Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- SULTANGAZİ'DE DHKP-C OPERASYONU: 3 GÖZALTIHaber: Çağatay KENARLI - Kamera: Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHASultangazi'de gece saatlerinde düzenlenen terör operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

1- SULTANGAZİ'DE DHKP-C OPERASYONU: 3 GÖZALTI

Haber : Çağatay KENARLI - Kamera: Ozan URAL-Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA

Sultangazi'de gece saatlerinde düzenlenen terör operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece saatlerinde Sultangazi'de terör örgütü DHKP-C'ye operasyon düzenledi.

25 farklı adrese yapılan baskınlarda 2 otomatik tabanca ve çok sayıda mermi ile fişek ele geçirildi. TEM ekipleri operasyonda E.Ç., E.P. ve B.D. isimli 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheli 3 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polislerin operasyona gidişi

-Operasyon yapılan adreslere girişleri

-Çevrede alınan önlemler

-Polis helikopterinden görüntü

-Genel ve detaylar

02.02.2017 - 02.39 Haber Kodu : 170202005

===================================

2- KOCASI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN KADININ CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Erhan TEKTEN, İstanbul DHA

Küçükçekmece'de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Sinem Metin Şahin'in (26) cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Otopsi işlemleri tamamlanan Şahin'in cenazesi saat 12.15'de kurumdan çıkartılarak, defnedilmek üzere Tokat'ın Erbaa ilçesine götürüldü. Şahin'in cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi. Öte yandan eşini öldürdükten sonra intihar eden Mustafa Şahin'in de cenazesi de ailesi tarafından alındı. Mustafa Şahin'in ne zaman ve nerede defnedileceği hakkında bilgi verilmedi.

Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sakarya Sokak üzerinde dün 17.30 sıralarında Mustafa Şahin kendisinden boşanmak isteyen eşi Sinem Metin Şahin'i, eşinin ablasının çalıştığı kuaförün önünde kafasına ateş ederek öldürmüş ve ardından da aynı silahı kafasına dayayıp ateş ederek intihar etmişti.

Görüntü Dökümü:

-cenaze aracının çıkışı

-Adli Tıp Kurumu'ndan genel ve detaylar

===================================

3- İSTANBUL'DA ASUR'LULARA AİT 5 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Haber: Çağatay KENARLI / stanbul DHA

Fatih'te Suriye uyruklu bir kişide Asur medeniyetine ait 5 parça tarihi eser ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye uyruklu R.A.'nın (30) yanında getirdiği tarihi eserleri satacağı yönünde gelen bir ihbarı değerlendirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler R.A.yı Fatih'te gözaltına aldı. Yapılan aramada da 5 parça tarihi eser ele geçirildi.

SURİYE'DE MÜZE YAĞMASI SONUCU ELDE EDİLMİŞ

5 parça tarihi eser incelenmek üzere İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne gönderildi. Burada yapılan incelemelerde 5 parça tarihi eserin Asur medeniyeti M.Ö. 2000 dönemine ait olduğunu belirledi.

Müze görevlileri, bu tarihi eserlerine Suriye'deki iç savaş sebebiyle müzelerin yağmalanması sonucu yurt dışına çıkartılarak satılacak eserler arasında olduğunu değerlendiriyor. Müze Müdürlüğü yetkilileri tarihi eserlerin paha biçilemez olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ele geçirilen tarihi eserler

-Genel ve detay görüntüler

==============================

4- İSTİNAF MAHKEMELERİ'NDE DOSYALARIN KESİNLEŞME SÜRESİ 15-20 GÜN

Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Yargıtay'ın iş yükünü hafifletmek ve yargıyı hızlandırmak amacıyla 20 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul, Ankara, Antalya, Erzurum, Gaziantep, İzmir ve Samsun'da kurulan ve Eylül 2016 tarihinden bu yana dosya kabul etmeye başlayan, bilinen adıyla İstinaf Mahkemeleri resmi adıyla Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM), Türk yargı sisteminde 5 ayını doldurdu.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa'yı yargı alanına alan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, Başkanı olduğu İstinaf Mahkemesi'nin ilk 5 ayı değerlendirdi.

TÜRKİYE'DEKİ TÜM DOSYALARIN YÜZDE 40'INA DENK GELİYOR

İstinaf Mahkemeleri'nin Eylül ayından bu yana dosya kabul etmeye başladığını hatırlatan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başkanı Hayri Kaynar, yargı alanlarına giren 9 ilin Türkiye'nin nüfusunun neredeyse yüzde 40'ını, ekonomik büyüklüğünün de yüzde 60'ına tekabül ettiğini hatırlatarak, bu 9 ilin dosya sayısının da Türkiye'deki tüm dosyaların yüzde 40'ına denk geldiğini söyledi.

İstanbul BAM bünyesinde 23 Ceza Dairesi, 37 de Hukuk Dairesi kurulduğunu söyleyen Kaynar, "Bugüne kadar ceza dairelerimize 17 bin 74 adet iş geldi. Bunların 11.395'i karara çıktı, 5.764 adedi de derdest. Hukuk dairelerine gelen toplam iş miktarı 15.553. Bunlardan çıkan dosya sayısı 8.651. Derdest dosya sayısı da 8.638. Bu da mahkemelerin hızlı çalıştığını gösteriyor" dedi.

'DOSYALARIN KESİNLEŞME SÜRESİ 15-20 GÜN'

İstinaf Mahkemeleri'nin yargılamayı hızlandırdığını söyleyen Kaynar, "Şu anda bizim mahkemelerimizdeki dava dosyalarının ortalama çıkma süresi 15-20 gün civarında. Süre çok kısaldı, dosyalar 15-20 günde karara bağlanıyor, kesinleşerek geri gönderiliyor. Bu dosyalar Yargıtay'a gittiğinde en erken 2-3 yılda geri geliyordu. İlk derece mahkemelerinde verilen kararların yüzde 85-90'ının burada kesinleşmesi öngörülüyor. Yani Yargıtay'a gidecek dosya sayısı tüm dosyaların yüzde 15'i civarında olacak, elimizdeki veriler bu şekilde" diye konuştu.

İş yüklerinin gittikçe arttığını söyleyen Kaynar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'BU GİDİŞLE DOSYALAR BİRİKMEYE BAŞLAYACAK'

"Dolayısı ile bu davaların çıkma süreci de uzayacak. Ocak ayında gelen dosya sayısı, Eylül ayından 31 Aralık tarihine kadar gelen dosya sayısıyla neredeyse eşit. Bu iş yüküyle bu sistem fazla yürümez, desteklenmesi lazım. Bir ceza dairemize bir ayda 600 civarında iş geldi. Bu kaldırılailir bir şey değil. Bu gidişle dosya sayımız birikmeye başlayacak. Sayısal olarak Türkiye'nin tüm iş yükünün yüzde 40'ına yakın bir iş yüküne bakıyoruz. 23 ceza dairesi şu anda yetmez, en az 35-40 adet ceza dairesinin olması lazım. ya daire sayımız artmalı veya açılacağı söylenen Bursa İstinaf Mahkemesi ve Sakarya İstinaf Mahkemeleri'nin açılması lazım. Bu sistem desteklenirse bir takı şikayetler de yok olur diye düşünüyorum."

'SİSTEM VATANDAŞTA BÜYÜK BİR MEMNUNİYET YARATIYOR'

15-20 günde çıkan kararlar ile adaletin tesisinin daha iyi sağlanacağını söyleyen Kaynar, "Bu sistem desteklenirse, adaletin daha hızlı yerine getirilmesini sağlayacak. Buna vatandaş açısından baktığınızda büyük bir memnuniyet var çünkü davası bir an önce bitiyor. Hem kalite açısından hem de süre açısından memnuniyet üst düzeyde. Yani eskisi gibi tutuklu dosyalar aylarca yıllarca beklemiyor. Vatandaş alacağına bir an önce kavuşuyor. Dolasıyı ile bu vatandaşta büyük bir memnuniyet yaratıyor" şeklinde konuştu.

=====================================

5- LİSELİ ELİF'İN ÖLÜMÜ DAVASINDA SANIK 18 BİN 200 LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Haber: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Sancaktepe'DE köpeğini gezdiren 16 yaşındaki lise öğrencisi Elif Dağyeli'ye aracıyla çarparak ölümüne neden olan Fatih Yalkın, "Taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, bu cezayı 18 bin 200 lira para cezasına çevirdi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 36. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuksuz sanık Fatih Yalkın ile maktül Elif Dağyeli'nin ailesi katılmazken, tarafları duruşmada avukatları temsil etti. Mahkeme hakimi Bekir Akkale, tarafların kazanın oluşumundaki kusur oranının tespiti amacıyla istenen bilirkişi raporunun dosyaya geldiğini tututanaklara geçirdi.

BİLİRKİŞİ SANIK İLE MAKTULÜ EŞİT ORANDA KUSURLU BULDU

İTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Emine Ağar, Y. Doç. Dr. Şükriye İyinam ve Y. Doç. Dr. Pelin Alpkökin tarafından hazırlanan 2 Ocak 2017 tarihli raporda, hem sanık Fatih Yalkın hem de ölen Elif Dağyeli'nin asli derecede eşdeğer kusurlu olduğu tespitine yer verildi.

Duruşmada söz alan Elif Dağyeli'nin ailesinin Avukatı Gürdal Aydoğdu, bilirkişi raporunda müvekkilinin asli kusurlu sayılmasına itiraz ettiklerini belirterek, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Sanığın Avukatı Mustafa Gökhan Öncül de rapora itiraz ettiklerini belirterek yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Hakim Bekir Akkale, her iki avukatın da yeni bilirkişi raporu alınması yönündeki taleplerini reddetti. Essas hakkındaki görüşü sorulan Elif Dağyeli'nin ailesinin Avukatı Gürdal Aydoğdu, sanığın hızını azaltmadan kırmızı ışıkta geçerek kazaya sebebiyet verdiğini, olaydan sonra kaçtığını belirterek en üst sınırdan cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istedi.

Sanık Fatih Yalkın'ın Avukatı Mustafa Öncül esas hakkındaki savunmasında, maktül Elif Dağyeli'nin kontrolsüz şekilde karşıdan karşıya geçtiğini öne sürerek, bu nedenle müvekkilinin tali kusurlu sayılarak karar verilmesini istedi.

18 BİN 200 LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Fatih Yalkın'ı, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma" suçundan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Bu cezayı iyi halden 2 yıl 6 aya düşüren mahkeme, bu hapis cezasını da günlüğü 20 liradan 18 bin 200 lira para cezasına çevirdi. Sanığın para cezasını 12 eşit taksitte ödemesine hükmeden mahkeme, Yalkın'ın ehliyetine de 6 ay süreyle el konulmasına karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Kazadan sonra İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, Fatih Yalkın'ın 24 Kasım 2015 günü Sancaktepe Sarıgazı Mahallesi'nde ilerlerken karşıdan karşıya geçmeye çalışan Elif Dağyeli'ye çarparak ölümüne neden olduğu belirtilmişti.

Sanığın olaydan sonra kaçtığı hatırlatılan iddianamede, polis tarafından yapılan incelemede olay yerine düşen parçalardan aracın marka ve modelinin tespit edilerek sanığa ulaşıldığı belirtilerek, sanığın, "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

20 GÜN TUTUKLU KALMIŞTI

Olaydan 3 gün sonra polise teslim olan Fatih Yalkın, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmış, itiraz üzerine hakkında tutuklama talepli yakalama kararı çıkarılmış, 5 Aralık 2015 tarihinde tutuklanan Yalkın, 20 gün sonra tahliye edilmişti.

===============================

6- SULTANGAZİ'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri Sultangazi'de 30 Ocak Pazartesi günü operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 183 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyon kapsamında K.Z. ve U.A. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------

-Polislerin kaçak sigaraları yüklemesi

-Sigara kartonlarından fotoğraflar

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultangazi İstanbul Kaynar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title