Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- "MELEKLER İLE YAŞAMAK"IN YAZARI BEKİ İKALA ERİKLİ ÖLDÜRÜLDÜHaber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ- Özgür EREN İSTANBUL DHA"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli (45) ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

1- "MELEKLER İLE YAŞAMAK"IN YAZARI BEKİ İKALA ERİKLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ- Özgür EREN İSTANBUL DHA

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli (45) ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Saldırgan, olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Olay, saat 18.00 sıralarında, Kabataş Ömer Avni Mahallesi İnebolu Çıkmazı'ndaki Saadet Apartmanında meydana geldi. Beki İkala Erikli, seminer vereceği ofisine gitmek asansöre yöneldiği sırada, bina içinde bulunan kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın tarafından silahlı saldırıya uğradı.

ERİLKİ'NİN VÜCUDUNA ÜÇ KURŞUN İSABET ETTİ

Kimliği belirlenemeyen kadının tabancasından çıkan 3 kurşunla vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Erikli, kanlar içinde yere yığıldı. Saldırgan kadın ise yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar olayın olduğu yere geldi. Hareketsiz şekilde yerde yatan Erikli'yi gören vatandaşlar durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Tüm çabalara rağmen Erikli, olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis ekipleri saldırganın kaçış yönü ve kim olduğunu tespit etmek için apartmanın girişindeki ve sokak içerisindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olay yeri inceleme ekipleri apartmanın girişinde çalışma yaptı. Taci İnan 'Silah sesi duyulmadı. apartmandakiler abi koş koş dedi yerde yatıyordu. Can kurtaran çağırdık. Dördüncü katta iş yeri var, hayal dünyası diye. Şok geçirdim, bir tane burada vardı. bir tane de burada vardı. Vücuduna üç tane kurşun girmiş. Çok iyi birisiydi' diye konuştu

Polis olay yeri ve Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Erikli'nin cenazsei otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Apartmanın girişinden görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü

-Sağlık ekiplerinden görüntü

-Çevredeki vatandaşlar ile röportaj

15.12.2016 - 20.11 Haber Kodu : 161215204

15.12.2016 - 20.17 Haber Kodu : 161215205

======================

2- HÜSNÜ MAHALLİ TUTUKLANDI

Haber: Hayati KILIÇ / İSTANBUL DHA

Gazeteci Hüsnü Mahalli "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan tutuklandı.

Hakkındaki soruşturma nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın talimatıyla 12 Aralık 2016 tarihinde Acıbadem'deki evinden gözaltına alınan Gazeteci Hüsnü Mahalli tutuklanarak cezaevine gönderidi.

Rahatsızlığı nedeniyle dün geceyi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçiren Hüznü Mahalli, tedavisinin ardından İsanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına yaklaşık 1 saat ifade veren Mahalli, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlikte, savcılık ifadesini tekrar eden Hüsnü Mahalli hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği Hüsnü Mahalli'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik kararında, Mahalli'nin ulusal ve uluslararası alanda belirli takipçi kitlesi bulunan televizyon kanallarında program sunan, köşe yazarlığı yapan bir kişi olduğu anlatılarak, şüphelinin 2 Aralık 2016 Ayşenur Arslan'ın yaptığı Halk Tv Medya Mahallesi programında yapmış olduğu konuşmalara yer verildi.

Şüphelinin bu konuşmalarda Cumhurbaşkanı ve Hükumet üyelerinin terör örgütlerinin arkasında olduğunu ima ederek, Suriye'de yaşanan olaylardan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin sorumlu olduğunu iddia ettiği belirtilen kararda, gerçek durumun bu şekilde olmadığı ifade edildi.

Kararda, Mahalli'nin Türkiye ve Ortadoğu'da tanınan ve bilinen bir gazeteci olduğuna işaret edilerek, Mahalli'nin"Türkiye Cumhuriyeti'ni terör örgütlerine destek olmakla ve Suriye'yi mahvederek orada akan kandan ülkemizi, hükumetimizi ve Cumhurbaşkanımızı sorumlu tutarak dünyaya bu şekilde gerçek olmayan beyanda bulunup açık bir şekilde iftira dolayısıyla onur kıracak nitelikte hakaret niteliği taşıyan beyanlarda bulunduğu" kaydedildi.

"CEZAEVİNDE TEDAVİ EDİLEBİLİR"

Mahalli'nin "Seni ve Mavi Marmara'yı satanlara iki laf etsene" ve "Halep ruh hastalarının işi bitti, 5 yıldır onlara yardım edenler ne olacak" şeklinde attığı tweetlerinin hakaret niteliğinde olduğuna vurgu yapılan kararda, şüphelinin ifadesinde MS hastası olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini söylediğine değinildi. Kararda, Mahalli'nin gözaltındayken de talebi doğrultusunda hastaneye kaldırıldığı ve tedavisinin cezaevinde de yapılabileceği anlatıldı. Tutuklama gerekçesi olarak delillerin henüz toplanmamış olması, şüpheliye öngörülen suç için istenen ceza miktarı gösterildi.

Kararda, "Şüphelinin sorguda gözlemlenen savunma ve davranışları serbest kalması halinde delilleri yok edeceği, gizleyeceği veya değiştireceği, suçun mağduru ve tanıkları üzerinde baskı kurma girişiminde bulunacağı yolunda kuvvetli suç şüphesi uyandırmıştır. Şüphelinin adli kontrol tedbiriyle serbest kalması halinde suçun hiçbir karanlık nokta kalmadan tüm unsurlarıyla ortaya konularak aydınlatılması bakımından sakıncalı olacağı kanaatine varılmıştı. " denildi.

==================================

3- AZERİ KADIN ŞEHİTLER TEPESİ'Nİ ZİYARET EDİP POLİSE SARILDI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Beşiktaş'ta terör saldırının yaşandığı yere ziyaretler sürüyor. Toplumun her kesiminden ziyaretçi akınına uğrayan Şehitler tepesini, Azerbaycan'dan gelen Eliyeva Aybeniz isimli bir kadın da ziyaret etti. Oluşturulan anma köşesine karanfil bırakan Aybeniz, çevrede bekleyen polislere sarıldı. Kendi oğlununda Azerbaycan'da polis olduğunu söyleyen kadın, yaşanan hain olaydan çok etkilendiğini ve 3 gecedir uyuyamadığını ifade etti.

"BİZ İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ"

Aybeniz, Azeri ve Türklerin kardeş olduğunu belirterek: "Bizim şehitlerimiz hiçbir zaman ölmeyecek. Biz Azeriler, Türklerin arkasındayız, Türkler'de Azerilerin arkasında. Biz iki devlet bir milletiz. Bizim Cumhurbaşkanımız ile Türkiye Cumhurbaşkanı, abi kardeştirler. Azeri ve Türk polisimizi Allah bizim başımızdan eksik etmesin" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Aybeniz'in elindeki Türk bayrağı

-Aybeniz'in çiçek bırakması

-Aybeniz ile röportaj

-Aybeniz polis memurlarına sarılması

-Genel ve detaylar

15.12.2016 - 22.10 Haber Kodu : 161215220

===========================

4 - ÜSKÜDAR'DAKİ HİLAFET ÇAĞRISI İDDİASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA / İSTANBUL DHA

Üsküdar Belediyesi aracı hoparlöründen "hilafet çağrısı" yapıldığı iddiaları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşındı, Üsküdar Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Banu Gün Öztürk, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Üsküdar Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Banu Gün Öztürk, Üsküdar'da Halep için düzenlenen mitingde belediyenin aracından hilafet çağrısı yapıldığı iddiaları üzerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve anonsu yapan şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İDDİA İBB MECLİSİ GÜNDEMİNE DE TAŞINDI

Konuyu gündem dışı söz alarak İBB Meclisi gündemine taşıyan CHP'li Meclis üyesi Ercan Erdem, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, kamu görevinde, araç ve gereci suçta kullanmanın suç olduğunu ifade etti. Belediye Başkanlarını ve meclis üyelerini kamu araçlarının kullanımı konusunda uyaran Erdem, "Üsküdar'da 13 Aralık gecesi Halep için düzenlenen mitingde belediyenin aracından 'En kısa zamanda İslam birliğini yeniden tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz' ifadesi kullanıldı. Belediyenin aracından bu anonsun yapılması tehlikelidir ve aynı zamanda suçtur. Bu cümle ve konuşmalar bende kayıtta var. Üsküdar Belediye Başkanı'nın böyle bir şey yapacağını zannetmiyorum. Sadece konuya dikkat çekmek istedim" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Meclisten görüntü

-CHP'li Meclis üyesi Ercan Erdem'in konuşması

15.12.2016 - 20.59 Haber Kodu : 161215210

===========================

5- TEM'DE SEBZE YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ: 1'İ AĞIR, 2 YARALI

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

TEM Otoyolu İstanbul istikameti Dudullu Kavşağı'nda sebze yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Saat 00.30 sıralarında meydana gelen kaza iddiaya göre şöyle gelişti: İstanbul İstikameti TEM Otoyolu'ndan Dudullu Kavşağına giriş yapan 34 FA 2877 plakalı Hüseyin Mutlu yönetimindeki sebze dolu kamyon sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kamyon sürücüsü Hüseyin Mutlu ve yanındaki Ali Mutlu araçta sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfailye ekipleri kamyonun içerisinde sıkışan iki kişiyi çıkardı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Hüseyin ve Ali Mutlu'ya olay yerinde ilk müdahaleyi yapıpı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hastaneye kaldırılan kamyon sürücü Hüseyin Mutlu'nun sağlık durumu ciddiyetini korurken, yan koltukta oturan Ali Mutlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye ve polis ekipleri çevrede başka bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı. Sebze dolu kasalar yola dağılırken Dudullu Kavşağı trafiğe kapandı. Devrilen kamyonun kaldırılmasının ve temizlik çalışmalarının ardından yol trafiğe yeniden açıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Kaza yerinden görüntü

-İtfaiye ekipleri sürücüleri uyarması

-Ambulans içerisi Hüseyin ve Ali mutlu

-Polis ekipleri ve İtfaiye ekipleri

-Kamyon içerisinde sebzeler

-Aracın kaldırılması

-Genel ve Detaylar

16.12.2016 - 02.59 Haber Kodu : 161216011

16.12.2016 - 04.01 Haber Kodu : 161216012

===============================

6- FATİH'TE KORKUTAN OTEL YANGINI

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - DHA/İSTANBUL

Fatih'te akşam saatlerinde bir otelin giriş katında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın korkuya neden oldu. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, polis ekipleri de yangını çıkardığı iddiasıyla bir kişiyi göz altına aldı.

Yangın, Fatih Mimar Kemalettin Mahallesi Dibekli Camii Sokak'ta bulunan 4 katlı bir otelin giriş katında dün akşam 22.00 sıralarında meydana geld. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını çevredeki vatandaşlar polis ve itfaiyeye haber verdi.

Kısa sürede olay yerine, Fatih ve Beyoğlu'na bağlı itfaiye ekipleri gelerek yangına müdahale etti. Bu sırada polis ekiplerinin de olay yerine şerit çekerek önlem aldığı görüldü. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. Ayrıca, itfaiye ekipleri otelin çatı katında bir kişiyi merdiven yardımıyla kurtararak sağlık görevlilerine teslim etti. Sağlık görevlileri, kurtarılan kişiye ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Hayati tehlikesi olmadığı anlaşılan bu kişi, yangını çıkardığı şüphesiyle ambulanstan indipolis ekipleri ambulanstan indirerek gözaltına aldı.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Olayın meydana geldiği otel

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Polis ve sağlık görevlilierinin beklemesi

Çatıdan kurtarılan kişi

Kurtarılan kişinin gözaltına alınması

Genel ve detaylar

16.12.2016 - 02.48 Haber Kodu : 161216010

===========================

7- ZEYTİNBURNU'NDA OTOMOBİL KAZA SONRASI ALEV ALEV YANDI

Otomobil kaza sonrası alev alev yandı, sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Zeytinburnu'nda gece saatlerinde kaza sonrası alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi. Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yanan aracı söndürürken, otomobil içinde kimse olmadığı, sürücüsünün ise kazanını ardından aracı bırakarak kayıplara karıştığı öğrenildi.

OTOMOBİL ALEV ALEV YANDI

Olay, Zeytinburnu'nda gece saat 02: 30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 61 TS 683 plakalı aracı kullanan ve ismi öğrenilemeyen sürücü 10.Yıl Caddesi Edirnekapı istikametine doğru seyir halinde giderken, Bayrampaşa ayrımına geldiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç yanmaya başladı. Yoldan geçen diğer sürücüler durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev topuna dönen araca müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri de yolu araç trafiğine kapatarak önlem aldığı görüldü. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık çalışma sonrası yanan araç tamamen söndürüldü. İtfaiye ekipleri yanan araçta soğutma çalışması yaparken, araç kullanılamaz hale geldiği görüldü.

YANAN ARACIN SÜRÜCÜSÜ BULUNAMADI

Polis ekipleri olay yerinde çevredeki vatandaşlardan sürücünün akıbeti hakkında bilgi topladı. Edinilen bilgiye göre, kaza yapan aracın sürücüsü olay sonrası aracı bırakarak kayıplara karıştığı öğrenildi. Yanan lüks araç polis ekiplerinin çalışmasından sonra çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Polis ekiplerinin kapattığı cadde tekrar araç geçişine açıldı. Ayrıca polis ekipleri, kaza sonrası yanan aracın sürücüsüne ulaşmak için çalışma başlattığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri kaza sonrası yangının çıkış sebebini araştırırken, polis ekiplerinin de olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Alev alev yanan lüks araç

Olayın meydana geldiği yer

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Polis ekiplerinin yolu kapatması

Genel ve detaylar

16.12.2016 - 04.03 Haber Kodu : 161216013

==========================

8- İSTANBUL'UN CHP'Lİ 4 İLÇESİ İÇİN ÖNEMLİ KARAR

Haber: Ezgi ÇAPA / İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İstanbul'un CHP'li belediyeleri Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşümün önünü açan imar planları onayladı. Kentsel dönüşümün başlayacağı mahallelerden bir tanesi de tapu sorunlarının yıllardır çözülemediği Maltepe'nin Gülsuyu-Gülensu mahalleleri oldu.

GÜLSUYU-GÜLENSU'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

'Gülsuyu-Gülensu 1/5 bin ölçekli Yerinde Dönüşüm Nazım İmar Planı' İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. Uzun zamandır üzerinde çalışılan üst ölçekli planın ardından, ilçe belediyesi tarafından daha detaylı olan 1/bin ölçekli plan hazırlanacak ve mahallede kentsel dönüşüm başlayacak.

"40 YILLIK ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK"

İBB Meclisi'nde alınan kararın ardından yazılı açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Plan herkese hayırlı olsun. İnşallah Türkiye'de bir ilke imza atarak oluşturduğumuz planlarımıza göre, halkımızı yeni sıcak yuvalarına kavuşturacağız" dedi. Halka verdiği sözü tuttuğu için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Ali Kılıç, "Maltepelilere, 'Sizin imzanız olmayan hiçbir projenin altında benim de imzam olmayacak' demiştim. Dediğimi de yaptım. Halk toplantılarıyla oluşturduğumuz planı Büyükşehir meclisimizden nihayet geçirdik. Kimsenin yerinden edilmeyerek, emeğin ranta kurban edilmediği ve ilk kez uygulanan yerinde dönüşüm modelimiz onay aldı. 40 yıllık çözümsüzlüğü, güven ve sevgiyle çözüme kavuşturduk. Hepimize hayırlı olsun. Bu planla Türkiye ilk yerinde dönüşüm modeline de kavuştu" dedi.

PLANDAN NOTLAR

*Gülsuyu ve Gülensu'nun toplam büyüklüğü 1.5 milyon metrekare (yaklaşık 146 hektar).

*Mahallelerde daha önce 1986 ve 2004 yıllarında iki plan gerçekleştirildi ancak çeşitli nedenlerle uygulamaya konulamadı.

*Yapılan toplantılardaki bütün dilek, öneri, şikayet ve talepler, Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilecek planın notları içinde yer alacak.

*Belediyenin mahallelerde yüzde 30'a yakın bir arazisi bulunuyor ve planda buralar tapu sorunu yaşayanlar için tahsis edilecek.

*Kötü olan yapı stoku yenilenebilecek

*Planın amacı olan "yerinde dönüşüm" sağlanabilecek.

BEŞİKTAŞ, ATAŞEHİR VE BÜYÜKÇEKMECE İÇİN DE KARAR ALINDI

İBB Meclisi'nin Aralık ayı toplantılarında Ataşehir'de bulunan Yeni Sahra ve İçerenköy, Küçükbakkalköy mahallelerinde de kentsel dönüşüm başlatacak imar planı değişikliklileri yapıldı. Yine aynı toplantıda Beşiktaş'ın Dikilitaş-Balmumcu ve Boğaz geri görünüm ve etkilenme bölgelerinde kalan bölgeler için 1/bin ölçekli imar planı değişikliği, oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan, Büyükçekmece ilçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı kara alanına ilişkin, 1/5 bin ölçekli imar planı hazırlandı.

===============================

9 - MEVLANA GALATA MEVLEVİHANESİ'NDE ANILDI

İstanbul DHA

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 743'üncü vuslat yılında, Galata Mevlevihanesi'nde Şeb-i Arus programıyla anıldı.

Büyük İslam alimi ve mutasavvıf Mevlana'nın 743'üncü vuslat yılında, Kültür ve Turim Bakanlığının desteğiyle, Beyoğlu Belediyesi, Uluslararası Mevlana Vakfı ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle Galata Mevlevihanesinde düzenlenen program Tekke pilavı ikramı ile başladı. Programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra farklı dinlere mensup çok sayıda din adamıyla sanat, iş, siyaset ve medya dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı konuşmada, Mevlana'nın sadece kendileri için değil, bütün insanlık için çok önemli bir sığınak olduğunu söyledi.

Mevlana'nın, dünyanın her geçen gün büyüyen yaralarına sunulmuş bir şifa gibi hayatta olduğunu kaydeden Demircan,"Duamız, onun mirasına layık olmak, aşk ile yaşamak ve aşkla vuslata ermektir. Dünyaya tanışmak ve kaynaşmak için farklılıklarıyla gönderilen insanlar, bunları birbirini tamamlayan birer motif gibi görmek yerine, birbirlerine doğrultacakları birer silah gibi ellerinde tutuyorlar. Hazreti Mevlana, asırlar öncesi bu ihtilafı görmüş, birlikte yaşamak için tek ve ölümsüz reçetesini aşk olarak yazmıştır. Etrafımızda kötü şeyler oluyor, bütün bu kötü şeylerin dermanı, onun yürüdüğü yoldur, o yolda bıraktığı izlerdir. Bugün burada, Halep'in ıstırabı ve hicabıyla, küçücük bedenlere isabet eden kurşunların sancısıyla, küçük yaşta yetim kalan, öksüz kalan yavruların acısıyla cem oluyoruz. Birkaç gün önce onlarca canımızı bizden alan hain saldırının tesiri altındayız." diye konuştu.

Program, Mevlevi dervişleri tarafından Sema Mukabelesi icra edilmesiyle devam etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Törenin başlatılması

-Belediye Başkanı Demircan'ın konuşması

-Sema Mukabelesi

Detaylar

15.12.2016 - 23.39 Haber Kodu : 161215229

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beki İkala Erikli Mevlana Politika Güncel Haberler

title