Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANSER ASLA TEDAVİ EDİLEMEZ DEĞİLDİRCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kanser Günü sebebiyle twitterdan bizzat yazdığı twitter mesajları yayınladı.

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANSER ASLA TEDAVİ EDİLEMEZ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kanser Günü sebebiyle twitterdan bizzat yazdığı twitter mesajları yayınladı. Erdoğan mesajında kanser hastalığının erken teşhisine dikkat çekerek, "Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanser asla tedavi edilemez değildir. Kanseri yenmek bizim elimizde" dedi.

Kısıklı'daki konutundan öğle saatlerinde çıkan Erdoğan Beylerbeyi Sarayı'nda özel bir görüşme gerçekleştiriyor.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Mersin programının ardından gece İstanbul'a geldi. Geceyi Kısıklı'daki konutunda geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 13.00 sıralarında konutundan çıkarak, Beylerbeyi Sarayı'na geçti. Erdoğan'ın konvoyu Kısıklı'dan çıkarken aynı anda başka bir konvoy da 15 Temmuz Şehitler köprüsünü geçerek Beylerbeyi Sarayı'na yöneldi.

BERLERBEYİ'NDE ÖZEL GÖRÜŞME

Erdoğan'ın konvoyunu bekleyen bu ikinci konvoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte aynı anda Beylerbeyi Sarayı'na giriş yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beylerbeyi'ndeki Ofisi'nde özel bir görüşme gerçekleştireceği bildirdi.

4 ŞUBAT DÜNYA KANSER GÜNÜ MESAJLARI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle, twitter mesajları attı. RTE imzalı mesajlar şöyle:

"Kanser hastalığı, maalesef günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri olarak her geçen gün daha fazla insanı etkiliyor.Ülkemizde her yıl 175 bin kişiye kanser teşhisi konulurken, dünya genelinde 10 milyona yakın insan kanser sebebiyle hayatını kaybediyor.Yüzde 90 oranında dış etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan kanser asla tedavi edilemez değildir. Kanseri yenmek bizim elimizde.Tütün, alkol ve hareketsizlik gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak sağlığımızı koruyabilir, kansere yakalanma riskini azaltabiliriz.Ayrıca, tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserle başarılı mücadelede en önemli unsurun erken teşhis olduğunu da unutmamalıyız. Sağlık Bakanlığımız ve diğer kurumlarımızın erken teşhis konusunda yaptığı bilinçlendirme çalışmalarına el birliğiyle destek olmalıyız. 4 Şubat Dünya KanserGünü'nün bu hastalıkla ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum. RTE"

MESAJLARI BİZZAT YAZDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Milyona yakın takipçisi bulunan resmi Twitter hesabından zaman zaman bizzat yazdığı mesajlar da yayınlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu mesajların sonuna RTE imzasını atıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Cumhurbaşkanının konvoyunun kısıklı'dan çıkışı

-15 Temmuz şehitler köprüsünden geçen diğer konvoyun görüntüsü

-İki konvoyun aynı anda Beylerbeyi Sarayı'na girişi

-Twitter mesajlarının görüntüsü

====================================

2- CEMAL KAMACI SPOR KOMPLEKSİ YÜKSEK KAPASİTELİ HALE GETİRİLİYOR

Haber-Kamera: İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Okmeydanı/Cemal Kamacı Spor Kompleksinin kapasitesini artırarak yeniden inşa ediyor. İBB Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cemal Kamacı Spor Kompleksinin yeni Projesiyle Türkiye'de ilk defa; Yeşil Bina Uygulamaları göz önüne alınarak, doğal enerji ve çevre dostu yapılar tasarlamaya duyarlı LEED projesi hayata geçirilecek.

Çalışma; LEED Derecelendirme Kriterlerine göre; Türkiye'nin Gold Sertifika Adayı İlk Spor Kompleksi olacak. Yeni binasıyla birlikte Cemal Kamacı Spor Kompleksi birçok yeniliği barındırcak. Kapasitesi ve yüzme havuzları artarken, yeşil çatı uygulaması, doğal açık alanların arttırılması ve doğal bitkilendirme yapılacak. İnşaatta Çevreci Malzeme Kullanımı, Küresel Isınmaya Etkinin Azaltımını sağlanacak, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının kullanımı ile bir ilk olacak.

Okmeydanı Cemal Kamacı Spor Kompleksi Projesinin özellikleri:

• 27 m x 51 m genişliğinde, 1.357 m2 büyüklüğündeki 1 adet Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu;

• 426 kişi kapasiteli tribün.

• 15 m x 26 m genişliğinde 390 m2'lik 1 adet Yarı-Olimpik Yüzme Havuz;

• 142 kişi kapasiteli tribün

• Lobi akıllı cam uygulamaları kullanıldı.

• Atletizm parkuru

• 22m x 42 m boyutlarında 924 m2 1 adet Açık Futbol Sahası;

• 239 kişi kapasiteli açık tribün

• 264 m2, 11 m x 24 m boyutlarında 2 adet Açık Tenis Kortu

• Soyunma Odaları,

• Fitness Salonu, Aerobik Salonu, Stüdyolar (uzak doğu sporları kullanımına uygun) ve Kafeterya

• Yıkılan tesiste 100 araçlık Otoparkın kapasitesi 536'ya çıkartılıyor.

• Otoparklarda:

• 18 araçlık kısmı Engelli

• 11 adet Hibritli Araç

• 27 adet Düşük Emisyonlu Araç

• 12 adet Bisiklet Park Yeri de mevcut.

• 7 bin 738 m2 toplam Peyzaj Alanı konumlandırıldı.

ÇEVRECİ BİNA

Enerji Tasarrufu ve Küresel Isınmaya ve Ozon Tabakasının Delinmesine Etkinin Azaltımı

-Güneş enerjisinden %10 elektrik üretimi

-Yüksek verimli ısıtma ve soğutma ekipmanları ile %35'e varan enerji tasarrufu

-Yaz ve kış mevsiminde; ayarlanabilir panellerle, Güneş ışığının ısısını kırıcı,ısısını artırıcı sistem.

ÇEVRECİ MALZEME

FSC- Orman Görevlileri Kurulu / (Forest Stewardship Council) Belgeli ahşap malzeme, Geridönüşüm içerikli çevreci malzeme, bamboo, keten, pamuk vb. Çabuk Yenilenebilir ve Yerel malzeme kullanılıyor. Cemal Kamacı Spor Kompleksi Projesi, Üstyapı Projeler Müdürlüğü'nce projelendirildi. Yapı İşleri Müdürlüğü'nce inşa çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Havadan çekilen por komplekşi inşaatı

-Çalışan işçiler

-İş makinaları

-Genel ve detaylar

=============================

3- (ÖZEL)

CAMİDEKİ AYAKKABI HIRSIZI KAMERADA

Ayakkabı hırsızı önce kameraya sonra da polise yakalandı.

Haber: Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

Eyüp Sultan Camii'nde namaz çıkışı ayakkabısını bulamayan vatandaş polise ihbarda bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis bir kişinin önce dua edip sonra ayakkabıyı çaldığını belirledi.

Güvenlik kameralarına yansıyan olay Eyüp Sultan Camii'nde meydana geldi. Namaz sonrası ayakkabılarını bıraktığı yerde bulamayan bir kişi polise ihbarda bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, kimliğini belirlediği şüpheliyi gözaltına aldı.

Görüntülerde, camiye gelen bir kişi ayakkabılıkların olduğu yere oturuyor ellerini açıp bir süre dua ediyor. Cemaatin namaz kıldığı sırada da bir çift ayakkabıyı çalıyor. Hırsızlık şüphelisi daha sonra cep telefonuyla konuşarak hızla camiden çıkıyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(Güvenlik Kamerası)

-Camide namaz kılan cemaat

-Camiye gelip ayakkabılıkların yanına oturan kişi

-Ellerini kaldırıp dua etmesi

-Ayakkabıları alması

-Telefonla konuşarak camiden çıkması

=============================

4- ABD'YE VİZE YASAĞI KALKTI, YOLCULAR SORUN YAŞAMADI

Haber-Kamera: Faik KAPTAN - İbrahim YILDIZ / İstanbul DHA

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman 7 ülkenin vatandaşlarına getirdiği vize yasağının, Federal bir yargıç kararı sonrası geçici olarak durdurulması kararının ardından bugün, Atatürk Havalimanı'nda söz konusu yolcuların seyahatlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

Bu arada geçtiğimiz hafta DHA muhabirinin Atatürk Havalimanı'nda ABD yolculuğunun men edilmesi sonra ağlarken görüntülediği Suriyeli Nael Zeino'nun da bu sabah Lufthansa Havayolları uçağı ile Almanya üzerinden ABD'ye gittiği öğrenildi.

ABD'nin Seattle kentinde görev yapan federal yargıç James Robart'ın vize yasağının ABD genelinde geçici olarak durdurulmasına karar vermesinin ardından geçen haftadan bugüne kadar Suriye, İran, Irak, Sudan, Yemen, Libya ve Somalili bazı yolculara Atatürk Havalimanı'ndan ABD'ye giden tarifeli seferlerde uygulanan giriş yasağı kaldırıldı. Bazı havayolu şirketlerinin Atatürk Havalimanı'ndan New York, Washington, San Fransisco ve Los Angeles'a düzenleyeceği seferleri için terminale gelen yolcuların bilet işlemleri yapıldı.

İçlerinde ABD'ye giriş yasağı uygulanan bazı ülke vatandaşlarının yer aldığı yolcular, kararın geçici olarak durdurulmasının ardından kontroller sırasında herhangi bir sorun yaşamadı. Yer hizmeti şirketi yetkilileri, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yöneticilerinden kendilerine gelen talimat doğrultusunda daha önce yasak uygulanan ülke vatandaşlarının da ABD'ye gidecek seferler için işlemlerini yaptıklarını ve sefer için uçaklara alındıklarını bildirdiler.

Öte yandan Trump'ın, bazı ülke vatandaşları için getirdiği ABD'ye giriş yasağı nedeniyle Atatürk Havalimanında 28 Ocak'ta 10, 29 Ocak'ta 42, 30 Ocak'ta 4, 31 Ocak'ta ise 2 olmak üzere 58 kişi ABD'ye giden uçaklara alınmamıştı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Özel güvenlik kontrolünden görüntüler

-Yolculardan detay

-Yolcuların uçağa biniş görüntüleri

-Boarddan görüntüler

-Genel ve detaylar

=============================

5- ADLİYE ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

İcra katipliği için sınava gelenler Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türkiye genelinde yapılan ve toplam 810 kişinin alınacağı icra katipliği için bugün klavye sınavı yapıldı. İstanbul'da sınavlara girenler sabahın erken saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Bu sırada adliye önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü. İstanbul'da 127 kişinin alınacağı icra katipliği sınavı için 2 bin 540 kişinin başvurduğu öğrenildi. KPSS sınavından 70 ve üzeri puan alanların başvurmaya hak kazandığı sınav için adliyeye gelenler, sırayla klavye sınavına alındı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sınava girenlerle röp.

-Sınava girenlerin adliye önündeki meydanda birikmesi

-Sınav için adliye girişinde sıraya girmeleri

-Genel görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title