Haberler

Dha İstanbul - Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Vekilinin Açıklaması

Son günlerdeki bazı tartışmalar hakkında Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Vekili Volkan Vural'ın yaptığı yazılı açıklama: Doğan medyası, kendi belirlediği yayın ilkeleri çerçevesinde yayıncılık yapmayı bağımsızlığının ve çok sesliliğinin temeli ve güvencesi olarak görmektedir.

Son günlerdeki bazı tartışmalar hakkında Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Vekili Volkan Vural'ın yaptığı yazılı açıklama:

Doğan medyası, kendi belirlediği yayın ilkeleri çerçevesinde yayıncılık yapmayı bağımsızlığının ve çok sesliliğinin temeli ve güvencesi olarak görmektedir.Bu ilkelerin varlığı, özellikle ülkemizin birlik ve bütünlüğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde kritik bir önem taşımaktadır.Referandum süreci gibi hassas bir dönemde yayın ilkelerinin hiçbir taviz verilmeden uygulanması zorunludur.

Sosyal medya paylaşımlarını da kapsayan yayın ilkelerimiz, gazetelerde ve televizyonlarda ifade etmeyeceğimiz hususların bu mecralarda kullanılmasını da engellemektedir.Özellikle sunucu veya ekran yüzü olarak görev yapan arkadaşlarımızın, kişisel görüşleri ne olursa olsun tarafsız bir konumda olmaları daha da önem taşımaktadır.Zira bir görüşe angaje olmaları, haberin tarafsızlığı ilkesini zedeleyecek bir nitelik taşımaktadır.Bu konum, kişisel görüşlerini ifade için yazarlık yapanların durumu ile aynı değildir. Yazar ve yorumcudan beklenen,kendi görüşünü Yayın İlkelerine uygun bir uslup ve içerikle kamuoyu ile paylaşmasıdır.

Bu süreçte Doğan Medyasının görevi, "evet" veya "hayır'ı" empoze etmek değil, tüm görüşlerin gerekçeleri ile kamuoyuna duyurulması suretiyle halkımızın sağlıklı bir karar alabilmesine katkı sağlamaktan ibarettir."Evet veya hayır" kampanyalarının parçası olmamak yolundaki dikkat ve titizliliğimiz editoryal sorumluluğumuzu daha da arttırmaktadır.

Doğan medyasında hemen her gün, Referandum sürecinde tercihlerini gerekçeleriyle ortaya koyan yazı ve yorumlar yapılmaktadır.Tüm görüşlere saygılıyız ve kimseyi görüşünden dolayı diğerinden ayırt etmiyoruz. Düşüncesini ortaya koyan, evet veya hayır diyen yazarlarımızın hiçbiri hakkında Yayın İlkelerini ihlal etmedikleri sürece bir yaptırım uygulanması cihetine gidilmemiştir.

Tartışmalara yol açan tweetler serisi ise gerek üslubu gerek kışkırtıcı ve kutuplaştırıcı niteliği ile Yayın ilkelerimizin açık bir ihlali olarak değerlendirilmiş ve yaptırım uygulanmasını zorunlu kılmıştır.

Son günlerde Doğan Grubunu haksız bir şekilde suçlamaya çalışanlar şu hususu bilmelidir ki, 40 yıllık varlığı ile Türkiye'de basın özgürlüğünün, bağımsız gazeteciliğin ve çok sesliliğin güvencesi olan Doğan medyası, tüm güçlüklere rağmen demokrasi ve insan haklarına dayalı hukuk düzeninin savunucusu olmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız

Volkan Vural

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Başkan Vekili

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title