Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

(havadan görüntülerle) 1- KÖPRÜLERDE BAYRAM ZİYARETİ TRAFİĞİHaber-Kamera: Ali AKSOYER - Özgür EREN - Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHAİstanbul'da bayram ziyaretleri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor.

(havadan görüntülerle)

1- KÖPRÜLERDE BAYRAM ZİYARETİ TRAFİĞİ

Haber-Kamera: Ali AKSOYER - Özgür EREN - Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

İstanbul'da bayram ziyaretleri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre saat 14.00 sıralarında yoğunluk yüzde 46 seviyelerinde. Trafik yoğunluğunun özellikle köprülerde etkili olduğu görülüyor. Avrasya Tüneline girişler de felç durumda.  Diğer mevkilerde ise zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-FSM'den görüntü

-15 Temmuz Şehitler köprüsünden görüntüler

-Avrasya Tüneli'ne girişte yaşanan yoğunluk

-TEM Bağcılar mevkiinden havadan görüntüler

25.06.2017 - 14.53 Haber Kodu : 170625142

25.06.2017 - 14.30 Haber Kodu : 170625129_

=============================

2- ERDOĞAN PARTİLİLERLE BAYRAMLAŞMAK İÇİN EVDEN ÇIKTI

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazının ardından geçtiği konutundan 7 saat sonra çıktı. Ailesiyle bayramlaşan Erdoğan bir süre dinlendi. Erdoğan, saat 15: 30 sıralarında partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma törenine katılmak için Haliç Kongre Merkezi'ne hareket etti.

Görüntü Dökümü:

----------

Detay

Erdoğan'ın aracının evden çıkışı

===================

(caminin içinde çekilen görüntülerle)

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAYRAM NAMAZI İÇİN GELDİĞİ CAMİDE KISA SÜRELİ RAHATSIZLIK GEÇİRDİ

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı için geldiği Mimar Sinan Camii'nde kısa süreli rahatsızlık geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazı için saat 05.15'te Kısıklı'daki konutundan çıktı. Ataşehir Mimar Sinan Camii'ne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah namazını kıldı.

HUTBE SIRASINDA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Cemaatle birlikte bayram namazı öncesi hutbe dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsızlandı. Cemaatin ortasında yer alan Erdoğan'ın baygınlık geçirmesi üzerine koruma polisleri çember oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi anında müdahale etti. Bu sırada imam cemaate Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu şeklinde duyuru yaptı.

Sedyeyle caminin altında bulunan VİP salonuna indirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada dinlendi. Dışarıda ambulans bekletilirken çevre hastanelerde de hazırlık yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa sürede kendine geldi. VİP salonunun bulunduğu bölümden yürüyerek çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini bekleyen basın mensuplarının yanına geldi.

VATANDAŞLAR DESTEK VERDİ

Camide olan ve Erdoğan'ın rahatsızlığına şahit olanlar basın mensuplarının arkasında toplanıp, " Geçmiş olsun", "Allah bizden alsın sana versin" şeklinde bağırdı.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bayram tebriğinin ardından sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Erdoğan,  "Bugün özellikle şekere dayalı bir tansiyon dengesizliği geçirdik. Hamdolsun kısa sürede toparlandı. Şu anda iyi bir konumdayım" dedi. Erdoğan ardından ailesiyle bayramlaşmak için Kısıklı'daki konutuna geçti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Bu arada Erdoğan'ın rahatsızlığından dakikalar önce camide çekilen fotoğrafı o sırada cemaatte olanlar tarafından  sosyal medyada paylaşıldı. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt'ta sosyal medya hesabından Erdoğan'ın caminin alt bölümünden dışarı çıkarken çekilen görüntüsünü paylaştı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-EK GÖRÜNTÜ

-Erdoğan'ın caminin idari hizmetler bölümünden çıkması

-Koridorda yürümesi

-Çevredekiler ile sohbeti

-Camiden çıkışı

//////GEÇİLEN GÖRÜNTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun camiye gelişinden detay görüntüler

Camiden detaylar

Basın mensuplarının cami önünden ayrılması, yaşanan hareketlilik

Ambulansın görüntüsü

Cemaatin yaşanan olayı anlatması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çıkışı

Erdoğan'ın açıklamaları

-Sosyal medyada paylaşılan görüntüler

/ Erdoğan'ın caminin içinde çekilmiş fotosu

/ Karakurt'un paylaştığı görüntü

DGS: 25.06.2017 - 07: 02- Haber Kodu : 170625016

DGS : 25.06.2017 - 07: 07 - Haber Kodu : 170625017

DGS : 25.06.2017 - 07: 27 - Haber Kodu : 170625018

DGS: 25.06.2017 - 08: 07 - Haber Kodu : 170625024

DGS : 25.06.2017 - 08: 36 -Haber Kodu : 170625035

DGS : 25.06.2017 - 08: 04 - Haber Kodu : 170625021

25.06.2017 - 14.28 Haber Kodu : 170625128

======================

4- TAKSİM'DE 'ONUR YÜRÜYÜŞÜ' ÖNLEMLERİ

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

Taksim'de valiliğin izin vermemesi rağmen LGBTİ 'nin çağrısını yaptığı 'Onur Yürüyüşü' nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Gezi Parkı'na çok sayıda polis konuşlandırıldı. Polis bariyerlerler de önlem alıyor.

Görüntü Dökümü:

--------

-Önlemlerden görüntüler

25.06.2017 - 14.11 Haber Kodu : 170625116_

==============================

5- BAKAN KAYA KİMSESİZ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul İl Müdürlüğü Bahçelievler Kompleksinde bulunan Huzur evi ve Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesini ziyaret etti. Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Kaya çocuklarla birlikte huzur evi sakinlerini ziyaret ederek bayramlaştı. Kimsesiz çocuklar büyüklerinin ellerini öperken, yaşlılar çocuklara hediye ve bayram harçlığı verdi. Bakan Kaya'nın huzur evi sakinleriyle oturduğu sırada yaşlı bir teyze çocukları ziyaretine geldiği için heyecandan gözyaşı döktü. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, yaşlı teyzeyi teselli etti.

"80 MİLYONUN BAYRAMI HUZUR İÇERİSİNDE GEÇİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Bayram ziyaretinin sonunda basın açıklaması yapan Bakan Kaya,  "30 gün boyunca Ramazan'da sofralarımızı çocuklarımızla, yaşlılarımızla, engellilerimizle, şehit yakınlarımız ve gazilerimizle paylaşmıştık. Bayram sevincimizi de burada Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvamızla birlikte paylaşmak istedik. İlk başta çocuklarımızla bayramlaştık. Daha sonra bayramda sevinçler paylaştıkça çoğalıyor, çocuklarımızla birlikte yaşlılarımızı ziyaret ettik. Büyüklerin elini öpme geleneğini çocuklarımıza yaşatmak istedik. Yaşlılarımızın da bayramı yalnız geçirmemeleri için çocuklarımızla birlilkte yaşlılarımıza konuk olduk. Ellerini öptük onlarla sohbet ettik, dertleştik, gönüllerini aldık. Çok güzel bir bayram sabahı oldu bizim için. Biz büyük bir aileyiz aile ve sosyal politikalar bakanlığı olarak."dedi.

Kaya, " Kurumlarımızda kalan bütün çocuklarımız benim çocuklarım gibidir. Öyle hissediyorum gerçekten… Onlar bana, "Bakan anne" diyor. Ben de onları kendi evlatlarımdan ayırmıyorum. Her fırsatta çocuklarımızın ve yaşlılarımızın yanındayız. Onlar bizim büyük ailemiz. Ben inşallah 80 milyonun bayramı huzur içerisinde geçirmesini temenni ediyorum ve ailelerde olan varsa ufak kırgınlıkların bayram vesilesiyle giderilmesini temenni ediyorum. Bayramlar huzurun, paylaşmanın arttığı zamanlar ve aile içerisinde de birlikteliklerin artması gereken zamanlar" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

----------------

-Bakan'ın gelişi

-Çocuklarla selamlaşması

-Çocukların elini öpmesi

-Bakan'ın çocukların elini öpmesi

-Bakan ve çocukjların yaşlıların bayramanı kutlaması

-Hediye vermeleri

-Bir huzurevi sakininin ağlaması

-Bakanın teselli etmesi

-Bakan'ın açıklamaları

-Genel ve detaylar

25.06.2017 - 14.52 Haber Kodu : 170625141

================

6- SAUDİA YOLCULARIN BAYRAMINI KUTLADI

Haber-Kamera : Murat ÇAKIR /İSTANBUL DHA

Suudi Arabistan Havayolları (SAUDIA), Ramazan Bayramı dolayısıyla Atatürk Havalimanı'nda yolcularınının bayramını kutladı. Uçaktan inen yolculara çikolata ikram edilerek bayramları tebrik edildi.  Suudi Arabistan Havayolları Atatürk Havalimanı İstasyon Müdürü Fahad Mohammed Akdakkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin bayramda da güçlenerek sürdüğünü, yolcuları bayram gününde karşılamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Akdakkan, misafir yolcuların birçoğunun umre ziyaretinden döndüğünü kaydererek, "Yolcularımız Medine, Riyad ve Cidde'den bayram nedeniyle yoğun bir şekilde Türkiye'ye geliyorlar. Biz de onları güzel bir şekilde karşılıyoruz." diye konuştu.

Tarifeli seferle Suudi Arabistan'ın Medine kentinden gelen yolcuları, Dış Hatlar Geliş Katı'ndaki köprülerde Saudia çalışanları ile Çelebi Hava Servisi yer hizmeti görevlileri karşıladı.  Yolcuların bayramını tebrik eden çalışanlar, daha sonra onlara çikolata dağıttı.

Görüntü dökümü:

----------

-Saudia uçağının gelişi

-Uçaktan inen yolcuların karşılanması ve çikolata ikramı

-Fahad Mohammed Akdakkan'ın bayram tebriği

-Fahad Mohammed Akdakkan'la röportaj

-detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title