Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

2 1 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NABİ AVCI: EFES'TE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,"Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor" "Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak,...

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1 - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI NABİ AVCI: EFES'TE BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,

"Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor"

"Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak,  yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil"

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Topkapı Sarayı Müzesi'nde düzenlenen Geleneksel Muayede Töreni ve  Baklava Alayı Etkinliği'ne katıldı. Babüssade Önü'nde düzenlenen etkinlikte eski bir Osmanlı geleneği olan Muayede töreni düzenlendi. Ardından Bakan Avcı Mehter Marşlarıyla gelen Baklava Alayı'na bir tepsi baklava verdi. Baklava dağıtımının ardından Bakan Avcı burada bulunan yerli ve yabancı turistle bayramlaştı.

"ORADA HERHANGİ  BİR  ŞEKİLDE SÜNNET DÜĞÜNÜ VEYA EVLİLİK TÖRENİ YAPILMIYOR"

Etkinliğin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddialarına ilişkin  "Orada herhangi  bir  şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor. Orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak müze yetkililerimizin denetiminde zaman zaman kamu kuruluşlarının, turizm meslek kuruluşlarının özellikle kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler olabiliyor. Ama bütün  bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor. Başka ören yerlerinde, müzelerde, sadece bizde de değil, dünyanın başka yerlerinde zaman zaman bu tür tarihi ve arkeolojik mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak,  yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Baklava Alayı'nın gelişi

-Bakan Avcı'nın alaya baklava vermesi

-Bakan Avcı'nın buradakilerle bayramlaşması

-Bakan Avcı'nın soruları yanıtlaması

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - .16.23 Haber Kodu : 170628137

28.06.2017 - 17.00 Haber Kodu : 170628162

/////////////////////////////////////////////////////

2 - İSTANBUL'UN EN SICAK GÜNÜ. BOĞAZ'DAKİ BALIK ŞÖLENİ SÜRÜYOR

Hasan YILDIRIM İstanbul DHA

İstanbul bugün haftanın en sıcak gününa geçirdi. Son hafta sürekli artan sıcaklık bugün zirve yaptı. Kadıköy kentin en sıcak semti oldu. 16.30 sıralarında 33.8 derece sıcaklık ölçüldü. Aynı dakikalarda nemle birlikte hissedilen sıcaklık 35 derece oldu.

Durum böyle olunca, bir çok kişi soluğu sahillerde, deniz kenarlarında aldı. Kimi serin sulara bıraktı kendini, kimi de bir gölge bulup boğaz sularının serinlettiği rüzgarı hissederek dinlendi.

İSTAVRİT BEREKETİ

Boğaz kıyılarını tercih edilmesinin bir başka nedeni de günlerdir süren bereketli balık avı oldu. Son bir kaç gündür İstanbul boğazına akın eden istavrit sürüleri, denize atılan her bir oltaya bonkör oldu. Çapari iğnelerinin neredeyse tamamı geriye balıkla döndü. Bereketli bir av günü geçiren Turgut Kabak "Bugün çok güzel bir balık var. Çapariler dolu geliyor. On senedir böyle balık olmuyordu.Ama bu sene güzel balık var. Çok balık tutunca komşulara veriyorum. Bu sene balığa doyacağız" dedi.

Ali Bodur da "Bugün bizim için bereketli bir gün. Bayramı balık tutarak değerlendiriyoruz. Aile, çoluk çocuk,  komşular balık yiyeceğiz. Bayramın bereketi herhalde. Bayramda balık bol. Boğazda 10 gündür balık bol. Oltacı arkadaşlar hep dolu gidiyor. Boş giden yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------------------------------------

Boğazda balık tutanlar

Oltaların dolu çekilmesi

Kovalardaki balıklar

Balıkçılarla röp.

Denize girenler

Boğazın serin sularına atlayan çocuklar

Denize girenlerle röp.

Sahilde piknik yapanlar

Hamakta uyuyanlar

32 dereceyi gösterin bir termometri

Genel ve detaylar

28.06.2017 - 17.02 Haber Kodu : 170628164

//////////////////////////////////////////////////

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ALTIN MADALYA KAZANAN SPORCUYA TEBRİK TELEFONU

Gülseli KENARLI / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore'nin Muju kentinde devam eden Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Zeliha Ağrıs'ı telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 53 kilo finalinde Rus rakibini yenerek 19 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu yaşayan milli sporcu Ağrıs'a tebriklerini ileterek, başarılarının devamını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şampiyonada Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran Nur Tatar Askari'yi da dün telefonla arayarak tebrik etmişti.

////////////////////////////////////

4- İSTANBUL'DA 8 İLÇE'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

*8 ilçede yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 10'u tutuklandı.

*Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz bir hafta boyunca Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Esenler, Esenyurt, Kartal ve Fatih İlçeleri'nde yaptıkları operasyonlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.  Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 15 kilo 415 gram esrar, 14 kilo 50 gram bonzai, 280 gram metamfetamin, 169 gram skunk, 2 bin 58 tane uyuşturucu hap, 8 tabanca, 2 pompalı tüfek, 904 tane farklı çaplarda mermi ve fişek, poşetleme makinası, bonzai yapımında kullanılan tarım ilacı, aseton ve kimyasal sinek ilaçları ele geçirildi. Vatan Caddesi'ndeki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 11 şüpheli çeşitli adliyelere sevk edildi. 10 kişi çıkartıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Sergiden görüntü

-Ele geçirilen uyuşturucu maddeler

-Silahlardan ve tüfeklerden görüntü

-Tarım ilacı, aseton ve kimyasal sinek ilaçları

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - 13.18 Haber Kodu : 170628072

///////////////////////////////

5- ALMAN KONSOLOSLUĞU'NDA "ŞÜPHELİ PAKET" HAREKETLİLİĞİ...

Pakette herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadı.

Haber - Kamera: Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

Taksim Gümüşsuyu'nda bulunan Alman Konsolosluğu'nun vize işlemlenlerinin yapıldığı bölüme iletilmek üzere kuryenin getirdiği bir paket şüpheli bulundu. Konsolosluk görevlileri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ve konsolosluk güvenlik görevlileri, vatandaşları uzaklaştırarak konsolosluk çevresine şerit çekerek, güvenlik önlemi aldı. Haber verilmesi üzerine konsolosluğa gelen bomba imha uzmanları, paketi inceledi. İncelenen pakette herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadı. İncelemenin tamamlanması ardından konsolosluk çevresine çekilen güvenlik şeritleri kaldırıldı, vize işlemleri için gelen vatandaşlar da içeri alındı. Paketin içinde ne çıktığına dair herhangi bir açıklamada yapılmadı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Alınan güvenlik önlemi

Şerit çekilmesi

Genel ve detaylar

28.06.2017 - 15.17 Haber Kodu : 170628112

28.06.2017 - 13.58 Haber Kodu : 170628080

28.06.2017 - 14.58 Haber Kodu : 170628104

////////////////////////////////////////////////////////////

6- 3 GÜNDÜR KAYIP OLAN GENÇ OTOMOBİLDE ÖLÜ BULUNDU

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN /  İstanbul DHA

Ramazan Bayramın birinci günü evinden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Burak Kasdal (30) Üsküdar Sahil'de otomobil içerisinde ölü bulundu. Üsküdar Harem Sahili'nde sabah saatlerinde spor yapan vatandaşlar, otomobilden kötü kokular gelmesi üzerine polise haber verdi.  İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptığı incelemede 34 VS 0284 plakalı otomobilin içerisinde  bir kişinin hayatını kaybettiğini gördü. Şişen ve kötü kokan cesedi incelemek için olay yeri inceleme ekipleri geldi. Ekipler gaz maskesi takarak ceset ve araç üzerinde inceleme yaptı. Çalışmanın ardından itfaiye ekiplerinin yardımıyla ceset, otomobilden güçlükle çıkartıldı.

Ceset üzerinde herhangi bir yaralanma izi olmadığı tespit edilirken,  cesedin bayramın birinci günü evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 30 yaşındaki Burak Kasdal'a ait olduğu belirlendi.  Kasdal'ın yakınları olay yerine gelerek gözyaşı döktü. Ceset, savcı incelemesinin ardından Yenibsona'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kasdal'ın kesin ölüm sebebi otopsi incelemesinin ardından belirlenecek.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Otomobilden görüntü

-Araç içindeki cesetten görüntü

-Polislerden görüntü

-Gaz maskesi ile çalışan olay yeri ekipleri

-Savcıdan görüntü

-İtfaiye ekipleri

-Cesedin çıkartılması

-Genel ve detay

28.06.2017 - 11.32 Haber Kodu : 170628046

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

7 - ATIF CEM ALTAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Trumpf Makine Sanayii A.Ş. CEO'su Atıf Cem Altan (52) son yolculuğuna uğurlandı.

Baba Sebahattin Altan, oğlunun hız tutkunu olduğunu ve kendisini uyardığını söyledi.

Haber-Kamera: Uğur Ayazsın / İstanbul, DHA

Bodrum'da ailesi ile geçirdiği bayram tatilinin ardından İstanbul'a dönmek için yola çıkan ancak İzmir-Aydın Otoyolu'nda motosikleti ile kaza yaparak hayatını kaybeden Trumpf Makine Sanayii A.Ş. CEO'su Atıf Cem Altan (52) son yolculuğuna uğurlandı. Kadıköy Suadiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Altan'ın arkadaşları, akrabaları ve ailesi katıldı. Kazada ölen Altan'ın eşi Tuğyan Altan konuşmakta güçlük çekerken, cenazeye gelenler de gözyaşlarını tutamadı.

BABA ALTAN: 'SÜRAT YAPMA' DEDİM

Cem Altan'ın babası Sebahattin Altan, gençlerin bilinçli davranmalarını tavsiye ederek, "Fazla sürat her zaman tehlikeli. Oğlum hasta. Kaç tane arabası, motosikleti, bisikleti var. 50 bin lirayı aldığı arabayı yenisi çıktı diye 30'a satardı. Sürat hastası. Bana geldiği zaman söyledim: 'Sakın yeni motosiklet almışsın, sürat yaparak kullanma' dedim. Uğurladık gitti, biraz geç kaldı. Yakınlaştığını söyledi. Sonra kaza yapmış. Benim de kalbim var, söylemediler bir şey. İş işten geçtikten sonra öğrendim" dedi. Cenaze kılınan namazın ardından Tuzla Şifa Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Cenazeden görüntü

-Tabuttan görüntü

-Cenazeye gelenlerden görüntü

-Namaz kılınması

-Baba Altan'ın konuşması

-Camiden görüntü

-Cenazenin götürülmesinden görüntü

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - 15.00 Haber Kodu : 170628105

//////////////////////////////////////////////////

8 - MOTOSİKLET TUTKUNU PROFESÖR GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Maltepe Üniversitesi'ndeki törende Prof. Dr. Can Solakoğlu'nun hayatını  konu alan fotoğraflar perdeye yansıtıldı. Bu sırada salonu dolduranlar gözyaşlarını tutamadı.

İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Bulgaristan'daki motosiklet kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Can Solakoğlu için Maltepe Üniversitesi'nde  düzenlenen törende salonu dolduranlar gözyaşlarını tutamadı. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Solakoğlu (55), bayram tatilini geçirmek için motosikletli bir grup arkadaşıyla Bulgaristan'a gitmişti. Bulgaristan'dan da geçtiğimiz cumartesi günü Yunanistan'a gitmek üzere yola çıkan Prof. Dr. Solakoğlu, sol virajda karşı şeride geçen bir otomobille çarpışması sonucu hayatını kaybetmişti. Can Solakoğlu için görev yaptığı Maltepe Üniversitesi'nde bugün saat 13.00'da tören düzenlendi. Törene Sakaoğlu'nun ailesi, yakınları, üniversite yöneticileri, meslektaşları, öğrencileri ve hastaları katıldı. Can Solakoğlu'nun eşi Gevher; çocukları Selin, Sarp ve Alp Solakoğlu burada taziyeleri kabul etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende Sakaoğlu'nun biyografisi okunduktan sonra hayatını anlatan fotoğraflar perdeye yansıtıldı. Bu sırada Solakoğlu'nun başta ailesi olmak üzere solandaki birçok kişi gözyaşlarına boğuldu.

"UMARIM MOTOSİKLETLE GİTMİYORSUNUZDUR' DEDİM"

Törende konuşan Mahtepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, "Ben 3 yıldır tanıyorum Can ağabeyi. Can ağabey isminin önüne eklenecek sıfatları fazlasıyla hakeden; çok iyi bir hekim, asker, yönetici, diplomat ve dosttu, ağabeydi.

Asalet kavramının karşılığını birebir bulduğu bir kişilikti. Geçtiğimiz günlerde yurtdışı çıkış kağıdını imzalarken aradım kendisini ve son konuşmamız oldu o. 'Can ağabey umarım motosikletle gitmiyorsunuzdur' dedim. 'Motosikletle gideceğim çok güzel bir seyahat olacak. Dönünce görüşürüz' demişti. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Rektör Karasar'ın konuşmasının ardından Can Solakoğlu'nun mesai arkadaşları kürsüye çıkıp anılarını paylaştı. Solakoğlu yapılan duaların ardından da Üsküdar Selimiye Camii'ne götürüldü. Can Solakoğlu burada ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karaacahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Törenden detay

-Solakoğlu'nun Türk Bayrağına sarılı tabutu

-Solakoğlu'nun fotoğraflarının perdeye yansıtılması

-Gözyaşlarına boğulanlar

-Rektörün konuşması

-Dua edilmesi

-Tabutun askerler eşliğinde salondan çıkarılması

-Solakoğlu'nun motosikletli fotoğrafları

28.06.2017 - 15.09 Haber Kodu : 170628109

28.06.2017 - 15.53 Haber Kodu : 170628127

//////////////////////////////

9- 16 YAŞINDAKİ AFGAN GENÇ EVİNİN ÖNÜNDE BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ.

10 ay önce ailesiyle birlikte ülkesini terkedip İstanbul'a geldi.  Lise öğrencisi Afgan genç, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı..

*Yakınları ve mahalleli cinayetin  Umidullah'ın evine ulaşmasına 20 metre kala önünü kesip cep telefonunu isteyen 2 madde bağımlısı tarafından işlendiğini söylüyor.

Mehmet İlkay ÖZER / İstanbulDHA

Zeytinburnu'nda bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Afgan uyruklu  Umidullah Habibi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşiltepe Taş Cami'sinde düzenlenen cenaze törenine Habibi'nin akrabaları, mahalleli ve iş yerinden arkadaşları katıldı. Habibi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olay, bayramın ikinci günü Yeşiltepe Mahallesi, 52/10 sokakta akşam 19.00 sıralarında meydana geldi. Yakınları ve mahallelinin anlattığına göre Lise öğrencisi Umidullah yaz tatili ile birlikte çalışmaya başladığı  tekstil atölyesinden çıktı. İddiaya göre gencin yolu evine 20 metre kala iki madde bağımlısı tarafından kesildi. Cebindeki telefonu isteyen bağımlılarla genç arasında arbede oldu. Umidullah arbede sırasında karnına üç bıçak darbesi  aldı. Kanlar içinde yere yığılan genci gören çevredekiler yardıma koştu.

YARALI OĞLUNU GÖREN ANNE ŞOK OLDU

Bu esnada yine evlerine dönen annesi Atike ile ablası Arzu yerde yatan çocuğu görerek yardıma koştu. Yaralı çocuğun kendi oğlu olduğunu anlayan anne Atike Habibi şoke oldu. Yaralı Umidullah sokaktan geçen bir araba ile hastaneye götürüldü. Yaralı çocuk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"10 GÜN İÇİNDE BURADA 6 KİŞİ BÇAKLANDI"

Yaralanan çocuğa ilk yardıma koşan Turdi Timur adlı esnaf, "10 gün içinde burada 6 kişi bıçaklandı. İki kişi öldü. Adamlar gündüz bile saldırıyor" diye konuştu.

"MADDE BAĞIMLILARI YÜZÜNDEN EVİME GİREMİYORUM"

Madde bağımlısı çocuklar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu belirten mahalle sakini Yasemin Arı ise, "Dün çocuğu kapısının önünde öldürdüler. Gündüz vakti bıçaklayarak öldürdüler. Bir hafta önce de gece bir kişiyi kurşunlayarak öldürdüler. Madde bağımlıları yüzünden evime giremiyorum. Ben çöp dökmeye, bakkala çıkamıyorum. Psikolojim, dengem bozuldu. Bunun bir önlemini alsınlar, geceleri yatamıyorum" diye konuştu.

"BU ORTAMIN PİSLİĞİNDEN DOLAYI TAŞINIYORUM"

Abrurrahman Tahiroğlu isimli bir kişi ise olaylar yüzünden buradan taşınacağını belirterek, " 4 senedir bu mahallede oturuyorum. Bu ortamın pisliğinden dolayı taşınıyorum. Düzce merkezde ev aldım. Sırf bu Yeşiltepe'nin ortamı çok kötü olduğu için taşınıyorum" ifadelerini kullandı.

CEBECİ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Evinin önünde bayramın ikinci günü bıçaklanarak öldürülen Umidullah'ın 10 ay önce ailesi ile birlikte Afganistan'daki iç karışıklıklar yüzünden Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Yaz tatili başlayınca bir tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan  Umidullah için Yeşiltepe Taş Camisinde cenaze namazı kılındı. Törene akrabaları, mahalleli ve iş yerinden arkadaşları katıldı. Talihsiz çocuk namazın ardından, Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Çocuğun vurulduğu yer

-Mahalleli ile röportaj

-Oturduğu ev

-Babasının konuşması

-Cenaze namazının kılınması

-Umidullah'ın fotoğrafları

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - 16.10 Haber Kodu : 170628135

//////////////////////////////////////////////

10 - ŞİLE'DE BURKALI DENİZ KEYFİ

Nurcan KIRCALI, İstanbul DHA

Şile sahilleri Ramazan Bayramı'nı İstanbul'da geçirenlerin tercih ettiği yerlerden biriydi.  Şile'ye gidiş geliş yollarında trafik yoğunluğu yaşandı. Onbinler bölgedeki plajlara aktı.  Cankurtaran ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için denize girenlere yönelik sık sık uyarıda bulundu. Öte yandan plajları dolduranlar arasında başta Suriyeliler olmak üzere yabancı uyrukluların çokluğu dikkat çekti. Denize burkasıyla ve tek başına giren bir kişi  kumsalı dolduran binler arasında dikkat çeken bir farklılıktı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Çarşaflı Suriyelilerden görüntü

-Sahildeki kalabalıktan görüntü

-Genel ve detaylar

28.06.2017 - 10.36 Haber Kodu : 170628029

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

11 - TUNCELİ'NİN YENİ VALİSİ GÖREV YERİNE DUALARLA UĞURLANDI....

Haber: Ramazan EĞRİ / İstanbul, DHA

Tunceli'ye Vali olarak atanan Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, yeni görev yerine dualarla uğurlandı. Bu sabah İstanbul'dan ayrılan Sonel'i mahalle sakinleri ve esnaflar yolcu etti.  Onlarca kişi Sonel'in yanına gelerek dualar okudu, helallik aldı. Tuncay Sonel, vedalaşmanın ardından yeni görev yerine gitmek için Tunceli'ye doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Vedalaşma töreninden görüntü

Genel ve detaylar

28.06.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170628156

////////////////////////////////////

12  - 100 NOKTADA 500 POLİSLE..

Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri koordinesinde Mahmutpaşa'da bazı iş merkezi ve çarşılara eş zamanlı baskın düzenlendi.  Aramalara Turizm Polisi, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de katıldı.  500 polisin katıldığı baskın ve aramalarda tütün, nargile tütünü, elektronik sigara, çay, telefon, biber gazının da aralarında bulunduğu çok miktarda malzameye kaçak oldukları gerekçesiyle el konuldu.  Bazı işyeri sahipleri gözaltına alındı. Bir  iş yeri sahibi gazetecilere tepki gösterdi. Gerginlik araya giren polis tarafından önlendi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Polislerden görüntü

-İşyerlerine girmesi

-Arama yapması

-Ele geçirilen kaçak eşyalar

-Tepki gösteren kişi

-Yaşanan gerginlik

-Polisin araya girmesi

-Detaylar

28.06.2017 - 12.27 Haber Kodu : 170628060

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title