Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Futbolun Zirvesi'nin açılış konuşmalarını ev sahibi Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve TFF Başkanı Yıldırım Demiören yaptı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Futbolun Zirvesi'nin açılış konuşmalarını ev sahibi Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve TFF Başkanı Yıldırım Demiören yaptı.

Zirvenin ev sahibi Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, bu organizasyonu her yıl tekrarlamayı amaçladıklarını ve futbolun tüm aktörleri arasında sevginin, dostluk ile birliğin devamını arzu ettiklerini söyledi.

"Vakıf olarak 2,5 yıldır görevde olduklarını ve başarılı işlere imza attıklarını belirten Gümüşdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti olmasaydı 16 Temmuz günü ne bizim ne sanayicilerimizin yaptığının değeri olacaktı. İnsanları halk kahramanına çeviren liderliğine borçluyuz, bugün burada olduğumuz için gururluyuz" dedi.

Ülkenin nasıl bir uçurumdan döndüğünün unutulmaması gerektiğini vurgulayan Gümüşdağ, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemize büyük zararlar vermiş, ihanet etmiş FETÖ karşısında duruşunun arkasında olacağız. Kulüpler Birliği Vakfı'nın en büyük gündem maddesi yayın ihalesiydi. Profesyonel kulüplerin elde edeceği gelir açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın futbola yönelik vizyonu olmasaydı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bizim samimi işbirliği içinde çalışmamız olmasaydı bu gerçekleşmezdi. İhale sürecinde TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki şeffaflık umut ediyorum ki bundan sonra futbol içinde örnek iş modeli oluşturur."

VİDEO HAKEM TALEBİ

Her hafta hakem hatalarını konuştuklarını kaydeden Göksel Gümüşdağ, "Video hakem minimum hata, maksimum başarı getirecektir. Maç yönetim kalitesini yüksek standartlara getirecek. Aynı zamanda hakemlerimize saygınlıklarını, futbol seyir zevkini artıracak uygulamadır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıya katılarak kendilerini onurlandırdığını anlatan Gümüşdağ, "Bizim için çok önemli günde bizi yalnız bırakmadınız. Emin olabilirsiniz ki sizin için çok önemli günlerde biz de, evet Sayın Cumhurbaşkanım, hep yanınızda olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN: "MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ise Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gelişmesini sürdürdüğünü belirterek, "Son 15 yılda sizin önderliğinizde bunun meyvelerini toplamaya başladık. Ekonomimiz düzelmeye başladıkça, futbolumuz yükselmeye başlar. Ülkemiz güzelleşmeye başladıkça futbolumuz yükselir. Artık planlı bir şekilde büyüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig maçları için yapılan yayın ihalesinin 600 milyon Dolar'lık bedelle tamamlandığına dikkati çeken Demirören, şunları kaydetti: "Bu sadece ülkemize yapılan yatırım değil, ülkemize duyulan güvenden ötürü. Sayın Cumhurbaşkanım, Türk futbol ailesi adına size minnettarım. Siz güçlendikçe futbol da güçlendi. Milli gelirimiz 3 bin dolardan 10 bin dolar seviyesine yükseldikçe şubat ayında Avrupa'da üç takımla mücadele eder hale geldik. Belki de şampiyonluklar gelecek."

Kulüpler Birliği Vakfı ile yaptıkları işbirliğiyle Türk futbolunun çağ atladığını belirten Demirören, "Bundan sonra yapmamız gereken futbolumuzun marka değerini artırmak. Kulüplerimiz 'ben' değil, 'biz' demeli. Başkanlar ve yöneticiler konuşmalarında yapıcı olmalılar. Herkes bir günde sonuç almaya çalışıyor. Böyle devrim niteliğinde çalışmalarda bir günde sonuç alınamaz. Seyirci konusuda yüzde 10 düşüş var ama yüzde 50 artırmak için buna ihtiyaç var. Tribün profilleri hızla değişiyor." şeklinde konuştu.

Türk futbolunda en büyük şanslarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destek olduğunu kaydeden Demirören, şunları söyledi: "Artık biz futbolu seyreden değil, Avrupa tarafından takip edilen bir ülke haline geldik. Artık UEFA başkanlık seçiminde söz sahibi ülkeyiz. Belirleyici ülke haline geldik. Fikri alınan, tavrı ne olacak diye merak edilen ülke haline geldik. Bizim önerdiğimiz kişi UEFA başkanı oldu. Nisan ayındaki seçimde de büyük bir ihtimalle bir Türk arkadaşımız yönetimde yer alacak. Sayın Cumhurbaşkanım, gücümüzü sizden ve devletten alarak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na aday olduk. Yeni Türkiye, bu şampiyonayı saygınlığıyla organizasyonu alacak güçtedir. Bu federasyonumuzun olduğu kadar, devletimizin, ekonomimimizin gücüyle geldiğimiz noktadır. Bundan sonra da böyle devam edecek. Artık Avrupa'da ve dünyada söz sahibi ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanım daha güçlü Türkiye için 17 Nisan sabahı 'Evet' diyen bir Türkiye'ye uyanmak için saygılarımı sunuyorum."

Görüntü Dökümü:

-----------

-Göksel Gümüşdağ'ın açıklamaları

-Yıldırım Demirören'in açıklamaları

20.03.2017 - 11.08 Haber Kodu : 170320024

20.03.2017 - 11.13 Haber Kodu : 170320025

==============================

4- İÇİŞLERİ BAKANINA "YAŞA SÜLEYMAN SOYLU PAŞA" MARŞIYLA KARŞILAMA

Bakan Süleyman Soylu kürsüye İzmir marşının sözlerini "Trabzon'un dağlarında çiçekler açar. Yaşa Süleyman Soylu Paşa.." şeklinde değiştirip söyleyenlerin tezahuratlarıyla geldi. Soylu konuşmasına bu gruba teşekkür ettikten sonra başladı.

Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören Erdem Beyazit Kültür Merkezi'nde Güngören Trabzonlular Derneği etkinliğine katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Bakan Soylu'nun konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiği sırada salondan İzmir marşının sözlerinin değiştirilerek söylendiği duyuldu. İzmir marşı, "Trabzon'un dağlarında çiçekler açar, yaşa Süleyman Soylu paşa yaşa" şeklinde söylendiği sırada Bakan Soylu salondakilere teşekkür etti. Salondaki grup İçişleri Bakanı'nın adının geçtiği sloganla tezahüratını sürdürdü. Salonda bu kez "Oley.. Oley.. Süleyman Soylu.. Hainlerin korkusu Süleyman Soylu.." şeklinde slogan yükseldi. İçişleri Bakanı Soylu salondakilere hitaben konuşmasına, onlara Cumhurbaşkanı'nın selamını getirdiğini söyleyerek başladı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

salonda marş söylenmesi

Soylu'nun kürsüden teşekkür etmesi

Soylu'nun adının geçtiği sloganlı tezahürat

20.03.2017 - 03.02 Haber Kodu : 170320005

20.03.2017 - 12.50 Haber Kodu : 170320064_

===============================

5- JANDARMADAN TARİHİ ESER OPERASYONU

Ele geçirilen eserler içerisinde bronz ve gümüş sikkeler, kurşun mühür, mutfak malzemeleri, bronz haçlar, tıp aletleri ve yüzükler bulunuyor.

Tarihi eserlerden en çok dikkat çekeni ise modern ve şık görünüme sahip Roma dönemine ait yüzükler.

Haber: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda Helenistik, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirildi. 386 parça tarihi eser, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü uzmanları tarafından incelendikten sonra koruma altına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, A.D., B.Y., K.Ş, B.Y., M.B.'nin Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden kaçak kazılardan elde ettikleri tarihi eserleri satmak için müşteri aradığını tespit etti. Ekipler yaptıkları fiziki takip sonrasında eserlerin bulunduğu araca geçtiğimiz cuma günü Büyükçekmece'de operasyon düzenledi. Operasyonda bir valiz içerisinde Helenistik, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 386 parça tarihi eser ele geçirildi. 5 şüpheli jandarma tarafından gözaltına alındı.

KORUMA ALTINA ALINDI

İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü uzmanları tarafından incelenen eserler, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında kültür varlığı olması sebebiyle koruma altına alındı.

"AĞIRLIKLI OLARAK BRONZ ESERLER"

Tarihi eserlerle ilgili açıklama yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Zeynep Kızıltan, "Toplam 386 adet eser yakalandı. Ağırlıklı olarak bronz eserler bunlar. Ele geçirilen ve müzelik değeri olan 386 eserden 299'u bronz ve gümüş para. Bu paralar Yunan, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait. Eserler arasında Bizans ve Osmanlı dönemine ait 5 kurşun mühür bulunuyor.

Yine eserler içerisinde bakır ve bronzdan oluşan mutfak malzemeleri; kiliselere ait hurdan, kandil, bronz haçlar ile takılar, tıp aletleri ve hayvan heykelcikleri var. Ele geçirilenler M.Ö. 5. yüzyıldan M.S. 6. yüzyıla tarihlendirilen bir malzeme grubu" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Jandarma Kamerası)

/////////////////////////////////////

-Operasyon yapılan araç

-Valizden çıkan tarihi eserler

-Genel ve detaylar

(Aktüel Görüntü)

-Ele geçirilen tarihi eserler

-Uzmanların inceleme yapması

-Zeynep Kızıltan'ın açıklaması

-Genel ve detaylar

==========================

6- TÜRKİYE-LÜKSEMBURG ORTAK EKONOMİK VE TİCARET KOMİTESİ 3. DÖNEM TOPLANTISI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,

" (Türkiye'yi ziyaret eden Lüksemburglu turist sayısı) Malum sebeplerden dolayı Türkiye'yi ziyaret eden Lüksemburglu turist sayısı 2016 yılında hemen hemen yarı yarıya düşen Türkiye ziyaret sayılarının 2017'de hızlı bir şekilde eski seviyesine geleceğine inanıyoruz"

Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider,

"Türkiye'ye gelmek isteyen kişiler darbe girişimi ve terör saldırıları nedeniyle geçmiş dönemde çekiniyorlardı. Bu yıldan itibaren bu tutumun değişecektir. Türkiye'ye gelecek o turistlerden biri de ben olacağım"

Haber-Kamera: Enver ALAS, İstanbul / DHA

Türkiye- Lüksemburg Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) 3. Dönem Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider'in katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti.

Swiss Otel'de düzenlenen toplantının basına açık kısmında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, misafir bakan Schneider ile yaptıkları ikili görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri çok yönlü olarak ele aldıklarını kaydetti.

JETCO toplantıları ve İş Forumu'nun iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi açısından büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Zeybekci, yaptıkları görüşmelerde, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki şu anda 200 milyon dolar civarındaki dış ticaret hacminin artırılması Türkiye ve Lüksemburg'daki finans sektöründeki işbirliği imkanlarının artırılması Türk EximBank ile Lüksemburg'daki karşıtı arasındaki temasların kurulması gibi konuların ele alındığını belirtti.

"FİNANS'DA FIRSATLARIN BULUŞMASINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR"

Lüksembur ile ticaret hacminin bir an önce artırılmasını istediklerini kaydeden Zeybekci, "Lüksemburg, dünyanın en büyük finans merkezlerinden biri. Türkiye de bölgenin en güçlü ekonomilerinden birine sahip. Finans'da fırsatların, imkanların buluşmasını sağlamamız gerekiyor. KOBİ'lerin ticari ilişkilerimizdeki rolüne büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Bakan Zeybekci, "Her ne kadar memnun olmasak da Türkiye ile Lüksemburg arasındaki potansiyeli yansıtmasa da Türkiye ile Lüksemburg arasındaki dış ticaret hacmimiz 200 milyon dolar civarında. Bunu bir an önce artırmak istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE 460 LÜKSEMBURG ŞİRKETİ VAR"

İki ülke arasındaki yatırımlar konusuna değinen Nihat Zeybekci, "Lüksemburg'un ülkemizdeki doğrudan yatırımları 9 milyar dolara ulaştı. Lüksemburg, Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımlarda 5. sıradadır. Türkiye'de 460 Lüksemburg şirketi var. Türkiye'nin de Lüksemburg'da 1,2 dolar civarında bir yatırımı var. 29 Türk şirketi Lüksemburg'da faaliyet gösteriyor. Ülkemizde yatırım ortamını daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Son dönemde dünyanın en güçlü en iddialı yatırım teşvik sistemine sahibiz. Yatırımcılarla terzi usulü kişiye özel yatırım-teşvik sistemini uygulamaya koyduk" diye konuştu.

LÜKSEMBURG'LU MEVKİDAŞININ 2017'DE TATİLİNİ TÜRKİYE'DE YAPACAĞINI DUYURDU

Nihat Zeybekci, Lüksemburg ile yapılan işbirliği alanlarından birinin turizm sektörü olduğunu aktardı. Zeybekci, "Malum sebeplerden dolayı Türkiye'yi ziyaret eden Lüksemburglu turist sayısı 2016 yılında hemen helen yarı yarıya düşen Türkiye ziyaret sayılarının 2017'de hızlı bir şekilde eski seviyesine geleceğine inanıyoruz. Değerli dostum Etienne, her sene olduğu gibi 2017'de tatilini Türkiye'de geçirecek. Memnuniyetle onun da tatilini şimdiden bekliyoruz" dedi.

GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ

Konuşmasında Türkiye'nin hedeflerinden birinin Avrupa Birliği(AB)'ne tam üyelik olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci, AB ile ticareti düzenleyen Gümrük Birliği Anlaşması'nın güncellenmesinde çok önemli bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Zeybekci, "Bu kapsamda 2017 yılı son derece önemli. Gümrük Birliği'nin Türkiye'nin AB ile Gümrük Birliği'nin karar alma mekanizmalarında yer alması, AB'nin 3. ülkelerle imzalayacağı Serbest Ticaret Anlaşması'na Türkiye'nin otomatik olarak taraf olması, Gümrük Birliği'nin kapsamının sanayi ürünlerinin yanı sıra tarım ürünlerini, hizmetleri ve elekronik ticareti kapsayacak şekilde genilşetilmesiyle ilgili Avrupa Parlamentosu'nda çok önemli süreçler yaşanıyor. Bunlar olumlu olarak devam ediyor. Lüksemburg'un Gümrük Birliği'nin güncellenmesi hususunda desteklemelerini dile getirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

ETİENNE SCHNEİDER: TATİLLERİMİ HEP TÜRKİYE'DE GEÇİRDİM

Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider,ülkesinde bakanlığa geleli 5 yıl olduğunu anımsatarak, bu süreçte en fazla iş seyahati yaptığı ülkenin Türkiye olduğunu, tatillerini de hep Türkiye'de geçirdiğini, yakın gelecekte de bu durumun aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

"AB, TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERİ DURDURMAMALI"

Etienne Schneider, Lüksemburg olarak Türkiye ile bazı AB üyesi ülkeler arasında son dönemde meydana gelen olayları kaygıyla izlediklerini belirterek, "Her iki tarafın da, tansiyonun düşürülmesi adına çok büyük faydası olacaktır. Lüksemburg, AB'nin Türkiye ile müzakerelerini durdurmaması ve bütün iletişim kanallarını açık tutmasının gereğine inanmaktadır. Böylesi durumlarda dahi hiçbir zaman iletişim durmamalı, hatta bu müzakereler devam etmeli" şeklinde konuştu.

"O TURİSTLERDEN BİRİ BEN OLACAĞIM"

Turizm konusunda Türkiye'ye gelmek isteyen kişilerin darbe girişimi ve terör saldırıları nedeniyle geçmiş dönemde çekindiğini dile getiren Schneider, bu yıldan itibaren bu tutumun değişeceğini, Türkiye'ye gelecek o turistlerden birinin de kendisinin olacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından her iki bakan, iki ülke arasında gerçekleşen JETCO Mutabakat Paktı'nı imzaladı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-JETCO Toplantısı

-İKi bakanın görüntüsü

-Nihat Zeybekci'nin konuşması

-Etienne Schneider'in konuşması

-İmza töreni

-Genel ve detaylar

20.03.2017 - 12.49 Haber Kodu : 170320063_

===============================

7- BAKAN ZEYBEKCİ: TÜRKİYE'NİN YOLCULUĞU, AVRUPALI DOSTLARI İLE BİRLİKTE MEDENİYET YOLCULUĞUDUR

Haber / Kamera: Enver Alas, İstanbulDHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütlerinin Türkiye'nin Avrupa Birliği ve Avrupa'daki bazı ülkelerle arasındaki ilişkilerin bozulmasını istediğini belirterek, "Terör örgütlerinin beklentilerini gerçekleştirmeyeceğiz, dostluğumuzu geliştireceğiz, ilişkilerimizi derinleştireceğiz, gelecek tarihe doğru da adımlarımızı bugünden planlayacağız. Bu anlamda Türkiye'nin hedefi bellidir. Türkiye'nin yolculuğu, Avrupalı dostları ile birlikte medeniyet yolculuğudur" diye konuştu.

TÜRKİYE-LÜKSEMBURG İŞ FORUMU'NA KATILDI.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider birlikte Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK) tarafından İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Lüksemburg İş Forumu'na katıldı.

Forumun açılışında konuşan Nihat Zeybekci, mevkidaşı Etienne Schneider ile karşılıklı görüşmelerinde yüzde 100 uyum içinde olduklarını ve bundan sonra önem verilmesi gereken alanlarda mutabık kaldıklarını söyledi.

İki ülke ilişkilerinde, üzerinde yoğunlaşılacak yeni alanlar konusunda da verimli tespitlerde bulunduklarını dile getiren Zeybekci, "İki ülke arasındaki bugün 200 milyon dolarlık ticaret hacmini beğenmiyoruz, düşük buluyoruz. Hakikaten de düşük ama 2001 yılında aramızdaki ticaret hacmi sıfırdı. 15 yılda sıfırdan 200 milyon dolara çıkabilmişsek, 200 milyondan da 1 milyar dolar seviyesine çıkabilmeyi çok kolay görüyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE FIRSATLAR ÜLKESİ"

Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Dünyada ya da bölgeye baktığınız zaman önümüzdeki 10 yılda 200 milyar dolarlık bir enerji yatırımının potansiyelini taşıyan başka bir ülke yok. Yine önümüzdeki 10 yılda, yaklaşık olarak toplam konutunun yüzde 40'ını yenilemek gibi bir hedefi olan, ulaştırma sektöründe 200 milyar doların üzerinde potansiyeli olan, sağlık sektörünü ve sağlık teknolojilerini önümüzdeki 10 yıl içinde tamamen yenilemekle ilgili hedefi ortaya koyan başka bir ülke yok."

Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana 3 bin 500 dolarlık milli gelirini 11 bin dolar seviyesine getirdiğine işaret ederek, 11 bin doların da 25 bin dolara çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

"15 TEMMUZ GECESİ DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇECEK BİR SİVİL DEMOKRASİ DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Nihat Zeybekci bunun sadece bir askeri darbe girişimi olmadığının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz, Türkiye adına baktığımızda bir işgal girişimiydi. Türk halkı 15 Temmuz gecesi dünya demokrasi tarihine geçecek bir sivil demokrasi devrimi gerçekleştirdi. 16 Temmuz sabahı bu devrimle Türkiye, bütün dünyaya bu mesajı verdi. Lüksemburg, Türk halkının, Türk hükümetinin bu başarısına, direncine, saldırıya karşı demokratik savunma hakkına baştan itibaren hep saygı gösterdi ve hükümetin ve Türkiye'nin yanında olduğunu, açık olarak, 'ama, fakat, ancak' demeden ilan etti. Türkiye'nin AB tam üyelik sürecine de net şekilde destekledi. Gelinen noktada Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerde çok tarihi bir noktaya geldik. 'Türkiye'nin AB'ye ekonomik anlamda tam entegrasyonu' anlamı taşıyacak Gümrük Birliği'nin güncellenmesi sonrası, Türkiye-AB ilişkileri içinde bir daha farklı söylemlerin olmadığı bir döneme gireriz ümidi ve inancındayım."

AVRUPA BASININDA HAKKINDA ÇIKAN SÖYLEMLERİ KINADI

Son dönemlerde Türkiye ile bazı AB üyesi ülkeler arasında yaşanan olayları hatırlatan Zeybekci, "Özellikle o ülkelerde yayın yapan bazı basın organlarının Türkiye ile ve şahsımla ilgili söylemiş oldukları bazı söylemleri kınıyorum. Bunların basın özgürlüğü ve insan hakları anlamında da şahsıma yapılan bir saldırı olarak görüyorum. Bununla ilgili gerekli hak arama hakkımı kullanacağım." dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ SEVİNDİRİCİ HİÇBİR HAREKET İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

Terör örgütlerinin, Türkiye ile AB ya da Türkiye ile Avrupa'daki ülkeler arasındaki ilişkilerin bozulmasını, tarafların bu durumdan ekonomik olarak zarar görmesini istediğine işaret eden Zeybekci, "Terör örgütlerini sevindirici hiçbir hareket içinde olmayacağız. Terör örgütlerinin beklentilerini gerçekleştirmeyeceğiz. Dostluğumuzu geliştireceğiz. İlişkilerimizi derinleştireceğiz, gelecek tarihe doğru da adımlarımızı bugünden planlayacağız. Bu anlamda Türkiye'nin hedefi bellidir. Türkiye'nin yolculuğu, Avrupalı dostları ile birlikte medeniyet yolculuğudur" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-DEİK İş Forumu toplantısı

-Toplantıya katılanlar

-Bakan Zeybekci'nin konuşması

-Genel ve detaylar - Zanlı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Lüksemburg İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title