiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirme adına il il dolaştıklarını söyledi.

Oktay Öztürk, Türkiye'nin çok ağır ve olumsuz şartların hüküm sürdüğü kritik bir dönem ve ateş çemberinden geçtiğini kaydederek, iç ve dış güvenliğin çok ciddi tehlike ve tehditlere maruz kaldığını, milli güvenlik sorunlarının ağırlaştığını ifade etti. Öztürk, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin artçı sarsıntılarının da sürdüğünü savunurken şunları söyledi:

"Bölücü hainler, Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta Sırat Köprüsü'nden geçmektedir. Karşımızdaki tablo maalesef budur. Eğer devletteki tıkanma ve Anayasa'dan uzaklaşma keyfiliği ortadan kaldırılmazsa, karşılaşabileceğimiz muhtemel olaylarla baş etmenin mümkün olmayacağı ve milli bekamızın yok olacağını MHP olarak teşhis ve tespit ettik. Bunun ertelenemez bir ihtiyaç halinde önümüzde durduğunu gördük."

MHP'nin demokrasiyi işleterek, siyaset dışı aktörlerin, siyasete müdahale oyunlarını bozduklarını ileri süren Oktay Öztürk, "Devlet için, millet için, Cumhuriyet için ve Türklüğün bekası için 'Evet' diyoruz. 'Evet' derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz" dedi.

Öztürk'ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Öztürk'ün konuşması

İstiklal Marşı'nın okunması

Salondan detay

Slogan atılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 210 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Türkiye Cumhuriyeti Binali Yıldırım Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title