Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKAN SOYLU'YA ATLI BİRLİKLE KARŞILAMAİçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çaykara ilçesinde, Çaykara Binicilik Kulübü'ne ait atlı birlik tarafından karşılandı.

1)BAKAN SOYLU'YA ATLI BİRLİKLE KARŞILAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Çaykara ilçesinde, Çaykara Binicilik Kulübü'ne ait atlı birlik tarafından karşılandı. İlçede esnafları ziyaret eden Bakan Soylu, parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti, Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

'BU SABAH ESAS BİRİSİNİ YAKALADIK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Derik ilçesinde görevi başındayken geçen yıl Kasım ayında PKK'lı teröristlerce şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik bombalı saldırının planlayıcısının yakalandığını duyurdu, "Bu sabah esas birisini yakaladık. Şerefsiz kıravat takmış, takım elbise giymiş. Evlatlar bu son Viranşehir patlaması var ya, o Viranşehir patlamasının planını yapanı, aynı zamanda da bizim evladımız Muhammet Fatih Safitürk'ü, sizin de evladınız onun katlini planlayanı bu sabah alıverdiler" dedi.

'BU MİLLET DE, BU DEVLET DE GEREĞİNİ YERİNE GETİRİR'

Kalabalığın, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları sonrasında konuşmasını sürdüren Bakan Soylu şunları söyledi: "Birileri çıktı sevindiler. Kandil'den it gibi havlayanlar var ya it gibi havlayanlar. Bilin ki Kandil'den it gibi havlamanıza da müsaade etmeyeceğiz. Birisi çıktı dedi ki; 'T.C'yi tükürüğümüzle boğarız.' Hatırlıyor musunuz? Gereğini yaptık mı? Şimdi nerede? Şimdi kodeste, kodeste. Bu milletin birliğine, beraberliğine, hürriyetine, bayrağına, bu ülkenin selametine oradan, lafın ölçüsünü bilmeden ortaya koyarsan bu millet de, bu devlet de gereğini yerine getirir. Hem terörü bitireceğiz, hem de o oyun oynayanların heveslerini bitireceğiz."

'SÖZÜ HÜKÜM OLAN BİR TÜRKİYE OLACAĞIZ'

Türkiye'nin sahipsiz bir ülke olmadığını ifade eden Bakan Soylu, "Bu ülke sahipsiz değildir. Bu coğrafyanın sahibi Allah'tır. Biz hangi anlayış üzerine yaratıldığımızı biliyoruz. Bütün dünyaya anlatacaklarımız var. Onun için özgür olacağız, zengin olacağız, yükselen bir Türkiye olacağız. Sözü hüküm olan bir Türkiye olacağız" diye konuştu.

'16 NİSAN'DA SAHAYA MİLLET İNECEK MİLLET'

Darbeyle karşı karşıya kalan bir ülke sıfatının kendilerine konulduğunu dile getiren Bakan Soylu şöyle devam etti: "Bu hükümet sisteminde kaldığımız sürece yeni bir golün ne zaman gelebileceği ve bu milletin bu maliyetle nasıl karşı karşıya kalacağı belli değildir. Bu kadar golü yedikten sonra bu millet karar verecek. 16 Nisan'da sahaya millet inecek millet. Biz bu tabloyu gördük. Artık bu sistemin zafiyeti üzerinde milletimizin ve ülkemizin durmasını istemiyoruz. Adımlarımızı büyük atalım istiyoruz. Kısa kısa değil, ürkek değil, korkak küçük adımlar değil, ileriye giden adımlar 2023, 2053, 2071'e giden adımlar atalım istiyoruz."

KEMAL KILIÇDAROĞLU BİR CİNNET HALİNDEDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştiriler yönelten Bakan Soylu, "Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerime sesleniyorum. Tam bu işlerin belini kırmak üzereyken bunlara can suyu taşıyan bir anlayışa ne olur, 'Siz ne yapmak istiyorsunuz?' diye sorun. Soruyorum; benden yakın mı size Karayılan? Bu sorunun cevabını istiyorum. Kılıçdaroğlu sana söylüyorum; Pensilvanya'daki o mahlük, o cani buradaki insanlardan sana yakın mı? Bize bir cevap ver. O hain teröristler sana buradaki insanlardan daha mı yakın? CHP'li kardeşlerim bunu sorsun. Nedir bu? Nedir bu cinnet hali? Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu bir cinnet halindedir. Eski sistem devam etsin istiyor. Niye? Çünkü onun eline pusula verdiler. 'Boş ver sen. Sana oy mu lazım? Yarın yaparız darbeyi, seni getiririz' dediler. Ona 'sen bu sistemi muhafaza et' dediler. Ne kadar yaparsan yap, ne kadar çaba sarf edersen sarf et, bu sistemi millet değiştirecek" diye konuştu.

Bakan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek isteyerek konuşmasını sonlandırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA : OSMAN ŞİŞKO/TRABZON/DHA

===============================================

2)GÜMRÜK KAPILARINDA OY VERME İŞLEMLERİ BAŞLADI

SAMSUN'da Anayasa Değişikliğine ilişkin yapılacak referandum için oy kullanma işlemi bugün gümrük kapılarında başladı. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda dış hatlar giriş ve çıkış kapılarına Yüksek Seçim Kurulu tarafından konulan sandıkta oy kullanılabiliyor.Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak referadumla ilgili gümrük kapılarında oy kullanma işlemi bugün saat 08.00 itibariyle başladı. Samsun Çarşamba Havalimanı'ndaki dış hatlar giriş ve çıkış kapılarına Yüksek S seçim Kurulu tarafından konulan sandıkta yurt dışına çıkan veya yurt dışından gelen Türk vatandaşları oylarını kullanmaya başladı. Her sandık başında 5 görevli bulunuyor. Sandıklar 16 Nisan tarihine kadar oy kullanma işlemleri için hazır bulunacak. Oy verme işleminin saat 17.00'ye kadar devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü :

--------------------

Oy verme işlemi

Sandıklardan detay

Detaylar

Havalimanından detay

SÜRE : 1.48 - BOYUT : 57.82 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

==================================================

3)CHP'NİN 'HAYIR' AFİŞİNİN TAHRİP EDİLMESİ GÜVENLİK KAMERASINDA

BOLU'nun Mengen İlçesi'nde CHP'nin Demokrasi Köşesi'ne astığı 'Hayır' afişi, Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafı ve 'Evet' afişleri bulunan minibüsten inen 4 kişi tarafından sprey boya ile tahrip edilirken üzerine 'Evet' yazıldı. Afişin tahrip edilmesi güvenlik kamerası ile kaydedilirken Belediye Başkanı CHP'li Turhan Bulut ve partililer duruma tepki gösterdi. CHP İlçe Başkanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi ardından 'Demokrasi nöbeti' tutulan ve 'Demokrasi Köşesi' adı verilen Atatürk Caddesi'ndeki meydana, Anayasa referandumu ile ilgili hazırlanan 'Hayır' afişini astı. Afiş, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce sprey boya ile tarhip edilip 'Evet' yazıları yazıldı. Sabah afişin tahrip edildiğini fark eden CHP'liler ve belediye görevlileri, belediyenin güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntüde, Ak Parti'nin referandum çalışmalarında kullandığı iddia edilen minibüsten inen 4 kişinin sprey boyalar ile afişi tahrip ettiği görüldü. Saat 02.24'te afişi tahrip eden 4 kişinin, daha sonra aynı minibüse binerek uzaklaştığı görüntülerde yer aldı. CHP'liler, minibüsün gün içinde Bolu'dan gelerek ilçede referandum çalışması yapan Ak Parti grubu arasında yer aldığını iddia etti.

CHP'DEN TEPKİ

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, CHP İlçe Başkanı Şenol Ersoy ve partililer, tahrip edilen afişin önünde toplanıp duruma tepki gösterdi. Başkan Bulut, parti tarafından hazırlanan 'Hayır' afişlerinin Kaymakamlıktan alınan izin ile ilçede 3 ayrı noktaya asıldığını belirterek, şöyle dedi: "Demokrasi Köşesi adını verdiğimiz bu noktaya asılan 'Hayır' afişi, AKP'ye ait araçtan inen 3-4 kişi tarafından tahrip ediliyor. Üzerine 'Evet' yazıyorlar. 'Hayır' pankartının üzerine 'Evet' yazarak tahrip eden kişileri esefle kınıyorum. Neden buna ihtiyaç duydunuz? 16 Nisan'dan önce bu ayrıştırmayı yapmaya çalışanlar, 17 Nisan'dan sonra neler yaparlar endişe duymamak elde değil. Siz buradaki tahribatla halkın gözünde çok daha fazla tepki alıyorsunuz. Bu saldırıların 16 Nisan'dan sonra devam etmemesini istiyoruz. 16 Nisan'dan sonra barış, kardeşlik ve demokrasinin gelmesini diliyoruz. AK Parti il ve ilçe başkanının bu olayla ilgili ivedilikle özür dileyerek kınamalarını bekliyorum."

Başkan Bulut, afişi tahrip edenlerle ilgili yasal başvurularını yapacaklarını, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını anlatırken, şöyle konuştu:

"Bunu yapanların mutlaka ortaya çıkartılmasını ve yasaların verdiği yetkiyle gerekenin yapılmasını istiyoruz. Burası Mengen. Burası kararını 'Hayır' olarak verdi. Bu kararı içlerine sindiremeyenler bir tepki göstererek pankartın üzerinde tahribata giriştiler. Yasal sürecin takçpisi olacağız. Ayrıca tahrip edilen bu afişi buradan kaldırmayacağız. Üzerine başka bir afiş asacağız."

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Pankarttan görüntü

-Pankart önünde toplanan partililer

-Başkan Turhan Bulut röp

-Güvenlik kamera görüntüsü

SÜRE: (06.56 DK) BOYUT: (766 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA-Yurdaer ÖZTÜRK/MENGEN(Bolu)

====================================================

4)CHP, "EVET" AFİŞLERİNİ ŞİKAYET ETTİ: SEÇİM KANUNUNA AYKIRI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kayseri Melikgazi İlçe teşkilatı, sokak aydınlatma direklerine asılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının olduğu "evet afişlerinin seçim kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle Valiliğe şikayette bulundu.Kayseri'de, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde cadde ve sokaklarda bulunan sokak aydınlatma direklerine ve bazı noktalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "evetö yazan afişler asıldı. Bu duruma CHP'liler tepki göstererek, adil olmadığı ve seçim kanununun ihlal edildiğini savundu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Melikgazi İlçe Başkanı Avukat İbrahim Kaan, kamu mallarının ya da kaynaklarının bu şekilde seçime alet edilmesinin doğru olmadığını belirterek, "Biz kurallara, yasalara uyuyoruz, diğer partiler de uymalıdır. Bu nedenle adil şartlarda seçim çalışması için şikayetimizi yaptıkö diye konuştu. Kaan, "Kayseri'de elektrik direklerine, sokak aydınlatma direklerine sıra olarak bir parti tarafından referandum çalışmaları kapsamında afişler asıldığını görüyoruz. Bu seçim kanununa aykırı. Biz her şey hukuk içinde olsun istiyoruz. Bu nedenle başvurumuzu geçtiğimiz hafta Valiliğe yaptık. Çünkü yetki, geçtiğimiz hafta Valilikteydi. Bu haftadan itibaren yetki ve sorumluluk seçim kurullarına geçiyor. Biz bu işin takipçisi olacağız, hakkımızı hukuk içinde yasal çerçevede arayacağız" şeklinde konuştu.

"HERKESİN EŞİT YARIŞTIĞI BİR SEÇİM İSTİYORUZ"

"Kanun, kamu mallarına ait duvar ya da elektrik direkleri üzerine bu yönde afişlerin asılmasını yasaklıyor" diyen CHP Melikgazi İlçe Başkanı Kaan, "Bizler seçimin adaletli, eşit olmasını istiyoruz. Herkesin eşit yarıştığı bir seçim olmasını istiyoruz. Ne yazık ki bu dönemde de kamu kaynaklarının yasalara aldırmadan kullanıldığını görüyoruz. Diğer partilerde buna özen göstermelidir. Biz nasıl, yasalar ne gerektiriyorsa onu yapıyorsak ve uygun davranıyorsak herkesten de böyle davranmalarını istiyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-CHP Melikgazi İlçe Başkanı Avukat İbrahim Kaan ile röportaj

-Şikayet edilen "Evetö afişlerinden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ,

DV 1 dosya 1 dakika 32 saniye/ 50 MB

==========================================================

5)CHP'NİN REFERANDUM ARACINA SALDIRI

CHP Balıkesir İl Başkanlığı'nın referandum çalışmalarında kullandığı parti aracının tüm lastikleri kesildi, 'hayır' yazılı görselleri çizildi. CHP İl Başkanı Ender Biçki, yaptığı açıklamayla olayı kınadı.

Balıkesir'de bu sabaha karşı gerçekleştirilen saldırıda; Kızılay Caddesi'nde park halinde duran ve referandum çalışmalarında kullanılan CHP minibüsünün üzerindeki 'hayır' görselleri çizildi, yazılar kazındı, ayrıca aracın dört lastiği bıçakla kesildi. Arıcın önünde basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ender Biçki, bu duruma tepki gösterdi. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Onbaşıoğlu, DP İl Başkanı Tamer Alver ve partililer de açıklamaya katılarak, olayı kınadı.

Açıklama yapan Biçki, "Bir parti kampanyayı Balıkesir'de en az 20 aracıyla yürütüyor. Devletin tüm olanakları bir partiye seferber edilmiş durumda. Biz ise bir tek aracımızla ama gönülden, ama yürekten bu kampanyayı yürütmeye çalışıyoruz. Bugün sabaha karşı alçakça yapılan saldırı sonucu aracımız tahrip edildi. Şunu herkes bilsin ki bu tür baskılar bizi asla yıldıramayacaktır. Bu garip arabadan, tek araçtan ne istediniz? Ondanda mı korktunuz, ona da mı tahammül edemediniz? İnsanları kırdırmayın, toplumu kutuplaştırmayın, milleti ayrıştırmayın. Çünkü bu referandum sonrası yine yan yana, omuz omuza bu ülkede yaşayacağız. Ama şunu herkes bilsin ki, millet bu referandumda evet demeyecek, hayır diyecektir" dedi.

"BU SALDIRI CHP'YE YAPILMIŞTIR"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ise araca yapılan saldırının CHP'ye yapılmış olduğunu vurgularken, "İktidarı bir korku salmış durumda. Türkiye'de 'hayır' diyenlerin psikolojisi ve inancı çok yüksek. Onlar ise bir saldırı içinde. Bu, CHP ile AKP arasında bir yarış değildir. Türkiye'de AKP'ye, MHP'ye Saadet Partisi'ne de oy verenler de, toplumun geniş kesimi 'hayır' diyor. Çünkü bu halk yetkinin tek bir elde toplanmasını istemiyor. Bunun bir sistem değil, rejim değişikliği olduğunu görüyorlar. Parti aracımıza yapılan saldırıyı da nefretle kınıyorum. Kim yaparsa yapsın, kim örgütlerse örgütlesin CHP'lilere, bu ülkedeki demokrat, aydın insanlara boyun eğdiremeyecekler. Biz Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi araçsız da yola çıkabiliriz. Biz bu millete, 80 milyona inanıyoruz. Onlar bir kişiye inanıyor. Bu halk 16 Nisan'da gereken cevabı verecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Saldırıya uğrayan araç

Çizilen yazılar, kesilen lastikler

CHP İl Başkanı Biçki aracı ve lastikleri gösteriyor

Biçki'nin açıklaması

CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm'ün açıklaması

Haber- Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

=======================================================

6)AK PARTİLİ TAYYAR, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATTI

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, 16 Nisan'da oylanacak olan 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin içeriği hakkında düzenlendiği toplantıda bilgi verdi. AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlediği toplantıda 'Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. 16 Nisan'da oylanacak olan yeni anayasaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Şamil Tayyar, şunları dedi:

"Sayın Kılıçdaroğlu meydanlarda zaman zaman milletvekili sayısının artışını eleştirirken ilave 50 milletvekilinin maaşının haram olduğunu, haram olacağını ifade etmişti. Eğer CHP Genel Başkanı bu konuda bu kadar hassa ise kendi milletvekillerine bir ayar çekse zannediyorum ki memlekete daha çok hizmet etmiş olur. 50 milletvekiline ödenecek aylık maaş tutarı CHP adına milletvekilinin yıllık iletişim giderinden daha az. Yani Kılıçdaroğlu kendi milletvekiline tasarruf etmesi gerektiğini söylese devlet çok daha fazla tasarruf etmiş olur. Bu hakkın nasıl kullanıldığına bağlı. Milletvekillerinin bir yol boyuncu iki maaş tutarı kadar iletişim gideri ücretsiz. Son olarak sorduğumda bu giderin 31 bin lira olduğu söylendi. Benim devlete 2016 yılında iletişim masrafım meclisteki kullandığım sabit hat da dahil 9 bin lira. Ben devlete yılda 22 bin lira tasarruf ettiriyorum. Şimdi siz milletvekillerine imkan sağlarsınız ama onu nasıl kullanacağına milletvekilinin kendisi karar verir. Birisi de kalkar 1 trilyondan fazla SMS ve telefon giderine harcama yapabilir. Demek ki hak doğru kullanıldığında bir problem yok demektir."

Muhalefetin zihinleri bulandırdığını savunan Tayyar, "CHP'li Muharrem İnce diyor ki Yalova'da bir kağıt çıkartıyor, 'Cumhurbaşkanına biz o kadar yetki veriyoruz ki kararname yetkisiyle her şeyi yapabilir.' Bir kağıt çıkartıyor ve kağıdın üzerine yazıyor, 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Yalova'dır, altına Recep Tayyip Erdoğan imza.' Şimdi anayasayı bilmeyenler veya konuyla ilgili olmayanlar, bunu çok anlamayabilirler, ama iyi kötü orta derece zekası olan herkes bilir ki 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin başkenti Ankara'dır' ibaresi değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen anayasanın ilk 4 maddesi arasındadır. Bırakın kararnameyi, anayasa değişikliğiyle bile bunu yapamazsınız. Yıllardır CHP'de grup başkanvekilliği yapmış biri bunu bilmez mi? Tabi ki bilir ama maksat zihinleri bulandırmak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Toplantıya katılanlar

Şamil Tayyar'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 123 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Balıkesir AK Parti Çaykara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title