Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

(GENİŞ HABER)1- BAŞBAKAN YILDIRIM "TÜRKİYE-AFRİKA EKONOMİ İŞ FORUMU" GALA YEMEĞİNDE KONUŞTUBaşbakan Yıldırım,"15 Temmuz'da ülkemizde yaşadığımız alçak darbe girişimi hiçbir ülkenin terörden ari olmadığını göstermiştir.

(GENİŞ HABER)

1- BAŞBAKAN YILDIRIM "TÜRKİYE-AFRİKA EKONOMİ İŞ FORUMU" GALA YEMEĞİNDE KONUŞTU

Başbakan Yıldırım,

"15 Temmuz'da ülkemizde yaşadığımız alçak darbe girişimi hiçbir ülkenin terörden ari olmadığını göstermiştir."

"Gereken tedbirleri vakitlice alıp, böyle bir belayla yüzleşmek zorunda kalmayın."

"Emin olun ki bu küresel terör örgütü herkes için bir tehdittir. Asla bunları aranızda barındırmayın"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Afrika Ekonomi İş Forumu gala yemeğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, Afrika kıtasının önemine değinerek, "Afrika 54 ülke, 1 milyar aşkın nüfustan bahsediyoruz. Dünyada ekonomik kriz devam ederken yüzde 6'ya yakın büyüyen bir kıtadan bahsediyoruz. Dolayısıyla geleceği olan bir kıtadan bahsediyoruz. Türkiye-Afrika ilişkileri batı dünyasının veya gelişmiş ülkelerin Afrika ile olan ilişkilerinden farklı. Tek taraflı menfaat ilişkisi bizim geleneğimizde yoktur. Biz işbirliği yaptığımız, beraber çalıştığımız ülkelerle uzun vadeli bir yol arkadaşlığı yaparız. Beraber kazanırız, birlikte kaybederiz. Beraber seviniriz, beraber üzülürüz. Menfaat ve işbirliği bizim geleneğimizde yoktur. Bu bakış açısıyla son on yılda Türkiye Afrika ile her anlamda ilişkilerini geliştiriyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE HAVACILIKTA ÇOK MESAFE KAYDETTİ"

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Afrika kıtasına sadece Kuzey Afrika'ya 4 noktaya uçulurken, bugün 31 Afrika ülkesine 50'den fazla uçuş gerçekleştiriyoruz. Eskiden Afrika'ya gitmek için Avrupa'ya giderdiniz, bir sonraki uçağı beklerdiniz. İki gününüz en az yollarda geçer, perişan vaziyette verimli bir çalışma yapamadan geri gelirdiniz. Bunu ortadan kaldırdık. Sadece Afrika değil dünyanın 283 noktasına erişimi olan küresel bir havayolu şirketimiz var. Türk Hava Yolları, Türkiye havacılıkta çok mesafe kat etti. Sadece yurtiçi değil yurtdışında. Sadece taşımacılıkta değil havaalanı yapımında da büyük mesafe kat ettik. Türkiye'de alternatif finansal yöntemlerle havaalanlarının yapılması, bugün dünyaca bilinen bir iş yapma şekli olarak güncelliğini koruyor. Birçok ülkede müteahhitlerimiz yap-işlet-devret modeli ile havalimanları yapıyorlar, işletiyorlar. Bu modellerle bütçe imkanlarının el vermediği durumlarda yatırım için kaynak üreterek bu eksikliği gideriyorlar"

"TÜRK MÜTEAHHİTLERİN AFRİKA KITASINDAKİ DOĞRUDAN YATIRIM TUTARLARI 6 MİLYAR DOLARI AŞMIŞ DURUMDA"

Afrika ile ticaretimizin son yıllarda önemli ölçüde arttığını kaydeden Yıldırım "Bundan on yıl önce 6 milyar dolar bir toplam ticaretimiz varken, şu anda 18 milyar dolara yaklaşmış vaziyette. Bu yeterli mi? 1 milyar nüfus, 2.7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklükten bahsediyoruz. Tabii ki bu gerçek potansiyeli yansıtmıyor. Türkiye ile Afrika arasındaki gerek ekonomik potansiyel, gerek yatırım imkanları bunun çok üstünde. Bu ve buna benzer toplantılar, bu potansiyelin ortaya çıkmasını ve daha da geliştirilmesini sağlıyor. Şu anda Türk müteahhitlerinin Afrika kıtasındaki doğrudan yatırım tutarları 6 milyar doları aşmış durumda. Yatırımlardaki bu artış ve üstlendiği iddialı projelerle takdir kazanan Türk müteahhitlik sektörünün öneminin altını çizmek isterim. Engin tecrübeleri ve kaliteli hizmetleri ile Afrikalı dostlarımıza, imkan tanındığı takdirde yatırımcılarımızın kıtanın ihtiyacı olan altyapı geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağına hiçbir tereddüt yoktur. Afrika'da faaliyet gösteren firmaların büyük çoğunluğu orta ve küçük ölçekli işletmeler. Bu firmalar tecrübelerini araziden doğrudan muhatapları ile paylaşmakta ve bölgenin ekonomisinin, istihdamının gelişmesine katkı sağlamaktadır" dedi.

"AFRİKA ÜLKELERİNDEN TOPLAM 3 BİN ASKERİ PERSONELE EĞİTİM SAĞLADIK"

Törör konularına da değinen Yıldırım, güvenliğin olmadığı yerde sürdürülebilir kalkınma da mümkün olmadığna dikkat çekerek, "Terörizm ve sınır aşan suçlar uluslararası işbirliği ve dayanışmayı gerektiren önemli konulardan biridir. Türkiye olarak Afrikalı dostlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız. 2016 Haziran ayına kadar Afrika ülkelerinden toplam 3 bin askeri personele eğitim sağladık. Türkiye polis akademisinden mezun olan bin 165 polis amiri, eğitimini tamamlayarak ülkelerine dönmüş ve görev almışlardır. Afrika Birliği'ne her yıl sağlanan maddi destek çerçevesinde Afrika Barış ve Güvenlik Mimarisi'ne katkıda bulunuyoruz. Kıtadaki 9 birleşmiş milletler barışı koruma misyonundan 7'sine Türkiye olarak destek sağlıyoruz." diye konuştu.

"ASLA BUNLARI ARANIZDA BARINDIRMAYIN"

Konuşmasının sonunda FETÖ ile ilgili Afrikalı yetkililere uyarılarda bulunan Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'da ülkemizde yaşadığımız alçak darbe girişimi hiçbir ülkenin terörden ari olmadığını göstermiştir. Biz gelmeden bu salonda o gece yaşananların özetini gördünüz. Belki Türkiye'ye gelmeden olaylara dışarıdan baktığınızda farklı düşünceleriniz olabilir ama darbeden sonra geçen süre içerisinde bütün ziyaretçilerimiz duydukları ile gördüklerini kıyaslayarak işin nasıl anlatıldığı değil, nasıl olduğu konusunda çok daha keskin kanaatlerle memleketlerine dönmüştür. Maalesef bu alçak terör örgütü Türkiye'nin huzuruna, güvenliğine zarar vermekle kalmamış, Türkiye'nin dışarıdaki imajına da zarar vermiştir. Bu terör örgütünün yaptıklarının sadece Türkiye ile sınırlı olduğunu düşünürseniz büyük yanılgı içinde olursunuz. 160 civarında faaliyeti olan bu küresel terör örgütü, ülkelerinizde gelecekte sizin için potansiyel bir tehdit olduğunu asla aklınızdan çıkarmamanız gerekir. Gereken tedbirleri vakitlice alıp, böyle bir belayla yüzleşmek zorunda kalmayın. Darbe girişim ardından siz değerli dostlarımızın desteğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Girişimin bünyesinde bulunan eğitim, yardım dernekleri kılığı altında faaliyet gösteren birçok kuruluş, sizin ülkelerinizde de var. Örgütle bağlantılı iş adamları, örgütün illegal faaliyetlerine destek sağlamaktadır. Örgütün kıtadaki varlığına son verilmesi istikametinde var olan desteğinizin devamını bekliyoruz. Emin olun ki bu küresel terör örgütü herkes için bir tehdittir. Asla bunları aranızda barındırmayın" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Yıldırım'ın konuşması

-Yemeğe katılanlar

-Detaylar

02.11.2016 - 22.27 Haber Kodu : 161102194

02.11.2016 - 22.28 Haber Kodu : 161102195

=============================

2- AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI'NIN MAKAM OTOMOBİLİNE KURŞUN İSABET ETTİ

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

Avcılar'da kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından açılan ateşle Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin makam otomobilinin ön camına kurşun isabet etti.

Olay dün saat 19.30'da Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin oturduğu Ardıçlı Göl EvleriSitesi'nde meydana geldi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli site yönetimi ile görüşmek üzere park edilen araçtan indikten sonra kim tarafından ateşlendiği belli olmayan bir silahtan çıkan kurşun makam otomobilinin ön camından şoför mahaline düştü. İhbar üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edilirken soruşturma ve araştırmaya başlandı. Belediye Başkanı Başkan Handan Toprak Benli, "Aracın içinden şoför dahil hepimiz inmiş olduğumuzdan herhangi bir kimseye isabet etmemiş ve yaralanan olmamıştır. Konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğü'nce araştırma yapılmaktadır" dedi.

"YA BİR YERLERE MESAJ YA KÖR KURŞUNDUR DİYORUZ"

Benli, genellikle geç saatlerde eve gittiğini, akşam oturduğu sitenin yönetim kurulu üyeleri ile konuşmak istediği sırada olayın meydana geldiğini belirterek şöyle dedi:

"İçeri girmiştim, arkadaşlar arabamıza bir kurşun isabet ettiğini söyledi. Sonra tekrar bakıldığında hemen Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi. Valimiz dahil 15 dakika içerisinde aradı ve geldiler. Konu Emniyet Müdürlüğü'nce araştırılmakta. Mermiye bakılmıyor. Komşular dışarıdan bir makineli silahtan ses duyduklarını söylediler. Ama nereden geldiği araştırılıyor. Şunun bilinmesini istiyorum ki asla benim şahsım ile ilgili saldırıya maruz kalmış olamayız. Belediyemizle, şahsımızla ilgili değil. Bunun bir kör kurşun olma ihtimalinin yanında bir yerlere mesaj vermek için olmuş olabilir. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Beklediğimiz hiçbir şey değil. Böyle bir şeyi hiç beklemedik. Bizim sitemiz son derece güvenliği olan bir site. Tam da ortasında, yönetimin otoparkında böyle bir şey oldu. Asla şahsi olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir şey olamaz. "

EMNİYETTEN "YORGUN MERMİ" DEĞERLENDİRMESİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise, "02.11.2016 tarihinde saat 19.30 sıralarında Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin makam şoförünün aracı site içerisine park ettiği, araç park halindeyken aracın içerisinde kimsenin bulunmadığı esnada aracın ön camından (1) adet 9 mm çapında mermi çekirdeğinin girerek paspas üzerine düştüğü, yakın çevrede silah sesi duyan olmadığı, araca isabet eden mermi çekirdeğinin giriş yeri, hızı ve bulunduğu yer birlikte değerlendirildiğinde çok uzak mesafeden havaya doğru yapılan atış neticesinde 'yorgun mermi' tabir edilen mermi çekirdeği olabileceği değerlendirilmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Başkan ile röp.

-Olay yerinden görüntüler

-Kurşun isabet eden aracın görüntüsü

-Kurşunun isabet ettiği camı

03.11.2016 - 00.33 Haber Kodu : 161103001

03.11.2016 - 01.42 Haber Kodu : 161103003

==================================

3- TİYATRO SANATÇISI GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN VEFAT ETTİ

İSTANBUL DHA

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, akşam saatlerinde Silivrideki evinde 85 yaşında hayatını kaybetti. Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, DHA'ya telefonla yaptığı açıklamada, sanatçının ilerleyen yaşının verdiği sağlık sorunları olduğunu söyleyerek, "Provalarda olduğum sırada, ne yazık ki akşam saatlerinde vefat haberini verdiler. Evde bakıcısıyla beraberdi. Nurlar içinde uyusun. Çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN KİMDİR?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Özcan, 28 Şubat 1931'de İstanbul'da doğdu. Küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne girdi. 1962'de tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatroları'nda çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu.

Özcan, 2002'deki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003'de yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynayan sanatçı, "Sabahsız Geceler", "Satılmış Hayatlar", "Hürriyet Uğruna Mukaddes Yalan", "Vur Patlasın Çal Oynasın" isimli yapımların yanı sıra "Avrupa Yakası" ve "Yalan Dünya" isimli dizilerde rol aldı.

En son 2015'te "Yaz'ın Rüyası" adlı televizyon dizisinde oynayan usta oyuncu, 2014'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Gönül Ülkü'nün arşiv görüntüleri

02.11.2016 - 23.22 Haber Kodu : 161102198

=============================

4- CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE MİNİ KONSER

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN / İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı, Cumhuriyet Gazetesi önünde nöbet tutan kalabalığa mini konser verdi.

Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi binası önüne dün akşam saatlerinde destek amacıyla gelen CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, bekleyen kalabalığa mini bir konser verdi. Grup Yorum'un eski solisti de olan Yarayıcı, sevilen şarkılarını seslendirirken, konserle coşan izleyiciler bazı şarkılara da eşlik etti. Birçok izleyici konseri cep telefonlarıyla görüntülerken, zaman zaman da şarkılar eşliğinde sloganlar attı. Hilmi Yarayacı konser öncesi yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet sevdalısı olan Tarık ağabeyimiz eğer yaşasaydı, Rutkay ağabeyi arayıp 'hadi oraya gidelim' diyecekti. Yaratılan tüm bu değerleri sahiplenmenin coşkusu ile sizlere merhaba demenin mutluluğunu yaşıyorum. Toplumsal barış için, uzlaşma anlamında yaratılan bu değerlerin hayata geçmesini ve bunun mücadelesini veren siz dostlar için.. Mücadeleniz, mücadelemizdir. Büyük bir onurla büyük bir coşkuyla sahiplenmeyi kendime görev edindiğim için sizlerle beraber olduğum için bir kez daha mutluluğumu dile getiriyorum." ifadlerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Hilmi Yarayıcı'nın açıklaması

-Konserden genel ve yakın detaylar

-Konseri dinleyenlerden detay görüntü

-Dinleyenlerin cep telefonu ile görüntü alması

-Hilmi Yarayıcı'nın şarkı söylemesi

-Genel ve yakın detaylar

02.11.2016 - 22.32 Haber Kodu : 161102196

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Handan Toprak Ülkü Özcan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title