Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Suriye sınırına Stinger füzeli 'Atılgan' sevkiyatı (ÖZEL)GAZİANTEP'in Suriye sınır hattına yerli üretim, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi olan ve Stinger füzesi taşıyan iki adet 'Atılgan' sevkiyatı yapıldı.

Suriye sınırına Stinger füzeli 'Atılgan' sevkiyatı (ÖZEL)

GAZİANTEP'in Suriye sınır hattına yerli üretim, Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi olan ve Stinger füzesi taşıyan iki adet 'Atılgan' sevkiyatı yapıldı.

Suriye'den gelebilecek olası hava tehditlerine karşı sınır hattında arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında Gaziantep'e, Stinger füzesi taşıyan 'Atılgan' sevkiyatı yapıldı. Gaziantep'e çekicilerle getirilen ve üzeri brandalarla örtülü hava savunma sistemleri, güvenlik önlemleri arasında Suriye sınırındaki Oğuzeli İlçesi'ne doğru hareket etti. Yakın hava tehditlerine karşı reaksiyon gösteren 'Atılgan' sistemlerinin Suriye sınırında konuşlandırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Çekicilerin yolda ilerlemesi

Çekicilerin üzerindeki Atılganlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

================

Gaziantep'te kuraklıktan 10 bin 823 çiftçi etkilendi

GAZİANTEP Kent Konseyi Tarım Çalışma Grubu Başkanı Kenan Seçkin, kuraklık nedeniyle il genelinde 391 köy, 10 bin 823 çiftçi ve 580 bin 210 dekar arazinin zarar gördüğünü söyledi.

Gaziantep Kent Konseyi olağan toplantısı, Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda yapıldı. Toplantıya; Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminde millet olarak topyekun mücadele verildiğini kaydederek, "Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor. Ülkemiz aynı kaynaktan yönlendirilen çok çeşitli şekillerde saldırı altındı. Bu konularda Türk milleti ve bizler üzerimize düşeni yapmakla görevliyiz. Geçtiğimiz Temmuz ayında ülkemize hanilik ve işgal girişiminde bulunuldu. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, siyasi partiler liderlerimiz tüm milletvekillerimiz el ele bu hain işgal saldırısını püskürttük" dedi.

Toplantıda Tarım Çalışma Grubu'nun raporunu açıklayan Kenan Seçkin ise bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle çitçinin zararının büyük olduğunu söyledi. Kuraklık nedeniyle yüzde 50 oranında ürün kaybı yaşandığını ifade eden Seçkin şunları söyledi:

"2014 yılında yaşanan kuraklıkta milli ekonomide 282 milyon 654 bin 450 lira kayıp yaşandı. Bu yıl ise bu rakam 310 milyon 776 bin 260 liraya yükseldi. Bu yıl ki afet ihbar formlarına göre 391 köyde 10 bin 823 çiftçimiz ve 580 bin 210 dekar alan kuraklıktan zarar gördü. Kuraklığa karşı yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 322 çiftçimiz kredi borçlarını erteledi. Bu sıkıntıların önüne geçmek için sulama projelerimizin bir an önce tamamlanması lazım. Bahsedilen rakamlarla her yıl en az iki büyük projemizi bitirebilirdik." Konuşmaların ardından yönetim kurlu, üyelerin sorularını cevapladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Toplantıya katılanlar

Mehmet Aslan'ın konuşması

Kenan Seçkin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

==================

CHP'li Böke: Kimsenin Türkiye'yi batı medeniyetlerinden kopartmaya hakkı yok

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerinin dondurulmasına ilişkin kararıyla ilgili, "Hiç kimsenin Türkiye'yi batı medeniyetlerinden kopartmaya hakkı yoktur" dedi.

CHP'nin 3 Aralık'ta kentte yapacağı 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' adlı miting öncesinde Adana'ya gelen Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklama yapan Böke, önceki gün Adana'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili başsağlığı ve geçmiş olsun dileğini sundu. Mitinge katılım çağrısı yapan Böke, "İlk mitingi Adana'da yapıyoruz. Demokrasi, özgürlük ve ülkenin birliğini isteyenleri mitinge bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin çok olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyleyen Böke, bir krizin eşiğinde olunduğunu savundu. İşsizliğin arttığını, Türk lirasının kuruş kuruş eridiğini savunan Böke, herkesle kavga eden iktidarın Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdığını öne sürdü. AP'nin müzakereleri dondurma kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Böke, şunları kaydetti:

"Türkiye bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyetin çağdaşlaşma adımlarının her safhasında yüzünü batıya dönmüş adımlar vardı. Türkiye bugün batı medeniyetlerinin bir parçasıdır. Hiç kimsenin Türkiye'yi batı medeniyetlerinden kopartmaya hakkı yoktur. Avrupa Birliği (AB) Türkiye'yi haksızlıkla yıllarca üyelik müzakerelerinde bekletmiştir. Bugün buradan hem hükümete hem AB'ye, Türkiye'nin batı ile olan varlığı üzerinden bir kavga yapılmaması çağrısını yineliyoruz. Türkiye'de hukukun, demokrasinin, özgürlüğün önünü açacak olan şey, batıya dönmüş yüzüdür. Bununla kavga eden bir iktidar, Türkiye'yi fakirleştirir. Türkiye'nin birden büyük olmadığını gören Avrupa da Türkiye'nin fakirleşmesine ortak olmuş olur. Diliyoruz ki hükümet bu kavgayı bitirme özgüvenini gösterir, AB de Türkiye'nin Erdoğan'dan büyük olduğunu, batı ile zaten entegre olduğunu ve başka bir hikaye yazabilecek milyonlarca Türkün burada var olduğunu görür ve sağduyu ile hareket eder."

SALDIRI YAPILAN YERE KARANFİL BIRAKTI

CHP'li Selin Sayek Böke, önceki gün bombalı saldırının yapıldığı Adana Valiliği'ne de geçti. Beraberindeki heyetle birlikte patlamanın yaşandığı bölgeyi inceleyen Böke, olay yerine karanfil bırakıp tahrip olan yerleri inceledi. Patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret ettiği için eşlik edemeyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile cep telefonuyla konuşan Böke, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü

------------------------

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin açıklamaları

Heyetin valilik binasına gelmesi

Selin Sayek Böke'nin polislerle tokalaşması

Patlamanın olduğu yere çiçek bırakmaları

Selin Sayek Böke'nin Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile telefonda konuşması

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selin Sayek Böke Mehmet Aslan Gaziantep Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title