Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)KONYA'DA DEAŞ'IN HÜCRE EVİNE BASKIN: 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİKONYA'da polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçti.

1)KONYA'DA DEAŞ'IN HÜCRE EVİNE BASKIN: 5 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇTİ

KONYA'da polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçti. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi. Özel Harekat polisi eşliğinde saat 05.15'te Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii'nde daha önceden belirlenen 10 adrese baskın yaptı. Teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villada Özel Harekat timleri ile DEAŞ militanları arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2'si çatı katında, 2'si de zemin katta ölü ele geçti. Kurşun sıyrıklarıyla hafif yaralanan 4 polis ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışmanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapandı. O bölgeye yaklaşan araçlar durdurulup arandı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1 tabanca, 5 kalaşnikof  silah ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, telsizden operasyona katılan polislere teşekkür etti. Şükrü Yaman, "'Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten  korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

POLİSİN BAŞINDAKİ KASKA MERMİ İSABET ETTİ

Terör Örgütü DEAŞ'ın yönelik yapılan operasyonda merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dörtokka Caddesi'ndeki villadaki hücre evindeki baskında çıkan çatışmanın sona ermesinin ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman hücre evinde incelemede bulundu.Ayrıca bomba imha uzmanı ve olay yeri inceleme ekipleri, inceleme başlattı.  Çatışmada hafif sıyrıklarla yaralanan Özel Harekat polisi sayısı 5'e çıkarken, yaralı polislerden 1'inin başındaki kaskına merminin isabet ettiği öğrenildi.

HÜCRE EVİ, ASKERİ BİRLİĞİN GEÇİŞ GÜZERGAHINA YAKIN

Ölü ele geçirilen DEAŞ militanı 5 teröristtin kimliklerinin belirlenmesi için çalışması sürüyor. Eylem hazırlığında olan teröristlerin 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde anma programlarına yönelik olabileceği üzerinde duruyor.

Teröristlerin ölü ele geçirildiği hücre evininin askeri birliklerin servis araçlarının geçiş güzergahına yakın alması dikkat çekti.

Konya Valiliği de bu sabah gerçekleştirilen DEAŞ operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklaması şöyle:

"İlimiz Meram İlçesi Dutlukır Mevkiinde bulunan Askeri birliklerin personel servis ve özel araçlarının güzergahında bulunan ikamet ve işyerlerine yönelik olarak önleyici güvenlik tedbirleri kapsamında sürdürülen çalışmalarda  Meram İlçesi Dörttokka Caddesi No: 4 adresindeki müstakil binayı kiralayan A.Y. İsimli şahsın DEAŞ silahlı terör örgütü mensubu olmak suçundan adli makamlarca arandığı tespit edilmiştir. Kolluk kuvvetlerince hakkında yakalama kararı bulunan A.Y. isimli şahsın yakalanması amacıyla 12 Temmuz 2017 günü sabah saatlerinde belirtilen adrese bir operasyon düzenlenmiştir. Operasyon esnasında, binada bulunan şahısların güvenlik kuvvetlerine silahla mukavemet etmesi neticesinde (5) terörist etkisiz hale getirilmiş ve operasyon esnasında (4) güvenlik görevlisi hafif şekilde yaralanmıştır. Operasyon gerçekleştirilen binada yapılan ilk aramada; 5 adet Kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 1 adet Tabanca, silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş olup, ele geçirilen şahısların kimliklerinin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Polisten detay

Hücre evinin bulunduğu yerde sokağın kapatılması

Genel ve detay

----------

Telsiz konuşmaları

----------

Operasyon yapılan evden detaylar

---------

-Operasyonda gözaltına alınanlar

-Hastane görüntüleri

Hücre evinin dışından detay

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ- Tolga YANIK KONYA DHA)

================================================

2)BALIKESİR'İN MARMARA İLÇESİNDE ARABALI VAPUR İSKELEYE ÇARPTI (1)

Balıkesir'in Marmara İlçesi'nde GESTAŞ'a ait bir arabalı vapur, saat 06.30 sıralarında yanaşmak istediği Marmara iskelesine çarptı. Olayda, içerisinde yaklaşık 80 yolcu ile 15 aracın bulunduğu vapurda panik yaşandı. İskele ise çarpmanın etkisiyle zarar gördü.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Vapurum çarptığı iskeleden görüntüler

Fotoğraflar

Haber-Kamera: BALIKESİR,

=================================================

3)İZDENİZ ÇALIŞANLARI GREVE BAŞLADI, VAPUR VE FERİBOT SEFERLERİ YAPILMIYOR

TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması nedeniyle, İzmir'de vapur ve feribot seferlerini yürüten denizciler grev kararı aldı.

TÜRK-İŞ'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası ile İZDENİZ A.Ş. arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Grev kararı alan TDS üyeleri, bugün saat 06.00'dan itibaren iş bırakma eylemine başladı. Bostanlı Vapur İskelesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, davul zurna eşliğinde greve başladı. Grup adına açıklama yapan TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, "Denizciler Sendikasının 66 yıllık tarihinde ilk kez bir grev uygulamasına geçiyoruz bu şunu gösteriyor biz gerçekten diyalogdan yana barışçıl her şeyi masa başında konuşarak tartışarak çözüme ulaşmasını isteyen bir sendikayız yani politik olarak da yaklaşımımız böyle. Ama maalesef İzmir büyükşehir belediyesi ile yaptığımız toplu iş görüşmelerinde bir sonuç alamadık dün akşam geç saatlere kadar Türk iş bölge temsilcisi arkadaşları ile aziz başkanla yaptığımız görüşmelerden de maalesef bir sonuç alamadık. Dolayısıyla görüşmelerden bir sonuç alamayınca da bu sabah itibariyle de grevi uygulamak durumunda kaldık." dedi.Grup açıklamanın ardından Bostanlı Feribot İskelesi önündeki bekleyişini sürdürdü.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Greve katılanlardan görüntü

Grev pankartından görüntü

Bostanlı Feribot İskelesi'nden görüntü

Vapurlardan görüntü

TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir'in açıklamasından görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY İZMİR,

=====================================================

4)SEVGİLİSİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN KADINI BOĞAZINDAN BIÇAKLAYIP ÖLDÜRDÜ

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesi'nde 35 yaşındaki Musa Yıldız, kendisinden ayrılmak isteyen, sevgilisi olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Saniye Demir'i boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Olay, Domaniç İlçesi Kırık Köyü'ndeki bir manyezit maden işletmesinde meydana geldi. Başka bir işyerinde aşçılık yapan Musa Yıldız, eşinden ayrı yaşayan sevgilisi 2 çocuk annesi Saniye Demir'in aşçılık yaptığı madene geldi. Yıldız, ile kendisinden ayrılmak istediği iddia edilen Saniye Demir arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Musa Yıldız, Saniye Demir'i boğazından bıçaklayıp otomobiline binerek kaçtı. Saniye Demir olay yerinde yaşamını yitirdi.

Jandarma ekipleri, bekar olan Musa Yıldız'ı Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında yakaladı. Yıldız'ın gözaltına alındığı, olayla ilgili soruşturmanı sürdüğü bildirildi.

Bu arada öldürülen Saniye Demir'in çalışma arkadaşlarına, "Musa bana baskı yapıyor, sürekli beni tehdit ediyor, 'seni öldüreceğim' diyor" dediği öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-Olayın meydana geldiği yerin dışında bekleyen jandarmaların,

-Ölenin yerde yatan cesedini fotoğrafı,

-Ölenin sağlık fotoğrafı bulunuyor

Haber-Kamera: DOMANİÇ,(Kütahya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================================

5)ADIYAMAN'DA SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ

ADIYAMAN'da, iki grup arasında çıkan silahlı kavgada tüfek saçmaları ile yaralanıp aynı zamanda bıçaklanan 38 yaşındaki Selçuk Sönmez yaşamını yitirdi. Olayla ilgili cinayet şüphelisi M.A. polise teslim oldu. Olay, gece saatlerinde Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Dört kişilik iki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kısa sürede büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada Selçuk Sönmez, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçmalar ve bıçak darbeleriyle yaralandı. Kavga edenler kaçarken, Sönmez ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Sönmez, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Polis, olay yerinde bulunan Selçuk Sönmez'e ait 02 LD 368 plakalı otomobil ve çevresinde inceleme yaptı. Olay sonrası cinayet şüphelisi M.A., polis merkezine gidip teslim oldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Olay yeri

Polislerin önlem alması

Olay yeri inceleme

Otomobilde inceleme

Delil aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

6)BARDA SİLAHLI KAVGA: 1 YARALI

ADANA'da 41 yaşındaki Osman Şahin, barda çıkan kavgada tabancayla ağır yaralandı.

Olay, gece yarısı merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Bir barda, iki grup arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine gruptan bir kişi belindeki tabancasını çıkartarak ateş açtı. Tabancadan çıkan mermilerin sağ koltuk altı ve sağ koluna isabet ettiği Osman Şahin, yaralandı. Can havliyle kendini bardan dışarı atan Şahin, yol kenarına yığıldı. Bu sırada bar sahipleri ve çalışanları da mekanı kapatıp, olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla ambulansa taşınan Şahin, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Şahin'in durumunun ağır olduğu belirtildi. Şahin'in bardaki kavgaya dahil olup olmadığını araştıran polis, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Olay yerinden görüntü

Yarda yaralı olarak yatan Osman Şahin'den görüntü

Osman Şahin'in başında durup, yarasına baskı yapan vatandaşlar

Ambulansın olay yerine gelişi

Osman Şahin'in vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşınması

Ambulansın olay yerinden gidişi

Olay yeri inceleme polisinin barın bulunduğu binaya girmesi

Olay yerinde vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

ABLASININ SEVGİLİSİNİ ÖLDÜREN KATİL ZANLISI TUTUKLANDI (EK)

7)FETHİYE'DEKİ CİNAYET ANI KAMERADA

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, ablası 19 yaşındaki Reyhan Gül Ç.'yi darp ettiği gerekçesiyle sevgilisi 32 yaşındaki Harun Eryılmaz'ı bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki D.Ç. sevk edildiği adliyede tutuklandı. Olay dün saat 22.00 sıralarında, Tuzla Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda meydana geldi. Şehirlerarası otobüs firmasında şoför olarak çalışan Harun Eryılmaz, birlikte yaşadığı Reyhan Gül Ç. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'yi darp etti. Bu sırada eve Reyhan Gül Ç.'nin kardeşi D.Ç. geldi. Ablasının yüzündeki darp izlerini gören D.Ç. mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Eryılmaz'a saldırdı. Aldığı bıçak darbesiyle kanlar içinde kalan Eryılmaz, ambulansla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinden kaçan D.Ç. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Öldürdüğü Eryılmaz'ın şoförlüğünü yaptığı otobüste muavin olarak çalışan D.Ç., bu sabah adliyeye sevk edildi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan D.Ç. 'Kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

CİNAYET ANI KAMERADA

Harun Eryılmaz'ın bıçaklanarak öldürüldüğü an güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Eryılmaz, Reyhan Gül Ç. ve D.Ç.'nin kavga ederek evden çıktığı görülüyor. D.Ç.'nin elindeki bıçakla üzerine yürümesi üzerine Eryılmaz, Reyhan Gül Ç.'nin arkasına saklanıyor. D.Ç. daha sonra koşarak yolun karşısına geçen Eryılmaz'a arkadan saldırıyor. Eryılmaz'ın uzun süre D.Ç.'nin bıçak darbesinden kurtulmaya çalıştığı görülüyor. Bu sırada kavgayı görmezden gelerek yoluna devam eden vatandaşlar, kamera açısına girip çıkıyor. Görüntülerde Reyhan Gül Ç.'nin de kardeşi D.Ç.'yi durdurmak için uzun süre mücadele verdiği görülüyor. Aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan Eryılmaz kaldırıma düşerken, Reyhan Gül Ç. başında bekliyor. Bu sırada D.Ç.'nin de elinde bıçakla yol ortasında beklediği görülüyor. Görüntüler, D.Ç.'nin yürüyerek olay yerinden uzaklaşmasıyla sona eriyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

D.Ç.'nin emniyetten çıkarılmasından görüntü

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden görüntü

------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

D.Ç.'nin bıçakla Eryılmaz'a saldırması

D.Ç.'nin Eryılmaz'ı kovalaması

D.Ç. ve Eryılmaz'ın boğuşmasından görüntü

Reyhan Gül Ç.'nin D.Ç.'yi durdurma çabası

D.Ç.'nin olay yerinden uzaklaşması

Haber: Ergün TOS / FETHİYE(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Tarım arazisinden çıkan yangın ormanı da yaktı (EK)

8)YAŞLI KADIN YANGINDAN ETKİLENDİ

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'nde, tarım arazisinde çıkan yangın, ormanlık alana da sıçradı. Alevler havadan ve karadan müdahale ile 3 saatte güçlükle söndürülürken 10 dönüm tarım arazisi ile 5 dönüm ormanlık alan küle döndü. Ezine'ye bağlı Pazar Köyü'ne yaklaşık 500 metre mesafedeki bir tarlada saman bağlama makinesi nedeniyle, bugün saat 14.30'da  yangın çıktı. Samanların tutuşmasıyla kısa sürede büyüyen yangın geniş bir alana yayılarak, yakındaki ormanlık alana da sıçradı. Yangına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme helikopteri ve Ezine Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 7 arazöz sevk edildi. Helikopterlerin Karamenderes Nehri'nden su alarak yaptıkları müdahale etkili oldu. Alevler havadan ve karadan müdahale ile 3 saatte güçlükle söndürüldü. İlk belirlemelere göre 10 dönüm tarım arazisi ile 5 dönüm ormanlık alan küle döndü. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

YAŞLI KADIN YANGINDA HAFİF YARALANDI

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde, 10 dönüm tarım arazisi ile 5 dönüm ormanın zarar gördüğü yangında 72 yaşındaki Müzeyyen Evcimen'e ait ev, depo ve hayvan barınağı da zarar gördü. Evcimen, yangına müdahale ederken, ellerinde ve yüzünde hafif yanıklar oluştu. Hıçkırıklara boğulan Evcimen, hastaneye götürülmeyi kabul etmedi. Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Evcimen ailesini ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Yangından görüntü

Söndürme helikopteri

Yetkililerin incelemesi

Yaşlı kadının görüntüleri

Haber-Kamera: Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ (Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

9)TIR DORSESİNİN ALTINDA KALAN SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

KARAMAN'da devrilen TIR dorsesinin altında kalan sürücü 47 yaşındaki İbrahim Tekbaş hayatını kaybetti. Kaza, saat 16.50 sıralarında Karaman-Ereğli karayolunun 29'ncu kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Malatya'dan yüklediği kayısıyı Karaman'da bir meyve suyu fabrikasına boşattıktan sonra dönüşe geçen İbrahim Tekbaş idaresindeki 44 CE 626 plakalı TIR, seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak şarampole devrildi. Kaza sırasında sürücü koltuğundan fırlayan Tekbaş, dorsesinin altında kalarak feci şekilde can verdi. İbrahim Tekbaş'ın cenazesi olay yeri incelemelerinin ardından Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-Devrilen traktörün altındaki sürücünün kurtarılma görüntüleri

-Yaralıların görüntüleri

-Kaza yeri genel görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN / KARAMAN

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

10)SEVGİLİSİ TERK EDİNCE HASTANEDE İNTİHARA KALKIŞTI

DENİZLİ'de sevgilisi tarafından terk edilince Devlet Hastanesi'nin 3'üncü kat penceresine çıkıp intihara kalkışan S.A.'yı polis ikna ederek eyleminden vazgeçirdi. Sevgilisi tarafından terk edildiği iddia edilen 32 yaşındaki S.A, saat 23.30 sıralarında Denizli Devlet Hastanesi'nin A Blok 3'üncü kat penceresine çıkarak intihara kalkıştı. Aşağıya atlayacağını söyleyen S.A.'yı gören hastane görevlilerinin ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri S.A'yı ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de aşağıya branda açıp önlem aldı.

S.A., polisin yaklaşık 15 dakikalık çalışmanın ardından ikna edilerek bulunduğu noktadan indirildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen S.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

S.A.'nın pencereden sarkmasından görüntü

Olay yerindeki polis itfaiye ve ambulanslardan detay

S.A'nın binadan çıkarılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

11)EFE'DE YUMRUKLAR KONUŞTU, KONGRE İPTAL OLDU

AYDINSPOR 1923'ün bugün yapılması gereken olağanüstü kongresi taraftarlar ve AYBA çalışanı delegeler arasında çıkan kavga nedeniyle yapılamadı. Mevcut başkan Hidayet Türen görevine devam edeceğini açıkladı.

3 Temmuz tarihinde yapılması planlanan ancak çoğunluk sağlanamadığı için 11 Temmuz'a ertelenen kongre öncesi kulüp binası önünde taraftarlar toplanmaya başladı. Emniyet güçleri, güvenlik gerekçesiyle kongrenin yapılacağı salonda arama yaptı. Kongre saatine dakikalar kala ortalık fena karıştı. AYBA personeli delegelere geçen haftaki kongreye gelmedikleri için sert tepki gösteren taraftarlar ve AYBA çalışanı delegeler kongrenin yapılacağı salonda tekme tokat birbirine girdi. Çıkan kavgada, Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ve eski yöneticilerden Ahmet Kızılkaya darp edildi. İkinci başkan İbrahim Gürdal'ı ise emniyet ekipleri aralarına alarak üst kata çıkardı. Dakikalarca süren kavgaya güvenlik güçleri müdahale etti. Adaylıktan çekilen mevcut başkan Hidayet Türen ve başkan adayı Hüsamettin Artan taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Kavganın yatıştırılmasının ardından mevcut başkan Hidayet Türen ortamın gerilmesi nedeniyle kulübe zarar vermemek adına kongrenin bugün yapılmayacağını, şimdilik yönetimin görevine devam edeceğini açıkladı. Kulüp binasının önüne çevik kuvvet ekibi takviye edildi.

ÜÇ ADAY YARIŞACAKTI

Aydınspor 1923'ün iptal olan olağanüstü genel kurulu önceki eski futbol hakemi olan Muhasebeci Polat Bora Mersin, başkan adayı olduğunu açıklamasıyla mevcut Başkan Hidayet Türen, Başkan Adayı Hüsamettin Artan ile birlikte üç aday yarışacaktı.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Kongreden görüntü

Kavga anından görüntü

Hidayet Türen'in konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN, DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

12)KÖYLÜLERDEN JEOTERMAL SONDAJA SUÇ DUYURUSU

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü'ndeki zeytinliklerin dibinde Pınarkale Enerji Üretim San. ve A.Ş. tarafından yürütülen jeotermal sondaj çalışmasına karşı çıkan köylüler, Kaymakamlık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verip, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gülpınar Köylüleri, Pınarkale Enerji Şirketi'nin Çakıllı Mevkisi'ndeki sondaj çalışmalarının zeytinliklere zarar vereceği ve tarımda kullanılan suları zehirleyeceği ileri sürdü. Şirketin, 3573 Sayılı Zeytinciliğin İIslahı ve Yabanilerinin Aşılatılması Hakkında Kanunu'nun 23'nci maddesine aykırı hareket ettiğini ileri süren köylüler Ayvacık Kaymakamlığı'na ve Ayvacık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.

Köylüler arından da, şirket yetkilileri hakkında, sondaj çalışması için organik sertifikalı zeytinlikler içinden çok sayıda iş makinesini geçirdikleri,

zeytinliklerinin toz ile fiziki zarar görmesine neden oldukları ve şantiye alanında hiçbir güvenlik ve emniyet tedbiri alınmadığı gerekçesiyle Ayvacık Cumhuriyet Savcılığı'na

suç duyurusunda bulundu. Jeotermal sondaj çalışmalarına karşı topladıkları 200'e yakın imzanın yer aldığı dilekçe ve tutanak da Ayvacık Hükümet Konağı'na gelen 20 kişilik grup tarafından yetkililere teslim edildi.

Jeotermal sondaj çalışmalarına karşı çıkan köylülerden Gülden Şenol, "Biz hakkımızı aramak için buradayız. Sondaj çalışmalarına izin vermiyoruz. Zeytinliklerimiz zarar görüyor. 7'den 70'e biz köylüler olarak sondaj çalışması istemiyoruz. Haklıyız. Hakkımızı da sonuna kadar arayacağız" dedi.

Gülpınar Köyü halkı olarak bir süredir sondaj çalışmalarına karşı mücadele verdiklerine dikkati çeken Önem Erol Usta da, "Köyümüzde jeotermal sondaj yapılmasına karşı mücadele veriyoruz. 12 gün önce Çanakkale İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması için dava açtık. Hukuki açıdan mücadelemize başladık. 4 gündür de sondaj alanında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu mücadelemizin haklılığını duyurmaya çalışıyoruz. Bir an önce sondaj çalışmalarının durdurulmasını istiyoruz. Birçok arkadaşımız sondaj alanında oturma eylemine devam ediyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-Hükümet Konağı önünde toplanan gruptan görüntüler.

-Gülden Şenol ile röp.

-Önem Erol Usta ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK(Çanakkale),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

13)KONYA KAFELERE UYUŞTURUCU OPERASYONU

KONYA'da uyuşturucu satışı yapıldığı ve kullanımına imkan sağlandığı belirlenen 6 kafeteye uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki 6 kafede uyuşturucu satışı yapıldığı ve kullanımına imkan sağlandığı bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından kafelere 50 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi. İşyerlerinde özel eğitimli  'Ares' adlı narkotik köpekle yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Yaklaşık 100 kişinin GBT sorgusu yapıldı. İncelemeler sonrası uyuşturucu bulunan işyerlerinin mühürleneceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Kafelere yapılan baskın

Kafelerde yapılan aramalar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ-Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

14)ÇORUM'DA 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİĞİ

ÇORUM'da 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle şehitlikte anma programı düzenlendi.

Çorum Valiliği öncülüğünde, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi. Çorum Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Üstündağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, 'O hainler şer odaklarıyla birlikte yıllardır planladıkları oyunlarını geçtiğimiz yıl oynadılar. Eğer başarılı olsalardı bu millet tamamen yok edilecekti. Çok az insana müsaade edeceklerdi. Bu insanlık suçudur. Harpte dahi sivillerin üzerine ağır silahlarla ateş açılamaz. Onların hesap etmediği bir şey vardı. Çanakkale ruhu öldü sandılar. Benim ordumu yönetebileceklerini sandılar. Bizim ordumuz milyonluk bir ordudur. Bizim ordumuz onlara katılmadı. Onlarla savaştı. Bunlar ne benim ordumu anladılar, ne benim milletimi anladılar, eksik hesap yaptılar. Bu eksik hesap, onları tarihin kanlı sayfalarına gömdü. 15 Temmuz, 29 Ekim'in öz kardeşidir. 15 Temmuz, cumhuriyetimizi kuran ve emanet eden iradeye sadakatimizin ifadesidir. 15 Temmuz, dünyaya hür olacağımızın, istiklalimizin ve istikbalimizin koparılıp alınamayacağının ilanıdır. 15 Temmuz, 21. Yüzyılın Türk asrı olacağının ilanıdır, ispatıdır dedi.

Konuşmaların ardından şehitler anısına saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek mezarlara karanfil bırakıldı.

Program, İl Müftüsü Ahmet Akın'ın duasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şehitlik anma

Vali Necmeddin Kılıç konuşma

Şehit mezarları ziyaret

-Dua edilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR / ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

15)ATA'NIN SİLUETİNİ İZMİR MARŞI İLE KARŞILADILAR

ARDAHAN'ın Damal İlçesi'ndeki Ata Mahallesi'nde, güneşin Karadağ sırtlarına yansımasıyla ortaya çıkan Ulu Önder Atatürk'ün siluetini, vatandaşlar İzmir Marşı ile izledi.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' kapsamında ilk olarak, Damal ormanlığındaki festival alanında etkinlik düzenlendi. Şenliğe, Vali Mehmet Emin Bilmez, Damal Kaymakamı Vedat Yılmaz, Damal Belediye Başkanı CHP'li Ergin Önal ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Festival alanındaki programın ardından Atatürk'ün siluetini izlemek için ilçeye bağlı Ata Mahallesi'ndeki seyir alanına geçildi. Karadağlar'ın eteklerinde saat 18.00'de yansıyan silueti yüzlerce yerli ve yabancı turist izledi. Seyir alanını dolduran vatandaşlar Atatürk'ün Karadağ sırtlarına yansıyan siluetini cep telefonlarına kaydetti, özçekim yaptı. Bazı vatandaşlar, silüetin ortaya çıktığı sırada İzmir Marşı'nı söyledi.

Atatürk siluetini ilk kez fotoğraflayan Erdoğan Kumru, İstanbul'da ikamet ettiğini, ancak her yıl Atatürk'ün siluetini izlemeye geldiğini belirterek, "1975 yılında Almanya'da yaşayan bir arkadaşım, çocuğunun fotoğrafını çekerek kendisine göndermemi istedi. Fotoğrafları çektiğimde bu gölgenin olduğunu fark ettim. Tekrar geldim ve siluetin yine çıktığını gördüm. Çektiğim fotoları o zamanın Genelkurmay Başkanı Semih Sancar'a gönderdim. Bu fotoğraflarla çeşitli ödüller kazandım. O zaman bu resimleri Süleyman Demirel'e, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ve birçok kurum ve kuruluşlara gönderdimö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Silueti izlemeye gelen kalabalıktan görüntü

Vatandaşlarla röp

Gazeteci Erdoğan Kumru ile röp.

Adalet yazılı şapka ve tişört giyen vatandaşlardan görüntü

Atatürk Siluetini izleyen vatandaşlardan ve siluettin görüntüsü

İzmir Marşının söyleyen gurubun görüntüsü

Detay görüntüler.

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI / ARDAHAN

=========================================

16)SAKARYA KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ÖLÜM DANSI BAŞLADI

SAKARYA Nehri'nde gelişim süreçlerini tamamlayıp uçuşmaya başlayan 'Birgün' sineklerinin ölüm dansı başladı. Sinekler çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşerek öldü.

Adapazarı'nda halk arasında 'Birgün' sinekleri olarak bilinen sucul sinekler, bu yıl da ışıkların etrafında uçmaya başladı. Beyaz renkli sucul sinekler, nehirdeki gelişim süreçlerini tamamladıktan sonra ilçedeki Eski Sakarya Köprüsü'nde toplandı. Milyonlarca sinek, aydınlık alanlarda çiftleşme uçuşu yaptıktan sonra yere düşerek öldü. Nehir üzerinde uçuşan sinekler farklı bir görüntü oluşturdu. Ölüm uçuşu vatandaşların da ilgi odağı oldu. Ölü sinekler, yolları da beyaza bürüdü.

Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan bu anlara tanık olmak isteyen vatandaşlar köprüye koştu. Vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Belediye ekipleri uçuş başladıktan sonra köprü ışıklarını kapattığı için, sineklerin sayısı bu yıl daha az oldu. Üniversitelerde araştırma konusu olan ölüm uçuşunun birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Uçuşan sinekler

Yerde biriken sinekler

Köprüden araçlar geçerken uçuşan sinekler

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER / ADAPAZARI (Sakarya),

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Şahin Çanakkale İzmir Konya Politika Güncel Haberler

title