Haberler

Dha Ankara - CHP'li Pavey, TBMM'deki Olayı Anlattı: Uluslararası Sözlükte Milletvekili Değil,...

TBMM'deki anayasa görüşmelerinin ikinci turunda, dün akşam bazı kadın milletvekilleri arasında çıkan kavgada yaralanan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, tedavi gördüğü hastanede açıklama yaptı.

TBMM'deki anayasa görüşmelerinin ikinci turunda, dün akşam bazı kadın milletvekilleri arasında çıkan kavgada yaralanan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, tedavi gördüğü hastanede açıklama yaptı. Pavey, "İnsanı dehşete düşüren bir nefretle aynı görüşte olmadıklarına fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor. Bu tamamen bir saldırıydı. Kavga, kendilerinin ürettiği bir kelimedir" dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda devam eden anayasa değişikliği görüşmelerinin ikinci turunda, bazı milletvekilleri arasında dün yaşanan kavgada yaralanarak, hastaneye kaldırılan CHP'li Şafak Pavey, tedavi gördüğü hastanede açıklama yaptı. AK Parti'den kimsenin geçmiş olsun demediğini belirten Pavey, HDP'li Pervin Buldan'ın durumunun kendisinden daha ciddi olduğunu söyledi.

Meclis'te yaşananları saldırı olarak değerlendiren CHP'li Pavey, "Kişisel olarak konuşmak gerekirse hiçbir canlıya en küçük bir fiske vurmadım, vurmayacağım. Savunma amaçlı olarak bile nasıl vurulabileceğini bilmem. Karşımızdakilerle aramızdaki fark bu kadar basitti. Bu şiddeti anlayabilmem mümkün değil. Kabul edebilmemiz mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle aynı görüşte olmadıklarına fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor" diye konuştu.

"TAMAMEN SALDIRIYDI, KAVGA KENDİLERİNİN ÜRETTİĞİ KELİME"

Meclis Genel Kurulu'nda dün yaşananların planlı bir saldırı olduğunu savunan CHP'li Şafak Pavey, "AKP, saldırıya kavga deyince saldırı kavga olmaz. Bu tamamen bir saldırıydı. Kavga, kendilerinin ürettiği bir kelimedir. Gerçeği değiştirdiğinizde gerçek, kaybolmaz. Sadece toplumu aldatmış, içinde bulunduğunuz durumu saklamış olursunuz. Planlı saldırıyı, planlı bir propagandayla kadınlar arası kavga diye kamuoyuna sunan AKP, bizi doğrulayan görüntüler karşısında bile en küçük mahcubiyet hissetmedi. Bu nereye geldiklerini gösteriyor? Bu bize geçirmek istedikleri anayasayı geçirdiklerinde, mutlak güce sahip olduklarında yapabileceklerinin ayak seslerini veriyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey'in açıklamaları

-Detaylar

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

Haber: ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Meclis Genel Kurulu Pervin Buldan Şafak Pavey AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title